Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Stavros ili Asprovalta

32 odgovora na temu

#1 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 16. Mar 2007 - 10:17

Da li neko moze da mi uporedi ova dva mesta, s tim da uzme u obzir da pitam za starije ljude koji bi isli u junu(oko 15, 20) I da li je tad vreme OK tamo?Inace ne znam sta je to ove godine, ali vecina aranzmana za juni je vec rasprodata!

#2 kiza bg

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 16. Mar 2007 - 15:58

asprovalta ima lepsu plazu,lepse setaliste i skuplje restorane i smestaj nego u stavrosu.mislim da u svemu je asprovalta bolja.ako imate vizu u tim mestima uvek moze da se nadje slobodnih apartmana,a pored je i vrasna koja je ok za starije ili porodice sa decom. B)

#3 Hale73

turista

• Član
  • Poruka:90
  • muški

Napisano: 17. Mar 2007 - 01:26

Tačno je da je Asprovalta veće,lepše i uređenije mesto ali je po meni ipak više za mlađe.Plaža je uređenija i ima više sadržaja ali mi se ne sviđa zbog velike dubine već na 3-4 metra od obale(na centralnom delu).Zbog toga su sve plaže u Stavrosu bolje za starije i malu decu jer je i 50 metara od obale voda duboka svega metar pa je voda toplija a i talasi su manji.Osim toga i šetnja na brdo do Ano (Starog) Stavrosa i predivan pogled na ceo zaliv jedna je od prednosti ovog mesta u odnosu na ravnu Asprovaltu.Kombinacijom ova dva mesta imao sam savršen odmor.
EX Gulanfer

#4 kiza bg

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 17. Mar 2007 - 17:37

:P gulanfer je u pravu da je kombinacija stavrosa i asprovalte dobra kom binacija.ja mislim da stavros ima veliku manu sto cesto duva vetar na plazi i ima luku pa svaki dan uplovljava neki brod.inace plaza u stavrosu ima plicak za decu sto retko koje mesto u grckoj moze da se pohvali time. B)

#5 bigi

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 18. Mar 2007 - 16:59

asprovalta je fantasticna!

#6 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 18. Mar 2007 - 18:08

Hvala na odgovorima, ali posto je dosta toga vec popunjeno, u igri je sad i Nea Kalikratia.(Kad je sad vec pounjeno sve za juni i dobar deo jula, ne znam sta cemo mi koji znamo kada cemo na odmor tek u maju?! :huh:)

#7 djone

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 19. Mar 2007 - 19:58

zna li neko kakvo je vreme u drugoj polovini maja a i voda kakva je?Da li je moguce kupanje?

Ovu poruku je izmenio djone: 20. Mar 2007 - 15:34

#8 irinas

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 05. Mar 2009 - 21:55

Molil vas da mi preporucite koje od ova dva mesta izabrati,na more idemo sa dvoje male dece.Ako moze neko da mi predlozi neki apartman na obali mora-Pozdrav svima iunapred hvala

#9 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1933
  • muški

Napisano: 06. Mar 2009 - 09:04

Pogledaj porukuirinas @ 5. 03. 2009 - 20:55

Molil vas da mi preporucite koje od ova dva mesta izabrati,na more idemo sa dvoje male dece.Ako moze neko da mi predlozi neki apartman na obali mora-Pozdrav svima iunapred hvala
Generalno gladajuci oba mesta su mala i lepa, ali bez nekog extra sadrzaja. Koliko se ja secam Stavros je imao jednu plazu (pesak) u neposrednoj blizini velikog parka koji je sav u zelenilu (zbog dece - idealno), dok Asprovalta ima veliku dugacku plazu (mislim da je sljunak) i tu ima neke hladovinice (poneko drvence), ali ne kao kod ovog parka u Stavrosu.
Izmedju ova dva mesta se nalazi mislim Nea Vrasna, ali i vojna baza.
Ovo Vam govorim jer se vrlo cesto dogadjalo da voda bas i nije najcistija, pogotovo u Stavrosu.
Da li ste mozda razmisljali o Jerisosu, koji je vrlo blizu ova dva mesta?

#10 vekim

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:497
  • ženski

Napisano: 18. May 2009 - 09:19

moja preporuka za ljude sa malom decom je Stavros
kao prvo ima manje zezalica na zetone, a vise parkova, plaze su sigurnije nego u Asprovalti
s druge strane trebna znati izabrati smestaj u Stavrosu jer moze da se desi kao nama da se 200m od plaze pretvori u 500 i to u brdu :(
Asprovalta je ravna i divna s druge strane, ali ove godine idem prvi put
po nagovoru mm i prijatelja, ali mi se uopste ne svidja, prvo zbog plaze koja nije posuta peskom
tj odmah krece duboko
ne znam kako je sa pedijatrima i sl. U stavrosu ih ima nekoliko i ima laboratorija
al za ne daj Boze kolima smo pa sam malo opustenija

Postavljena slika

2 x 25.05. pre nekoliko godina je pocela jedina, najveca i najiskrenija ljubav

#11 miletovmile

putnik

• Član
  • Poruka:100
  • muški

Napisano: 18. May 2009 - 16:49

Pa nije bas tolika dubina u Asprovalti odmah. Dublje je sigurno nego u Stavrosu, ali da ima na 7-8 m udaljenosti dubine od 1.5m ima ali je takva i malo dalje na 15 m od obaleja sam normalno stajao (uz mali uslov ja imam 192 cm). Uz samu obalu je normalno plitka. Pa bili su tu roditelji i sa sasvim malom decom.
Po meni veci problem su komarci kojih ima. (doduse ja sam osetljiv na njih pa verovatno i zato). Na setalistu uz plazu nema automobila sto je glavna prednost Asprovalte u odnosu na Stavros. A sto se tice ostalog pa od Asprovalte do Stavrosa se stize za 5 minuta (podrazumevam sopstveni prevoz)

Ovu poruku je izmenio miletovmile: 18. May 2009 - 16:55

#12 vekim

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 19. May 2009 - 20:33

komarci su svuda problem, bez raida i autana se ne krece u Grcku, a ista prica je i u Paraliji i u Stavrosu i u Asprovalti

Postavljena slika

#13 odmor

turista

• Član
  • Poruka:71
  • muški

Napisano: 20. Jul 2009 - 17:03

Stavros.

U Asprovalti zaista brzo ide duboko, nije odseceno naravno pa da postoji stepenik da iz plicaka ulazite u 3m dubine ali zaista brzo nailazi duboko. U Asprovalti je cesta pojava velikih talasa i cini mi se da oni potkopavaju plicak i odvlace pesak u dubinu.

Jos jednom, Stavros.

Ovu poruku je izmenio odmor: 21. Jul 2009 - 09:37

#14 vekim

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2009 - 08:13

vratili se iz Asprovalte i odmah da kazem STAVROS je mnogoo bolji

Postavljena slika

#15 SanjaG