Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Pasos

• Ne možete pisati na ovoj temi
4 odgovora na temu

#1 suzannaa

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 13. Aug 2010 - 21:22

Imam problem pa vas molim da mi odgovorite da li je neko bio u sličnoj situaciji.

Naime, u četvrtak putujem u Grčku. Imam dva pasoša, naš i hrvatski, i standardno putujem s oba. Naš pokazujem samo našima a s hrvatskim idem dalje. Nisam izvadila novi srpski pasoš jer mi nije ni bio potreban. Međutim, malopre bacim pogled na hratski pasoš i vidim da ističe 15.11.2010 (srpski mi važi do 2014).

Da li znate da li postoje ograničenja pri ulasku u grčku, da pasoš mora da važi još tri ili 6 meseci od završetka putovanja?
Tražim informacije po internetu, međutim ne nalazim ništa pa me već hvata panika.

#2 Gospodin Iskra

kosmopolita

• Član
  • Poruka:5672
  • muški

Napisano: 13. Aug 2010 - 21:29

Iskopaj ovde na grckoj temi i sigurno ces naci odgovor...znam da smo se bavili tim prosle godine i mislim da je morao imati vaznost bar 3 meseca (mada su neki i sa manje ulazili), ali sve ovo vazi za srpski pasos. Nisam siguran da li su drugacija pravila za hrvatski.
Postavljena slika

#3 suzannaa

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 13. Aug 2010 - 23:14

Hvala na odgovoru!
Evo čitam forum, ali nikako da nađem nešto vezano za moj problem.

#4 NeTom

putnik

• Član
  • Poruka:107

Napisano: 14. Aug 2010 - 01:54

Najbolje je da pozoveš ambasadu i raspitaš se direktno. Evo ti podataka sa sajta ambasade:

Adresa: Strahinjića bana 76

11 000 Beograd

Tel.: +38 111 33 41 507 (24 sata)

Fax: +38 111 33 44 521

E-mail: grcon.bel@mfa.gr

Konzularno odeljenje Ambasade Grčke otvoreno je za gradjane radnim danima od 09:00 do 13:00 časova.

LINK

Ovu poruku je izmenio NeTom: 14. Aug 2010 - 01:55

#5 MMMM

backpacker

• Član
  • Poruka:29
  • ženski

Napisano: 14. Aug 2010 - 08:26

Pogledaj porukusuzannaa @ 13. Aug 2010 - 23:14

Hvala na odgovoru!
Evo čitam forum, ali nikako da nađem nešto vezano za moj problem.

Nadam se da ces na laksi nacin resiti problem nego da ides po novi pasos. Samo u policijskoj upravi u ZG mozes
" zurno" ,za jedan dan, uz 410 kuna,dobiti novi pasos. To je redovna procedura, ali za sada samo tamo za celo pordrucje HR.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0