Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Canadu

• Ne možete pisati na ovoj temi
8 odgovora na temu

#1 ignjacio87

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 11. Aug 2010 - 05:08

Zdravo svima...imam par pitanja za upucenike ove teme: Dva puta sam aplicirao za turisticku vizu za Canadu. Odbijen sam oba puta iz sledecih razloga...nisam ih ubedio da cu se vratiti nazad u Srbiju (smesno ) nisam otisao u ambasadu da se ubedjujem sa njima...odneo sam potrebnu dokumentaciju. prvi puta sam aplicirao, jos uvek sam bio student(nisu bili zadovoljni, zato sto sam ne zaposlen, nemam nista od nekretnina na svoje ime) takodje veoma smesno. Biti student i istovremeno imati sve to sto su oni meni rekli je smesno. ... Sledeci put sam okusao srecu sa istim jeli papirima i opet nista... ok. Sada sam u radnom odnosu, i dalje nema nista od nekretnina na svoje ime, u radnom odnosu sam nesto vise od godinu dana, zelim opet da apliciram za turisticku vizu. Da li ce mi sada ovo zaposljenje nesto pomoci oko dobijanja iste gore navedene vize? hvala svima koji daju neki komentar, bio od koristi ili ne :)

#2 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 11. Aug 2010 - 16:11

Ja sam imao sličan problem kad sam išao na ćerkino venčanje, doduše u USA ali je ista procedura maltene.
Prvi puta su vizu dali meni i supruzi ali su sina odbili!
Na moje pitanje da li je moguće da će zabraniti batu da bude na sestrinom venčanju, da će nam uništiti ovako važan dan u porodici, sleganje ramenima i "takvi su propisi"
Sin je bio u fazi započinjanja firme, nezaposlen dakle.
U međuvremenu je dobio startup-kredit od države i prijavio formu, dobio sve papire, aplicirao ponovo i dobio vizu na 3 godine.

Pravilo je da nema pravila.
Ako steknu utisak da postoji mogućnost da se ne vratiš, nećeš dobiti vizu, tačka.

Ćerka je jedva dobila vizu da ode u USA da poseti i vidi buduću rodbinu, što je sasvim normalno, i to nakon intervencije budućeg supruga koji je došao u BG i zajedno se sa njom pojavio u ambasadi. A bila je zaposlena, ali nije imala nikakve nekretnine, obaveze u Srbiji i samim tim, kandidat za ostanak tamo...

Naoružaj se strpljenjem i prikupi što više papira kojima bi možda mogao dokazati da si ovde vezan što obavezama što željom da ostaneš itd... Teško je bilo šta tačno odrediti.

Meni nije uzeo ni jedan papir, samo me je pitao gde i zašto idem. Supruzi isto. Ali, sin je već nešto drugo, u godinama kad potencijalno možda razmišlja o ostanku u USA...
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#3 Dolcevitaaa

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 11. Aug 2010 - 17:12

To sto sada imate posao menja perspektivu. Naravno stalni radni odnos ce te morati da dokazete u Konzulatu i vreme na koje ce Vam viza biti izdata ce biti u skladu sa sadasnjom situacijom. To znaci da ukoliko budete trazili visu duzu od mesec dana oni inaju prava da Vas odbiju jer nije logicno da neko ko je zaposlen boravi u inostranstvu duze vreme.

Konzulat je upoznat sa visokim stepenom nezaposlenosti u Srbiji i ozbiljan full time posao je garant da najverovatnije necete ostati u Canadi. Ukoliko imate privremeni posao sanse nisu velike.

Prilozite sto vise dokaza da ste vezani boravkom za Srbiju. Ukoliko imate kredite (druge vrste nego kreditne kartice) npr. za kola prilozite i tu kopiju.

Srecno.

#4 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 11. Aug 2010 - 19:27

Ništa posebno nemam da dodam, osim da je ovo bilo pametno:

Pogledaj porukuignjacio87 @ 11. Aug 2010 - 05:08

nisam otisao u ambasadu da se ubedjujem sa njima...

Ako je moguće da se neka nekretnina prepiše fiktivno na tvoje ime - to bi rešilo stvar.

Što se tiče onog 'nehumanog' iz naslova teme...za diskusiju, po više osnova.

#5 ignjacio87

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 11. Aug 2010 - 23:09

Hvala vam. Poradicu na tome da sledim vase savete. Nikoka S. imam pitanje za vas. Sto se tice nekretnina,da li bi od koristi bilo da mi prijatelj fiktivno prebaci frizerski salon na moje ime?

#6 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 11. Aug 2010 - 23:19

Itekako. Provereno i 100% znam za kuće koje su prijatelji moje generacije pre vremena (upravo iz razloga dobijanja USA i CAN viza) podobijali od svojih roditelja...ali bilo koja nekretnina, biznis...sve se računa. Treba videti samo pravno, advokatski...šta i kako ide, oko taksi za sva ta prebacivanja (i prijatelj bi trebalo dodatno da se osigura da to zaista bude FIKTIVNO, da ti po povratku iz Kanade ne kažeš "Ne znam ja ništa, salon je MOJ, evo NAPISMENO!") :)

Malopre nisam rekao, ali nije bez uticaja i to o kakvoj se vrsti srodstva radi. Prema porodicama su blaži (a posebno u vreme Božića kada naši kao svrhu putovanja stave: da budemo zajedno u vreme praznika...) ali tu strogo gledano i po njima spadaju samo majka-otac-deca. Rodjaci u našem smislu nisu ništa jači adut od prijatelja...

#7 ivs

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 23. Feb 2011 - 16:00

Pogledaj porukuignjacio87 @ 11. Aug 2010 - 05:08

Zdravo svima...imam par pitanja za upucenike ove teme: Dva puta sam aplicirao za turisticku vizu za Canadu. Odbijen sam oba puta iz sledecih razloga...nisam ih ubedio da cu se vratiti nazad u Srbiju (smesno ) nisam otisao u ambasadu da se ubedjujem sa njima...odneo sam potrebnu dokumentaciju. prvi puta sam aplicirao, jos uvek sam bio student(nisu bili zadovoljni, zato sto sam ne zaposlen, nemam nista od nekretnina na svoje ime) takodje veoma smesno. Biti student i istovremeno imati sve to sto su oni meni rekli je smesno. ... Sledeci put sam okusao srecu sa istim jeli papirima i opet nista... ok. Sada sam u radnom odnosu, i dalje nema nista od nekretnina na svoje ime, u radnom odnosu sam nesto vise od godinu dana, zelim opet da apliciram za turisticku vizu. Da li ce mi sada ovo zaposljenje nesto pomoci oko dobijanja iste gore navedene vize? hvala svima koji daju neki komentar, bio od koristi ili ne :)

Hoce sigurno!!evo da te ohrabrim. Ja sam aplicirala za turisticku vizu kao nezaposlena i dobila sam!!!nemam ni nekretnine. Ali,imam decka tj verenika ovde tako da sam popunila onaj papir o comon-law zajednici i to im je valjda bila dovoljna garancija da cu se vratiti. Naravno,prilozila sam i ovlascenje iz banke da mogu da podizem sredstva sa deckovog racuna,kao i potvrdu o primanjima sa njegovog posla sto im je dokazalo da smo stvarno u vezi. Jedino moje sto sam imala kao dokaz o finansijama je bila potvrda da imam 2000e u banci na racunu. I dobila sam vizu!! tako da ako se lepo pripremis,dobices sigurno. Zaposlenje je dragoceno za njih kao i bilo koji jak dokaz da ces se vratiti u srbiju. Imala sam i garantno pismo. eto..

#8 Kamillica

putnik

• Član
  • Poruka:126

Napisano: 31. Jul 2011 - 13:37

Ja imam malo drugacije pitanje...

Vec imam USA vizu, i htela bih da odem do Kanade na dan-dva. Tu kanadsku bih trazila iz USA, Buffalo... Da li je neko trazio na ovaj nacin? Pretpostavljam da cu se tretirati kao i svako ko ide na duze turisticki u Kanadu, ali se ipak nadam da ce odande biti malo lakse dobiti vizu.

Vasa iskustva (ukoliko ih ima)?
Yesterday I was a dog. Today I'm a dog. Tomorrow I'll probably still be a dog. Sigh! There's so little hope for advancement. - Snoopy

#9 wetmila

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • muški

Napisano: 20. May 2012 - 17:11

O vizama za Kanadu sam napisao nešto u drugoj temi, ali je red da ipak napišem koju u temi vize za Kanadu. Naime, od 15.5.2012. molbe za vize za turistički boravak u Kanadi se podnose u Ambasadi Kanade u Beču. Vizno odeljenje u Beogradu je zatvoreno, a sve (a možda baš ne sve) informacije su na www.kanada.at To se odnosi i na zemlje u okruženju, a ne samo na Srbiju, ali još jedan veeeeeliki otežavajući korak za sve koji hoće i mogu da putuju.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0