Viza za Canadu
Napisano: 11. Aug 2010 - 05:08
Napisano: 11. Aug 2010 - 16:11
Prvi puta su vizu dali meni i supruzi ali su sina odbili!
Na moje pitanje da li je moguće da će zabraniti batu da bude na sestrinom venčanju, da će nam uništiti ovako važan dan u porodici, sleganje ramenima i "takvi su propisi"
Sin je bio u fazi započinjanja firme, nezaposlen dakle.
U međuvremenu je dobio startup-kredit od države i prijavio formu, dobio sve papire, aplicirao ponovo i dobio vizu na 3 godine.
Pravilo je da nema pravila.
Ako steknu utisak da postoji mogućnost da se ne vratiš, nećeš dobiti vizu, tačka.
Ćerka je jedva dobila vizu da ode u USA da poseti i vidi buduću rodbinu, što je sasvim normalno, i to nakon intervencije budućeg supruga koji je došao u BG i zajedno se sa njom pojavio u ambasadi. A bila je zaposlena, ali nije imala nikakve nekretnine, obaveze u Srbiji i samim tim, kandidat za ostanak tamo...
Naoružaj se strpljenjem i prikupi što više papira kojima bi možda mogao dokazati da si ovde vezan što obavezama što željom da ostaneš itd... Teško je bilo šta tačno odrediti.
Meni nije uzeo ni jedan papir, samo me je pitao gde i zašto idem. Supruzi isto. Ali, sin je već nešto drugo, u godinama kad potencijalno možda razmišlja o ostanku u USA...

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 11. Aug 2010 - 17:12
Konzulat je upoznat sa visokim stepenom nezaposlenosti u Srbiji i ozbiljan full time posao je garant da najverovatnije necete ostati u Canadi. Ukoliko imate privremeni posao sanse nisu velike.
Prilozite sto vise dokaza da ste vezani boravkom za Srbiju. Ukoliko imate kredite (druge vrste nego kreditne kartice) npr. za kola prilozite i tu kopiju.
Srecno.
Napisano: 11. Aug 2010 - 19:27
ignjacio87 @ 11. Aug 2010 - 05:08
Ako je moguće da se neka nekretnina prepiše fiktivno na tvoje ime - to bi rešilo stvar.
Što se tiče onog 'nehumanog' iz naslova teme...za diskusiju, po više osnova.
Napisano: 11. Aug 2010 - 23:09
Napisano: 11. Aug 2010 - 23:19
Malopre nisam rekao, ali nije bez uticaja i to o kakvoj se vrsti srodstva radi. Prema porodicama su blaži (a posebno u vreme Božića kada naši kao svrhu putovanja stave: da budemo zajedno u vreme praznika...) ali tu strogo gledano i po njima spadaju samo majka-otac-deca. Rodjaci u našem smislu nisu ništa jači adut od prijatelja...
Napisano: 23. Feb 2011 - 16:00
ignjacio87 @ 11. Aug 2010 - 05:08
Hoce sigurno!!evo da te ohrabrim. Ja sam aplicirala za turisticku vizu kao nezaposlena i dobila sam!!!nemam ni nekretnine. Ali,imam decka tj verenika ovde tako da sam popunila onaj papir o comon-law zajednici i to im je valjda bila dovoljna garancija da cu se vratiti. Naravno,prilozila sam i ovlascenje iz banke da mogu da podizem sredstva sa deckovog racuna,kao i potvrdu o primanjima sa njegovog posla sto im je dokazalo da smo stvarno u vezi. Jedino moje sto sam imala kao dokaz o finansijama je bila potvrda da imam 2000e u banci na racunu. I dobila sam vizu!! tako da ako se lepo pripremis,dobices sigurno. Zaposlenje je dragoceno za njih kao i bilo koji jak dokaz da ces se vratiti u srbiju. Imala sam i garantno pismo. eto..
Napisano: 31. Jul 2011 - 13:37
Vec imam USA vizu, i htela bih da odem do Kanade na dan-dva. Tu kanadsku bih trazila iz USA, Buffalo... Da li je neko trazio na ovaj nacin? Pretpostavljam da cu se tretirati kao i svako ko ide na duze turisticki u Kanadu, ali se ipak nadam da ce odande biti malo lakse dobiti vizu.
Vasa iskustva (ukoliko ih ima)?
Napisano: 20. May 2012 - 17:11
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0