Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Nafplio

23 odgovora na temu

#16 Ckojo

turista

• Član
  • Poruka:74
  • muški

Napisano: 05. Mar 2011 - 22:07

Pogledaj porukuRaymond @ 27. Feb 2011 - 00:46

Volodja
Slikano je sa Palamidija, uopste se nismo spustali tim stepenicama.
Klasicno, dosli smo kolima, gore ispred tvrdjave ima parking i odatle puca pogled na novi deo grada.
A kada se udje u tvrdjavu moze se videti koliko je masivna i velika (i za divno cudo Venecijanci su je veoma brzo sagradili).
Grcka ce mi nedostajati ove a verovatno i iduce godine posto smo resili da obilazimo zapadni deo Mediterana.

Ja se nekako ''plasim'' da ove godine idem u Grcku. Proslogodisnji Peloponez mi je ostao u divnom secanju i sada ne znam gde bih i sta bih a da ne bude ispod ''standarda'' koji je nametnuo Peloponez. Ako ni8je tajna, sta to planiras ove godine?

#17 Raymond

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:200

Napisano: 08. Mar 2011 - 00:20

Pogledaj porukuCkojo @ 05. Mar 2011 - 22:07

Ja se nekako ''plasim'' da ove godine idem u Grcku. Proslogodisnji Peloponez mi je ostao u divnom secanju i sada ne znam gde bih i sta bih a da ne bude ispod ''standarda'' koji je nametnuo Peloponez. Ako ni8je tajna, sta to planiras ove godine?

Ckojo

Nemas razloga da se plasis.

Grcka ce biti jedna od hit destinacija ovog leta: www.ansamed.it/en/grecia/news/ME.XEF44879.html

Jednostavno, mnogi turisti koji su tradicionalno isli u zemlje severne Afrike birace ovog leta Grcku ili Spaniju.

Ima mnogo destinacija u Grckoj koje sam obelezio kao moguce za neku od sezona i svakako izdvojio svoje favorite ali covek ne moze sve da obidje, i ne za jednu sezonu, ove godine cu najverovatnije u Spaniju koja je pristupacna i agencije nisu potrebne posto ima linija niskotarifne kompanije, svakako u planu imam i neku destinaciju u Italiji, takodje ima low cost iz Beograda (ali Italija je tradicionalno jaca sa cenama od Spanije tako da zahteva vise istrazivanja), znaci ne beri brigu sa Grckom nema promasaja posto ima da biras i biras lepe destinacije.

#18 Ckojo

turista

• Član
  • Poruka:74
  • muški

Napisano: 15. Mar 2011 - 16:09

Ma ''muke'' su to Raymonde..velike..Postavljena slika ..Postavljena slika

#19 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 30. Aug 2011 - 12:18

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Ovaj trg mi je omiljeni deo Nafplija, nikad ga ne zaobiđem pri svakoj poseti. Mnogo me uspomena vezuje za njega.

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Ovaj mali restorančić drže neki Albanci, već godinama ručam ovde sa porodicom ili sam. Jako ljubazni ljudi a hrana odlična. Čisto informacija o cenama - goveđe meso u testenini, paradajz salata, frape, kokakola, litar vode izađe 15.5€ što i nije malo ali se ipak radi o - Nafpliju :)
Postavljena slika

Može vožnja vozićem ulicama Nafplija ili da sed iznajmi bicikl na 4 točka pa porodično u lagano razgledanje

Postavljena slika

Postavljena slika

Imam utisak da je glavna sezona uveliko prošla, što se Nafplija tiče, jer je ovo snimano jedne nedelje poslepodne, kad je na rivi u kafičima gužva a šetača po uličicama mnogo više.
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#20 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 30. Aug 2011 - 12:48

Code druze, jesi to to uzeo slicice iz moje MFT Postavljena slika , vidi se da idemo istim stazama Postavljena slika ...

Mogu misliti kakvo je uzivanje sad kad nema guzve, a vreme jos lepo. Pojedi jedan italijanski sladoled za mene ...
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#21 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 30. Aug 2011 - 15:25

Znaš šta, mnogo mi je drago što nas je sve više na Peloponezu! Svake godine je naših ljudi tamo više i svi zajedno otkrivamo mesta i predele. Mislim da je dosta blizu dan kad nijedan deo Peloponeza neće ostati "nepokriven" od strane naših ljudi i članova ovog foruma.
Sećam se godina kad posetiti recimo Kalamatu je bio raritet i doživljaj, danas to više nije.
Mislim da nam je i ukidanje viza olakšalo stvari.

Sve u svemu, poješću neki sladoled za tebe svakako ali ne znam gde, jer imam još skoro 20 dana da smišljam gde ću i kada ću.
Gde god bude, ako budem nešto zanimljivo video, postaviću ovde, da planiramo za sledeće leto
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#22 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 30. Aug 2011 - 15:57

Pogledaj porukucodemaker @ 30. Aug 2011 - 12:18

Postavljena slika

Mislim da je jedan na kraju ove ulice levo ....
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#23 wolfvaga

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 24. Feb 2012 - 02:27

Razmišljam da pred kraj maja (oko 20.) odem na 7 dana na Peloponez (konkretno u Nafplio), kolima. Da li bi bilo pametnije otići tamo na bum, bez unapred rezervisanog smeštaja? Može li se u ovom periodu i kupati u moru? U svakom slučaju, otvoren sam za bilo koji savet u vezi sa ovakvim putovanjem :). Hvala svima unapred :).

#24 zazolina

putnik

• Član
  • Poruka:166
  • ženski

Napisano: 26. Feb 2012 - 21:37

Pogledaj porukuwolfvaga @ 24. Feb 2012 - 02:27

Razmišljam da pred kraj maja (oko 20.) odem na 7 dana na Peloponez (konkretno u Nafplio), kolima. Da li bi bilo pametnije otići tamo na bum, bez unapred rezervisanog smeštaja? Može li se u ovom periodu i kupati u moru? U svakom slučaju, otvoren sam za bilo koji savet u vezi sa ovakvim putovanjem :). Hvala svima unapred :).

Sigurna sam da u tom periodu,kraj maja,mozete naci smestaj bez problema,a sto se tice temperature vode,ako prolece bude lepo,more ce biti sasvim ok za kupanje.I inace je u tom regionu izuzetno toplo more....

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0