istowap @ 7. 07. 2008 - 15:26
Dragi forumaši,
htela bih početkom septembra da idem u ovaj hotel. Znam da se nikad ne zna kakvo može biti vreme, ali ipak ako je neko bio... da li se može kupati i sunčati? Organizuju li se SVAKODNEVNO izleti i u septembru ili samo u julu i avgustu? Koliko koštaju izleti i da li treba poneti i zimsku garderobu? Može li se bez kola obići (ako se ne organizuju izleti) Mokra Gora, Zaovine, Perućac i dr. jer ne znam koliko je sve to udaljeno? Molim vas, koji deo hotela (Omorika) je bolji da znam koju sobu da tražim prilikom rezervacije. I još neka informacija ne bi bila na odmet... ako je neko bio
Hvala unapred
O planini Tari mnogo moze da se napise.Pokusacu sazeto.
Tara je planina koju posecuju ljubitelji prirode,individualno.Ima 3 hotela,Omoriku i Javor objedinjene,i Beli Bor malo udaljen od njih.Tamo nemas organizovane izlete,jer nista ne mozes da obidjes bez auta.U letnjim mesecima je puna turista iz Vojvodine,i svih onih koji obozavaju prirodu.Kod Mitrovca nalazi se alternativno Zaovinsko jezero,gde se moze i kupati,tu ima najcesce kampera.Osim toga,blizu je Zlatibor,Sarganska osmica,Planinarski dom,Perucac...
Od zaseoka,gde mozes naci privatan smestaj su Milekici,Jeftici,Mandici...Svi ali bukvalno svi ljudi su gostoprimivi,dobrodusni.Najbolje je pri dolasku svratiti u Bajinu Bastu,bilo gde pitati za gore,sve sto ti treba.Mahom ljudi su sa Tare i znaju da vas upute.To znaci da si sam svoj organizator.Ako ces da sedis u hotelu bice ti dosadno,kupanje u septembru je ?.
Tara je NAJLEPSA PLANINA U SRBIJI,bas zato sto nije komercijalizovana.
Auto,ranac,MALO para,sportska obuca i napred/opusteno!
Pozdrav!