Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

Marmaris Bodrum ili nesto trece

24 odgovora na temu

#16 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 19. May 2010 - 19:11

Pogledaj porukuVizas @ 19. May 2010 - 18:56

a s obzirom da je severnije od Marmarisa i temperature vazduha a posebno mora su znatno nize nego u Marmarisu.

Sumnjam da je razlika znatna.

#17 Vizas

backpacker

• Član
  • Poruka:21

Napisano: 20. May 2010 - 11:00

Veruj mi na rec :)

#18 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 20. May 2010 - 14:11

Ok. Ali pre će onda biti da je to rezultat nekog od drugih faktora koji itiču na klimu, temperature vode i vazduha.

Razlika izmedju Bodruma i Marmarisa je manje od jednog stepena (geografske širine)...nešto kao Ulcinj i Herceg Novi...

#19 Vizas

backpacker

• Član
  • Poruka:21

Napisano: 20. May 2010 - 16:57

Moguce je,ne znam tacno sta je razlog.Izvesno vreme sam ziveo na egejskoj obali Turske tako da sam nekoliko puta imao priliku da boravim u Bodrumu,Kusadasiju i Marmarisu u navedenom periodu i znam iz iskustva.Za razliku od Marmarisa gdje je more prilicno hladno tokom celog maja i juna meseca ali je zato toplo do sredine oktobra,u Bodrumu je nekako obrnuto.
U svakom slucaju,za koje god mesto da se odlucite zelim vam lep provod.Ovo je bila samo prijateljska sugestija :)

#20 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 20. May 2010 - 17:01

Pogledaj porukuVizas @ 20. May 2010 - 16:57

Izvesno vreme sam ziveo na egejskoj obali Turske tako da sam nekoliko puta imao priliku da boravim u Bodrumu,Kusadasiju i Marmarisu u navedenom periodu i znam iz iskustva.

E pa dobro, to je druga stvar.

Ja sam u Marmarisu bio u avgustu i nešto ga ne pamtim po toploj vodi...

#21 Rina

backpacker

• Član
  • Poruka:34

Napisano: 28. Jun 2010 - 09:51

Ja sam bila i u Bodrumu i u Marmarisu i meni su oni slicni, samo je Bodrum veci. Ja sam zapravo bila u Icmeleru koji je spojen sa Marmarisom i njega bih preporucila, on mi je od Marmarisa mnogo lepsi a moze brzo da se stigne do tamo. Mada sve zavisi sta ko voli, Icmeler je mirniji gradic, sa setalistem pored mora i kaficima. Dok je Marmaris zivlji, bolji za provod, ali kazu da su losije plaze (ja nisam isla na plazu u Marmaris a u Icmeleru je i sa te strane super). Sto se klime tice u Bodrum sam isla u septembru i tada je bas bas lepo i prijatno. A u Icmeler sam isla u julu i tada je blagi uzas od vrucine, najgore je sto ni nocu temperatura ne opada tako da sam samo razmisljala kako da se rashladim...

#22 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 28. Jun 2010 - 12:56

Bio i u Bodrumu i u Marmarisu. Više mi se sviđa Bodrum. Ne mislim na plaže, jer mi to nije nešto posebno bitno. Marmaris je pravo turističko mesto sa gomilom klubova i možda je bolji što se tiče noćnog života, ali je totalno bez duše. Bodrum ima neki svoj šmek, sa specifičnom arhitekturom, sa fantastičnom krstaškom tvrđavom u kojoj se nalazi jedan od najboljih muzeja podvodne arheologije u svetu. Tu su iskromni ostaci Halikarnasa. U svakom slučaju Marmaris i Bodrum su blizu pa možeš lako oba ova grada da posetiš.

#23 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 28. Jun 2010 - 21:49

Pogledaj porukuNa putu @ 28. Jun 2010 - 21:39

I eto, kada odes tamo sve te mami, sve bi probao, za neki normalan odmor moje misljenje je da je to malo, neka jos neko kaze ko je bio u Marmarisu...

U Marmarisu ima puno malih restorana sa odličnom hranom i stvarno prihvatljivim cenama...

Ostalo...voće, sokovi, Ulkerovi slatkiši i slaniši...cedjene pomorandze - to sve u Tansas marketu...cene kao kod nas.

Poslastičara isto koliko hoćeš, i eUropski i orijentalni program...

#24 dell boy

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 27. May 2011 - 14:14

Ljudi kako se odluciti Kusadasi, Marmaris ili Bodrum... Citao sam dosta ali i dalje sam u trilemi
Idem sa devojkom u julu, i bitno nam je da je more i plaze ok, provod ok(ne mora biti neka ludnica ali ni neko penzionersko mesto).

#25 stanoye

turista

• Član
  • Poruka:64
  • muški

Napisano: 27. May 2011 - 17:40

Ako ideš prvi put u Tursku, ja bi ti preporučio Kušadasi ili Bodrum:)

Ovu poruku je izmenio ljerka: 27. May 2011 - 19:27
obrisan citat, direktan odgovor na post

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0