Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Rodos

51 odgovora na temu

#46 katarinap

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 23. Jul 2007 - 23:32

Hvala puno na informacijama o ovom hotelu jer se spremam za odmor u njemu.Interesuju me jos par stvari kao sto su: cene lezaljki i suncobrana na plazi Elli, cena rent a car, kao i da li u ovom hotelu svaka soba ima terasu?
Takodje me interesuje i cena izeta na ostrvo Simi?

Pozdrav,

#47 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 24. Jul 2007 - 08:42

Lezaljke i suncobran su prosle godine bile 6E. Ne mogu da se setim za Simy ali bilo je između 25-30E. Prosetas do luke vece pre odlaska i videces na dva mesta tezgice sa ponudama izleta brodićima. Kad smo mi isli bila je prilicna guzva na velikom katamaranu, pa ti preporučujem da dodjete ranije ujutro da nadjete dobra mesta.
Ne znam za terase...

#48 bonžita

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 24. Jul 2007 - 10:26

Alexia,
Videla sam fotkice sa Rodosa, koje si postavila - SUPER SU!!! :) :) :)
Iskreno se nadam da neće biti problema oko vize, tako da jedva čekam polazak!

#49 JAGODICA IVA

turista

• Član
  • Poruka:67

Napisano: 19. Aug 2007 - 00:42

U ponedeljak putujem na Rodos u hotel Kipriotis. Interesuje me kakvi su uslovi za shoping ili za kupovinu suvenircica, da li to sve lici na nesto ili su tipicno morske gluposti, da li moze da se kupi prostojna bizuterija ili cipele tj. sandalice, kupaci a da to nije mnogo skuplje nego kod nas

da li se umesto kola moze iznajmiti skuter ili MOTOR

kakve su sanse za vecernji provod, a da to nisu diskoteke vec neki ok kafici, ali naravno ni preskupi

da li postoje neki slatki restorancici tj. taverne gde se za pristojnu cifru moze rucati ili vecerati

da li se moze nesto u prodavnicama hrane kupiti kao grcki specijalitet koga ovde nema, naravno da nije kvarljiva roba

ako jos nesto imate zanimljivo o ovom ostrvu da dodate sto nije receno na forumu bila bih vam zahvalna

da li u kaficima ili hotelu postoji besplatan wi fi
ako postoji obecavam da cu vam pisati sa lica mesta kako je

Ako je neko isao sa agencijom Filip travel interesuje me postoje avion u 6 po podne da li imamo veceru tu noc ili samo onaj bajati sendvic u avionu

HVALA UNAPRED

#50 g@rfild

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 19. Aug 2007 - 12:00

Rodos je odlican za shoping u gradu imas gomilu markiranih prodavnica u kojima popusti idu do 50%,sto se tice suvenira imas svasta u starom gradu tj.tvrdjavi. Sto se tice provoda glavna je ulica Bar Street ali meni nista posebnu.Sto se tice klope mi smo se hranili u restoranima u kvartu te ulice Bar Street. Obroci su bili od 10-15 evra po osobi (supa-salata,glavno jelo,pice).Meni najlepsa plaza na ostrvu je Lindos nekih 50km od grada.Obavezno idite na neki izlet brodicem.

Citat

interesuje me postoje avion u 6 po podne da li imamo veceru tu noc ili samo onaj bajati sendvic u avionu
predpostavljam da nemas veceru,jer ti stizes na Rodos oko 20h po nasem tj. 21 po lokalnom vremenu i dok prodjete pasosku kontrolu i transver do hotela to ce biti min 22h tako da je vreme za veceru odavno proslo :(
Wi-Fi mislim da imas u hotelu Plaza,a verovatno imas i po kaficima,takodje imas dosta internet glubova
Pozdrav i srecan put

Ovu poruku je izmenio g@rfild: 19. Aug 2007 - 12:07

#51 the zoran

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 23. Aug 2007 - 15:24

Pogledaj porukuBiksi @ 23. 04. 2007 - 13:35

Cao svima!
Treba da se odlucimo da li da uplatimo hotel Loutanis, u oblasti Kolymbia, preko agencije Relax. Idemo nas dvoje sa dvoje dece, 4 i 8.
Gledala sam forum ali ne vidim nesto komentare konkretno o toj oblasti. Je li bio neko - kakve su plaze, kakvo je mesto, preporuke, upozorenja.... sve nas zanima ;-)

Hvala unapred!

E pa ovako Biksi...
Sto se tice agencije Relax mogu da kazem samo NAJGORE!!!
Prosle godine smo bili bas u hotelu ZALUTANIS (tako smo ga mi krstili)
Nedaj boze nikome da se prevari kao mi,navuceni all inclusive aranzmanom,koji ne zasluzuje ni 2*...
Hotel ne zasluzuje rec pohvale.Losa hrana,ne dozvoljavaju kafu na terasi pored bazena???
Sladoled sluze u terminu od 14-15h,naravno,nestane za 2 minuta i kao bice sutra?
Neljubazni debeli gmaz,koji glumi vlasnika,ulazi u sobe,iskljucuje klimu, napada i svadja se sa gostima,uredno maltretira osoblje...Odvratna atmosfera,gde se zapadni gosti(nemci,francuzi) favorizuju u odnosu na nas._
Sobe su male,kupatila su opsta katastrofa,topla voda nestaje oko 17h,pa kao cekamo do 19h???
Kreveti po sobama su betonski sarkofazi u kojima imate utisak kada legnete da ste spremni za upokojenje...STRAVICNO!
Glavni bazen,ispred restorana izgleda kao u Kusturicinim filmovima.Prljav,neofarban makar 10 godina,po vodi pluta neka cudna prljavstina,slama,travuljina,pa cak i poneki "ostosi" od rucka...MILINA JEDNA! Za sve vreme boravka u ZALUTANISU,ni jedan put bazen nije ciscen,a od suludih skokova napaljenih holandjana(neka klasa redjih jadnika) ne preporucujem pustanje dece same u bazen.Neuvidjavnost i oholost zapadnih turista je na izuzetno visokom nivou.
Do prve plaze imate oko 800metara pesacenja, s tim sto je ta plaza blago receno ogavna.
Ukoliko ne uzmete rent a car,smatrajte letovanje uzaludnim i propalim.Mi smo obilazili sve plaze po Rodosu,i nekako je Tsampika beach najlepsa,ali 10e dnevno se naplacuje suncobran sa 2 lezaljke pa se preracunajte. Nas je proslogodisnje letovanje preko Relaxa, sa ukljucenim rent a car-om,i svim dodatnim troskovima izaslo oko 3500e.Priznacete,za te pare moze da se letuje i na Mesecu,a ne u Grckoj.
Sto se tice grada Rodosa,on je fenomenalan.Stari grad,obala,spomenici,pa cak i shoping, itd,itd je skroz ok.
Ali...za svoje pare ne dozvoljavam da neki nemacki shloser ima bolje uslove od mene iako sam sve platio odjednom, a oni po pravilu dobijaju uvek bolji smestaj. Toliko o bratskom narodu Grcke.
Sve u svemu,u Grcku vise NIKADA necu ici na letovanje.
Daleko su oni ispod turskog nivoa,cak ne nogu da ih sustignu sledecih 4 milenijuma.A jos za mnogo,mnogo manje para.Pre 10 dana sam se vratio iz Antalije i preporucujem svakom.
12 dana hiper luxusa za 1700e, i to za troje, ne moze se meriti sa bilo cime u Grckoj.
Rodos je OK,ali mozda preko KonTikija,Argusa ili Jolly-a,sve ostale agencije zaboravite,jer cete se nervirati za lepe pare.

Ovu poruku je izmenio the zoran: 23. Aug 2007 - 15:27

#52 JAGODICA IVA

turista

• Član
  • Poruka:67

Napisano: 02. Sep 2007 - 17:47

Dragi moji,

pre neki dan vratila sam se sa Rodosa, puna utisaka, a bez para...ha ha ha

Uzivala sam u preskupom jutarnjem i popodnevnom espresu u kaficima sa besplatnim internetom. (cafe au lait)

Bila sam u akva parku, mislila sam da se necu nikad spustiti ali sam na kraju isla na kamikaze i super se provela.

Jedino sto me je malo razocaralo je preskupi espresso i totalno neznanje engleskoj jezika, losa turisticka usluga i odsustvo prevelikog cenkanja. Rodos je preskup, ali u starom gradu se nadje nesto i za kupovinu. Zao mi je sto nema u centru nekog srpskog bara, jer skoro sve evropske zemlje imaju svoj bar u centru grada gde su se okupljali.

Nasim agencijama velika zamerka sto su izleti preskupi i u tu cenu ne idu cena hrane i ulaznica, kao i to da se turisticki vodici na sastancima i ne trude bas da vas ubede da vi treba da idete na te izlete. Ja nisam bila ni na Simiju ni na Lindosu, jer sam smatrala da mi je suvise veliko maltretiranje da se vozim 5 sati da bi videla mirno mesto sa lepom plazom, jer sam to sve videla na Falirakosu i Campiki.

POSEBNO ZAHVALJUJEM SVIM DOBRONAMERNIM FORUMASIMA STO SU MI SVOJIM KOMENTARIMA I SAVETIMA POMOGLI DA ODABEREM RODOS KAO MESTO ZA ODMOR I STO SU ME POSAVETOVALI GDE DA IDEM I STA DA VIDIM.

Saljem vam lepu slicicu sa Falirakija

Pozdrav od Ive Jagodice

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0