Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Rodos

51 odgovora na temu

#1 blizanac

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 04. Mar 2007 - 19:03

pozdrav svima,odlucili smo da letujemo na rhodosu i vodimo cerkicu koja ce imati godinu ipo u julu kada i planiramo da putujemo

odabrali smo Mitsis Grand Hotel pa da pitamo da li je neko vec boravio u ovom hotelu i kakvi su utisci o hotelu i uopste o rhodosu,sta vredi videti,kakve su plaze.........

hvala unapred svima

#2 zixon

turista

• Član
  • Poruka:59

Napisano: 06. Mar 2007 - 20:36

ja sam bio prosle godine preko filip travel na rodos, nisam isao u mitsis hotel, ali ljudi koji su bili u nemu kazu da je veoma dobro, sto se tice rodosa sve je prelepo, obavezno iznajmi auto da obidjes ostvo. imas dosta o rodosu na forumu. ako ti treba jos nesto kontaktiraj me. ja sam vodio dete od 5 godine

#3 Nidža

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 24. Mar 2007 - 13:45

Ove godine bih zeleo da sa porodicom letujem na Rodosu. ako neko ima iskustvo sa ovog ostrva molio bih da mi da savet da li da izaberem mesto Faliraki ili Rodos grad uz opis oba.Ja i supruga bi smo letovali sa malom bebom u septembru.Dvoumimo se između hotel Pegasus(Faliraki) i Plaža ili Belvedere(Rodos), pa ako znate nešto o njima molimo da to podelite sa nama.inace nas interesuje i kakva je klima na Rodosu u septembru.

hvala puno NIDŽA

#4 deki011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:262

Napisano: 24. Mar 2007 - 20:13

Pa znas kako i jedno i drugo ima svoje prednosti i nedostatke.Konkretno plaza je mnogo bolja i veca u Falirakiju.S druge strane Faliraki je party-town u prvom redu za Engleze i populaciju do nekih 25 godina.U samom mestu nema kulturnih znamenitosti,malo je,samo kafici,restorani,diskoteke.
Rodos-grad je mnogo sadrzajniji kada je rec o znamenitostima.Stari grad je prica za sebe.
Vreme u septembru je ok,ali vam opet sve zavisi od vetra koji je i u avgustu takav da se covek smrzne cim izadje iz vode.
Toliko od mene,ako ima jos nesto slobodno pitajte

#5 Nidža

backpacker

• Član

Napisano: 24. Mar 2007 - 21:42

Da li znate kakav je hotel Plaža u gradu Rodosu i da li je dobra lokacija. Ako imate neki drugi hotel da nam preporučite - slobodno.
Kakva je situacija sto se tiče plaže u gradu? Da li je prevelika gužva?

#6 zixon

turista

• Član
  • Poruka:59

Napisano: 25. Mar 2007 - 11:42

ja sam prosle godine bio na rodosu sa detetom od 5 godina i sjajno smo se proveli. plaze su super i uvek ima neka zanimacija. bili smo u hotel kypriotis 3* i bio je super

#7 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 25. Mar 2007 - 16:40

Ja sam bila u hotelu Alexia 3* u Rodosu. Hotel je na dobroj lokaciji, ali ne moze se bas pohvaliti dobrim sobama. Moze da prodje, ali kupatilo je staro i izolacija jako losa. Posto vidim da gledas hotele sa 4 zvezdice, ako se odlucite za grad Rodos idite obavezno na isocnu stranu, jer se na zapadnoj strani necete okupati, aposebno sa detetom. Vetar je jak i veliki su talasi. Hotel Plaza koji si pomenuo ima dobru lokaciju, i blizu je Eli plaze, glaven gradske plaze gde je slabiji vetar i nema talasa. Za Belvedere nisam sigurna, pa obavezno proverite!
Na Eli plazi more je kristalno cisto i nece vam biti guzva u septembru. Rodos je prelep i potpuno drugaciji od falirakija. Ako idete u Faliraki, obavezno dalje od centra, jer u centru ce vam biti bezveze sa bebom.
Mana Rodosa je sto nema zelenila, tako da je gradska plaza odmah pored ulice i hotela, ali more je divno.
Utiske o hotelima najbolje pogledajte na www.tripadvisor.com, ako znate engleski.
Pitajte sve sto vas zanima. Ali zapamtite, ako vam nije cilj kupanje samo u bazenu, vodite racuna da vam hotel nije na zapadnoj strani ostrva.
Na dobroj lokaciji su Cactus i Siravast-pogledajte ponudu Follow me agencije.

Ovu poruku je izmenio suki: 08. Feb 2011 - 11:36

#8 trotter

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:278

Napisano: 26. Mar 2007 - 15:42

U svakom slučaju, predložio bi ti grad Rodos. Mislim da je pomalo besmisleno platiti avionsku kartu da bi sedeo u Falirakiju, koji je standardno turističko resort mesto - duga peščana plaža, gomila restorana prodavnica i barova, a na obodu veliki hoteli. Grad Rodos je ono što treba videti i doživeti. Nikako ti ne bi savetovao hotel Belvedere, jer je on smešten na zapadnoj obali, koja je opako vetrovita, krupan šljunak... Mnogo bolja varijanta je biti bliže plaži Eli. Hotel Plaza je skroz ok, vrlo blizu Eli plaže i na 5 min peške do starog grada. Sama Eli plaža je veoma lepa za jednu grasku plažu, vrlo uređena. Vetar je mnogo slabiji nego za zapadnoj strani, voda veoma čista i topla. Mi smo boravili 2-13.sept. i vreme je bilo veoma lepo, oblak nismo videli sve vreme boravka. Mislim da je dobar izbor za nekog sa bebom.
pozdrav

#9 Nidža

backpacker

• Član

Napisano: 26. Mar 2007 - 19:11

E, pa super ste nas posavetovali. Izabraćemo hotel Plažu, osim ako neko nema bolji predlog, naravno u gradu Rodosu. Jedino još ne znamo preko koje agencije da letujemo pošto je ovaj hotel u ponudi kod više njih ( Eurodžet, Kalodukas..), pa ako imate savet i za to, samo napred.
HVALA, pozdrav .

#10 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 27. Mar 2007 - 09:22

Mozete preko Kalodoukasa, profesionalni su...Follow me isto, ne znam da li imaju u ponudi hotel Plazu. Razmislite i o hotelu Siravast, koji je odmah pored mora, Eli plaze, tako da je pogled fenomenalan, a mislim da je cak malo i jeftiniji, a isto dobar hotel.

Lep provod!

#11 dadi

backpacker

• Član
  • Poruka:25

Napisano: 27. Mar 2007 - 09:36

I ja bih ti preporucila Kalodoukas, prosle godine sam sa njima bila na Rodosu i isla bih sa njima ponovo. Dobra stvar kod njih je sto imaju jutarnje letove tako da ne gubis dan bezveze.
I da, mnogo bolji izbor je Rodos grad, iznajmi auto i kreni u obilazak plaza, idealna za decu je Tsampika Beach, ustvari evo ti sajt pa pogledaj sve plaze i hotele. Lep provod i uzivaj, Rodos je predivan, verovatno cu i ja u avgustu ici.

http://www.faliraki-info.com/beaches/

#12 Nidža

backpacker

• Član

Napisano: 27. Mar 2007 - 14:17

Ovaj sajt, koji mi je poslala dadi je stvarno ekstra. Već sam kontaktirao agenciju tako da je stvar gotovo rešena.Sada me još samo zanima kako se otprilike kreću cene organizovanih izleta pa da napravimo finansijski plan.
Mogu samo da kazem da je pravi genijalac onaj koji je izmislio forum.

#13 trotter

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:278

Napisano: 28. Mar 2007 - 23:14

Što se tiče izleta, mislim da je najbolja stvar da uzmeš auto par dana - po mojoj proceni 3-4 dana su sasvim dosta. Jedan dan do Lindosa, koji je stvarno sjajno mesto. Ja nažalost nisam uspeo da obiđem tvrđavu, pošto je taj dan bio strahovito topao, a stvarno mi nije padalo na pamet da klinca vučem gore. Predpostavljam da će i tebi to biti problem... Do Lindosa svrati u Faliraki kako bi proverio ono što sam već napisao u ranijem postu. Meni se lično nije dopao, nalik svim ostalim mestima koja su isključivo podignuta zarad turizma, i koja nemaju sopstveni život van sezone. Posle Falirakija, Tsampika beach je mesto gde treba svratiti na koje kupanje jer je voda zaista čista. Ja baš nisam veliki ljubitelj nepreglednih peščanih plaža, ali ko jeste, Tsampika je pravo mesto za njega. Infrastruktura same plaže je prilično tanka, sem par kamp kućica i šatora sa pićem i klopom praktično nema ničega, ali neko baš takva mesta voli... Meni se lično dopalo malo mestašce na putu prema Lindosu koje se zove Stegna. Sitan šljunak, malo stena po bokovima, bez dugačkog plićaka...
Zapadna strana ostrva može da bude izlet za drugi dan. Odmah posle grada Rodosa, dolaziš u Ixiu, mesto sa praktično najvećom ponudom skupih hotela (uz Faliraki), i ne baš lepom plažom. Slična su mesta Kremasti i Jalisos, mada sam ih ja dosta kratko i površno pogledao pa je moguće i da grešim. Ono što uvek treba imati na umu je da na zapadnoj obali vetar uvek duva, i to može prilično da nervira. Kada svemu ovom dodaš da je sam grad Rodos gotovo neverovatno zelen za ostrvo tako daleko na jugu Egeja, fantastičan stari grad koji je mešavina onoga što je ostalo posle templara (red vitezova Sv.Jovana je vladao ostrvom gotovo 3 veka) i turskih uticaja koji su ih nasledili, postaje jasno zašto je Rodos jedno od najlepših (a bogami i komercijalnijih) letovališta u Grčkoj.
Jedna od lepših slika koje sam imao priliku da vidim je izlazak sunca iznad luke Mandraki - verovatno jedan od najslikanijih motiva ostrva, dva jelena sa svake strane ulaska u luku gde su se prema legendi nalazile noge legendarnog kolosa (ovo naravno nije tačno, sama pozicija kolosa je bila pomerena malo ka unutrašnjosti). No, kao i svakom turisti, prija ti da poveruješ da se taj komad istorije nalazio baš tu, gde se trenutno nalaziš... :)
Grand Master palata sa ulicom vitezova su takođe priča za sebe, ali to ćemo ti ostaviti da sam otkriješ ;)
Pozdrav, i ako ima pitanja, tu smo...

#14 dadi

backpacker

• Član
  • Poruka:25

Napisano: 29. Mar 2007 - 09:39

Sto se tice izleta, prosle godine je grupa bili zainteresovana samo za izlet na ostrvo Simi, mislim da je kostao 25 evra. E sad, ne znam sta bih ti rekla za taj izlet , imajuci u vidu da ides sa detetom.
CELODNEVNI IZLET SA RUCKOM NA OSTRVO SIMI

Ovo je izlet koji agencija organizuje vec sest sezona i jedan je od najposecenijih. Zajedno sa predstavnikom agencije poci cete na nezaboravno krstarenje brodom od Rodosa do Simija, velikim katamaranom Simi i u 09:00. Na ostrvu Simi se iskrcavate u mestu Panormitis, gde se nalazi jedan od najpoznatijih manastira u Grckoj ciji je zastitnik Sveti Arhangel Mihail. Nakon posete manastiru i muzeju, prelazite na turisticki brod (koji lici na malu barku )agencije koji se zove Sveti Nikola odakle uz laganu grcku muziku i sigurno vodjstvo kapetana Sostisa pocinje vasa voznja oko ostrva Simi. Nakon nepunog sata stize se u jednu od najlepsih uvala ostrva, Sent Dzordz, do koje se moze doci samo sa morske strane jer kopnenu stranu okruzuju visoke stene. Dok se Vi kupate u kristalno cistom moru tirkizno plave boje(uvala jeste divna, ali posto direktno sa broda uskaces u vodu i nezgodan je izlaz na plazu zbog kamenja ne znam koliko ti to odgovara), osoblje na brodu Vam priprema rucak, mnostvo raznovrsnih jela (skromno)iz grcke kuhinje, uz obavezno grcko vino Retsinu i rakuju Ouzo. Nakon rucka brod krece ka gradu Simi, gde se zatrzavate oko 45 min.(mi nismo imali vremena da obidjemo gradic, bukvalno imas vremena samo za kafu) Za to vreme mozete popiti kafu u nekoj od lokalnih taverni ili pazariti u nekoj od mnogobrojnih prodavnica suvenira i rucno izvadjenih morskih sundjera. Mozete i posetiti centralu nase agencije koja se nalazi upravo na Simiju. Veliki brod Simi i polazi sa Simija u 15:45, a na Rodosu se oko 18:00.
Mozda treba da razmislis da na Simi ides samostalno, u dolinu leptirova nisam isla poucena iskustvom ljudi sa foruma.

#15 deki011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:262

Napisano: 29. Mar 2007 - 15:24

Uz sve sto je vec receno o Rodosu,mogao bih dodati sledece: pored plaze Tsampika obavezno poseti i istoimeni manastir.Postoji putokaz koji te vodi do njega.Ipak treba imati u vidu da ces,kada gore u brdima parkiras kola,morati da prevalis jos nekih 200-300 stepenika,sto moze biti prilican problem ako si recimo sa malim detetom.Kada se najzad popnes i obidjes manastir imaces impozantan pogled na celu plazu Tsampika koju,pored veoma ciste karakterise i toplija voda u odnosu na druge delove ostrva.Takodje obidji vec pomenuti Lindos,mada imaj u vidu da je to mesto koje coveku moze biti interesantno kolko za jedno popodne.Do tvrdjave mozes i magarcem(5e) ali posto do gore stizes za 5 min peske to truckanje na magarcu i nije bas neko olaksanje.Ulaz na tvrdjavu se placa(mislim da je oko 6e,nisam siguran) ali vredi.
Takodje obavezno obidji tokom boravka na Rodosu i malo planinsko mesto Emponio koje je centar proizvodnje vina na ostrvu.Svrati u vinariju i uzivaj u degustaciji(besplatnoj) lokalnih vina.Posle toga preporucujem odlazak u neku od lokalnih tavernica gde ces za zaista male pare uzivati u hrani uz obavezno domace vino...

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0