Rodos
Napisano: 04. Mar 2007 - 19:03
odabrali smo Mitsis Grand Hotel pa da pitamo da li je neko vec boravio u ovom hotelu i kakvi su utisci o hotelu i uopste o rhodosu,sta vredi videti,kakve su plaze.........
hvala unapred svima
Napisano: 06. Mar 2007 - 20:36
Napisano: 24. Mar 2007 - 13:45
hvala puno NIDŽA
Napisano: 24. Mar 2007 - 20:13
Rodos-grad je mnogo sadrzajniji kada je rec o znamenitostima.Stari grad je prica za sebe.
Vreme u septembru je ok,ali vam opet sve zavisi od vetra koji je i u avgustu takav da se covek smrzne cim izadje iz vode.
Toliko od mene,ako ima jos nesto slobodno pitajte
Napisano: 24. Mar 2007 - 21:42
Kakva je situacija sto se tiče plaže u gradu? Da li je prevelika gužva?
Napisano: 25. Mar 2007 - 11:42
Napisano: 25. Mar 2007 - 16:40
Na Eli plazi more je kristalno cisto i nece vam biti guzva u septembru. Rodos je prelep i potpuno drugaciji od falirakija. Ako idete u Faliraki, obavezno dalje od centra, jer u centru ce vam biti bezveze sa bebom.
Mana Rodosa je sto nema zelenila, tako da je gradska plaza odmah pored ulice i hotela, ali more je divno.
Utiske o hotelima najbolje pogledajte na www.tripadvisor.com, ako znate engleski.
Pitajte sve sto vas zanima. Ali zapamtite, ako vam nije cilj kupanje samo u bazenu, vodite racuna da vam hotel nije na zapadnoj strani ostrva.
Na dobroj lokaciji su Cactus i Siravast-pogledajte ponudu Follow me agencije.
Ovu poruku je izmenio suki: 08. Feb 2011 - 11:36
Napisano: 26. Mar 2007 - 15:42
pozdrav
Napisano: 26. Mar 2007 - 19:11
HVALA, pozdrav .
Napisano: 27. Mar 2007 - 09:22
Lep provod!
Napisano: 27. Mar 2007 - 09:36
I da, mnogo bolji izbor je Rodos grad, iznajmi auto i kreni u obilazak plaza, idealna za decu je Tsampika Beach, ustvari evo ti sajt pa pogledaj sve plaze i hotele. Lep provod i uzivaj, Rodos je predivan, verovatno cu i ja u avgustu ici.
http://www.faliraki-info.com/beaches/
Napisano: 27. Mar 2007 - 14:17
Mogu samo da kazem da je pravi genijalac onaj koji je izmislio forum.
Napisano: 28. Mar 2007 - 23:14
Zapadna strana ostrva može da bude izlet za drugi dan. Odmah posle grada Rodosa, dolaziš u Ixiu, mesto sa praktično najvećom ponudom skupih hotela (uz Faliraki), i ne baš lepom plažom. Slična su mesta Kremasti i Jalisos, mada sam ih ja dosta kratko i površno pogledao pa je moguće i da grešim. Ono što uvek treba imati na umu je da na zapadnoj obali vetar uvek duva, i to može prilično da nervira. Kada svemu ovom dodaš da je sam grad Rodos gotovo neverovatno zelen za ostrvo tako daleko na jugu Egeja, fantastičan stari grad koji je mešavina onoga što je ostalo posle templara (red vitezova Sv.Jovana je vladao ostrvom gotovo 3 veka) i turskih uticaja koji su ih nasledili, postaje jasno zašto je Rodos jedno od najlepših (a bogami i komercijalnijih) letovališta u Grčkoj.
Jedna od lepših slika koje sam imao priliku da vidim je izlazak sunca iznad luke Mandraki - verovatno jedan od najslikanijih motiva ostrva, dva jelena sa svake strane ulaska u luku gde su se prema legendi nalazile noge legendarnog kolosa (ovo naravno nije tačno, sama pozicija kolosa je bila pomerena malo ka unutrašnjosti). No, kao i svakom turisti, prija ti da poveruješ da se taj komad istorije nalazio baš tu, gde se trenutno nalaziš...
Grand Master palata sa ulicom vitezova su takođe priča za sebe, ali to ćemo ti ostaviti da sam otkriješ
Pozdrav, i ako ima pitanja, tu smo...
Napisano: 29. Mar 2007 - 09:39
CELODNEVNI IZLET SA RUCKOM NA OSTRVO SIMI
Ovo je izlet koji agencija organizuje vec sest sezona i jedan je od najposecenijih. Zajedno sa predstavnikom agencije poci cete na nezaboravno krstarenje brodom od Rodosa do Simija, velikim katamaranom Simi i u 09:00. Na ostrvu Simi se iskrcavate u mestu Panormitis, gde se nalazi jedan od najpoznatijih manastira u Grckoj ciji je zastitnik Sveti Arhangel Mihail. Nakon posete manastiru i muzeju, prelazite na turisticki brod (koji lici na malu barku )agencije koji se zove Sveti Nikola odakle uz laganu grcku muziku i sigurno vodjstvo kapetana Sostisa pocinje vasa voznja oko ostrva Simi. Nakon nepunog sata stize se u jednu od najlepsih uvala ostrva, Sent Dzordz, do koje se moze doci samo sa morske strane jer kopnenu stranu okruzuju visoke stene. Dok se Vi kupate u kristalno cistom moru tirkizno plave boje(uvala jeste divna, ali posto direktno sa broda uskaces u vodu i nezgodan je izlaz na plazu zbog kamenja ne znam koliko ti to odgovara), osoblje na brodu Vam priprema rucak, mnostvo raznovrsnih jela (skromno)iz grcke kuhinje, uz obavezno grcko vino Retsinu i rakuju Ouzo. Nakon rucka brod krece ka gradu Simi, gde se zatrzavate oko 45 min.(mi nismo imali vremena da obidjemo gradic, bukvalno imas vremena samo za kafu) Za to vreme mozete popiti kafu u nekoj od lokalnih taverni ili pazariti u nekoj od mnogobrojnih prodavnica suvenira i rucno izvadjenih morskih sundjera. Mozete i posetiti centralu nase agencije koja se nalazi upravo na Simiju. Veliki brod Simi i polazi sa Simija u 15:45, a na Rodosu se oko 18:00.
Mozda treba da razmislis da na Simi ides samostalno, u dolinu leptirova nisam isla poucena iskustvom ljudi sa foruma.
Napisano: 29. Mar 2007 - 15:24
Takodje obavezno obidji tokom boravka na Rodosu i malo planinsko mesto Emponio koje je centar proizvodnje vina na ostrvu.Svrati u vinariju i uzivaj u degustaciji(besplatnoj) lokalnih vina.Posle toga preporucujem odlazak u neku od lokalnih tavernica gde ces za zaista male pare uzivati u hrani uz obavezno domace vino...
Broj korisnika koji čitaju temu: 2
Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0

Tema je zaključana