Ja sam bila smestena u La Rivi i prezadovoljna sam

Hotel je skroz ok, mnogo lepse izgleda uzivo nego na sajtu. Hrana je generalno dobra, čistoća je na nivou, i mislim da je bolji od Tritona jer sam čula neke loše komentare za taj hotel. U suštini nije ni on loš ali ljudi su se žalili da u trpezariji sami moraju da raspreme sto da bi mogli da doručkuju, sef nisu mogli da koriste jer je prazna baterija, a spavali su tek kada svi legnu jer kažu da se sve čuje, svako otvaranja vrata, puštanje vode....
Đardini je odličan izbor jer preko dana imate sve što vam je potrebno za mnogo manje novca nego u Taormini koja je opet idealna za večernje šetnje i izlaske. Mi smo ručak za dvoje plaćali ozmeđu 17-25 e (pice, paste...), ali potražite jedan restoran po principu fast fud, on se nalazi odmah iznad marketa Maxi Sconto i imaju odličnu hranu, obrok za dvoje i piće oko 10-12 e. Probajte aranćini (pohovane loptice) košta 1.3 e. Sladoled je 2 e i fenomenalan je
Što se tiče plaže možete da kupite suncobran za oko 8 e i idete gdje hoćete ili za 8 e (za 2 osobe) da iznajmite ležaljke. Ležaljke su 12 e ali u hotelu će vam dati karticu za plažu i sa nom plaćate 8e. Mi smo kombinovali i jedno i drugo. Kada idemo na neku ekskurziju (poludnevnu) nismo uzimali ležaljke i obrnuto. Iste te ležaljke su na plaži koja pripada Taormini 25 e, i upravo zbog toga je Đardini odličan izbor
Prevoz iz Đardinija ide na svakih pola sata, pokazaće vam gdje je stanica a tu imate i red vožnje, poslednji bus iz Taormine ide u 01:15h mada nas su posavjetovali da ne čekamo poslednji jer se može desiti da bude pun i da neće sve da prime. Mi smo kartu plaćali 1,4e u jednom pravcu mada uglavnom se odmah kupuje i povratna tako da je za 2 osobe prevoz 5.6 e. Tormina je prelepa, svi su se oduševili. Naravno malo je i skuplja ali nije toliko stašno sjesti na piće. Evo npr mi smo na terasi platili vodu i đus 7.5 e, nije jeftino ali vredi svake pare
Išli smo na exskurzije, Palermo, sicilijanska sela i Etnu. Palermo treba vidjeti ali dug je put tako da smo se najviše vozili, imali smo samo 2 sata slobodno i to je dovoljno jedino za ručak i da se protrči između 2 teatra. Grad je lijep ali ja nisam mogla da ga doživim, falilo mi je bar još 2 sata.
Sicilijanska sela ne propuštajte, divno, savršeno... to i Etna su mi upotpunili Siciliju. Etna je kao druga planeta i ako ste u mogućnosti obavezno idite žičarom na 2900 metara. Osjećaj je nevjerovatan
U Napulju preporučujem Pompeje i Sorento:)
Ja sam prezadovoljna agencijom i organizacijom, ali najbolje od svega je Aleksandra koja nam je bila vodič na ovom divnom putovanju, sve pohvale za nju, jer ona sve što priča i radi radi to zato što voli a ne zato što mora jer je plaćena za to. Ako vam ona bude vodič mogu da vam garantujem da ćete biti preezadovoljni, mada i vodiči koje agencija unajmljuje su za svaku pohvalu.
Eto pa ako vam još nešto padne na pamet pitajte