Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Hotel TRITONE , GIARDINI NAXOS, SICILIJA

43 odgovora na temu

#31 bela

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 16. Aug 2010 - 23:54

Pogledaj porukuhoki @ 15. Aug 2010 - 20:07

...
mi smo licno mislili, da obavezno posetimo vatikan, palermo, sirakuzu, sicilijanska sela i etnu. pa dokle stignemo! hehe!
...

Ja sam išla u Vatikan, Palermo, sicilijanska sela, na Etnu i u Pompeju i to mi je bilo sasvim dovoljno da bi bilo vremena i za kupanje i za jedan prepodnevni odlazak u Taorminu. Plan i program je sledeći: dolazite u subotu i odmarate do ponedeljka kada je izlet u Palermo, u utorak su sela (poludnevna varijanta, povratak oko 14 h), sreda eolska ostrva (mada su male šanse da će biti realizovano jer uglavnom nema dovoljno prijavljenih), četvrtak Sirakuza i Katanja, ja nisam išla jer sam birala između Pompeje i Sirakuze i mislim da sam dobro izabrala, petak Etna, poludnevna varijanta mada mi smo kasnili nazad, stigli smo tek oko 16h pa su mnogi umesto na plažu otišli da Taormine da posete grčki amfiteatar (8 e ulaz), mi smo to obavili u sredu.
E sad što se mene tiče ako sam knap sa parama radije bih propustila Palermo a išla na Etnu žičarom na 2900 metara jer je skroz čudan osjećaj šetati po vulkanu, meni je taj izlet ostavio najači utisak Postavljena slika i sela naravno jer meni je ta priča o mafiji bila jako interesantna i pošto sam x puta gledala Kuma tako mi je i sam taj izlet bio još draži.
U subotu oko 18 h napuštate Đardini.
Ako ne planirate na Kapri (ja nisam išla) možete računati na dobar šoping u Napulju jer je i više nego povoljno. Meni Napulj nije strašan iako su nas isprepadali pričama da sve poskidamo, sat, nakit..... mi smo opušteno šetali ceo dan, samo smo naravno vodili računa o torbama.

Pogledaj porukuhoki @ 15. Aug 2010 - 20:09

i jel ste vi to bile u istoj turi i u istom hotelu??? ja dodjoh do tog zakljucka Postavljena slika
Izgleda ista tura, isti hotel ali vrlo moguće različit termin Postavljena slika

Pogledaj porukudragana2010 @ 16. Aug 2010 - 12:15

... ja imam probleme sa venama, tako da bih se mnogo obradovala, ako bismo imali po 2 mesta za sedenje....

Mislim da nas je bilo 37 a išao je bus od nekih 65 mjesta. Oni su nam odredili ko gde sedi tako što su postavili spisak na vrata kada smo se okupili.
Slobodno pitajte šta god vas interesuje, i moram da dodam da su i La Riva i Tritone skroz ok, pristojni hoteli i ništa vam neće nedostajati. Svaka soba ima i tv i klimu, a mi smo balkon koristili samo za sušenje peškira jer su i onako mali i nepraktični za sjedenje. Pozicija oba hotela je odlična i za odlazak u Taorminu i za plažu.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 24. Jan 2011 - 13:33
skracen citat

#32 bela

backpacker

• Član

Napisano: 16. Aug 2010 - 23:58

I pored ovolikog teksta zaboravih napisati da je nama voda samo prvi dan bila hladna jer je u Italiji bilo kiše predhodnog dana, ostalo vreme bila je baš topla. Mi smo čuli da je Jonsko more i inače toplo :)

#33 hoki

turista

• Član
  • Poruka:65

Napisano: 17. Aug 2010 - 09:43

e vala si nas informisala, svaka cast!

samo smo mi sad u nedoumici da li da idemo u taj palermo? put dugacak a kroz grad se izgleda samo protrci. a mislimo se i za sirakuzu i katanju? ako se najveci deo provede u busu, onda se mozda i ne isplati. a opet, bili smo se nameracili da sve to vidimo. ko zna kad cemo sledeci put biti u prilici. a sa druge strane nije to sve bas jeftino. koliko mene matematika sluzi!sta sad???:-P

potpuno ste me zbunile :smorilo:

al hvala vam!

Ovu poruku je izmenio hoki: 17. Aug 2010 - 09:43

#34 dragana2010

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 17. Aug 2010 - 10:05

Veeliko ti hvala na svim info !

kazi mi samo da li znas nekog ko je bio u Tritone i sta mislis kako su bili zadovoljni. U agenciji su nam rekli da mozda balkon necemo imati ... to mi se ne svidja ... gde susiti peskire??

Hvala jos jednom!

Pogledaj porukubela @ 16. Aug 2010 - 23:54

moram da dodam da su i La Riva i Tritone skroz ok, pristojni hoteli i ništa vam neće nedostajati. Svaka soba ima i tv i klimu, a mi smo balkon koristili samo za sušenje peškira jer su i onako mali i nepraktični za sjedenje. Pozicija oba hotela je odlična i za odlazak u Taorminu i za plažu.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 24. Jan 2011 - 13:37
skracen citat

#35 hoki

turista

• Član

Napisano: 17. Aug 2010 - 19:51

zaboravih da pitam jos pari stvari!

sta savetujete za kapri? vredi ili ne?

zatim, da li ste ulazili u sikstinsku kapelu? sta je tacno podrazumevao izlet u vatikan?

i jos nesto... mi smo mislili da se mozda sami otisnemo do etne.od nekih prijatelja koji su bili na siciliji, culi smo da postoji bus koji ide za 6evra do podnozja etne, dokle inace vozi i bus agencije?zar ne? mislim, ispravite me ako gresim, jer ja samo zakljucujem da verovatno dotle vozi i bus agencije. ako nadalje treba zicarom.pa se onda mislimo sto bi nas do tamo vozala agencija za 20evra po osobi ako za manje pare mozemo i sami. sta mislite o tome? vi koji ste bili? jel to moguce izvesti?

Ovu poruku je izmenio hoki: 17. Aug 2010 - 19:52

#36 beograd888

backpacker

• Član
  • Poruka:28

Napisano: 17. Aug 2010 - 21:48

Ako ne dobijemo sobu u TRITONU sobu sa pogledom na more , free , u sta gledamo nije mi jasno , kad su zbijene zgrade jedna do druge haahahaha :)
slika je sa neta

Priložene sličice

• Prikačena slika: hotel1.JPG

Ovu poruku je izmenio beograd888: 17. Aug 2010 - 21:49

#37 bela

backpacker

• Član

Napisano: 17. Aug 2010 - 23:02

Pogledaj porukuhoki @ 17. Aug 2010 - 09:43

...samo smo mi sad u nedoumici da li da idemo u taj palermo?...
Ako ste se nameračili da idete u Palermo onda idite, lepo je otići samo opet kažem šteta je što se nema više vremena u samom gradu. I meni bi verovatno bilo žao da nisam otišla ali moram da napomenem da nisam oduševljena.

Pogledaj porukudragana2010 @ 17. Aug 2010 - 10:05

...kazi mi samo da li znas nekog ko je bio u Tritone i sta mislis kako su bili zadovoljni.

Družili smo se sa nekim ljudima koji su odseli u tom hotelu i u suštini na početku su bili zadovoljni ali kasnije sam čula to za trpezariju da sami moraju sklanjati sa stola da bi mogli da doručkuju,da se u sobama sve čuje (ne sa ulice nego iz susednih soba) i da neki i nisu mogli da koriste taj sef zbog prazne baterije iako su više puta dobili obećanje da će problem biti rešen. Ali opet ponavljam niko, ali niko se nije vratio sa pričom ima da tužim agenciju ili nešto slično. Taj hotel je meni skroz ok, i opet moram da napomenem da odmor na Siciliji spada pod veoma aktivan odmor tako da smo mi u sobi bukvalno samo prespavali. I sami vidite koliko toga ima da se vidi i obiđe, ako i ne idete na izlete sigurno ćete ići u Taorminu bar jednom preko dana i više puta naveče (mi smo išli 4 večeri) Postavljena slika

Pogledaj porukuhoki @ 17. Aug 2010 - 19:51

zaboravih da pitam jos pari stvari!

sta savetujete za kapri? vredi ili ne?

zatim, da li ste ulazili u sikstinsku kapelu? sta je tacno podrazumevao izlet u vatikan?

i jos nesto... mi smo mislili da se mozda sami otisnemo do etne.

Ja na Kapri nisam išla ali iz finansiskih razloga. Dvoumili smo se za Etnu (52 e žičara) do samog kraja i na kraju je to prevagnulo i nisam se pokajala jer nam je i u Napulju dan fino protekao. Kao što sam već pomenula išli smo u Pompeju i Sorento. Neko je spomenuo da je to jedan od najlepših izleta pa bolje da on/ona kaže nešto više o Kapriju. U našoj grupi su svi bili zadovoljni a i ja bih sigurno išla da sam mogla isfinansirati Postavljena slika Za izlete nam je otišlo 200 e po osobi Postavljena slika

Što se tiče Vatikana obilazi se jedan deo muzeja (kreće se od Pinakoteke), obilaze se prostorije sa geografskim kartama, tapiserijama..... Sikstinska kapela (zabranjeno fotografisanje) i bazilika svetog Petra. Gužva je velika ali svi smo imali slušalice i koliko toliko slobodu kretanja i razgledanja. Računajte da sve to traje između 2.5 i 3 sata. Posle toga ste slobodni do 21 h.

A za Etnu nisam sigurna, agencija vodi do 1900 metara i za dalje se uzima žičara, što se tiče tog busa do podnožija verovatno bi morali čekati još jedan do tih 1900 m. I do Etne se vozi sat vremena minimum ili čak 2h. Najbolje da se raspitate ne licu mesta i vidite koliko bi vam vremena otišlo dok izmenjate sve te autobuse Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 24. Jan 2011 - 14:01
skracen citat

#38 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • ženski

Napisano: 18. Aug 2010 - 01:16

Kapri je mali raj na zemlji i ko ne ode sigurno ce se pokajati. Palermo i Monreale takodje must see pogotovu zbog katedrale koja je u Monrealeu i najznacajnija je na Siciliji.

#39 hoki

turista

• Član

Napisano: 18. Aug 2010 - 06:26

Pogledaj porukubeograd888 @ 17. Aug 2010 - 21:48

Ako ne dobijemo sobu u TRITONU sobu sa pogledom na more , free , u sta gledamo nije mi jasno , kad su zbijene zgrade jedna do druge haahahaha :)
slika je sa neta

pa sa desne strane imas fasadu ka susednoj zgradi. dakle, gledas ili ka dvoristu ako tako nesto postoji ili u zid susednog hotela pa ni nemas balkon, zato su vam to napominjali!

Ovu poruku je izmenio hoki: 18. Aug 2010 - 06:27

#40 hoki

turista

• Član

Napisano: 20. Aug 2010 - 06:39

ja se setih jos par pitanja za nase devojke koje su bile tamo.

ovo se pre svega odnosi na sam hotel la riva? dakle, kakva je situacija sa higijenom? koliko cesto menjaju peskire? da li mozda u sobama,tj. kupatilu ima fen? i da li redovno filuju sa onim sapuncicima,samponcicima i slicno, ili ovo nije bas takva vrsta hotela?

cisto da znamo kako da se organizujemo sa pakovanjem! da ne preterujemo ako ne mora :smorilo:

#41 kia

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 20. Aug 2010 - 10:23

Najtoplije preporucujem odlazak na Capri, jednostavno se stice do tamo...prelep je, nama je to bio najlepsi dan na celom letovanju...nista,ali nista na Siciliji ne moze da se meri sa Caprijem ili sorentom...kada budete na Capriju pod obavezno idite na izlet brodicem oko celog ostrva, kosta oko 15eur, to je nesto prelepo...
Inace, voda je svuda jako topla, i na Siciliji, i na Kapriju, i u sorentu...
Sto se La rive tice, sobe se svakoga dana ciste i menjaju peskiri, znaci peskiri i fen vam ne trebaju...neke kozmetikice ima u samom kupatilu,ali mi je nismo koristili pa nam nisu ni menjali...sva tri hotela(Rim,Sicilija,Napulj) imaju sve ovo navedeno.. :)

#42 hoki

turista

• Član

Napisano: 26. Aug 2010 - 08:11

au, al smo se svi nesto ucutali poslednjih dana! drma groznica pred put!!!
ja se setih jos po nekog pitanja za nase putnice predvodnice, ako budu ljubazne da mi i na to odogvore!

u koliko sati ste bili u vatikanu?kao sto je bela napisala tamo se ostaje 2.5, 3 sata pa me interesuje koliko ce to biti sati kad izadjemo iz vatikana? da znam koliko jos imam slobodnog vremena i sta jos mogu da stignem da vidim?
sta ste npr. vi obisli?

#43 boki bg

turista

• Član
  • Poruka:93

Napisano: 30. Oct 2010 - 22:55

Bilo je tako dobro , da bih preporucio svakome ovu turu :)))
Sve je bilo super , pocev od autobusa, vozaca , vodica , hotela i naravno drustva , preporuka svima koji zele da dozive Italiju i Siciliju na pravi nacin da to urade sa Vivom i njihovim 14 todnevnim aranzmanom , vredi svakog evra .

Pozdrav svima !!!

#44 beograd888

backpacker

• Član
  • Poruka:28

Napisano: 05. Aug 2011 - 13:36

Ove godine mu je promenjen naziv i izgubio je jednu zvezdicu koju nije ni trebao da ima , sada se ovah hotel zove TYSANDROS , i ima 3 zvezdice koliko realno i zasluzuje :)

Ovu poruku je izmenio beograd888: 05. Aug 2011 - 13:37

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0