Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Putevi na Lefkadi i Kefaloniji

37 odgovora na temu

#31 sonja_bg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1068
  • ženski

Napisano: 27. Feb 2008 - 17:55

Da, kako se prođe glavni trg i krene se ka Litostroto ulici ( glavna ulica ). To je kao neki klub za koji sam čula da je okej.
Na samom početku kružnog puta do Lasija? Hmm, ne mogu da povežem sad sve.
Ako baš ostajete u Lasiju uveče, super je So Simply, sav je kao mala džungla, imaju isto puno piiiiva :) :) a posle ponoći se pušta glasnija muzika i ostaje se do ujutru ( mana je što se zatvaraju vrata kafića da buka ne bi smetala... pa meštanima :) )

#32 fancica

backpacker

• Član
  • Poruka:21

Napisano: 27. Feb 2008 - 18:00

sonja_bg je sve tacno rekla. ja sam tamo bila prosle godine i jedini negativan utisak su ti putevi. mi smo isli u privatnoj reziji, od patre do kefalonije stigli smo brodom i kad smo krenuli do mesta gde smo imali apartman slosilo mi se! posto smo bili smesteni 10-ak km od argostolija, cinilo mi se da, kad smo uvece krenuli u grad, necemo zivi stici po onom mraku! da ne pricam o daljim destinacijama do fiskarda ili asosa. kasnije sam se nekako navikla, ali mi nije bilo sve jedno.

mislim da je za bazu najbolji argostoli, sva ostala mesta su malena, 2 ulice, 3 restorana, mada to zavisi od ukusa. asos je prelep, lepo malo mesto, ali sa puta do njega je taaaaaaaakva nizbrdica :). deo oko liksurija mi se nije dopao, vidim da to rade nase agencije. mada, odmor na kefaloniji je aktivan, toliko lepih mesta i plaza ima da je prosto greota provesti ga u jednom mestu.
naravno, kefalonija nije mesto za ludi vecernji provod, pa kao sto sonja_bg rece postoji ta jedna diskoteka u koju sam ja usla :). klima je bila toliko jaka da sam se smrzla :), muzika je ok, neki house, a prosek godina oko 20 :). postojao je i jos jedan klub na otvorenom, zaboravih mu ime, ali je bio poluprazan. slazem se za beer bar, mada nisam ljubitelj piva, ali i tamo je bilo zivo.

#33 sonja_bg

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 27. Feb 2008 - 18:18

Ja sam se definitivno najviše prepala na putu od Liksurija do Xi plaže.
Deli ih možda 15 minuta vožnje a u samoj blizini plaže se nalazi hotel Cefalonia Palace koji radi naša agencija.
Veću pustaru u Grčkoj nisam videla između LIksurija i Xi plaže, to je sve neka zapuštena niskogradnja, divljač svuda, sve suvo. To je jedan jedini deo Kefalonije koji se potpuno ne uklapa u nju :) Stvarno ne znam šta se tu događa, ali onaj ko je bio smešten u Kefalonia Palace-u, nisam čula kako su stizali do civilizacije. Stvarno ne znam.

#34 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 27. Feb 2008 - 19:04

Pogledaj porukusonja_bg @ 27. 02. 2008 - 16:55

Da, kako se prođe glavni trg i krene se ka Litostroto ulici ( glavna ulica ). To je kao neki klub za koji sam čula da je okej.
Na samom početku kružnog puta do Lasija? Hmm, ne mogu da povežem sad sve.
Ako baš ostajete u Lasiju uveče, super je So Simply, sav je kao mala džungla, imaju isto puno piiiiva :) :) a posle ponoći se pušta glasnija muzika i ostaje se do ujutru ( mana je što se zatvaraju vrata kafića da buka ne bi smetala... pa meštanima :) )

Dakle, taj drugi disko na otvorenom se nalazi u neposrednoj blizini svetionika, na starom putu za Lasi.

#35 sonja_bg

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 27. Feb 2008 - 21:20

Ahaaa. A mi smo išli prečicom preko brda. Čuvena, divna prečica uspravna 90 stepeni, posle večere. Ufff :) :) :)
Zapravo, to je još i dobar put. Ali uličice Argostolija kojima se dolazi do luke? Ostali su mi negde zakopani zubi i nokti kojima sam se držala za asfalt :) :) :)

#36 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 28. Feb 2008 - 00:49

Pogledaj porukusonja_bg @ 27. 02. 2008 - 20:20

Ahaaa. A mi smo išli prečicom preko brda. Čuvena, divna prečica uspravna 90 stepeni, posle večere. Ufff :) :) :)
Zapravo, to je još i dobar put. Ali uličice Argostolija kojima se dolazi do luke? Ostali su mi negde zakopani zubi i nokti kojima sam se držala za asfalt :) :) :)

I mi smo koristili cuvenu precicu preko brda, koja prija kada se ide u grad, ali ne i kada se vracas zbog onog uzasnog uspona.
Ipak, jedne veceri smo krenuli u grad i starim putem, a to putesestvije je trajalo skoro 1h, gde deo puta uopste nije bio osvetljen.

Taj klub smo videli i kada smo 2003.godine isli na jednodnevni izlet sa Zakintosa na Kefaloniju.

#37 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • Poruka:888
  • muški

Napisano: 28. Feb 2008 - 16:47

Jedan lep putopis http://gdestinacija.com/2007/11/26/lefkada...sko-more-grcka/

Ovu poruku je izmenio jerotije: 28. Feb 2008 - 16:47

oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

#38 sonja_bg

svetski putnik

• Član