Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

PARGA

3332 odgovora na temu

#61 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 20. Apr 2007 - 09:15

Mene zanima ako moze da mi odgovoti neko ko je vec bio u Pargi(Dadolina ti si previdela vilu br.4, pa ako ti nije tesko pogledaj opet), naime gledala sam slike u agenciji (Timtravel) i ova vila br.4 Bouas izgleda bas lepo, bolje nego na sajtu, ali me brine polozaj da to nije mnogo u brdu, vidim da je preko neke, meni se cini kao magistrale, a u prospektu pise u zelenilu, 400m od centra i 600m od plaze.
P.S. Druga opcija mi je Babos,vila br.1 to je cini mi se po komentarima ok polozaj?

Ovu poruku je izmenio suki: 20. Apr 2007 - 09:25

#62 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:333
  • ženski

Napisano: 20. Apr 2007 - 20:22

Ми смо били на позицији 2/3 (нису то те виле, јелте, али од прилике)
и сам финиш до њих је у успону, мислим да ти је 1 опет ту негде, али већ ти је и она некако у брду, ако је позиција болнице тачна, јер једино према њој могу да анализирам/она је била нешто мало изнад нас...
али 4 изабери само ако имаш кола или рачунаш неки моторић да изнајмиш свих тих дана...бити изнад магистрале (јесте, то је магистрала) можда јесте у ошумљеном делу, али брееееееее много је далеко и у брду, уколико ме сећање не вара...

:blink:

Ovu poruku je izmenio dadolina: 20. Apr 2007 - 20:29

user posted image

#63 tasko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:211

Napisano: 20. Apr 2007 - 22:23

Ja sam uplatila vilu 3-Mavilis. Kakav je polozaj?Pitanje za Dadolinu

#64 tartufa

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 21. Apr 2007 - 00:33

Da li je neko uplaćivao onih 90EUR po osobi za polupansion? Vredi li to i gde se klopa? <_<

#65 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 21. Apr 2007 - 00:52

tasko @ 20. april 2007 u 21:19

Ja sam uplatila vilu 3-Mavilis. Kakav je polozaj?Pitanje za Dadolinu
Не знам ту вилу, али по мапи би рекла да је у нижем делу него аргусове габријел/посејдон...непуних десетак минута хода до Крионери плаже, кроз центар, марину скроз опуштена шетња, а до Валтос плаже- као што сам рекла у неким постовима, без обзира на виле имаш доооообар успон па низбрдо до саме плаже/ која је неких 2 км, јел а сва догађања (изнајмљивања, кафићи итд...) су негде на средини плаже, а онда те по повратку чека успоооооон па већ кроз уличице до виле...

Не знам колико су меродавне мапе које гледам, јер просто нема свих тих малих паралелних/попречних улица.

Опуштено, све је то добро за фит форму ;)

Ovu poruku je izmenio dadolina: 21. Apr 2007 - 00:54

user posted image

#66 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 21. Apr 2007 - 14:15

Hvala, Dadolina, i meni je to bilo malo sumnjivo. Mislim, ne bih bas da vezbam alpinizam :lol:
Za Tasko: preko koga si uplatila aranzman i jesi li videla jos neke slike te vile Mavilis?( videla sam da si napisala da te je sve izaslo 300E, jel to sa nekim popustom? Cini mi se da su malo vece cene u julu?)

#67 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 22. Apr 2007 - 15:09

tartufa @ 20. april 2007 u 23:29

Da li je neko uplaćivao onih 90EUR po osobi za polupansion? Vredi li to i gde se klopa? <_<
Moje misljenje je da se u Grckoj nikad ne isplati uplacivati pp, sem ako nisi u hotelu sa bar 4*. Jer klopa im je jednolicna i nista posebno(tost, marmelada, buter svaki dan)Bolje za te pare kupi giros na ulici ili nesto slicno, dodje ti isto sto se para tice.

#68 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 22. Apr 2007 - 17:13

Гирос 1,2 е
слана пецива 0,8-1,2 е
слатка пецива 0,8-1,2 е
енглески доручак (сланина, јаја, виршла, поврће, пециво, ђус, пола литре филтер кафе) 5-7 е
грчки доручак (крофнице, мед, слатко од шумског воћа, кисело млеко, ф.кафа, ђус) 6-7 е
пица код Оскара од 6-10 разних фела, или разне пасте, мноооого добре, чак пица са руколом једна од најбољих (6е)
грчка салата која обично делује за три особе 5-7е
поред тога продавнице су увек пуне- имаш и оних већих маркета, разних сирева, бар три врсти маслина на кг, на све стране свежег поврћа, разних врста хлеба...
бтњ. ми смо од Аргуса добили картицу са попустом од 10% за ресторан Такамамамам или тако нешто сличног назива, где је фенооооменална парадајз чорба била малтене довољна као оброк, јер је пуна поврћа 6 е, грчка мусака (мусака са патлиџаном) 6е , а могу и да ти спакују у алутањириће, не мораш ту да клопаш...
user posted image

#69 tasko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:211

Napisano: 22. Apr 2007 - 21:17

Uplatila sam preko Robinsona. Iste vile radi timtravel ali po vecoj ceni

#70 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 23. Apr 2007 - 14:55

Ne vidim da Robinson ima na sajtu tu ponudu, ja sam Pargu nasla jedino jos preko Timtravela. Mislim ima i Matico, bas lepe vile i jeftine, jedino sto je kod njih avionom. Nazvacu Robinson.
P.S. Pardon, upravo su je stavili.

Ovu poruku je izmenio suki: 23. Apr 2007 - 14:59

#71 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 26. Apr 2007 - 09:02

Imam neku brosuricu o Pargi(na grckom :unsure: ), sa nekim plazicama koje izgledaju super. Zanima me da li neko zna koliko su blizu Parge, da li moze peske ili trebaju kola?
1. Lichnos
2. Ai Giannakis
3. Sarakiniko
4. Ag. Sostis
5. Valtos
6. Piso Krioneri
Poslednje dve koliko sam shvatila od pre su bas u Pargi, da li neko zna nesto o ostalim?

#72 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 27. Apr 2007 - 11:13

Валтос, Писо Крионери и Крионери су плаже у Парги.
Лихнос је плажа налик Валтосу, велика, пространа, у правцу према Превези, до које ти треба сигурно неких 20 минута вожње, и знам за Саракинико до које треба много више, која је у правцу Албаније.
Лично ја нисам била и не знам какве су, али сећам се да сам их имала у глави ако, ако изнајмљујемо која и кренемо у истраживање, међутим сам се окренула излетима на води...

Део моје екипе је једнога дана био изнајмљеним аутом (50 е) до плаже које се сада не сећају која је била :ph34r:

Ai Giannakis и Ag. Sostis немам појма које су.

Ево линка који ми је помогао да се сетим Парге и плажа
user posted image

#73 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:355
  • ženski

Napisano: 27. Apr 2007 - 21:01

Najzad sam odlucila da ovoga leta letujem u Pargi, ali imam jos neka pitanja pre nego sto odem da uplatim:
1. Kakva je situacija sa raznoraznim bubicama, komarcima i drugim insektima?
2. Da li je posle ponoci prevelika buka u gradu?
3. Posto je izlet do Ahileona?
4. Da li je tacno da kod Argusa na dva uplacena izleta treci dobijamo besplatno?
5. Kada bi mi bio zadnji rok da uplatim aranzman ukoliko idem u drugoj polovini avgusta, do sada sam uvek isla u last minut varijantama, pa mi je suvise rano a cini mi se da ce ovoga leta da bude guzva za Grcku?
6. Da li su iste cene izleta kod Argusa, Robinsona, Timtravela?

#74 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:355
  • ženski

Napisano: 28. Apr 2007 - 08:59

Jos nisam dobila odgovore na gore postavljena pitanja, a imam jos dva:
1. Da li je na izletima uracunat i rucak u cenu, kao u Turskoj?
2. Da li me racunica vara kad sam izracunala da ce me ovo letovanje kostati 1000. eura, za dve osobe? Nocas sam se preracunavala, izlete ne bih propustila nikako, bar tri, suncobrane i lezaljke na plazi iznajmljujem obavezno, jedem gde stignem tj. ne kuvam nikada na odmoru, bar tada, i te male "luksuze" priustim na ustrb smestaja koji mi i nije tako bitan, i sve to me izadje u mojim nocasnjim finansiskim morama, 1000. eura. Utesite me da ipak moze da se prodje sa 800. pa da konacno prelomim.

#75 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 28. Apr 2007 - 21:41

Pa , evo posto sam i ja ovih dana preracunavala varijante, Parga mi ispade skuplja nego Krf i Tasos proslih godina.Ja racunam smestaj i prevoz 430+40(viza, osig.)=470, e sad svi ti silni izleti koji mi se svidjaju bar 200-250, pa ako iznajmimo kola bar 1 dan 40-50(na ostrvima smo to radili obavezno na vise dana, samo tamo je bilo jeftinije nego u Pargi?! Na Krfu smo Matiza u avgustu dobili za 25E, a na Tasosu za 30.). Znaci vec smo na 730-780, a ako bude jos koji dan, znaci i malo vise.A sto se tice klope, ja uvek ponesem nesto za dorucak, jer me strasno mrzi ujutru da idem u prodavnicu, a ostalo kupujemo. I ja ne podnosim na letovanju da kuvam. Na Krfu smo se mesano hranili, malo prodavnice, malo restoran, a na Tasosu smo stalno isli u restorane, ali meni se u sustini vecina njihove hrane ne dopada. Za moj ukus stavljaju previse cudnih zacina u jela, tj. nisu cudni zacini, nego su na mestima na koja mi nismo navikli, npr. cimet u nekoj vrsti musake i sl. Ove godine sam resila da mnogo ne eksperimentisem, ndolazi u obzir samo dobri stari giros, a on i nije mnogo skup. E, sad koliko ce da ode na klopu ko zna, ali nekako se i meni vrti tu oko 1000E.Mozda i ja gresim :blink: Meni je samo cudno sto svi pricaju da su ostrva skupa, a u sustini ona su mnogo jeftinija, pogotovu Krf. Ali nekako sam zelela da vidim Pargu , jedino me je sad Volos pokolebao,jer mi i to izgleda super. Ali, bolje da ti odgovori neko ko je bio vec na licu mesta, tj. u Pargi.

Dadolina, hvala na odgovoru, meni taj Sarakiniko izgleda fenomenalno na slici, pretpostavila sam da su one malo dalje od Parge.

Ovu poruku je izmenio suki: 28. Apr 2007 - 21:46

Broj korisnika koji čitaju temu: 3

Članovi: 1, gosti: 2, skriveni članovi: 0