Putovanja.info Forum: PARGA - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (216 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

PARGA

#31 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5052
  • Učlanjen: 17.02.07

Napisano: 14. mar 2007 - 15:27

tasko @ 14. mart 2007 u 13:52

Ove godine ipak Parga , vec smo i uplatili i to od 31.7 do 10.8.( 10 nocenja). Posto idemo kolima planiramo da obidjemo Lefkadu i potez do Preveze.Za nas dvoje izaslo je 300 evra sa sve dinarskim delom. I u dolasku i u povratku planiramo da 2-3 nocenja budemo u Paraliji Katerini koja je neverovatno jeftina i sto se tice smestaja( u sezoni studio kosta 15 evra)i sto se tice vanpansionskih usluga( cene u prodavnici i restoranu kao kod nas).

Baš te briga! Ja cu kako stvari stoje 16.06. zbog godišnjeg odmora! Pa me jos uvek plaši hladna voda! ;) A nikako da se oglasi neko ko je bio u junu....

Ovu poruku je izmenio Roli: 14. mar 2007 - 15:31

0

#32 Korisnik je offline   silly me

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 15.03.07

Napisano: 15. mar 2007 - 14:02

Najiskrenije ti preporucujem Pargu!!!! Tamo sam letovala krajem avgusta 2006. i budem li u prilici, sigurno cu opet da odem tamo. Slatke male kucice zivopisnih boja, uzane ulicice, plaze kakve god pozelis, izleti....ma fantazija.
Putovala sam Argusom, mada je prosle godine Pargu radio i Matico koji je nudio i avionski prevoz. Smestaj je ok, i ono sto je strava stvar u Pargi je da gde god si smesten nisi daleko od plaze :D .
Koliko sam uspela da saznam od mestana, kraj maja i pocetak juna umeju da budu kisoviti , a more nesto hladnije. Moj savet ti je da izaberes kraj leta i tako izbegnes velike guzve, a ,uz malo srece, i vreme moze da bude savrseno, kao i temperatura mora. Ako otputujes obavezno poseti neko od onih malih sela iznad Parge, ostrva Paxos i Antipaxos ( nestvarna jedna plazica), a ukoliko si avanturista rentiraj auto i zaputi se na Porto Katziki, najlepsu plazu Grcke, Aheron, ma ima zaista mnogo toga da se vidi...
Popuno sam sigurna da se neces pokajati
:D
0

#33 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5052
  • Učlanjen: 17.02.07

Napisano: 15. mar 2007 - 23:07

Ipak će Parga da se poseti sledeće godine ili možda krajem leta... :) Ipak sam se u poslednjem trenutku odlučio za tzv. "aktivan" odmor na Krfu. Ali ću sigurno posetiti Pargu sa Paxosom i Anti-Paxosom. Da si možda koji sat ranije poslala post.... :) Hvala u svakom slučaju! Pozdrav!
0

#34 Korisnik je offline   dadolina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 333
  • Učlanjen: 05.08.06

Napisano: 21. mar 2007 - 20:04

Парга је одлично место.
Летовала сам прошле године, крајем јула, Аргусовим аранжманом.
Много тога сам већ унапред знала, информацијама преко нета.

PARGA

Обавезно уплатите неки од излета ( Крф-25е, Антипаксос/Паксос- 22е, Јонска острва-40е, Ахеронова река-?, Албанија-?...) које можете наћи на сваком кораку, али понуда преко Аргусовог водича је била повољнија, који је ишао са нама и информисао нас на Српском.

Од прошлогодишњих понуда вила Габријел, Посејдон (један преко пута другог и удаљеније су за мање од пет минута, али узбрдо) и Елпида која је новија, и позицијом боље постављена за одлазак на Валтос,
увек бих изабрала Елпиду, јер смо екипно били распоређени у све три виле и објективно сам анализирала.

Свашта је испричано већ на теми Парге, прелистајте старије теме, а ако треба нешто, питајте.

B)

Тема о Парги 2006.

Ovu poruku je izmenio dadolina: 21. mar 2007 - 20:12

user posted image
0

#35 Korisnik je offline   suki

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 2337
  • Učlanjen: 22.02.06

Napisano: 21. mar 2007 - 21:18

E, Dadolina tebe cekam! Da li si videla ove nove vile koje sad ima Argus i ponudu Timtravela i njihove vile? Da li mozda znas kakve su, tj. da li su mnogo u brdu, ustvari nemam bas predstavu o Pargi,(procitala sam sve,vise puta) ok brdovita, ali jel to uzbrdo da umres i mnogo daleko ili onako malo uzbrdo, prosetas?Parga mi je ove godine u najuzoj konkurenciji, jos samo da saznam za odmor...
0

#36 Korisnik je offline   dadolina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 21. mar 2007 - 21:51

Ево да помогнем.
На Аргусовом сајту нема никаквих карти ни позиција нових вила, да бих ти о њима рекла било шта.
ТимТравел је одлично приказао на карти где су им виле (на карти означене 1, 2 и 3), а у односу на цркву и школу бих рекла да је то у паралелним улицама где су Посејдон/Габријел (дели их пут) и Елпида у попречној улици.

Јесте брдо, али није страшно, сам финиш до вила је некако најстрмији, мада да би дошао до Валтос плаже идеш још неких пет минута узбрдо, па онда имаш неку пречицу кроз кафић степеницама на доле, излазиш на путељак (све је даље низбрдо) али повратак све контра...а на Валтосу је много лепше на средини исте, што подразумева и тај део пута, једино што имаш дуже Сунце...

Све у свему нама је било лепше на градској, Крионери, сам пут је живописнији и мање заморан и некако је све на дохват руке.

Citat

onako malo uzbrdo, prosetas

Ово би био најреалнији орговор за релацију враћања из центра ( што подразумева и градску плажу), за одлазак ти је све на доле...

Од Вила до плаже Валтос имаш узбрдо/низбрдо, па контра у повратку...

Citat

uzbrdo da umres

Ово би био одговор за релацију центар-Кастел/ степенице су поприлично стрме и има их...

Ovu poruku je izmenio dadolina: 21. mar 2007 - 22:06

user posted image
0

#37 Korisnik je offline   suki

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 21. mar 2007 - 23:17

Nista, odoh u teretanu, da se pripremim :lol:
0

#38 Korisnik je offline   silly me

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 15.03.07

Napisano: 22. mar 2007 - 08:48

Svima vama koji idete u Pargu ovog leta zelim da se lepo provedete, a sa Krionerija obavezno da odete i do ostrvceta ( mi smo preplivavali na duseku sa pichencetom), jer je pogled preteran, a klupica medju borovima .....uf sto sad nisam tamo :(
Jeste brdovito, ali nista nije strasno. A naravno uvek postoji i varijanta iznajmis skuter i bog da te vidi. I idite obavezno u ona sela iznad Parge na klopu, malo je jeftinija, bozanstven pogled i mnogo ljubazni mestani. Hocu i ja u Parguuuu :D
0

#39 Korisnik je offline   tasko

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 204
  • Učlanjen: 16.05.05

Napisano: 22. mar 2007 - 11:39

Mi cemo u Pargu najverovatnije kolima, tako da uzbrdo-nizbrdo ne bi trebali da osetimo. Neznam da li sam u pravu? U svakom slucaju gledajuci mapu, a mi smo u vili 3, na Valtos sigurno kolima.
0

#40 Korisnik je offline   dadolina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. mar 2007 - 18:30

silly me @ 22. mart 2007 u 07:44

... a sa Krionerija obavezno da odete i do ostrvceta ( mi smo preplivavali na duseku sa pichencetom), jer je pogled preteran, a klupica medju borovima ...

Још један од разлога, што је и нама та плажа била занимљивија.

Рачунајте да се на плажама наплаћују лежаљке и сунцобрани.
user posted image
0

#41 Korisnik je offline   josefin

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 16
  • Učlanjen: 24.02.07

Ikonica poruke  Napisano: 22. mar 2007 - 19:18

da li je obavezno iznajmljivanje lezaljki i suncobrana, u svim mestima u Grckoj gde sam bila nije se placao ulaz na plazu ,da li se placa na nekoj od plaza u Pargi
0

#42 Korisnik je offline   dadolina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 23. mar 2007 - 08:19

Не плаћа се улаз.
Ниси обавезан да изнајмиш лежаљку, сунцобран.
user posted image
0

#43 Korisnik je offline   suki

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 23. mar 2007 - 12:34

Jel ima smisla u Pargi iznajmljivati kola, mislim jel moze njima nesto da se obilazi, ili je bolje te pare dati na izlete do Kefalonije, Lefkade i sl?
0

#44 Korisnik je offline   dadolina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 23. mar 2007 - 16:42

Зависи у ком си фазону, аутом можеш отићи до АлиПашине тврђаве, Ахеронове реке, спустити се до Јоанине или већ...изнајмљивање аута је 40е...
По мени немој пропустити Јонска острва: Лефкада, Кефалонија, Итака су незаборавне, само крстарење...Излет је био 40е и неких 12 сати си на излету (кренули смо бусем у 07:30 до Лефкаде- Нидрија, укрцаваш се на брод...у неких 22 смо се вратили у Паргу)
user posted image
0

#45 Korisnik je offline   suki

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 24. mar 2007 - 20:53

Ma, to ne propustam ako definitivan izbor bude Parga.Nekako mi se cini da je tu veci fazon ici na te izlete nego npr. kada si negde na ostrvu, pa obilazis kolima sve.
0

• (216 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com