Putovanja.info Forum: PARGA - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (216 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

PARGA

#16 Korisnik je offline   tasko

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 204
  • Učlanjen: 16.05.05

Napisano: 26. feb 2007 - 18:21

Ja sam bila na Krfu , ali moja kuma je bila u Pargi i njoj se mnogo svidela ali pod uslovom da imas kola jer je dosta brdovito.Toliko nam se svidelo jonsko more da ove godine iskljucivo razmatramo jonska ostrva ali juznija, pretpostavljam da je tu more toplije.Sto se tice cena u Grckoj one su manje vise svida iste ,posto sam nekoliko ostrva obisla i veliki deo severne Grcke. Cak ni Santorini nije skuplji osim restorana na litici. Verovali ili ne Halkidiki je bio najskuplji.
0

#17 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5052
  • Učlanjen: 17.02.07

Napisano: 26. feb 2007 - 21:30

To je tačno. Na Halkidikiju je i smeštaj skuplji nego na ostrvima!
0

#18 Korisnik je offline   josefin

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 16
  • Učlanjen: 24.02.07

Napisano: 26. feb 2007 - 22:13

eto da ne bi Vasih saveta mozda bi i odustala od Parge ali stvar gotova ,aranzman uplacen od 04. jula, dobila sam par dobrih informacija i od zaposlenih u Argusu, direktor rekao <idi dete, odmori se>...
0

#19 Korisnik je offline   Dragan

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 982
  • Učlanjen: 02.06.06

Napisano: 27. feb 2007 - 00:37

Jozefina, budi bez brige, na tvoja konkretna pitanja dobila si konkretne odgovore i uradila pravu stvar pomerivsi polazak za pocetak jula. Veruj mi, Parga je zaista jedan od najlepsih bisera Grcke, ali smatram da covek vec posle 4-5 dana moze da se zasiti, sem ukoliko nema nameru da ceo odmor prespava na 2 plaze . Na srecu, imas sasvim solidan izbor destinacija koje mogu da ti ucine boravak jos lepsim i prijatnijim, jednodnevni izlet do obliznjih ostrva Paxos i Antipaxos, odlazak na izlet do LEkfade, Kefalonije i Itake (po meni jednog od 2 najlepsa dela GRcke), Krfa,reke Aheron. Ukoliko mozes sebi da priustis i automobil, imaces sjajnu privilegiju da obidjes ceo potez do Preveze, prepun prelepih skrivenih uvalica za kupanje kao i da vidis ostatke drevnog grada Nikopolisa, koje je Julije CEzar sagradio za svoje vojnike po povratku sa pohoda u Africi.

Aktivan odmor je uvek pun pogodak.

Pozdrav
0

#20 Korisnik je offline   Rakos

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 08.03.07

Napisano: 08. mar 2007 - 12:12

Bio sam u Pargi prosle godine sa devojkom u avgustu,i mogu reci da je mesto fenomenalno.Auto uopste nije neophodan jer na malom rastojanju se nalazi nekoliko plaza ,od kojih je svaka prica za sebe.
Jedina na kojoj se nisam kupao je gradska sa koje se laganim plivanjem za nekih 5 min stize do prelepog ostrvceta na kome se nalazi crkva i sa kog se pruza prelep pogled na Pargu.
Mesto je prepuno sadrzaja i veoma je zivo tokom citavog dana i noci.
Sto se tice nocnih izlazaka preporucio bih kafe klub Sail in ,ciji je menadzer vec duze vreme jedan momak iz Bg-a.
Cene su malo vece nogo kod nas ( nekih 10%) ali nista strasno.
Jedina zamerka je sto su prodavnice slabije snadbevene i veoma skupe.Predpostavljam da je to zbog velikog broja restorana koji zaista nisu skupi.
Izleti su posebna prica...Odlicno su organizovani i stvarno ih treba videti sve.Mi smo isli na Paxos i Anti Paxsos,Jonska ostrva i Krf ,i sve nas je to kostalo 190e.
Procitao sam da neki pisu kako je more hladno...mozda u junu i pocetkom jula,ali krejem jula i u avgustu je fenomenalno.Mi smo pre Parge bili u Crnoj Gori (sredina jula) i kupali smo se samo poslednja tri dana,a u Pargi je toliko bila topla voda ...
More je neverovatno plave boje,narocito na Paxsosu gde imate utisak kao da se kupate u bazenu ,toliko je more cisto i prozirno ,a tirkizno plava boja zaustavlja dah.
Svuda je precista voda ,narocito na Lefkadi,Kefaloniji i Itaki.
Na Lefkadi smo se kupali na jednoj od tri najlepse plaze(po kategorizaciji Americkih casopisa) u Evropi -Egremni,do koje se moze jedino brodom.To je nesto savrseno ,nestvarno...Ljudi oni stranci su vristali kad su to videli...
Zaista sam pun utisaka sa letovanja u Pargi i mislim da se necete pokajati ako se resite za tu destinaciju.
I naravno sve to u aranzmanu Argusa ,ciji vodici su se fenomenalno pokazali.Napomenucu samo jednu stavar da je na brodu kojim smo isli u obilazak jonskih ostrva ,i na kome je bilo ljudi iz raznih zemalja jedino nas vodic (Argusov) svo vreme objasnjavao preko razglasa raznorazne predele pored koih smo prolazili.I sve to na srpskomk jeziku dok su ostali nemo gledali i nisu imali pojma sta vide.

Toliko od mene za sada.Ako neko ima pitanje vezano za Pargu samo napred...
0

#21 Korisnik je offline   Kikisvet

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 513
  • Učlanjen: 05.03.07

Napisano: 08. mar 2007 - 14:20

Pa, mene bi zanimalo koliko traje putovanje do Parge? Čula sam da je u izgradnji put koji skraćuje putovanje, ali ne znam koliko i u kojoj je fazi.
Hvala. B)
0

#22 Korisnik je offline   suki

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 2337
  • Učlanjen: 22.02.06

Napisano: 09. mar 2007 - 11:54

Mene zanima da li je Parga bas toliko brdovita i da li je problem(veliki) doci do tih raznih plazica? Naime, prijatelji su odusevljeni onim sto su culi o Pargi, ali imaju "problem" vode malo dete, a uz dete i babu(da ga cuva :D )ali ona ne moze puno gore-dole uzbrdo, pogotovo ako je sama sa detetom. Jel ima neka plazica do koje se lako stize i do koje nema mnogo pentranja?
0

#23 Korisnik je offline   Soffy@

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 09.03.07

Napisano: 09. mar 2007 - 16:02

Ja sam uplatila sa momkom polovinom avgusta. Idemo u vilu Elpida. procitala sam toliko neverovatnih stvari o Pargi da prosto ne mogu da docekam!!! :rolleyes: Zanima me tih 190 E za izlete jel to ukupno za vas dvoje?

Ovu poruku je izmenio Soffy@: 09. mar 2007 - 16:03

0

#24 Korisnik je offline   Rakos

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 09. mar 2007 - 19:07

Mi smo putovali prosle godine 18 sati,a nasi prijatelji su 2004 puovali 24 sata.Medjutim od prosle godine je pusten u saobracaj novi deo auto puta koji znatno olaksava i skracuje putovanje,Verujem da ce ove godine putovanje biti jos krace,odnosno ja se nadam posto ovog leta istim putem idemo na Krf.

Parga jeste brdovita,ali sve je veoma zanimljivo tako da ne pada tesko ... medjutim ako je u pitanju starija osoba ili beba koja mora da se nosi ,pa jos ona vrucina ...ipak razmislite.

Sto se tice izleta postoje cetiri ,tri koja sam vec spomenuo i jos jedan na reku Aheron .Mi smo isli na prva tri i treci (koji je najjeftiniji od ta tri-Paxos i Antipaxos)je bio besplatan pod uslovom da se uplate prva dva.
Jonska ostrva su 50e ,Krf 35-36 e ...tako da to za dvoje izadje nekih 180e...ne secam se bas tacno ,ali vredi svaku paru.
0

#25 Korisnik je offline   josefin

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 16
  • Učlanjen: 24.02.07

Ikonica poruke  Napisano: 09. mar 2007 - 19:45

E lepo je cuti da ste vec rezervisali Pargu, ako neko krece u terminu 04.07 iz NS neka se javi...pod uslovom da ima od 27 do 35 godina, visina vec od 180 cm...raspolozen za moju kolekciju ubudjalih viceva i fazona i sa odlicnim stomakom za kiflice i torilje moje mamine ...ja sam ona glasna sa dva spila karata, za Remi, termosom jake Jakobs kafe ,shugar free, pakovanjem KIM slim cigareta....jos bolje ja cu prva da izgorim na suncu i onda cu kukuati i cviliti sto sam pored 18 pari papuca zaboravila pantenol cremu...
0

#26 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5052
  • Učlanjen: 17.02.07

Napisano: 09. mar 2007 - 22:24

josefin @ 09. mart 2007 u 18:41

E lepo je cuti da ste vec rezervisali Pargu, ako neko krece u terminu 04.07 iz NS neka se javi...pod uslovom da ima od 27 do 35 godina, visina vec od 180 cm...raspolozen za moju kolekciju ubudjalih viceva i fazona i sa odlicnim stomakom za kiflice i torilje moje mamine ...ja sam ona glasna sa dva spila karata, za Remi, termosom jake Jakobs kafe ,shugar free, pakovanjem KIM slim cigareta....jos bolje ja cu prva da izgorim na suncu i onda cu kukuati i cviliti sto sam pored 18 pari papuca zaboravila pantenol cremu...

Ova ti je dobra... :) Ja nudim isto kiflice ali verovatno u terminu pre tebe ili u istom terminu! Cekamo jos potvrdu godisnjeg odmora!

Rakos hvala na koritsnim savetima i informacija! POzdrav
0

#27 Korisnik je offline   tasko

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. mar 2007 - 15:23

Pitanje za one koji su vec letovali u Pargi i koji poznaju argusove vile: da li da odaberem Poseidon ili Gabriel ili pak neku trecu. Naravno i novac igra vaznu ulogu. Isla bih kolima i to od 1. avg.
0

#28 Korisnik je offline   Rakos

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. mar 2007 - 18:27

Prosle godine Argus je u Pargi imao u ponudi samo tri vile.Elpida, Posejdon i Gabrijel. Kako i sama cena kaze, najbolja je Elpida, na najboljem mestu i najbliza samom centru, mada je tamo stvarno sve blizu. Ja sam bio u Posejdonu i nije lose, jedino sto je odmah uz ulicicu tako da nocu imas osecaj da motori prolaze pored tvog kreveta. Preko puta Posejdona je Gabrijel. Ne znam kako je unutra, ali mi se ne svidja sto je ulaz sa terase i sto drugi, da bi stigli do svoje sobe moraju da prodju kroz tvoju terasu. Parga je mesto gde ima malo nasih turista tako da su cene smestaja tamo preskupe. Argus nudi vile koje mi mozemo da platimo tako da ni ne spadaju u najlepse. Mogu samo da kazem da su solidne. Ali to vam sigurno nece smanjiti uzitak jer imaju sve sto vam je potrebno.
0

#29 Korisnik je offline   tasko

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. mar 2007 - 20:20

Da li neko zna za vilu Mavilis koja se nalazi nadomak centra grada u blizini stare tvrdjave i plaze valtos,bar tako pise u prospektu.
0

#30 Korisnik je offline   tasko

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. mar 2007 - 14:56

Ove godine ipak Parga , vec smo i uplatili i to od 31.7 do 10.8.( 10 nocenja). Posto idemo kolima planiramo da obidjemo Lefkadu i potez do Preveze.Za nas dvoje izaslo je 300 evra sa sve dinarskim delom. I u dolasku i u povratku planiramo da 2-3 nocenja budemo u Paraliji Katerini koja je neverovatno jeftina i sto se tice smestaja( u sezoni studio kosta 15 evra)i sto se tice vanpansionskih usluga( cene u prodavnici i restoranu kao kod nas).
0

• (216 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com