Engleska
Započeo/la: skeleton25, 20. Jul 2010 11:38
18 odgovora na temu
Napisano: 25. Jan 2012 - 00:21
Da ne bih sada išitavala ono što je napisano, a i informacije nisu sveže, molim one koji su skoro putovali u Englesku da napišu proceduru za dobijanje turističke vize.
Ono što znam je da prvo treba da apliciram za zahtev online, pročitala sam da mi od dokumenata treba -
Treba vam odštampan formular koji ćete popuniti na toj adresi, pasoš koji važi 6 meseci, 2 fotografije isključivo sa belom pozadinom, dokaz o nekretninama u vlasništvu ako ih imate, prethodni pasoši ukoliko ih imate.
• Za turističke posete: potvrda o rezervaciji hotela (vaučer agencije)
• Za zaposlene: potvrda o zaposlenju, odobrenom odmoru, mesečnoj plati, kopija radne knjižice i original na uvid
To je ono što sam pronašla, ali nisam sigurna da je to sve.
Zahvaljujem unapred na odgovoru....
Ono što znam je da prvo treba da apliciram za zahtev online, pročitala sam da mi od dokumenata treba -
Treba vam odštampan formular koji ćete popuniti na toj adresi, pasoš koji važi 6 meseci, 2 fotografije isključivo sa belom pozadinom, dokaz o nekretninama u vlasništvu ako ih imate, prethodni pasoši ukoliko ih imate.
• Za turističke posete: potvrda o rezervaciji hotela (vaučer agencije)
• Za zaposlene: potvrda o zaposlenju, odobrenom odmoru, mesečnoj plati, kopija radne knjižice i original na uvid
To je ono što sam pronašla, ali nisam sigurna da je to sve.
Zahvaljujem unapred na odgovoru....
Da umemo, mogli bismo lepo provesti ovu sredu trčeći odmornim nogama za gladnim očima, puniti srce radošću što postojimo, čuditi se velikoj tajni života, čiji smo slučajni i srećni gosti. (Duško Radović)
Švedska - putopis
Napisano: 14. Feb 2012 - 10:20
Nadam se da si do sada dobila vec vizu!
Ali evo da napisem, za neke druge.
Dobila sam turisticku vizu u Novembru, kao zaposlena.
Prilozila sam samo pismo od poslodavca da sam zaposlena, fotokopirala radnu knjizicu, preko neta odstampala (nisam rezervisala) potencijalnu sobu u predgradju Londona/privatna kuca koja izdaje sobe. I naravno, potvrda iz banke o sredstvima. Mislim da to i pismo poslodavca najvise znaci.
Sve obavis on line, imas tamo datum sa vremenom u toku dana kada ti je najzgodnije da dodjes. Za salterima rade nase sluzbenice, koje nista ne znaju, sva dokumentacija se nosi u ambasadu i onda on line pratis u kojij fazi je tvoj predmet. Pitaju te na salteru kako zelis da budes obavesten o preuzimanju pasosa, moze i sms, koji kosta mislim oko 100din.
Bukvalno ne vidis nikoga iz ambasade.
Pitala sam sluzbenicu i za intervju/ Kaze mi da ne zna, ali ako zele neke dodatne info, javice.
Ja sam predala pasos u petak i dobila ga u cetvrtak.
Bez ikakvih problema!!! I papira i cimanja!!!
Samo da je skupa viza, skupa je.
Ali evo da napisem, za neke druge.
Dobila sam turisticku vizu u Novembru, kao zaposlena.
Prilozila sam samo pismo od poslodavca da sam zaposlena, fotokopirala radnu knjizicu, preko neta odstampala (nisam rezervisala) potencijalnu sobu u predgradju Londona/privatna kuca koja izdaje sobe. I naravno, potvrda iz banke o sredstvima. Mislim da to i pismo poslodavca najvise znaci.
Sve obavis on line, imas tamo datum sa vremenom u toku dana kada ti je najzgodnije da dodjes. Za salterima rade nase sluzbenice, koje nista ne znaju, sva dokumentacija se nosi u ambasadu i onda on line pratis u kojij fazi je tvoj predmet. Pitaju te na salteru kako zelis da budes obavesten o preuzimanju pasosa, moze i sms, koji kosta mislim oko 100din.
Bukvalno ne vidis nikoga iz ambasade.
Pitala sam sluzbenicu i za intervju/ Kaze mi da ne zna, ali ako zele neke dodatne info, javice.
Ja sam predala pasos u petak i dobila ga u cetvrtak.
Bez ikakvih problema!!! I papira i cimanja!!!
Samo da je skupa viza, skupa je.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 14. Feb 2012 - 12:14
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 28. Feb 2012 - 21:42
Šta od dokumenata mora da bude prevedno na engleski?
Napisano: 16. Mar 2012 - 19:54
preko koga je najbolje naci najjeftinije karte za septembar ????
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0