Ovu poruku je izmenio amadeuss: 02. Aug 2011 - 02:05
AGIA TRIADA
Napisano: 02. Aug 2011 - 01:49
Napisano: 02. Aug 2011 - 10:16
google earth koordinate
40°29'54.56"N
22°53'14.56"E
tu ti je i slika iz google earth-a; kontak vam saljem porukom; imam i slike vile pa ako vam treba mogu da uplaod-ujem ili da posaljem na mail
Villa Kiza
Ovu poruku je izmenio mikap: 23. Sep 2011 - 11:11
obrisan citat, direktan odgovor na post
Napisano: 02. Aug 2011 - 10:49
Najljubaznije molim odgovor od nekoga sa skorasnjim iskustvom!
Napisano: 02. Aug 2011 - 11:22
ja sam se vratio pre dva dana....prva dva dana kada je more bilo mirno voda je bila skroz ok...bistra cista,topla, bez trave, u vodi, po dnu je moglo da se naleti na neke travcice sta li je vec...ali generalno je bilo skroz ok...treci dan je duvao jak vetar , bili su talasi pa tako je i voda bila mutna i puna trave, sledeceg dana, kada nije bilo talasa opet sve isto, bistro cisto itd.
Galaxias Beach je udaljen nekih 500m od samog centra Agia Triade, a u samom centru je plaza obelezena plavom zastavom tako da to treba dosta govori da je sve ok sto se tice cistoce
Ovu poruku je izmenio mikap: 23. Sep 2011 - 11:11
Napisano: 02. Aug 2011 - 11:32
Hvala na odgovoru!!!
Ovu poruku je izmenio mikap: 23. Sep 2011 - 11:12
Napisano: 23. Sep 2011 - 10:48
Елем, прво морам да похвалим агенцију преко које смо ишли (Евро турс). Пошто ми је пасош био готов тек у понедјељак, 29. августа, отишао сам 30. у агенцију и буквално рекао: „Ја бих сада да уплатим десет дана у хотелу 'Sun Beach' и да сутра ујутру будем тамо“. И све је било готово за пола сата. Полупансион је коштао 61 евро по одраслој особи. Дјеца до шест година не плаћају. Ми имамо двоје клинаца, од 5 година и 9 мјесеци. Нисмо хтјели да доплаћујемо за помоћни кревет (Family соба, два брачна и кревет на спрат, кошта 78 евра) јер нам је госпођица из агенције рекла да ћемо добити креветац за малену а да су кревети довољно велики да можемо да спавамо нас троје на њему.
Били смо у хотелу 31. августа. На рецепцији су нам дали собу на трећем спрату. На моју молбу да нам дају нижи спрат јер имамо бебу и супруга се боји лифтова, рекли су да ће одмах пребацити креветац у собу на другом спрату. Поред креветца, у соби је био и помоћни кревет који нисмо морали да доплаћујемо.
Иако су нам у агенцији рекли да послије 1. септембра за вечеру није „шведски сто“, само три дана од десет проведених је то било тако. И те три вечере су биле веома добре: супа/чорба, топло предјело (сирница, шпагети и запечени макарони са сиром), главно јело, салата и десерт. Клинцу су уредно доносили све то иако смо ми говорили да нема потребе за главним јелом за њега јер се он наједе од чорбе и предјела и узме мало од нас од главног јела. Одмах су нам дали и столицу за храњење беба.
Када је био „шведски сто за вечеру“, увије су биле двије супе/чорбе, три-четири главна јела, сармице у виновој лози, маслине, питице, салате, воће и неки слаткиш...
Доручак је, такође, за сваку похвалу.
Љубазност особља мало прелази у нелагодност. Све што смо тражили – добили смо. Један дан, супрузи нешто није било добро, а пошто ја нисам успио да се споразумијем са апотекарком на мом greekenglish-у, рецепционарка је преузела ствар у своје руке. Проблем је био што нам је требао неки лијек који би зауставио повраћање и пролив а да супруга може да доји бебу. Апотекарка је, између осталог, препоручила и тост, чај, прекувани пиринач... На моје питање гдје да нађем прекувани пиринач, рекли су да не бринем да ће нам га они скувати. Нису правили проблем да супрузи однесем храну у собу.
У ствари, нису правили никакав проблем. Кад сам сконтао да је кафа у бару на базену 3,5 евра, и да за сваку кафу могу у „Jumbo“-у купити дјеци једну играчку, носио сам кафу са собом, из собе, а они су нам уредно доносили бокале са хладном водом.
Пешкири се користе у неограниченим количинама. Стоје поред бара на базену и могу се носити на плажу. На плажи, до које се долази кроз напуштени (али не запуштени) камп, добијали смо лежаљке са папирићем које дају на рецепцији. Чак смо и хотелске пешкире носили у „Waterland“.
Собе се чисте дневно, пешкири се мијењају сваки дан а постељина на свака три дана. Терасе је велика и може се цијели дан провести на њој.
Базен је перфектно чист.
Пошто, јелте, имамо бебу, понијели смо од куће ону справу за мљевење хране, електрични чајник (јер моја супруга не може без домаће кафе а грчка јој се не свиђа), миксер за фрапе, чаше, шоље, ножеве, дјечије чиније... Без проблема смо све то држали у соби а чак су нам знали и опрати шоље и чаше послије јутарње кафе. Уредно су ми и давали лед за фрапе.
Ето, толико за сада. Ми ћемо, ако Бог да, и идуће године тамо, прије клинчевог шестог рођендана јер сваки евро који смо дали за хотел, вриједи и пуно више.
Napisano: 01. Feb 2012 - 12:50
Napisano: 06. Feb 2012 - 18:06
Mene interesuje kakva je plaza hotela, more i sobe, da li su onakve kao na slikama. Mene plasi da je more prljavo posto je Solunska luka u blizini. Vredi li otici u Waterland i imate li preporuku za vecernje aktivnosti.
Hvala
Napisano: 08. Feb 2012 - 17:35
Tvoj opis nam je pomogao da se odlučimo. Jedino me malo muči blizina Soluna, iskreno o tome nisam ni razmišljala dok me par prijatelja nije pitalo. Ali baš svako kome sam rekla gde ćemo ići bio je u fazonu > ali Solun je blizu <
Pa eto i moja lampica se upalila - zagađenost ?!!!
Mi planiramo kraj avgusta i ne znam kakve su struje u tom periodu, ne bi valjalo da nam bude prljavo more. Znam da postoji i računam na bazen kao alternativu, ipak jako volimo da se brčkamo baš u Grčkom moru.
Idemo sa ćerkicom od 11 godina i mislim da je blizina Soluna dobra varijanta zbog češćeg obilaženja ovog grada. Ali ....
Ma mi smo rešili, a volela bih da mi neko a najviše bih volela odgovor od Prašnjavog
Hvala
Mene interesuje kakva je plaza hotela, more i sobe, da li su onakve kao na slikama. Mene plasi da je more prljavo posto je Solunska luka u blizini. Vredi li otici u Waterland i imate li preporuku za vecernje aktivnosti.
Hvala
Napisano: 09. Feb 2012 - 14:12
Inače, ona je, sa porodicom bila u hotelu Galaxy koji se nalazi odmah desno od kampa prema Solunu, a hotel Sun Beach je odmah levo od kampa. Plaža je od hotela Galaxy, preko kampa(koji je ogroman park),pa preko plaže Sun Beach do sela Agias Trias ustvari jedna te ista plaža i jedno te isto more. Plaža hotela Galaxy ima plavu zastavicu!
Moja sestra kaže da je hotel Sun Beach jako lep. Ima mali bazen i terasu i svoju plažu.
Dakle, blizina Soluna nema uticaja na ovu plažu.
Obavezno idite na izlet u Nea Mihanionu. Tamo je mnogo lepše (ima puno restorana) nego u Agiji. Probajte njihov lokumades (kao uštipci sa medom i cimetom)
Posle 20.08 je prilično pusto.
Agia Trijada je nekad bila prepuna turista, medjutim sada ih ima manje. Ali zato je blizu Solun!
Napisano: 29. Feb 2012 - 16:07
Hvala
Вода је сасвим, сасвим ОК. Пријатељ, Грк, који нам је био у посјети и који ради као новинар, рекоа нам је да свуда около постоје пречишћивачи. Тако, факат, и јесете. За десет дана, само једно послије подне је било прљаво и то од траве.
Собе су тачно онакве као што су на сликама. Значи, лијево/десно је купатило и преко пута је четворокрилни ормар који је нама четворома био и више него довољан. У наставку је стајао помоћни кревет, па до њега расклопни креветац, па велики брачни кревет и плус фотеља на крају. Преко пута свега тога је сто за кофер, комода са фрижидером и ТВ-ом и сточић. И поред свих дјечијих играчака по подеу, ми смо имали добру комуникацију улаз-тераса, кој је баш велика и на којој смо проводили доста времена.
У Waterland стварно вриједи отићи. Јесте да је мало скупље за наше услове али је цјелодневна забава и за дјецу и за младе и за остале
Што се тиче ноћног живота, то је требало да ме иташ прије 10-ак година
Сада, клинци нам дозовљавају сједење на тераси и играње јамба уз рецину и пиву.
za skvo @ 08. Feb 2012 - 17:35
Tvoj opis nam je pomogao da se odlučimo. Jedino me malo muči blizina Soluna, iskreno o tome nisam ni razmišljala dok me par prijatelja nije pitalo. Ali baš svako kome sam rekla gde ćemo ići bio je u fazonu > ali Solun je blizu <
Pa eto i moja lampica se upalila - zagađenost ?!!!
Mi planiramo kraj avgusta i ne znam kakve su struje u tom periodu, ne bi valjalo da nam bude prljavo more.
...
Са морем стварно нема проблема. Али, никаквих. И мис мо били у том периоду кад ти планираш да идеш. Факат је предност што је Солун близу и за мању дјецу а камоли за твоју, већ одраслу, дјевојчицу
Лежаљке на плажи су бесплатен за госте хотела. Добијеш на рецепцији папирић који даш тети на плажи и добијеш лежаљку. У периоду када смо ми били, није било гужве и нико нас није питао колико и зашто толико лежаљки узимамо. На жалост, и за бар и за тоалет, мораћете назад у хотел.
На послу сам па нема м слике код себе. Хајде, надам се да ћу се сјетити вечерас да вам поставим неколико сличица овдје.
dujaspasa @ 09. Feb 2012 - 14:12
Inače, ona je, sa porodicom bila u hotelu Galaxy koji se nalazi odmah desno od kampa prema Solunu, a hotel Sun Beach je odmah levo od kampa.
...
Да, камп више не ради, али више није запуштен. Трава је подшишана, стазе чисте... Као да идеш кроз парк до плаже. али ми је Миханиона некако љепша.
Још једна информација, кад смо већ код Миханионе. На путу за Миханиону је LIDL. Мислим да је три станице аутобусом од станице која је тачно испред хотела. Ако некоме затреба, у Миханиони је и Carefour а у Новој Миханиони и Massoutis.
Ту сам ако вам још треба нека информација.
Ovu poruku je izmenio mikap: 29. Feb 2012 - 22:49
spajanje poruka
Napisano: 29. Feb 2012 - 21:14
Napisano: 01. Mar 2012 - 14:10
Пешкире не носите. Има их у изобиљу поред базена и носиш их и на плажу. Ми смо их чак носили и у Waterland.
У Агији има мали парк са љуљашкама и тобоганима и шеталиште са неколико продавница са мамипарама и доста таверни. Ми смо јели гирос (ја сам највећи обожавалац гироса још од доба Александра Великог
Ко се буде смуцао ка Михањони, на центру, послије парка, има добар гирос са десне стране.
Не знам како твоји али мој шестогодишњи син је луд за диносаурусима и скоро сам ископао да има један дино парк у Ореокастру и није тешко доћи до њега јер из Агије идеш на обилазницу, тј. рингроуд. Нисмо били па тако не могу тачно да вам га лоцирам.
На жалост, опет сам заборавио да ставим слике али ево нешто што сам нашао на својој Фејсбук страници:

Јутарња кафа поред базена.

Син у игри у пијеску.

Ћерка у фри клајмбиг фазону.
А ево и каква је вода.

Aко се сјетим још чега, написаћу а ви питајте шта вас интересује.
Ovu poruku je izmenio Prasnjavi: 01. Mar 2012 - 14:53
Napisano: 01. Mar 2012 - 19:48
Napisano: 02. Mar 2012 - 05:31
Елем, за доручак је увијек кроасани са сиром, виршле, неких три врсте шунке/саламе, жути и бијели сиреви, маслине, неколико врста оног труња
Плажа није сликана почетком љета него у периоду од 31. августа до 9. септембра.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0