Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

AGIA TRIADA

45 odgovora na temu

#1 yellena

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 17. Jul 2010 - 03:42

Evo vec 3 sata sam na forumu i citam utiske, pravim planove pa mi je potreban savet.
O cemu se radi: U avgustu (da se vratim najkasnije 20.avg) planiram da idem u Grcku sa svojim dragim. E nas dvoje smo nesto razmisljali kako bi bilo lepo da odemo u Solun i da provedemo nedelju dana tamo al nam nekako ne ide da odemo u Grcku a da nema kupanja na plazi. I tu pocinje moja nedoumica. Sta je pametnije uraditi, uzeti hotel u Solunu i onda ici autobusom do Agia Triada ili Epanomi na kupanje ili iznajmiti sobu u tim manjim mestima pa ici u Solun autobusom. Ili neko moze nesto pametnje da mi predlozi, neki bolji plan?
Inace, forum mi se bas svidja, nasla sam puno korisnih stvari... a obzirom da vec puno godina za redom idem u Grcku, doprinecu i ja nekim utiscima, prvom prilikom! :)

#2 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 17. Jul 2010 - 03:46

Pozdrav i dobrodošla!

Javiće ti se sigurno sledećih dana ljudi koji će moći nešto pametnije da ti kažu...ja ću samo da pozdravim odluku kombinovanja Soluna i letovanja, a sad...pomenuta dilema...nemam pojma. Ja sam letovao u Agii (20+ dana) i nekoliko puta išao za Solun...i bilo je baš dobro...

Pa da sledeći put letujete u Glifadi a obilazite Atinu! :) I to je provereno super.

#3 yellena

backpacker

• Član

Napisano: 17. Jul 2010 - 03:52

:) hvala na dobrodoslici! :)

Ideja za Glifadu i Atinu je sad zabelezena i ceka sledece leto, obavezno! :)

#4 sensa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:376
  • ženski

Napisano: 17. Jul 2010 - 13:14

Uf letovanje u Glifadi je ekstra, a tek izleti do Rta Sunion i tamosnji zalazak sunca je san snova :srce: :srce: :srce: :srce: :)

Ovu poruku je izmenio sensa: 17. Jul 2010 - 13:14

#5 jucat

svetski putnik

• Član
  • Poruka:759
  • ženski

Napisano: 19. Jul 2010 - 10:08

Yellena, vidi ovako: ako vam nisu prioritet plaze, vec bi ponekad da se bucnete, onda je bolje da budete u Solunu. Ako vam je prioritet da se buckate preko dana, a da predvece svrljate, e onda budite u nekom od okolnih mesta...
Znas kako moj muz i ja radimo, pisala sam na nekim mestima ovde: budemo dva do tri dana u Solunu, pronasli smo jedan uredan hotel za male pare, a osam do deset dana provedemo bas u nekom turistickom morskom mestu, pa u povratku jos dan u Solunu i onda kuci. Nama je to super i to cemo i ove godine ponoviti: Solun - Tasos i verujem da ce biti super.

#6 yellena

backpacker

• Član

Napisano: 01. Aug 2010 - 16:18

Da li neko zna nesto o Tzitzifies hotelu u Agia Triada... ili znate za neki smestaj tu a da nije Galaxias beach hotel?
Interesuje me apartman/studio za dve osobe tu negde blizu Soluna.
Jel zna neko kakvo je more tu? Jel vredi ici?

#7 Coxy

putnik

• Član
  • Poruka:104
  • ženski

Napisano: 02. Aug 2010 - 11:35

More je u tom kraju bolje sto si dalje od Soluna. Dakle u Perei je najgore, u Epanomiju bolje, u Agii Triadi jos bolje i tako dalje. U principu na Halkidikiju ima lepsih plaza od tih, ali je prednost ovih mesta sto se do Soluna stize gradskim busom. Znam jednu osobu koja je bila u pansionu Tzitzifies, bila je zadovoljna, ali ne znam neke detalje. Po meni je najbolje ako idete autom da na licu mesta nadjete smestaj, ima zaista jako puno soba za izdavanje po pristojnim cenama, jeftinije nego na Halkidikiju. Bila sam pokupila nekoliko brojeva telefona, ali su nazalost izgubljeni zajedno sa mojim mobilnim :mellow:

#8 yellena

backpacker

• Član

Napisano: 03. Aug 2010 - 00:28

Ne idemo kolima nego vozom do Soluna pa posle busom do Agia Triade.
Poslala sam sinoc mail i gazda mi je odmah odgovorio. Ponudio mi je nizu cenu od one na sajtu...40 evra umesto 50 za apartman... jel to mnogo za tu lokaciju ili ok? da trazim dalje po netu ili da na licu mesta da gledamo? Sta je jeftinije? i da li je moguce naci smestaj, tj nesto mi prijatelji pricaju kako je ceo avgust u Grckoj vec rasprodat i ne moze da se nadje smestaj na licu mesta...

#9 talija

svetski putnik

• Član
  • Poruka:934
  • muški

Napisano: 03. Aug 2010 - 18:20

i mene zanima apartman za nas cetoro za cetri nocenja u agia triadi ali na netu nesto i nema preterano ponuda za ovo mesto.neznam koliko je pametno u sred avgusta ici tamo na nevidjeno pa traziti smestaj.ima li neko neki predlog.
sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku

#10 pera 2

turista

• Član
  • Poruka:92

Napisano: 04. Aug 2010 - 10:49

Mene interesuje kakva je temperatura vode i uopste kakve su plaze tamo. Ako moze neko da nam kaze ko je vec bio tamo

#11 Coxy

putnik

• Član
  • Poruka:104
  • ženski

Napisano: 04. Aug 2010 - 11:19

Hajde opet ja da pisem posto se niko drugi ne javlja. Prvo, sigurna sam da se moze naci smestaj i u avgustu, dva puta sam tamo bila, oba puta u avgustu i bilo je bas dosta soba za izdavanje po raznim cenama. Ukoliko se ne nadje nesto pogodno u Agii Triadi uvek se moze nastaviti do susednog mesta, sve je to spojeno. Sad, ici tamo ili ne zavisi, naravno, od toga sta ko zeli.
Plaze su lepe, zapravo je sve to jedna duuuugacka plaza, a more je, kao sto rekoh, sve lepse sto si dalje od Soluna. U Epanomiju vec imalo je finu zeleno-plavu boju,prakticno je jedino u Perei lose tj moze biti onako malo sivkasto.
Sama mesta se razlikuju od onih na Halkidikiju pre svega po tome sto su to pre svega mesta u kojima ljudi zive, a turisti dodju kao letnji dodatak. Mesta skoro da izgledaju isto leti i zimi, dakle nema tu bas neke preterane guzve. Na neki nocni provod se ne moze racunati, kafica ima, ali nije narocito zivo nocu, mada onaj ko dodje autom uvek moze da ode u klubove kod aerodroma, to je dosta blizu. Moglo bi se reci da su cene prednost; ne znam ovogodisnje cene, ali je ranije po lokalima bilo nekih 30% jeftinije u odnosu na Solun i Halkidiki. Do Soluna se dolazi gradskim autobusom, jeste da voznja prilicno traje, ali je makar jeftino.

#12 talija

svetski putnik

• Član
  • Poruka:934
  • muški

Napisano: 04. Aug 2010 - 12:51

Pogledaj porukuCoxy @ 04. Aug 2010 - 11:19

Hajde opet ja da pisem posto se niko drugi ne javlja. Prvo, sigurna sam da se moze naci smestaj i u avgustu, dva puta sam tamo bila, oba puta u avgustu i bilo je bas dosta soba za izdavanje po raznim cenama. Ukoliko se ne nadje nesto pogodno u Agii Triadi uvek se moze nastaviti do susednog mesta, sve je to spojeno. Sad, ici tamo ili ne zavisi, naravno, od toga sta ko zeli.
Plaze su lepe, zapravo je sve to jedna duuuugacka plaza, a more je, kao sto rekoh, sve lepse sto si dalje od Soluna. U Epanomiju vec imalo je finu zeleno-plavu boju,prakticno je jedino u Perei lose tj moze biti onako malo sivkasto.
Sama mesta se razlikuju od onih na Halkidikiju pre svega po tome sto su to pre svega mesta u kojima ljudi zive, a turisti dodju kao letnji dodatak. Mesta skoro da izgledaju isto leti i zimi, dakle nema tu bas neke preterane guzve. Na neki nocni provod se ne moze racunati, kafica ima, ali nije narocito zivo nocu, mada onaj ko dodje autom uvek moze da ode u klubove kod aerodroma, to je dosta blizu. Moglo bi se reci da su cene prednost; ne znam ovogodisnje cene, ali je ranije po lokalima bilo nekih 30% jeftinije u odnosu na Solun i Halkidiki. Do Soluna se dolazi gradskim autobusom, jeste da voznja prilicno traje, ali je makar jeftino.
puno hvala na odgovoru.ja sam nekad pre dvadesetak godina letovao sa roditeljima u agiji triadi.sad se verovatno svasta zmenilo a plasi me da banem tamo ujutru sav smoren od puta a da ne nedjemo smestaj..jos me plasi i to sto bi smo mi tamo stigli u subotu ujutru kad je mesto puna solunjana ili solunaca pa i to moze da bude otezavajuca okolnost oko pronalaska smestaja.a na netu nema ama bas nista osim hotela koji su skupi i one vile Tzitzifies koja mi nikako ne odaje poverenje.
ako ti ili neko drugi zna neku adresu na netu dobro bi nam doslo.
sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku

#13 yellena

backpacker

• Član

Napisano: 05. Aug 2010 - 01:14

da da, i ja sve isto mislim i pitam sto i talija :)

#14 yellena

backpacker

• Član

Napisano: 18. Aug 2010 - 10:34

Evo ja sam se juce vratila iz Grcke. I bila sam u pansionu Tzitzifies i bilo je prilicno fino.
Obzirom da sam se tek probudila sad cu samo ukratko da napisem utiske a detaljnije nekom drugom prilikom.
Smestaj je fin, pogled je prelep, na samoj plazi je a gazda daje suncobrane i trscane prostirke na upotrebu... hotel je star ali nije u losem stanju, ima sve sto treba. Apartman u koje smo moj dragi i ja bili je manji ima terasu koja gleda na more, tv, mini kuhinjicu, kupatilo (koje nema tus kabinu, nego tus i zavesu, al nije da mnogo smeta)... pristojno i cisto je. Nema klimu al ima ventilator koji je dovoljan da rashladi sobu. U sustini mi smo zadovoljni smestajem potpuno.
Sto se tice lokacije, Agia Triada je malo mestasce u predgradju Soluna. Mi nismo isli kolima vec smo dosli vozom u solun i onda se vozili gradskim prevozom, za koji imam samo pohvale. Agia Triada je seoce, al ima savrseno tacan i vrlo cest prevoz do centra (tj IKEA-e pa onda dalje do centra). Moram samo jos nesto da kazem, nikako ne preporucujem porodicama sa decom da idu bez kola ovde, ako nameravaju da idu stalno do Soluna. Mislim da bi za klince bilo maltertiranje ova voznja autobusom tamo-vamo.
U svakom slucaju, nama je bilo divno i vrlo smo zadovoljni a detaljniji izvestaj nekom drugom prilikom! :D

Ovu poruku je izmenio yellena: 18. Aug 2010 - 10:34

#15 moTorić Mak

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 01. Feb 2011 - 16:03

ko želi da letuje u blizini Soluna, da su mu plaže peskovite, da ima prostora za decu i noćno druženje sa prijateljima - preporučujem mu Nea Irakliu htl. "Filoxeniu".
ja sam letovao preko N.Sadsk agencije.
nemam zaista nikakvih zamerki. možda je razlog i to šta svake godine organizujemo se nas tri porodice i uputimo se u novo letovalište. bili smo (ovako organizovani-čoporativni) na Tasosu,Leptokariji,Sartiju, Pargi i u Nea Irakliji. Ove dve porodice dolaze iz prijedora,pa zbog dužine puta UVEK spavamo u Makedoniji. jednom prilikom smo i tri noći noćili (kod Istatova na Dojranu). uh!
moram priznati da su interesovanja po polovima raspoređena. žene su za šopinge i daj da ne kuvaju ('ajmo ručati tamo,'ajmo večerati ovo-'ajmo ono) dok nama trojici možeš stavit štapove za pecanje ili karte u ruke i mi smo mirni ceo dan :). daj nam i decu, čuvati ćemo ih samo da ne idemo tražiti kožnu jaknu!!!
sva mesta u kojima smo spavali do sad su dobra. kod ovih je malo skromnije. imaju sve što treba i to je DVORIŠTE. ni jedan objekat u kojem smo bili nije imao roštilj da se ispeče to što se upeca.:)ma, ni jedan! ovi u filokseniji em imaju roštilj em imaju stolava za sjediti u dvorištu. još kad razvučemo harmoniku i gitare,a od vina i poderanog glasa ujutru ne možemo (to samo misliš da ne možeš) do Soluna. još da vidite veselih grka i uvek uzdržanih engleza kako se privuku noću našim stolovima. možda je to do društva!? evo sajta od ovih novosađana:http://www.funtours.co.rs/Hotel_Filoxenia-97-1-199
zaboravio sam pohvaliti gazde! on je o.k. stari ribar, ali žena drži tri stuba čitavog hotela. tu im je još ćerka (bila trudna hahahahah), sin i zet! ko nema zeta, nema ni magareta (mada se kod nas kaže :nema ni druga hahaahah).
nadam se da sam vam malo približio kako izgleda naše putovanje. nama je pravo dobro i kad kampujemo na Uni,Sani ili kad smo na brodiću, kod zoke na Bočcu. nem greške!
sretan put svima,lep provod gde god da letujete.
odličan je i ovaj sajt! +++++

Ovu poruku je izmenio moTorić Mak: 01. Feb 2011 - 16:05

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0