Ferragosto
Napisano: 11. Jul 2010 - 13:34
Napisano: 11. Jul 2010 - 23:32
uspeli smo da nadjemo AutoGrill (lanac restorana na svakoj vecoj pumpi na autoputu) na kome smo mogli da stanemo i popijemo espreso.Po zvanicnoj proseni ACi (italijanski AMS) tog dana-02.08.2009.-bilo je samo na autoputevima oko 9.000.000 vozila||Guzve na severu (MIlano-Venecija i Milano Djenova) bile su cak i jos vece nego oko Rima.
Ono sto je dobro kod Ferragosta je sto su gradovi bukvalno prazni sto se domacih tice tako da smo naprimer kolima od naseg hotela kod trga Portamadjore do Koloseuma ili Foruma mogli da stignemo za 5-7 min (relacija
otprilike Slavija-Trg Republike)
Sve radi potpuno normalno-radnje,muzeji,turisticke destinacije sa punim radnim vremenom.ali su zato neverovatne guzve prema svim znacajnijim mestima u gradovima zbog reke turista.Ovo prakticno znaci da se za ulaz u Koloseum ceka 2-4- sata.vat.muzeji od 3-5 sati,Akademija u Firenci 3 sata,...
Napisano: 18. Jul 2010 - 08:47
Hvala jos jednom i pozzz
Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 14:52
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 24. Feb 2011 - 18:49
nounoursic @ 11. Jul 2010 - 13:34
Povratak za Srbiju je bio u subotu 07.08.2010.god. Sa usputnim zadrzavanjima, secam se da smo prosli Veneciju oko 18h. Dalje, prosli smo odvajanje za Udine i par km-ara posle odvajanja za Novu Goricu stadosmo u kolonu. Do poslednje italijanske naplatne rampe (Monfalcone) nije imalo vise od 10km, ali...ni makac dalje. Mislio sam da se nesto strasno desilo. Imao sam GPS ali nije ni on pomogao; do naplatne rampe nije bilo silaska sa autoputa, pa ni zaobilaska iste kolone. 10 km = 2h mrcvarenja
Cim smo prosli napl.rampe, guzva se malo rascistila. Dobar deo je otisao u Trst i dalje, valjda, ka hrvatskoj obali. Ka Ljubljani su nastavili uglavnom turci i albanci, pa je i kroz Sloveniju bila primetnija guzva.
Sa ovim iskustvom, sledeci put me avgustovske subote sigurno nece zateci u autu na 'talijanskim stradama
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0