Putovanja.info Forum: Izlet u Saharu - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (19 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Izlet u Saharu

#31 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 130
  • Učlanjen: 15.07.07

Napisano: 09. sep 2007 - 20:37

To sto pricas o divnim vozacima. Ima ta firma koja ima vrh dzipove i beve se tim vozikanjem, ali i voznjom busevima.
Mi u Saharu uopste nismo isli busom nego dzipovima citav put i vozio nas je Abdul. To mu je nadimak, pravo ime mu je Abdisatar, ima dvoje djece... ma da ne prepricavam, ali mi smo se sa njim orodili. Svasta smo ga ispitali. Nije da nam vodicica nije znala reci, ali ono o obicajima, arapskom jeziku i tako...
0

#32 Korisnik je offline   gwen

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 89
  • Učlanjen: 12.07.07

Napisano: 10. sep 2007 - 12:30

Pogledaj porukuOblak_u_bikiniju @ 8. 09. 2007 - 14:56

NOmad objedinjuje!
Ijao, sada ce ispasti da radim za njih, ali ja sam, vjerujte mi, samo jedan prezadovoljan klijent! Znaci, ljudi imaju pravo da tuze agenciju ako nije bilo kako je obecano.
Nista, tuzicu Nomad. Bilo je pet puta bolje nego sto je obecano!

Nomad je jedina nasa agencija koja cijeli izlet do Sahare i nazad radi dzipovima. Dzipovi su novi, udobni, klimatizovani, u svaki stane 6 osoba. U okviru izleta obilazis: Koloseum u El Dzemu, prolazis pored rodnih plantaza palmi, eukaliptusa, maslina, badema, pistaca (vrijedi vidjeti! da vidimo sta je poljoprivreda vrijednog naroda!), oazu Duz u kojoj si smjesten (dobar, uredan, udoban hotel), jases kamile u karavanu u susret zalasku sunca (jos uvijek pretrnem kad se sjetim!predivno), slanu pustinju, pjescane dine, vozis se dijelom linije Pariz-Dakar, ludovanje po dinama (sjajni i ludi vozaci!), muzej vostanih figura u Tozeru, Keruan (trece islamsko svetiliste nakon Meke i Jerusalima sa Velikom Dzamijom i najcuvenijom manufakturom tepiha - kupila sam i tepih!!!)

Mislim da vrijedi svakog dinara! Kroz muzej, koloseum itd. vas provodi Nomadov vodic sa izuzetnom pricom.
Osim ovoga vrijedi obici Tunis sa KArtaginom i Sidi bu Said.

Divno je napokon cuti i nekog sa super utiscima sa putovanja!!! :rolleyes: Jel postoji mogucnost uplate izleta preko Nomada, jel po svemu ovome sto si napisala nema im premca. Kojim danima organizuju izlete? Koja je cena ostalih izleta na koje si isla?
POZDRAV
Gwen
0

#33 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 130
  • Učlanjen: 15.07.07

Napisano: 10. sep 2007 - 14:28

Ma, kazem ti, 100% za mene misle da radim za Nomad, ali nije, nego sam samo prezadovoljna i nadam se da ces biti i ti!
Da, oni rade te izlete i dan nakon dolaska u tvoj hotel dodje njihov vodic (vodicica u mom slucaju) i pita te zelis li na neke od tri izleta koje nude - Sahara sa obliascima svega nabrojanog (120 eura + 10 eura za jahanje kamile); Tunis sa Kartaginom i Sidi Bu Saidom i Bardo Muzej mozaika (45 eura) i Folklorno vece - svadbene svecanosti, vecera i pice neograniceno, plesanje... (30 eura) - mi nismo isli jer smo imali slicno u hotelu.

U Tunis se islo utorkom, U Saharu Subota i nedelja i Folklor u Petak.

Nadam se da ce ti biti lijepo!
0

#34 Korisnik je offline   gwen

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 10. sep 2007 - 14:58

Pogledaj porukuOblak_u_bikiniju @ 10. 09. 2007 - 14:32

Ma, kazem ti, 100% za mene misle da radim za Nomad, ali nije, nego sam samo prezadovoljna i nadam se da ces biti i ti!
Da, oni rade te izlete i dan nakon dolaska u tvoj hotel dodje njihov vodic (vodicica u mom slucaju) i pita te zelis li na neke od tri izleta koje nude - Sahara sa obliascima svega nabrojanog (120 eura + 10 eura za jahanje kamile); Tunis sa Kartaginom i Sidi Bu Saidom i Bardo Muzej mozaika (45 eura) i Folklorno vece - svadbene svecanosti, vecera i pice neograniceno, plesanje... (30 eura) - mi nismo isli jer smo imali slicno u hotelu.

U Tunis se islo utorkom, U Saharu Subota i nedelja i Folklor u Petak.

Nadam se da ce ti biti lijepo!

Hvala puno i na željam a i na informacijama!!! Cilj svakog putovanja mi je da što više obidjem, ali KVALITETNO!!! Inače aranžman smo uplatili preko Follow me, pa sam te zbog toga pitala za Nomadove izlete, a smešteni smo u Medi Golfu. Kakvo je tvoje iskustvo za saharu što se tiče oblačenja?
Gwen
0

#35 Korisnik je offline   ciki

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 151
  • Učlanjen: 25.07.07

Napisano: 11. sep 2007 - 01:24

E koristim ovu priliku da se ZAHVALIM SVIMA koji su mi pozeleli srecan put na pp.
Saljem svima CMOK i obecavam utiske!
VELIKI POZZ (A posebno hvala Ivi na nesebicnim savetima)

Ovu poruku je izmenio ciki: 11. sep 2007 - 01:25

0

#36 Korisnik je offline   mikap

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 3683
  • Učlanjen: 07.09.07

Napisano: 11. sep 2007 - 10:27

Oblacenje u Sahari.
Ja sam jedina od grupe imala patike(mada sam ponela i papuce) i smatram da je to najbolje. Naravno da su mi se noge ukuvale ali mi je bilo lakse kretanje pogotovo u manjaj oazi(ima ih dve jedna velika i jedna mala) gde smo se pentrali po nekim stenama. Svi ti kazu da je lepo osetiti pesek pod prstima,verujem da je tako, ali ja nepodnosim da su mi noge od peska. Takodje su patike zgodnije za vreme jahanja kamila, jer ti papuce mogu spasti. Sto se tice pantalona, ja sam isla u 3/4 pantalonama, i u majci kratkih rukava. Nemoj majcu bez rukava jer neverovatno przi sunce, tad je bilo preko 50 stepeni. Obavezno ponesi rezervnu majcu,rezervni donji ves, da imas za drugi dan. Ne bi bilo lose da imas neku kapu, kacket ili sesiric, ja je nisam imala pa sam ipak izdrzala ali inace nikad nenosim kape (jer mi je kosa jako gusta i dugacka pa ne mogu ni jednu kapu da natucem, a da mi nestoji grozno).Naravno ponesi kupaci obavezno, jer ce ti prijati kupanje na kraju prvog dana. Ponesi maramice, vlazne maramice. I da obavezno kupi mapu Tunisa da bi mogla da pratis i obelezavas gde sve idete i sta ste sve videli, pa kad dodjes kuci da mozes svima da pokazes sta ste sve obisli i prosli. Vodu ponesi bar za pocetak, ali svuda na pauzama ima da se kupi voda, grickalice( i to bi mogla da poneses bar za pocetak), sokovi itd.
I jos nesto, u Keruanu su ti najjeftiniji suveniri, to ce ti i vodici reci ali je stvarno tako, tako da ih tamo kupuj, pogotovo te male kozne torbice i kamile.
0

#37 Korisnik je offline   mikap

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 11. sep 2007 - 10:33

Zaboravih da kazem, mi smo isli preko Kontikija i bili smo prezadovoljni i izletom i vodicem koji se zove Suad Bahtijarevic, koji je zaduzen za regiju Hammamet, a Dragan Zvekic o kome svi ovde pricaju je zaduzen za regiju Monastir i Sus, tako da on vodi ture odande.
0

#38 Korisnik je offline   gwen

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. sep 2007 - 15:27

Mikap hvala na informacijama, pakovanje je u toku, i bice gusto :( . Jos ne znam preko koga cemo ici na izlet, ali ne sumnjam da ce nam biti ok, jel su utisci svih putnika nezaboravni. Jedino po svemu sto si mi opisala morace dosta da se ponese, s obzirom da ce nama noci biti i malo hladnije, grrrr..
Ali nema veze...
POZDRAV
Gwen
0

#39 Korisnik je offline   Suncica1

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 74

Napisano: 11. sep 2007 - 23:22

Ja sam isla u japankama, a i skoro cela grupa je bila u papucama, ako ne i cela...(nisam bas zagledala striktno) :)
Svi smo se izuvali da bi osetili pesak pod nogama. Ja licno nisam za patike (samo ti jos treba da i njih nosis na izlet), a i ne znam kako ces ih oprati od peska kasnije, to mi nekako gore nego sto ces ga osetiti pod nogama, a sem toga osecaj je fantastican... Ako ti spadne papuca dodace ti je vodic kamile, kao sto je meni pronasao izgubljene naocare, a ja nisam ni primetila da su mi ispale.. :) Mada svako ima neka svoja licna vidjenja po pitanju toga, a ovo su moja..
Mislim da nemas vremena da izgoris na suncu jer se u pustinju ide oko 19 h, bar smo mi tako isli,a tada sunce nije jako.Ali u svakom slucaju ponesi mleko za suncanje, trebace ti. Ja sam ga koristila svaki put kada smo negde trebali da izadjemo iz autobusa. Isla u atlet majici i pantalonicama...Savetujem ti i da poneses jedan veliki peskir, mada ce vam to sigurno reci vodic. Ja sam nosila dva kupaca kostima jer smo se kupali na bazenu u hotelu,a nema sanse da ti se kupaci do sutra osusi kada ce ti opet trebati za oaze... Jedino mozda ako preskocis nocno kupanje stigne da se osusi :)
Sve ostalo ti je rekla mikap...
Mi smo isli preko Jolly-a i prezadovoljni smo. Vodic je bio Dejan Popovic i svo vreme je pricao kao navijen...
Nama je cak rekao pred izlet da ce ici sa nama na voznju dzipovima i da cemo imati "ludog" vozaca :) I stvarno je bilo tako, uvek smo nekako isli malo drugacijim putem nego ostali...
Mi smo se super proveli. Put jeste naporan,ali ja bih opet isla na izlet u Saharu :)

Ovu poruku je izmenio Katarina1: 11. sep 2007 - 23:24

0

#40 Korisnik je offline   mikap

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 12. sep 2007 - 09:15

Mi smo isli obrnutim redosledom na ovaj izlet, poceli smo sa Keruanom a zavrsili sa posetom El Jemu. Tako da smo u pustinji prvi dan bili od 12h do 16h (voznja dzipovima, poseta oazi,pa opet voznje dzipovima po dinama sa povremenim stajanjima i izlascima iz vozila, poseta setu iz Ratova Zvezda...), a drugi dan na jahanju kamila od nekih 9h do 11h. Tako da nam je sunce stvarno przilo, pogotovo prvi dan. Moram pomenuti da smo mi na izlet isli odmah drugi dan po dolasku na more, tako da smo bili beli ko sirevi, pa nismo hteli odmah da se sprzimo.
Posto autobusi kojima idete na izlet su vasi dva dana, pa imas nocenje u hotelu, pa dzipovi... slobodno ti ponesi i patike(naravno neke starije) i papuce pa odluci sama u cemu ti je zgodnije, i nemoj brinuti da nosis puno stvari jer ti to svo vreme stoji u autobusu ili dzipu dok ti izlazis napolje. To ce ti sigurno vodic reci. Inace sve te stvari su mi stale u torbu za plazu (doduse malo vecu). Jedino sa sobom uvek nosi pare i foto aparat jer ces neprekidno slikati. Ja sam u patikama isla zbog gore pomenutih razloga i sto sam to procitala na forumu kao preporuku. Ali naravno kao sto kaze KATARINA1 sve je to licno vidjenje stvari.

Ovu poruku je izmenio mikap: 12. sep 2007 - 09:18

0

#41 Korisnik je offline   gwen

• turista
  • Ikonica
  • Član

Ikonica poruke  Napisano: 12. sep 2007 - 10:51

Hvala puno i Mikap i Katarini na detaljnim informacijama Bas sam juce bila u nedoumici oko torbe i stvari za saharu, sama pomisao da non stop vukljam sve u rukama :angry: . SUPER, kao da ste znale. A to kupanje u oazi, WOW!! Jedva cekam. Nadam se da ce i moja ag biti ok u svim tim pogledima. Jel ste srele mozda turiste koji su isli preko FOLLOW me? U kojim ste hotelima ste bile?
POZDRAV B)
Gwen
0

#42 Korisnik je offline   mikap

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 12. sep 2007 - 11:20

Nisam srela ljude iz agencije FOLLOW ME. Neznam na koji hotel mislis, da li u letovalistu ili na izletu, pa cu da ti napisem oba.
Bili smo u Melia el Mouradi hotelu u Yasmin Hammametu, hotel je fantastican.To je sto se tice tog hotela.
Sto se tice izleta spavali smo u mestu Nefta(valjda je tako, nesto mi je izvrljana karta) pored Tuzera.Hotel je spolja, dvoriste, bazen, bio fantastican ali sobe su bile zalosne. Mislim da se hotel zove Karawansaray (tako nesto). Hotel izgleda kao neka tvrdjava, hacijenda, sav je u prolazima, tunelcicima, pun zelenila(narvno na obodu oaze je), hrana je bila ok. Medjutim sobe su lose, velike i imaju klimu, ali izuzetno mator i odrpan namestaj. I da najveca mana sto su bile u prizemlju, pa nesmes da otvoris vrata od terase da ti ne udju raznorazne zivuljke, a i kupatilo je izgledalo ocajno. Ali s druge strane bazen je bio dobar, svi smo se istusirali na tusevima na bazenu a ne u sobi. I svi su uvece otpadali na bazenu ili u bazenu i pijuckali pice, tako da se u principu niko nesto i nije bunio oko soba, pogotovo ako uzmes u obzir da je ceo izlet fantastican i da ti u tom hotelu provedes, sve ukupno sa spavanjem, oko 10 sati, tako da ti sobe i nisu toliko smetale. Cak sta vise postale su tema zezanja i sprdnje na bazenu, tako da je sve to imalo neku komicnu notu. Ali starno je sve drugo mimo soba bilo ok, cak i prelepo.
Inace posto nase agencije koriste usluge tunizanskih agencija pri organizaciji ovih izleta nikad nisi siguran gde ces spavati. Mi smo, odnosno nas vodic, dobili informaciju gde spavamo u zadnjih sat vremena. Tako da nekad te potrefi fantastican hotel a nekad losiji, bar tako kazu ljudi koji su isli vise puta na ovaj izlet, odnosno jedna gospodja je isla 4 puta na ovaj izlet, 4 godine zaredom, preko Kontikija, i sva cetiri puta je imala razlicit hotel. Bar sam ja ovakav utisak stekla, mozda gresim.
Ali i ako ti bude losiji hotel na izletu, ipak uzivaj, jer ceo izlet je fantastican, pa ne daj da ti takve stvari pokvare ukupan dozivljaj.
0

#43 Korisnik je offline   gwen

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 12. sep 2007 - 11:49

Da mislila sam na hotel u pustinji. Pa dobro, prepusticu se carima pustinje... Jedva cekam... Ako se neceg setim cimnucu te jos koji put?
POZDRAV
Gwen
0

#44 Korisnik je offline   gwen

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 12. sep 2007 - 12:00

Da mislila sam na hotel u pustinji. Pa dobro, prepusticu se carima pustinje... Jedva cekam... Ako se neceg setim cimnucu te jos koji put?
POZDRAV
Gwen
0

#45 Korisnik je offline   Suncica1

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 74

Napisano: 12. sep 2007 - 22:30

Uh mislim da se mesto zvalo Duz, a imena hotela ne mogu nikako da se setim :(
Ima dva bazena. Jedan je sa normalnom vodom a drugi sa nekom termalnom koja je mnooogo topla, sto je meni odgovaralo za nocno kupanje :) Ima i kao neki vodopad u njemu. Takodje su sobe bile u prizemlju, hotel je imao klimu.Terasu nismo imali. Na prozorima je bila mrezica pa smo ih mogli otvoriti. Sta znam, nije los smestaj, ali se naravno ne moze porediti sa Muradijevim hotelom u kom smo bili, ali kao sto rece mikap tu se provede jako malo vremena pa je izdrzljivo. Oseti se razlika...nema fena pa sam na jahanje kamilama isla mokre kose, jer smo se pre toga kupali u bazenima. Kada sam posla da pustim toplu vodu iz tusa odjednom se nesto zapusilo pa je krenula voda crvena kao cigla sa nekim (valjda) peskom...haos :) Sreca pa nikada ne ulazim pod tus dok ne napravim odgovarajucu vodu pa se to nije sasulo po meni....Kasnije je krenula normalna voda... :) Inace basta hotela i ti bazeni izgledaju stvarno lepo, kao i palme okolo, cvece itd...Stvarno lep prizor... Mozda neko od ostalih prepozna po opisu o kom se hotelu radi, jer ja nikako ne mogu da se setim kako se zvao.

Inace sam negde ovde procitala da kupanje u oazama zavisi od agencije do agencije... Naime neke samo "protrce" kroz njih, slikate ih i to je to...bez kupanja.
Mi smo se kupali u obe. A u jednoj je bila bas bas hladna voda...
Mi smo prvi dan isli u El Jem, pa u Berbersko selo, pa hotel,jahanje kamila uz zalazak sunca...Sutradan na obilazak slanog jezera uz izlazak sunca,voznja dzipovima, jedna pa druga oaza i na kraju Keruan...Valjda nisam nesto zaboravila, ali redosled je bio takav. Naravno imali smo pauze za rucak itd :)

Ovu poruku je izmenio Katarina1: 12. sep 2007 - 22:41

0

• (19 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com