Putovanja.info Forum: Izlet u Saharu - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (19 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Izlet u Saharu

#241 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 189
  • Učlanjen: 07.04.10

Napisano: 16. avg 2010 - 12:29

Pogledaj porukuFatBitch @ 16. avg 2010 - 09:27

Za pustinju ti treba sledeće:
Lagana odeća (samo nemoj lanene pantalone, svi koji su ih nosili imali su tu nesreću da su im pukle :D), patike - jer penjaćeš se po pustinjskim brdima koja su strma, maramu - duva neki vetar pa su bolja opcija od šešira, i naravno tonu vode. Podrazumeva se kupaći, jer je u hotelu bazen sa nenormalno toplom vodom (na dan kada smo išli u Saharu izmereno je 52 stepena Celzijusa :-P). Mi smo kamile platili 15 TD, džipove 40 odnosno 45 TD (skuplja je verzija ako ideš na adrenalinsku vožnju što toplo preporučujem, sići će ti srce u pete :bez-zuba:). Ne savetujem kupovinu suvenira na izletu, jer traje dva dana, a ko će tad da misli o suvenirima, jer svi su previše umorni. To je jako naporan izlet, ali isplati se. Znači ponesi 15 + 45 TD i nešto za trošak ako hoćeš da usput kupiš još vode ili palačinke.

heh, znaci na izletu moze se ostati bez pantalona :djavolko:
jesam li dobro razumela izlet je 120e +15TD za kamilu i 45Td za dzip?
0

#242 Korisnik je offline   FatBitch

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 13
  • Učlanjen: 14.08.10

Napisano: 16. avg 2010 - 15:07

Pogledaj porukuspas @ 16. avg 2010 - 11:29

heh, znaci na izletu moze se ostati bez pantalona :djavolko:

Ja sam izlet platila 155 TD ili 83 EUR, pa još dodatnih 15 + 45 TD (to mu dođe 115 EUR). Doduše, ne znam preko koje agencije ideš i ko njima organizuje izlet, možda su skuplji. Ja sam išla preko SunLine-a, a oni imaju Tunižanskog partnera VLT, pa su jeftiniji. U cenu izleta je uračunat ručak i večera za prvi dan, doručak i ručak za drugi dan, i naravno prenoćište i prevoz:D. Piće nije uračunato u cenu, čak ni u hotelu u Sahari. Sve ulaznice, kao npr. za amfiteatar u El Jemu su uračunate u cenu, samo se plaća dodatnih 1 TD za dozvolu za slikanje. U mom hotelu je postojao rani doručak, pa smo jeli pre polaska na izlet, a u hotel smo se vratili na vreme za večeru. Nadam se da ti je ovo od pomoći.
Ah, da! Ako bi da slušaš muziku, ponesi mp3 plejer, jer u busu nemaju mogućnosti da puste CD, samo audio kasete!:-P
0

#243 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 16. avg 2010 - 22:34

Pogledaj porukuFatBitch @ 16. avg 2010 - 14:07

Ja sam izlet platila 155 TD ili 83 EUR, pa još dodatnih 15 + 45 TD (to mu dođe 115 EUR). Doduše, ne znam preko koje agencije ideš i ko njima organizuje izlet, možda su skuplji. Ja sam išla preko SunLine-a, a oni imaju Tunižanskog partnera VLT, pa su jeftiniji. U cenu izleta je uračunat ručak i večera za prvi dan, doručak i ručak za drugi dan, i naravno prenoćište i prevoz:D. Piće nije uračunato u cenu, čak ni u hotelu u Sahari. Sve ulaznice, kao npr. za amfiteatar u El Jemu su uračunate u cenu, samo se plaća dodatnih 1 TD za dozvolu za slikanje. U mom hotelu je postojao rani doručak, pa smo jeli pre polaska na izlet, a u hotel smo se vratili na vreme za večeru. Nadam se da ti je ovo od pomoći.
Ah, da! Ako bi da slušaš muziku, ponesi mp3 plejer, jer u busu nemaju mogućnosti da puste CD, samo audio kasete!Postavljena slika

Ja idem preko Kontikija, mozda su mi rekli cenu sa svim tim sto se doplacuje, a mozda i ne, ma nema veze, resila sam u pustinju i ima da idemPostavljena slika ...
a ja pre neki dan pobacala sve kasete......Postavljena slika
0

#244 Korisnik je offline   rider

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 13.08.10

Napisano: 17. avg 2010 - 00:20

Pogledaj porukuFatBitch @ 16. avg 2010 - 09:27

Za pustinju ti treba sledeće:
Lagana odeća (samo nemoj lanene pantalone, svi koji su ih nosili imali su tu nesreću da su im pukle :D), patike - jer penjaćeš se po pustinjskim brdima koja su strma, maramu - duva neki vetar pa su bolja opcija od šešira, i naravno tonu vode. Podrazumeva se kupaći, jer je u hotelu bazen sa nenormalno toplom vodom (na dan kada smo išli u Saharu izmereno je 52 stepena Celzijusa :-P). Mi smo kamile platili 15 TD, džipove 40 odnosno 45 TD (skuplja je verzija ako ideš na adrenalinsku vožnju što toplo preporučujem, sići će ti srce u pete :bez-zuba:). Ne savetujem kupovinu suvenira na izletu, jer traje dva dana, a ko će tad da misli o suvenirima, jer svi su previše umorni. To je jako naporan izlet, ali isplati se. Znači ponesi 15 + 45 TD i nešto za trošak ako hoćeš da usput kupiš još vode ili palačinke.

Ma najprostije obuci ono u cemu ces se najlagodnije osecati. Ja sam poludeo sto sam nosio patike umesto sandala, vetar duva uglavnom sviuda u Tunisu stalno a za izlet u Saharu ti stave obaveznu maramu, za ostalo ti nista i ne treba.
P.S. Umalo da zaboravim, rezervne baterije ili punjac za fotoaparat, ljudima se vec pred karj prvog dana ispraznili aparati tako da jahanje kamila i ostalo nisu mogli da slikaju, poludeli...
0

#245 Korisnik je offline   samo_da_pitam

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 01.07.10

Napisano: 17. avg 2010 - 07:51

I ja se slazem da su patike po meni losa opcija - posle 5 min. su pune peska, pa ako to neko ne podnosi poput mene...
0

#246 Korisnik je offline   tunisiana

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 13
  • Učlanjen: 14.08.10

Napisano: 17. avg 2010 - 17:40

Pogledaj porukusamo_da_pitam @ 17. avg 2010 - 06:51

I ja se slazem da su patike po meni losa opcija - posle 5 min. su pune peska, pa ako to neko ne podnosi poput mene...

i ja mislim isto! sandale su najbolje! laka odeca, da nista ne zulja i prazan foto aparat!
po meni je ok poneti dosta vode jer je na svim pauzama preskupa!
0

#247 Korisnik je offline   Saska84

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 206
  • Učlanjen: 15.06.10

Napisano: 18. avg 2010 - 12:00

Pogledaj porukuspas @ 16. avg 2010 - 11:29

heh, znaci na izletu moze se ostati bez pantalona Postavljena slika

120€ je sve
0

#248 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 18. avg 2010 - 19:16

:zaljubiska: supeer hvala vam svima puuunooo :srce:
jedva cekam da se nadjem u pustinji, pa ako odlucim da se vratim i muz me ne zameni za kamile (koliko kamila da trazi?) oduzicu vam se slikama i utiscima :)
0

#249 Korisnik je offline   danijelaisara

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 20.08.10

Napisano: 20. avg 2010 - 10:28

Tunisiana i Saska84, da li mozete da mi napisete jos neke informacije koje se odnose na izlet.

Kao npr. Koliko je cena izleta za decu? Jeste li polazili iz Susa, Hamameta ili nekog drugog mesta?

Da li je izlet puno naporan za dete od 5 godina? tj. da li su deca takodje isla na izlet, itd. Koliko je otprilike voda na izletu i kako ste putovali, dzipovima ili autobusom?

Da li se kamila placa po osobi, tj. da li se placa i za dete ili ne?
Voznja dzipovima je individualnog izbora, ako sam dobro razumela. Sta rade ostali turisti dok se deo njih vozi u dzipu na pustinjsim dinama?

hvala puno unapred,

pozdrav svima.

Ovu poruku je izmenio danijelaisara: 20. avg 2010 - 11:02

0

#250 Korisnik je offline   mgputovanja

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 22.08.09

Napisano: 04. sep 2010 - 00:16

Idemo u septembru 24-og preko Argusa u Sus, prvi put u Tunis inace (prosle godine smo letovali u Egiptu i bili na izletu u Sahari, voznja kroz pustinju dzipovima, bagijima, pili cajeve, pushili shishu, gledali trbusni ples, jahali kamile, bili u beduinskom selu...), pitanje za one koji su bili na oba, ima li potrebe da idemo i u Tunisu u Saharu ponovo, provedemo 2 dana letovanja na ovom izletu i platimo 120e ili je to bar otprilike to? Hvala unapred voljnima da odgovore :cvetic:
0

#251 Korisnik je offline   mikap

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 3683
  • Učlanjen: 07.09.07

Napisano: 04. sep 2010 - 19:22

Vec je bilo istih pitanja na ovoj temi, probajte to da nadjete. Prilicno je drugacije nego u Egiptu, iskreno mnogo je bolje i sadrzajnije u Tunisu. Moj vam je savet da idete obavezno na ovaj izlet. Meni licno je ovo najlepsi izlet na kom sam ikad bila.

Ps: najbolje je da procitate celu ovu temu, da bi stekli utisak kako ovaj izlet izgleda u Tunisu, pa cete sami da uvidite razlike

Ovu poruku je izmenio mikap: 04. sep 2010 - 19:39

0

#252 Korisnik je offline   Saska84

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 05. sep 2010 - 10:45

Koliko ste stvari nosili sa smobom u saharu i u sta ste se spakovali?
Da li stvari ostaju u autobusu dok vi obilazite ili ih nosite sa sobom?
0

#253 Korisnik je offline   Opera

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 9
  • Učlanjen: 08.07.10

Napisano: 05. sep 2010 - 14:22

Pogledaj porukuSaska84 @ 05. sep 2010 - 09:45

Koliko ste stvari nosili sa smobom u saharu i u sta ste se spakovali?
Da li stvari ostaju u autobusu dok vi obilazite ili ih nosite sa sobom?

Pa ako je to dvodnevni izlet - mi smo isli dzipovima, u nasem smo bili nas 4 odraslih i dvoje dece. Spakujes osnovne stvari za nocenje, peskir, kupaci za bazen u hotelu - obavezno, presvlaku za sutradan, i to je, za nas dvoje + dete sve stalo u torbu koja nam je bila rucni prtljag za avion. A posto stalno izlazite i obilazite, onda ti treba neka manja torba, rancic, pederusa sta god.. za one redovne stvari, novcanik, aparat, telefon, cigarete, zvake, voda...
0

#254 Korisnik je offline   Saska84

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 06. sep 2010 - 12:21

Pogledaj porukuOpera @ 05. sep 2010 - 13:22

Pa ako je to dvodnevni izlet - mi smo isli dzipovima, u nasem smo bili nas 4 odraslih i dvoje dece. Spakujes osnovne stvari za nocenje, peskir, kupaci za bazen u hotelu - obavezno, presvlaku za sutradan, i to je, za nas dvoje + dete sve stalo u torbu koja nam je bila rucni prtljag za avion. A posto stalno izlazite i obilazite, onda ti treba neka manja torba, rancic, pederusa sta god.. za one redovne stvari, novcanik, aparat, telefon, cigarete, zvake, voda...

Hvala puno!
0

#255 Korisnik je offline   aanaks

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 9
  • Učlanjen: 08.09.10

Napisano: 09. sep 2010 - 17:12

Pogledaj porukumgputovanja @ 03. sep 2010 - 23:16

Idemo u septembru 24-og preko Argusa u Sus, prvi put u Tunis inace (prosle godine smo letovali u Egiptu i bili na izletu u Sahari, voznja kroz pustinju dzipovima, bagijima, pili cajeve, pushili shishu, gledali trbusni ples, jahali kamile, bili u beduinskom selu...), pitanje za one koji su bili na oba, ima li potrebe da idemo i u Tunisu u Saharu ponovo, provedemo 2 dana letovanja na ovom izletu i platimo 120e ili je to bar otprilike to? Hvala unapred voljnima da odgovore :cvetic:

0

• (19 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com