Izlet u Saharu
Napisano: 03. Feb 2007 - 13:36
Imali smo nezaboravnu voznju, sofer kao da je reli vozac, ali kad je Dragan seo za volan to cemo pamtiti do kraja zivota. Neverovatan lik, prvo smo mislili da je neki profesor ili arheolog, mozda istoricar. Posle smo se kladili da je bivsi legionar, jer je ocigledno bio dugo u sahari a zna o pustinjskim ratovima sve. Dok je vozio dzip po dinama srce nam je sislo u pete. Kaze to on voli iz zabave malo da se provoza povrmeno kroz pustinju.
Zato ako putujete u Tunis, obavezno idite u saharu ali se raspitajte ko ce vam biti vodic. Trazite da idete s Draganom Zvekicem i dobicete puno vise za iste pare.
Napisano: 03. Feb 2007 - 23:39
I meni je vodic u Saharu bio Zvekic, a koliko sam cuo on vec 10 godina prakticno zivi i radi kao vodic u Tunisu. Nije ni cudo sto zna sve pojedinosti i sitnice, a pogotovo ako ga to zanima.
Napisano: 04. Aug 2007 - 14:21
Napisano: 17. Aug 2007 - 14:48
Nas izlet sa kamilama je kostao 125evrica i mogu vam reci da je vredelo... Sve je super isplanirano u min da toooliki put prodje sto bezbolnije...
Hotel u oazi je bio Tuareg i dobar je sa svoje 3* ima bezen u kome i nocu moze da se kupa... Hrana kazu da je dobra, ja sam bila bolesna kao pas pa nisam nista jela(obavezno lekovi za dijareju, skidanje temperature i neki caj jer su njihovi meni nest bjak...cuveni mint tea je presladak za moj ukus)
Zlazak i izlazak sunca je caroban.... Prava cuda prirode se mogu videti, slano jezero, kuce pod zemljom, oaze sa vodopadima i sl.....
Pustinjske ruze sto neko rece su obavezan suvenir i tu bas u pustinji jer su skuplje u gradovima.... Za sve fanove tu je i pomalo oronula scenografija Rata zvezda....
U taj izlet spada i obilazak El Dzema, koloseuma koji je treci po velicini itd...
Mislim da nije bilo razocareanih posle Sahare....
Napisano: 17. Aug 2007 - 18:06
Nas izlet sa kamilama je kostao 125evrica i mogu vam reci da je vredelo... Sve je super isplanirano u min da toooliki put prodje sto bezbolnije...
Hotel u oazi je bio Tuareg i dobar je sa svoje 3* ima bezen u kome i nocu moze da se kupa... Hrana kazu da je dobra, ja sam bila bolesna kao pas pa nisam nista jela(obavezno lekovi za dijareju, skidanje temperature i neki caj jer su njihovi meni nest bjak...cuveni mint tea je presladak za moj ukus)
Zlazak i izlazak sunca je caroban.... Prava cuda prirode se mogu videti, slano jezero, kuce pod zemljom, oaze sa vodopadima i sl.....
Pustinjske ruze sto neko rece su obavezan suvenir i tu bas u pustinji jer su skuplje u gradovima.... Za sve fanove tu je i pomalo oronula scenografija Rata zvezda....
U taj izlet spada i obilazak El Dzema, koloseuma koji je treci po velicini itd...
Mislim da nije bilo razocareanih posle Sahare....
Napisano: 18. Aug 2007 - 11:37
[/quote]
Bila sam preko Follow me
Znam da od nasih agencija jos i Odeon ide sa nama.....
Od drugih saveta kao sto sam rekla lekovi obavezno(ne samo za pustinju nego inace:), pozeljan sesir i naocare, od grderobe potpuno po izboru, mnogi su bili u papucama i setali bosi po pustinjskom pesku....
Ako ti nesto jos treba pitaj slobodno....
Napisano: 18. Aug 2007 - 11:41
Srecan put i lepo provod:)
Napisano: 18. Aug 2007 - 12:21
Napisano: 19. Aug 2007 - 00:46
Pa sad .... Npr bus je stigao po nas oko 7, mi smo tada vec bili doruckovali, jako brzo smo sigli do El Dzema ali tu nema nista da se jede, tu se kupe marame za pustinju za 1din, ako hoces naravno.... Posle toga smo imali tehnicku pazu, wc i sl kod neke kafane gde su ljudi pili i kupovali grickalice, mozda smo oko 3 popodne imali rucak u Mat mati, a vecera nam je bila u oazi posle jahanja kamila oko 8. Dorucak u cik zore u hotelu, rucak negde opet oko tri i stigli na veceru u hotel. E sad ako ti taj ritam nije dovoljan mozes poneti nesto. Voda je naravno pozeljna.... I jos nesto racunaj da njihovi marketi nemaju gotovo nista za klopu, ja cokoladu nisam videla tamo! Imaju neke konzerve, koje ja ne bih dirala... Zato je bitno da u hotelu ima sta da se jede. Restorane nisam pobala jer je kolpa u hotelu bila super. Alkohol ima redje
Sigurna sam da ne, Kontiki(bio neki glumac pa sam po njemu provalila:) rekla bih je bio kad i mi tamo, sreli smo se na slanom jezeru i nemam pojma u kom su hotelu bili niti smo se igde vise preklapali sa bilo kojim nasim agencijama i autobusima...
Tuareg je u oazi, a to je prosirena oaza tako da ti dodje kao grad, ali nisam imala ni vremena ni snage da krocim napolje i vidim nesto drugo....
Kad putujes?
Pozz
Napisano: 19. Aug 2007 - 20:23
Napisano: 20. Aug 2007 - 11:42
Srecan put i uzivaj. Necete ostati gladni,sigurno
Pozz
Napisano: 20. Aug 2007 - 14:56
Bila sam preko Follow me
Znam da od nasih agencija jos i Odeon ide sa nama.....
Od drugih saveta kao sto sam rekla lekovi obavezno(ne samo za pustinju nego inace:), pozeljan sesir i naocare, od grderobe potpuno po izboru, mnogi su bili u papucama i setali bosi po pustinjskom pesku....
Ako ti nesto jos treba pitaj slobodno....
Konačno i neko ko je putovao preko Follow me. Non stop slušam o g-dinu Zvekiću i fenomenalnom izletu preko Kontikija. HVALA TI NEIZMERNO!!! Do sad sam bila u nedoumici preko koga bi išla na taj izlet, ali posle tvog komentara prosto nema potrebe
Napisano: 20. Aug 2007 - 18:06
Napisano: 21. Aug 2007 - 11:41
Mislim da sam ovde bas procitala o "ludoj voznji" dzipom preko Nomad ag. A nikako dva dobra spojiti, ili DZIP ili VODIC. Hvala na informaciji.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0