Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Izlet u Saharu

• Ne možete pisati na ovoj temi
276 odgovora na temu

#1 bane m16

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 03. Feb 2007 - 13:36

Bio sam sa devojkom u Tunisu za novu godinu preko kontikija i prilicno sam razocaran hotelom ( u Egiptu za isti broj zvezdica dobija se mnogo vise ) medjutim izlet u saharu je u Tunisu neuporedivo bolji nego ona glupost koja se organizuje u Hurgadi. Ako idete u Tunis to ne propustite iako je cena dosta visoka 120 evra. Cena je u svim nasim agencijama ista ali nije isti izlet. Zapravo sve vam zavisi od vodica. Mi smo imali srecu da nas u saharu vodi Dragan Zvekic, covek je fenomenalan. Celim putem, a izlet ima oko 1000 kilometara pricao nam je o svemu vezano za Tunis, obicaje, religiju, kako se tu zivi, o istoriji, ali prica o sahari je fascinantna. Celo putovanje nam je proslo kao da gledamo nekoliko super dobrih filmova, nismo ni osetili koliko smo presli. Isla su dva autobusa jedan za drugim i sretali smo se s putnicima iz drugog busa na svim pauzama. Oni su se kazu naslusali usput lose muzike i sem najosnovnijih stvari vodic im nije rekao nista sto bi ih zanimalo. Cak i deo izleta sa dzipovim(a to je tek posebna prica) nismo isli istim putem, nasa grupa je napravila mnogo bolji program.
Imali smo nezaboravnu voznju, sofer kao da je reli vozac, ali kad je Dragan seo za volan to cemo pamtiti do kraja zivota. Neverovatan lik, prvo smo mislili da je neki profesor ili arheolog, mozda istoricar. Posle smo se kladili da je bivsi legionar, jer je ocigledno bio dugo u sahari a zna o pustinjskim ratovima sve. Dok je vozio dzip po dinama srce nam je sislo u pete. Kaze to on voli iz zabave malo da se provoza povrmeno kroz pustinju.
Zato ako putujete u Tunis, obavezno idite u saharu ali se raspitajte ko ce vam biti vodic. Trazite da idete s Draganom Zvekicem i dobicete puno vise za iste pare.

#2 ja_ns

turista

• Član
  • Poruka:91

Napisano: 03. Feb 2007 - 23:39

Hoteli u Tunisu su grozni, a cene napucane! Da nema Sahare, letovanje tamo bi bila propala investicija. Izlet u Saharu vredi svaki cent.
I meni je vodic u Saharu bio Zvekic, a koliko sam cuo on vec 10 godina prakticno zivi i radi kao vodic u Tunisu. Nije ni cudo sto zna sve pojedinosti i sitnice, a pogotovo ako ga to zanima.

#3 Zoki

turista

• Član
  • Poruka:74
  • muški

Napisano: 07. Feb 2007 - 17:23

Može li mi neko podrobnije reći o tom izletu u Saharu,kakav je hotel u pitanju i da li ima bazen u njemu ,kakva je klopa itd.HVALA

Ovu poruku je izmenio Zoki: 07. Feb 2007 - 17:24

#4 ciki

putnik

• Član
  • Poruka:151
  • ženski

Napisano: 04. Aug 2007 - 14:21

LJudi, u kojoj agenciji je taj Zvekic, i da li ja mogu izabrati agenciju koju hocu za taj izlet bez obzira kojom putujem.HVALA

#5 blue

putnik

• Član
  • Poruka:111

Napisano: 17. Aug 2007 - 14:48

I ja se vratih iz Sahare:) Bilo je odlicno! Vodic nije bio taj cuveni Zvekic nego lokalac Anis! Covek je fenomenalan i u tome se slazu apsloutno svi koji su isli na bilo koji izlet sa njim. Strasno pametan simpatican i strpljiv... Pored srpskog govori jos 5 jezika...
Nas izlet sa kamilama je kostao 125evrica i mogu vam reci da je vredelo... Sve je super isplanirano u min da toooliki put prodje sto bezbolnije...
Hotel u oazi je bio Tuareg i dobar je sa svoje 3* ima bezen u kome i nocu moze da se kupa... Hrana kazu da je dobra, ja sam bila bolesna kao pas pa nisam nista jela(obavezno lekovi za dijareju, skidanje temperature i neki caj jer su njihovi meni nest bjak...cuveni mint tea je presladak za moj ukus)
Zlazak i izlazak sunca je caroban.... Prava cuda prirode se mogu videti, slano jezero, kuce pod zemljom, oaze sa vodopadima i sl.....
Pustinjske ruze sto neko rece su obavezan suvenir i tu bas u pustinji jer su skuplje u gradovima.... Za sve fanove tu je i pomalo oronula scenografija Rata zvezda....
U taj izlet spada i obilazak El Dzema, koloseuma koji je treci po velicini itd...

Mislim da nije bilo razocareanih posle Sahare....

#6 ciki

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 17. Aug 2007 - 18:06

Pogledaj porukublue @ 17. 08. 2007 - 14:52

I ja se vratih iz Sahare:) Bilo je odlicno! Vodic nije bio taj cuveni Zvekic nego lokalac Anis! Covek je fenomenalan i u tome se slazu apsloutno svi koji su isli na bilo koji izlet sa njim. Strasno pametan simpatican i strpljiv... Pored srpskog govori jos 5 jezika...
Nas izlet sa kamilama je kostao 125evrica i mogu vam reci da je vredelo... Sve je super isplanirano u min da toooliki put prodje sto bezbolnije...
Hotel u oazi je bio Tuareg i dobar je sa svoje 3* ima bezen u kome i nocu moze da se kupa... Hrana kazu da je dobra, ja sam bila bolesna kao pas pa nisam nista jela(obavezno lekovi za dijareju, skidanje temperature i neki caj jer su njihovi meni nest bjak...cuveni mint tea je presladak za moj ukus)
Zlazak i izlazak sunca je caroban.... Prava cuda prirode se mogu videti, slano jezero, kuce pod zemljom, oaze sa vodopadima i sl.....
Pustinjske ruze sto neko rece su obavezan suvenir i tu bas u pustinji jer su skuplje u gradovima.... Za sve fanove tu je i pomalo oronula scenografija Rata zvezda....
U taj izlet spada i obilazak El Dzema, koloseuma koji je treci po velicini itd...
Mislim da nije bilo razocareanih posle Sahare....
Blue,pretpostavljam da si isao preko Kontik.?Kakav je bio hotel u pustinji,ciste sobe???Kojim danima je izlet u Saharu,KAKO DA SE UKLJUCIM AKO NE PUTUJEM KONTIK.?SAVET???HVALA POZZ

#7 blue

putnik

• Član

Napisano: 18. Aug 2007 - 11:37

Blue,pretpostavljam da si isao preko Kontik.?Kakav je bio hotel u pustinji,ciste sobe???Kojim danima je izlet u Saharu,KAKO DA SE UKLJUCIM AKO NE PUTUJEM KONTIK.?SAVET???HVALA POZZ
[/quote]

Bila sam preko Follow me :). Hotel je Tuareg sa 3* i sasvim je pristojan,cist je, ima ok hranu, nema tv u sobi ako ti nesto znaci, ima bazen.... Izlet u Saharu je uvek vikendom, polazi se subotom rano, zavisi od toga koji je tvoj hotel po redu za kupljenje, a vraca se u nedelju uvece, neki stignu na veceru neki ne..... A kako da se ukljucis ... pa ovako vidi sa kojom domacom agencijom radi nasa agecija, u mom slucaju Tunizanska agencija je Tunisia Tourisam Branch.... Ako to nije agencija sa kojom saradjuje tvoja agencija, onda lepo zaredjas medju nasim gostima pa se raspitas, ili pitas one silne strane vodice ili cak pitas tvog vodica..... Mislim da sam vec napisala da su sa nama isli i neki italijani tako da i oni sradjuju sa TTB.
Znam da od nasih agencija jos i Odeon ide sa nama.....

Od drugih saveta kao sto sam rekla lekovi obavezno(ne samo za pustinju nego inace:), pozeljan sesir i naocare, od grderobe potpuno po izboru, mnogi su bili u papucama i setali bosi po pustinjskom pesku....

Ako ti nesto jos treba pitaj slobodno....

#8 blue

putnik

• Član

Napisano: 18. Aug 2007 - 11:41

Htedoh reci jos kad nadjes koja agencija od nasih radi sa TTB-om onda lepo uplatis kod njihovog vodica i to je to....

Srecan put i lepo provod:)

#9 ciki

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 18. Aug 2007 - 12:21

;HVALA BLUE,IZGLEDA DA NOMAD KORISTI USLUGE DRUGE AGENCIJE,PA CU SE SNACI TAMO.DA LI DA NOSIM NEKU HRANU I PICE NA IZLET?HOTEL TUAEREG,DA LI MISLIS DA SVE NASE AGENCIJE KORISTE TAJ HOTEL,JEL TO U PUSTINJI ILI GRADU.POZZ

#10 blue

putnik

• Član

Napisano: 19. Aug 2007 - 00:46

Pogledaj porukuciki @ 18. 08. 2007 - 12:25

;HVALA BLUE,IZGLEDA DA NOMAD KORISTI USLUGE DRUGE AGENCIJE,PA CU SE SNACI TAMO.DA LI DA NOSIM NEKU HRANU I PICE NA IZLET?HOTEL TUAEREG,DA LI MISLIS DA SVE NASE AGENCIJE KORISTE TAJ HOTEL,JEL TO U PUSTINJI ILI GRADU.POZZ

Pa sad .... Npr bus je stigao po nas oko 7, mi smo tada vec bili doruckovali, jako brzo smo sigli do El Dzema ali tu nema nista da se jede, tu se kupe marame za pustinju za 1din, ako hoces naravno.... Posle toga smo imali tehnicku pazu, wc i sl kod neke kafane gde su ljudi pili i kupovali grickalice, mozda smo oko 3 popodne imali rucak u Mat mati, a vecera nam je bila u oazi posle jahanja kamila oko 8. Dorucak u cik zore u hotelu, rucak negde opet oko tri i stigli na veceru u hotel. E sad ako ti taj ritam nije dovoljan mozes poneti nesto. Voda je naravno pozeljna.... I jos nesto racunaj da njihovi marketi nemaju gotovo nista za klopu, ja cokoladu nisam videla tamo! Imaju neke konzerve, koje ja ne bih dirala... Zato je bitno da u hotelu ima sta da se jede. Restorane nisam pobala jer je kolpa u hotelu bila super. Alkohol ima redje :)
Sigurna sam da ne, Kontiki(bio neki glumac pa sam po njemu provalila:) rekla bih je bio kad i mi tamo, sreli smo se na slanom jezeru i nemam pojma u kom su hotelu bili niti smo se igde vise preklapali sa bilo kojim nasim agencijama i autobusima...
Tuareg je u oazi, a to je prosirena oaza tako da ti dodje kao grad, ali nisam imala ni vremena ni snage da krocim napolje i vidim nesto drugo....

Kad putujes?
Pozz

#11 ciki

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 19. Aug 2007 - 20:23

Kapiram!Standardno 3 obroka.Inace smo uplatili PP,u Solarii,valjda necemo gladovati.Putujemo 11.9.,Tunis erom,u Yasmin.HVALA PUNO POZZ

#12 blue

putnik

• Član

Napisano: 20. Aug 2007 - 11:42

Pogledaj porukuciki @ 19. 08. 2007 - 20:27

Kapiram!Standardno 3 obroka.Inace smo uplatili PP,u Solarii,valjda necemo gladovati.Putujemo 11.9.,Tunis erom,u Yasmin.HVALA PUNO POZZ

Srecan put i uzivaj. Necete ostati gladni,sigurno :). Tu su restorani a i u hotelu uvek mozes nesto da pojedes...
Pozz :)

#13 gwen

turista

• Član
  • Poruka:89
  • ženski

Napisano: 20. Aug 2007 - 14:56

Pogledaj porukublue @ 18. 08. 2007 - 11:41

Bila sam preko Follow me :). Hotel je Tuareg sa 3* i sasvim je pristojan,cist je, ima ok hranu, nema tv u sobi ako ti nesto znaci, ima bazen.... Izlet u Saharu je uvek vikendom, polazi se subotom rano, zavisi od toga koji je tvoj hotel po redu za kupljenje, a vraca se u nedelju uvece, neki stignu na veceru neki ne..... A kako da se ukljucis ... pa ovako vidi sa kojom domacom agencijom radi nasa agecija, u mom slucaju Tunizanska agencija je Tunisia Tourisam Branch.... Ako to nije agencija sa kojom saradjuje tvoja agencija, onda lepo zaredjas medju nasim gostima pa se raspitas, ili pitas one silne strane vodice ili cak pitas tvog vodica..... Mislim da sam vec napisala da su sa nama isli i neki italijani tako da i oni sradjuju sa TTB.
Znam da od nasih agencija jos i Odeon ide sa nama.....

Od drugih saveta kao sto sam rekla lekovi obavezno(ne samo za pustinju nego inace:), pozeljan sesir i naocare, od grderobe potpuno po izboru, mnogi su bili u papucama i setali bosi po pustinjskom pesku....

Ako ti nesto jos treba pitaj slobodno....

Konačno i neko ko je putovao preko Follow me. Non stop slušam o g-dinu Zvekiću i fenomenalnom izletu preko Kontikija. HVALA TI NEIZMERNO!!! Do sad sam bila u nedoumici preko koga bi išla na taj izlet, ali posle tvog komentara prosto nema potrebe :rolleyes: . Da ne znaš možda jel postoji mogućnost vožnje džipom?
Gwen

#14 ciki

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Aug 2007 - 18:06

Pogledaj porukugwen @ 20. 08. 2007 - 15:00

Konačno i neko ko je putovao preko Follow me. Non stop slušam o g-dinu Zvekiću i fenomenalnom izletu preko Kontikija. HVALA TI NEIZMERNO!!! Do sad sam bila u nedoumici preko koga bi išla na taj izlet, ali posle tvog komentara prosto nema potrebe :rolleyes: . Da ne znaš možda jel postoji mogućnost vožnje džipom?
Gwen,ne znam da li znas,Nomad radi celokupan izlet dzipovima,mada cula sam da im vodici nisu nesto.POZZ

#15 gwen

turista

• Član
  • Poruka:89
  • ženski

Napisano: 21. Aug 2007 - 11:41

Pogledaj porukuciki @ 20. 08. 2007 - 18:10

Gwen,ne znam da li znas,Nomad radi celokupan izlet dzipovima,mada cula sam da im vodici nisu nesto.POZZ

Mislim da sam ovde bas procitala o "ludoj voznji" dzipom preko Nomad ag. A nikako dva dobra spojiti, ili DZIP ili VODIC. Hvala na informaciji.
Gwen

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0