Posto cu ovog leta duze vreme boraviti u Crnoj Gori, dosla sam na ideju da napravim malu ekskurziju do Barija, trajektom iz Bara. Pocetna ideja mi je bila da odem samo na jedan dan u soping, al onda mi je palo na pamet da bih mogla i da ostanem tri, cetiri dana i obidjem Bari i mozda neka okolna mesta. E sad, prvo me zanima kakav je uopste soping u Bariju, kakve su cene i kakva je roba? Naravno, htela bih i da obidjem grad, pa da mi neko da predlog sta treba videti, i da li je uopste Bari interesantan turisticki? Najverovatnije bih isla pocetkom avgusta, a cula sam da Italijani imaju praznik u tom periodu i da je tada sve zatvoreno i mrtvo, pa ne bih bas da mi se to desi. Ima li neko iskustva iz Barija? Svaka informacija je dobrodosla.
Bari, Italija
Započeo/la: ksenci, 08. Jul 2010 18:56
4 odgovora na temu
Napisano: 08. Jul 2010 - 18:56
Napisano: 09. Jul 2010 - 15:56
Ne znam koliko ti mogu pomoci obzirom da smo prosle godine isli tim trajektom do Barija, posetili crkvu Svetog Nikole i nastavili ka Siciliji. Uglavnom mogu ti reci da me je Bari iznenadio koliko je veliki grad...nekako sam imala ruzno misljenje o tim luckim gradovima. Sto se crkve tice koju smo posetili nije nista posebno, ali grad kao grad mislim da ce ti jedan dan biti dovoljan za shoping
Napisano: 10. Jul 2010 - 11:04
Crkva Svetog Nikole je najznačajnija znamenitost Barija, jer se u njoj nalaze mošti ovog sveca, koji je, uzgred budi rečeno, i zaštitnik putnika i moreplovaca.
Napisano: 10. Jul 2010 - 12:10
Bio sam u ovom gradu davne 1991. godine kada je Crvena Zvezda tu igrala u finalu Kupa šampiona i postala prvak Evrope. Već su ti ovde rekli da je bazilika Svetog Nikole najzačajniji spomenik ovog grada. Samo bih napomenuo da se u noj nalazi ikona koju je ovoj crkvi poklonio srpski vladar. Nisam siguran da li kralj Miutin ili Dečanski, a možda i Car Dušan. U Bariju treba da se čuvaš od lopova koji se u paru voze na vespama i otimaju torbe. Taj način krađe mislim da su zvali šipo i lično sam bio očevidac jedne takve otimačine. Takođe su me nekoliko puta dobronamerni žitelji Barija upozoravali da pazim na svoj ranac.To je bilo davno tako da ne znam da li se ovakve krađe i dalje praktikuju po ovom gradu, ti u svakom slučaju pripazi na svoju torbu.
Pozdrav
Pozdrav
Napisano: 22. Jul 2010 - 18:01
Pored bazilike i groba sv.Nikole (a kao dan sv.Nikole se tamo slavi i 6.12. i 19.12.), Bari ima i Normansku tvrdjavu iz 12.veka, uz nju su prelepi giardini Isabella d'Aragona (napuljska princeza koja je tu zivela), nesto manju tvrdjavu fortino Sant'Antonio, Rusku crkvu, Staru i Novu luku...
Nocni zivot je koncentrisan oko Normanske tvrdjave, a Murat, moderni deo grada, sa promenadom, slovi za raj za kupovinu. Tu nema cega nema, a cene su, koliko sam primetila, nize nego u severnom delu zemlje.
Veliki i lep grad, narocito ko voli more-palme fazon, i zato meni medju najlepsima u Italiji, a obisla sam ih tridesetak.
Nocni zivot je koncentrisan oko Normanske tvrdjave, a Murat, moderni deo grada, sa promenadom, slovi za raj za kupovinu. Tu nema cega nema, a cene su, koliko sam primetila, nize nego u severnom delu zemlje.
Veliki i lep grad, narocito ko voli more-palme fazon, i zato meni medju najlepsima u Italiji, a obisla sam ih tridesetak.
Broj korisnika koji čitaju temu: 2
Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0