Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Trajekti

47 odgovora na temu

#1 Грд

turista

• Član
  • Poruka:67
  • muški

Napisano: 07. Jul 2010 - 23:55

Молим за искуства стизања на Родос трајектом. Какав смештај узети? Која је разлика између седишта на палуби, унутар брода или смештај у кабини? Унапред захвалан!   :D

Ovu poruku je izmenio Грд: 07. Jul 2010 - 23:55

#2 manduvil

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 08. Jul 2010 - 14:03

Pogledaj porukuГрд @ 07. Jul 2010 - 23:55

Молим за искуства стизања на Родос трајектом. Какав смештај узети? Која је разлика између седишта на палуби, унутар брода или смештај у кабини? Унапред захвалан! :D

zavisi kojim brodom ides, iz koje luke kreces i prvenstveno koliko sati traje put
znam da Super Fast Feries imaju mogucnost rezervacije tkz avionskih sedista, dakle imas svoje sediste koje te ceka
Kod ostali trajekata moguca je kupovina karte treceg razreda (paluba, unutar broda) i kabine tj. lezaja u dvokrevetnoj ili cetvorokrevetnoj kabini

prakticno to znaci sledece, kad imas kartu za palubu, nemas nikakvo rezervisano mesto pa hvatas stolicu, onaj kao separe u kaficima na brodu ili nesto slicno, sta stignes i sta ti zapadne pod ruku, kad su guzve ljudi obicno zauzmu stepeniste, manja udubljenja ispod istih itd. itd....stvari vuces sa sobom ili ih ostavis u garazi na posebnom mestu koje je sve vreme zakljucano...ja sam se ovom varijantom jednom vratila sa Samosa za Solun (oko 18h sati puta) i ne bih ponavljala iskustvo :)

lezaj u kabini znaci da dodjes na recepciju pokazes kartu i oni te odvedu do kabine...kada kupis krevet u cetvorokrevetnoj kabini obicno si sa nepoznatima unutra, dvokrevetna kabina znaci da si sam (ako doplatis pola cene drugog kreveta) ili sa nekom poznatom osobom

ako ides do Pireja nekim brzim brodom koji je za nekih 8-9 sati na Rodosu onda ti je i paluba ok, u suprotnom ja bih razmisljala o lezaju

#3 Грд

turista

• Član
  • muški

Napisano: 08. Jul 2010 - 23:30

План ми је да хватам Blue star трајект из Пиреја и да, највероватније, узмем седишта (авионски тип). Надам се да су удобна-пут траје око 12 сати. Јасно ми је за карте на палуби, али не знам шта им је економска класа, претпостављам пластична седишта на палуби, а то је ипак мало неудобно за целу ноћ.

Ovu poruku je izmenio suki: 09. Feb 2011 - 15:43

#4 manduvil

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 09. Jul 2010 - 15:27

Pogledaj porukuГрд @ 08. Jul 2010 - 23:30

План ми је да хватам Blue star трајект из Пиреја и да, највероватније, узмем седишта (авионски тип). Надам се да су удобна-пут траје око 12 сати. Јасно ми је за карте на палуби, али не знам шта им је економска класа, претпостављам пластична седишта на палуби, а то је ипак мало неудобно за целу ноћ.

paluba i ekonomska klasa je jedno te isto...prakticno imas kartu da se ukrcas na brod i sedis tamo gde uspes da zauzmes stolicu, separe itd
po meni avionska sedista su ok resenje, nisu bas najudobnija, ali mozes da dremnes na istim i ono sto je najvaznije numerisana su, dakle kad god da udjes na brod znas da te tvoje mesto ceka

#5 Грд

turista

• Član
  • muški

Napisano: 12. Jul 2010 - 13:34

Pogledaj porukumanduvil @ 09. Jul 2010 - 15:27

paluba i ekonomska klasa je jedno te isto...prakticno imas kartu da se ukrcas na brod i sedis tamo gde uspes da zauzmes stolicu, separe itd
po meni avionska sedista su ok resenje, nisu bas najudobnija, ali mozes da dremnes na istim i ono sto je najvaznije numerisana su, dakle kad god da udjes na brod znas da te tvoje mesto ceka

Приближава се датум куповине карата и избор пада на седишта (авионска). Па шта нам Бог да... :)

#6 zaratustra

putnik

• Član
  • Poruka:105
  • muški

Napisano: 24. Jul 2010 - 12:05

daleko je rodos...mi smo do krita isli uzeli smo kabinu za cetvoro i kao da se ne guzvamo(ovo na polasku za krit)ja reko-spavacu na palubi ili dr.mesto.na palube i sire je bio podmladak al qaide koji je ceeelo vreme nesto brbljao,vikao,raspravljali su se pa sam usao u bar.tamo dr.prica i nije bilo spavanja,ali sam ipak ujutro imao samo sat voznje(bio sam svojim kolima)do apartmana.
E na povratku sam i pio piva nabrodu ali sam se i naspavao u kabini-nisam bio toliko susretljuv kao prvi put jer me narednog jutra cekala Atina i voznja od mnogo,mnogo sata!
znaci,ako ides kolima,na polsaku ajde de...ali pri odlasku obavezno kabina ili spremi vrecu za spavanje,ja je nisam imao,vec onako kaubojski sam krenuo.kazem opet-ako vozis-naspavaj se pri povratku!ako ne-sedista obavezno!

Ovu poruku je izmenio zaratustra: 24. Jul 2010 - 12:07

#7 putniknamernik1

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 27. Jul 2010 - 23:01

Zasto se maltretirati do Rodosa brodom 12-15 h zar nije lakse avionom 1:50 h za 235€. Posto mi je kum Grk sa Rodosa znam koje su muke putovanja brodom...jos ako idu deca odlepicete i vi i ona...takodje mislim da mi je pricao da su polasci za rodos uvece tako da nista ne moze da se vidi sem po koji krst na nekom ostrvu koji se pali na starinski nacin(vatra) ili nova moda sa reflektorima....

Priložene sličice

• Prikačena slika: 803575230_3ae1c6331c.jpg

#8 Грд

turista

• Član
  • muški

Napisano: 12. Aug 2010 - 18:58

Pogledaj porukuputniknamernik1 @ 27. Jul 2010 - 23:01

Zasto se maltretirati do Rodosa brodom 12-15 h zar nije lakse avionom 1:50 h za 235€. Posto mi je kum Grk sa Rodosa znam koje su muke putovanja brodom...jos ako idu deca odlepicete i vi i ona...takodje mislim da mi je pricao da su polasci za rodos uvece tako da nista ne moze da se vidi sem po koji krst na nekom ostrvu koji se  pali  na starinski nacin(vatra) ili nova moda sa reflektorima....

Нажалост, читав план нам је пропао, па смо летовали на северу Грчке. Иначе, бродом је планиран пут да бисмо имали кола на острву. Наравно да је авион и јефтинији него пут до Атине и трајект, али ако у једначину убациш изнајмљивање кола на 20 или свих 30 дана, план не изгледа толико неисплатив. 

Други пут, ако Бог да...

#9 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1933
  • muški

Napisano: 23. Nov 2011 - 20:21

Може ли неко да ми да информацију пошто је трајект до Родоса?
Интересује ме цена из Пиреја за ауто и две особе.

#10 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 24. Nov 2011 - 19:35

I mene ovo zanima, takodje me interesuje kako trajektom sa Rodosa do Marmarisa (autom)....bar neki link ka tome
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#11 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Nov 2011 - 20:41

Pogledaj porukuInfoputnik @ 24. Nov 2011 - 19:35

I mene ovo zanima, takodje me interesuje kako trajektom sa Rodosa do Marmarisa (autom)....bar neki link ka tome
Evo ukucao sam "Rodos-Marmaris Ferries" u Google i dobio ovo:

http://www.e-ferry.gr/en/
http://rhodes.marmarisinfo.com/
http://www.marmarisf...om/index_en.php

Ne znam da li ce ti pomoci ali sam siguran da ima jos toga na netu.

P.S.
Da neces da vozis do Marmarisa?
I ja sam nesto pogledao na "viamichelin" sa tim sto bih ipak isao na Solun pa Egnatiom do Aleksandropulosa i dalje.

#12 boxi

putnik

• Član
  • Poruka:102
  • ženski

Napisano: 24. Nov 2011 - 20:57

Pogledaj porukuvolodja @ 23. Nov 2011 - 20:21

Може ли неко да ми да информацију пошто је трајект до Родоса?
Интересује ме цена из Пиреја за ауто и две особе.

Kao što sam pisala na temi o Kritu počela sam da pratim 2 teme Krit i Rodos, i malo da pretražujem po netu.
Našla sam sledeće:
Od Pireja do Rodosa putovanje traje 12-18h. Letos je deck koštao oko 50 eura, dvokrevetna kabina 120 eura. Po osobi, u jednom smeru.
2010, godine saobraćao je feri od Soluna do Rodosa. Putovanje traje 25h, air-seats su bila 60 eura po osobi u jednom smeru.
Ne znam cene za kola.

Ovu poruku je izmenio boxi: 24. Nov 2011 - 21:16

#13 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 24. Nov 2011 - 21:35

Pogledaj porukuvolodja @ 24. Nov 2011 - 20:41

Da neces da vozis do Marmarisa?
I ja sam nesto pogledao na "viamichelin" sa tim sto bih ipak isao na Solun pa Egnatiom do Aleksandropulosa i dalje.

Znas kako, prva opcija je Krit, a druga je ova (za sad)u razmisljanju. Gledala sam smestaje i dobih neverovatnu cenu i na Rodosu (15 nocenja za oboje od 208 do 250 e)i Marmaras (3 nocenja za oboje u 4* za neverovatnih 35 do 50 e). Onda sam mislila tu kruznu varijantu sa povratkom preko TR iako nisam odusevljena letovanjem u toj zemlji, ali obilazak u povratku mozda i nije losa ideja. Nemam pojma, jos se misli i planira, ima tu mnogo km. Greota mi za taj smestaj koji je smesan, a moglo bi se dosta obici :cool:. Letos mi je bilo krivo sto nisam bolje razmislila i napravila bolju varijantu. Mogli smo izbaciti Lefkadu pa nakom Kefalonije uzeti trajekt i do Italije pa odande kopnom nazad, To nam je palo na pamet tek kada smo bili tamo. Zato sada razmatramo razne opcije. Oboje vozimo, kanta nam je dobra, volimo sto vise da obilazimo pa....na kraju cemo videti sta ce ispasti. Mozda nesto sasvim trece, al opcije neka postoje.

Malo sam i ja guglala i ima raznih linkova, cene sa Rodosa za Marmaris su priblizne kao i do Rodosa za osobu, za auto nisam pronasla jos.

boxi, imamo slicne opcije ;)

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 24. Nov 2011 - 21:37

#14 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Nov 2011 - 22:18

Pogledaj porukuInfoputnik @ 24. Nov 2011 - 21:35

Gledala sam smestaje i dobih neverovatnu cenu i na Rodosu (15 nocenja za oboje od 208 do 250 e)i Marmaras (3 nocenja za oboje u 4* za neverovatnih 35 do 50 e). Onda sam mislila tu kruznu varijantu sa povratkom preko TR iako nisam odusevljena letovanjem u toj zemlji, ali obilazak u povratku mozda i nije losa ideja. Nemam pojma, jos se misli i planira, ima tu mnogo km. Greota mi za taj smestaj koji je smesan, a moglo bi se dosta obici :cool:.
Daj ako nije tajna podeli sa nama ova tvoja "rudna bogatstva"!?!
Premda ja samo jos cackam ovu pricu. Dobio sam nalog od zene, a to je kao "nemoguca misija".
Bese i Krit prosle godine ali...

#15 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 24. Nov 2011 - 23:04

Vec sam pisala tamo na Kritu, al ne verujete :zvizduk: ukucaj medhotels pa isprobavaj. Sam ces se smejati cenama. Vec isprobala dva letovanja i vise nego komforan.

Nadjoh za trajekt:
Ekonomska klasa po osobi je 56 e jedan pravac
Kabina tus i wc 114 e po osobi jedan pravac
povratna za auto je 181 e
tako da sve povratno je oko 521 e...mnogo ako uzimas kabinu u povratku.

http://sarantis.fort...pgres.exe?PM=BR

E sad, ovo sam kucala za trajekt za sutra jer nema za narednu godinu. Moguce da ce biti i sa popustom.

Duplo mi skuplji trajekt od smestaja :tuga:

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 25. Nov 2011 - 01:51

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0