Ovu poruku je izmenio Грд: 07. Jul 2010 - 23:55
Trajekti
Napisano: 07. Jul 2010 - 23:55
Napisano: 08. Jul 2010 - 14:03
zavisi kojim brodom ides, iz koje luke kreces i prvenstveno koliko sati traje put
znam da Super Fast Feries imaju mogucnost rezervacije tkz avionskih sedista, dakle imas svoje sediste koje te ceka
Kod ostali trajekata moguca je kupovina karte treceg razreda (paluba, unutar broda) i kabine tj. lezaja u dvokrevetnoj ili cetvorokrevetnoj kabini
prakticno to znaci sledece, kad imas kartu za palubu, nemas nikakvo rezervisano mesto pa hvatas stolicu, onaj kao separe u kaficima na brodu ili nesto slicno, sta stignes i sta ti zapadne pod ruku, kad su guzve ljudi obicno zauzmu stepeniste, manja udubljenja ispod istih itd. itd....stvari vuces sa sobom ili ih ostavis u garazi na posebnom mestu koje je sve vreme zakljucano...ja sam se ovom varijantom jednom vratila sa Samosa za Solun (oko 18h sati puta) i ne bih ponavljala iskustvo
lezaj u kabini znaci da dodjes na recepciju pokazes kartu i oni te odvedu do kabine...kada kupis krevet u cetvorokrevetnoj kabini obicno si sa nepoznatima unutra, dvokrevetna kabina znaci da si sam (ako doplatis pola cene drugog kreveta) ili sa nekom poznatom osobom
ako ides do Pireja nekim brzim brodom koji je za nekih 8-9 sati na Rodosu onda ti je i paluba ok, u suprotnom ja bih razmisljala o lezaju
Napisano: 08. Jul 2010 - 23:30
Ovu poruku je izmenio suki: 09. Feb 2011 - 15:43
Napisano: 09. Jul 2010 - 15:27
paluba i ekonomska klasa je jedno te isto...prakticno imas kartu da se ukrcas na brod i sedis tamo gde uspes da zauzmes stolicu, separe itd
po meni avionska sedista su ok resenje, nisu bas najudobnija, ali mozes da dremnes na istim i ono sto je najvaznije numerisana su, dakle kad god da udjes na brod znas da te tvoje mesto ceka
Napisano: 12. Jul 2010 - 13:34
manduvil @ 09. Jul 2010 - 15:27
po meni avionska sedista su ok resenje, nisu bas najudobnija, ali mozes da dremnes na istim i ono sto je najvaznije numerisana su, dakle kad god da udjes na brod znas da te tvoje mesto ceka
Приближава се датум куповине карата и избор пада на седишта (авионска). Па шта нам Бог да...
Napisano: 24. Jul 2010 - 12:05
E na povratku sam i pio piva nabrodu ali sam se i naspavao u kabini-nisam bio toliko susretljuv kao prvi put jer me narednog jutra cekala Atina i voznja od mnogo,mnogo sata!
znaci,ako ides kolima,na polsaku ajde de...ali pri odlasku obavezno kabina ili spremi vrecu za spavanje,ja je nisam imao,vec onako kaubojski sam krenuo.kazem opet-ako vozis-naspavaj se pri povratku!ako ne-sedista obavezno!
Ovu poruku je izmenio zaratustra: 24. Jul 2010 - 12:07
Napisano: 27. Jul 2010 - 23:01
Napisano: 12. Aug 2010 - 18:58
putniknamernik1 @ 27. Jul 2010 - 23:01
Нажалост, читав план нам је пропао, па смо летовали на северу Грчке. Иначе, бродом је планиран пут да бисмо имали кола на острву. Наравно да је авион и јефтинији него пут до Атине и трајект, али ако у једначину убациш изнајмљивање кола на 20 или свих 30 дана, план не изгледа толико неисплатив.
Други пут, ако Бог да...
Napisano: 23. Nov 2011 - 20:21
Интересује ме цена из Пиреја за ауто и две особе.
Napisano: 24. Nov 2011 - 19:35

Napisano: 24. Nov 2011 - 20:41
Infoputnik @ 24. Nov 2011 - 19:35
http://www.e-ferry.gr/en/
http://rhodes.marmarisinfo.com/
http://www.marmarisf...om/index_en.php
Ne znam da li ce ti pomoci ali sam siguran da ima jos toga na netu.
P.S.
Da neces da vozis do Marmarisa?
I ja sam nesto pogledao na "viamichelin" sa tim sto bih ipak isao na Solun pa Egnatiom do Aleksandropulosa i dalje.
Napisano: 24. Nov 2011 - 20:57
volodja @ 23. Nov 2011 - 20:21
Интересује ме цена из Пиреја за ауто и две особе.
Kao što sam pisala na temi o Kritu počela sam da pratim 2 teme Krit i Rodos, i malo da pretražujem po netu.
Našla sam sledeće:
Od Pireja do Rodosa putovanje traje 12-18h. Letos je deck koštao oko 50 eura, dvokrevetna kabina 120 eura. Po osobi, u jednom smeru.
2010, godine saobraćao je feri od Soluna do Rodosa. Putovanje traje 25h, air-seats su bila 60 eura po osobi u jednom smeru.
Ne znam cene za kola.
Ovu poruku je izmenio boxi: 24. Nov 2011 - 21:16
Napisano: 24. Nov 2011 - 21:35
volodja @ 24. Nov 2011 - 20:41
I ja sam nesto pogledao na "viamichelin" sa tim sto bih ipak isao na Solun pa Egnatiom do Aleksandropulosa i dalje.
Znas kako, prva opcija je Krit, a druga je ova (za sad)u razmisljanju. Gledala sam smestaje i dobih neverovatnu cenu i na Rodosu (15 nocenja za oboje od 208 do 250 e)i Marmaras (3 nocenja za oboje u 4* za neverovatnih 35 do 50 e). Onda sam mislila tu kruznu varijantu sa povratkom preko TR iako nisam odusevljena letovanjem u toj zemlji, ali obilazak u povratku mozda i nije losa ideja. Nemam pojma, jos se misli i planira, ima tu mnogo km. Greota mi za taj smestaj koji je smesan, a moglo bi se dosta obici
Malo sam i ja guglala i ima raznih linkova, cene sa Rodosa za Marmaris su priblizne kao i do Rodosa za osobu, za auto nisam pronasla jos.
boxi, imamo slicne opcije
Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 24. Nov 2011 - 21:37

Napisano: 24. Nov 2011 - 22:18
Infoputnik @ 24. Nov 2011 - 21:35
Premda ja samo jos cackam ovu pricu. Dobio sam nalog od zene, a to je kao "nemoguca misija".
Bese i Krit prosle godine ali...
Napisano: 24. Nov 2011 - 23:04
Nadjoh za trajekt:
Ekonomska klasa po osobi je 56 e jedan pravac
Kabina tus i wc 114 e po osobi jedan pravac
povratna za auto je 181 e
tako da sve povratno je oko 521 e...mnogo ako uzimas kabinu u povratku.
http://sarantis.fort...pgres.exe?PM=BR
E sad, ovo sam kucala za trajekt za sutra jer nema za narednu godinu. Moguce da ce biti i sa popustom.
Duplo mi skuplji trajekt od smestaja
Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 25. Nov 2011 - 01:51