Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Sofija-Beograd prevoz

• Ne možete pisati na ovoj temi
11 odgovora na temu

#1 Marex

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 03. Jul 2010 - 11:26

Molim vas da mi neko da neku ideju i savet za najbolji dolazak iz Sofija za BG i nazad.

Sve kombinacija dolaze u obzir:

-avion
-rent a car
-kombi
-autobus

Za vozove sam cula da su katastrofa, ali dajte i neki savet za to.
Nije bitno da bude najjeftinija kombinacija treba imati u vidu i da je najbezbednija i najbrza.

#2 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 03. Jul 2010 - 16:58

Za voz vec sve znas :D
Za bus
http://www.autoturis...inije-bugarska/
Moguce je da postoji i kombi prevoz ali njih ces najsigurnije naci u nekim oglasima

#3 Alferac

backpacker

• Član
  • Poruka:19

Napisano: 05. Jul 2010 - 23:58

Pogledaj porukuMarex @ 03. Jul 2010 - 11:26

Molim vas da mi neko da neku ideju i savet za najbolji dolazak iz Sofija za BG i nazad.

Avion. Kombi je suviše neudoban za toliki put, rent-a-car pretpostavljam da na kraju izadje koliko i avion, a faktor umor i vreme se ne mogu nadoknaditi, autobus i voz - šta će ti ako već možeš sebi da priuštiš avion.

#4 alanya84

svetski putnik

• Član
  • Poruka:664
  • ženski

Napisano: 17. Jan 2011 - 21:50

Возови нису нека катастрофа, а поготово што није гужва на тој релацији па можеш да будеш сама у купеу и тотално се опустиш ( опружиш ) на миру. :D
За бус знам једино у повратној варијанти из искуства, а то је било следеће : Ниш експрес из Софије, са преседањем у исти тај Ниш експрес у Нишу и мењањем карте ( бесплатно ). Једино су нам од Ниша до Београда наплатили пртљаг :ljutko: :blink:

#5 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 17. Jan 2011 - 23:33

Po meni je do Sofije ubedljivo najbolje vozom. Kad god sam išao voz je bio gotovo prazan, možeš da se širiš kolko hoćeš po kupeu, nema potrebe za rezervacijom. Ako si pušač možeš da zapališ u hodniku na prozoru. Možeš da protegneš noge. Imaš wc. Ne čeka se na granici, pošto i naši i bugarski carinici pregledaju pasoše tokom vožnje. Sve u svemu meni je ova varijanta vozom ekstra (naravno ako ne žurite). Što se tiče putovanja avionom do Sofije, mogu da shvatim jedino ukoliko je u pitanju službeno putovanje, pa firma plaća. Ako nije to u pitanju ili ste mnogo razmaženi, ili ste žešći punišić.

#6 alanya84

svetski putnik

• Član
  • Poruka:664
  • ženski

Napisano: 18. Jan 2011 - 21:01

Баки70 , како си ме засмејао последњом констатацијом! :bez-zuba:

Али си управу за воз. Ја сам до сада увек ишла возом до Истанбула и убедљиво ми је најбоље било. И дефинитивно најјефтиније. :)
Воз иде сваким даном у 7.40ч , ако се не варам, а у Софију стиже у 18ч по њиховом.

#7 talamasca

turista

• Član
  • Poruka:1272
  • muški

Napisano: 18. Jan 2011 - 22:40

Da, varijanta vozom je zaista najoptimalnija. Relacija Beograd - Sofija nije predugačka, vozovi su solidni ili bar podnošljivi, ne treba nikad rezervacija, a i takvo putovanje zaista ima neki poseban šmek.
Ni busom nije loše otići.
Mnoge agencije rade izlete za Sofiju sa obilaskom i shopingom, vredi razmotriti i tu opciju. Sofija je zaista lep grad. Komšiluk koji morate obići.
Npr ovo, vikend izlet (uskoro ću proveriti i lično da li vredi, pa vam javljam):

********** r e k l a m a ********

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. Jan 2011 - 22:57
zabranjeno je reklamirati

#8 baki70

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Jan 2011 - 23:18

@alanya84, ja sam išao do Stambola i vozom i busom i neuporedivo mi je bilo bolje vozom. Jedino se stvarno dosta duže ide,ali ja gde god da idem ne žurim. Postoji i problem što se u Sofiji prelazi u drugi voz, a može da se desi da se zakasni na taj. Meni se to jednom dogodilo u povratku, što i nije bilo tako loše, dobiješ gratis pola dana za razgledanje bugarske prestonice. Inače, ako se nije nešto promenilo bila su dva voza dnevno za Sofiju, ovaj jutarnji kojim idu oni koji hoće za Istambul i jedan večernji koji valjda ujutro stiže u Sofiju. Pozdrav.

@talamasca, slažem se za Sofiju može svašta da se vidi i može se tamo lepo provesti. Pogledo sam ovaj tvoj aranžman i ok je, baš je jeftino. Inače da bi se najvažnije znamenitosti Sofije videle potrebno je bar dva dana. Pozdrav i želim ti lep provod u Sofiji.

#9 lutalica

putnik

• Član
  • Poruka:118
  • ženski

Napisano: 11. Apr 2011 - 12:36

Ja ne znam šta da mislim za ovaj voz, a Sofija mi se svidela i rado bih išla opet.
Na tamo sam išla noćnim, spavala celim putem sama u kupeu.

U povratku sam došla dnevnim i to je bila velika greška. Bio je prepun svakakvog sveta. Pored mene u kupeu su bile neke babe švercerke koje su u početku htele svoje torbe da ostave kod nas u kupeu, a na svu sreću nije bilo mesta. Policija i carinici su bili prilično neprijatni, preturali po prtljagu, valjda baš zato što je ovo poznata šverc ruta.

U oba pravca je kasnio više od 2 sata.

Moj poznanik je pre par meseci imao zadovoljstvo da se vozi u kupeu sa trafikantima oružjem, a dečko ne razume ni reč ni srpskog ni bugarskog, pa su i njega priveli na saslušanje i sve u svemu bilo je vrlo traumatično.

#10 zhobla

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 13. Jul 2011 - 15:49

Zna li neko koliko kosta povratna vozna karta iz Bg-a za Sofiju? I koje su otprilike cene hostela?

#11 baki70

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 13. Jul 2011 - 17:21

Ne znam za povratnu, a u jednom pravcu je proletos bila oko 2000 din. Što se tiče hostela, ja sam prošle godine odseo par dana u Hostel Mostel, tj. pošto je sam hostel bio pun smestili su nas u jedan obližnji stan, a cena je bila 60 leva za dvokrevetnu sobu. U cenu je uključen i doručak (kao i špagete i pivo za večeru). Čini mi se da su sada cene nešto manje, pogledaj na njihovom sajtu.

#12 Zigi

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 09. Jan 2012 - 14:04

Pogledaj porukuAlferac @ 05. Jul 2010 - 23:58

Avion. Kombi je suviše neudoban za toliki put, rent-a-car pretpostavljam da na kraju izadje koliko i avion, a faktor umor i vreme se ne mogu nadoknaditi, autobus i voz - šta će ti ako već možeš sebi da priuštiš avion.
Avionom? Da li ima direktni?
Kada sam se raspitao, moglo je jedino preko Minhena!

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0