LIDL market
Napisano: 02. Jul 2010 - 20:28
Napisano: 06. Jul 2010 - 13:05
E da, nema ni kafa (bar ne turska), nego samo nes.
Sladoled im je ubedljivo najjeftiniji, i lubenice su bile 0,30 za kilo. Bilo su neke krmenadle jeftinije-par e pakovanje, to nam nije bilo skupo.. I piletinu su naši kupovali, zaboravih cenu. Feta-preskupa, mislim da je 5 e najmanja kutija. (ne kapiram kako je Feta i svako maslinovo ulje jeftinije kod nas, al je tako )
Ovu poruku je izmenio Sanja*: 06. Jul 2010 - 13:06
Napisano: 06. Jul 2010 - 13:24
Napisano: 06. Jul 2010 - 14:21
Ono čokoladno mlekce u flašici (kolko ima -pola litre? litar nema sigurno) je 2-5, 3 e i kao nije mnogo? Pa koje god da je mleko u pitanju.
(btw, ovo su cene u junu, kako li je tek u julu i avgustu kad je sezona)
Napisano: 06. Jul 2010 - 15:56
E da, nema ni kafa (bar ne turska), nego samo nes.
Sladoled im je ubedljivo najjeftiniji, i lubenice su bile 0,30 za kilo. Bilo su neke krmenadle jeftinije-par e pakovanje, to nam nije bilo skupo.. I piletinu su naši kupovali, zaboravih cenu. Feta-preskupa, mislim da je 5 e najmanja kutija. (ne kapiram kako je Feta i svako maslinovo ulje jeftinije kod nas, al je tako )
Feta je jeftinija jer je od kravljeg mleka i proizvode je nase mlekare.
Napisano: 06. Jul 2010 - 16:01
FETA - Ovca na grčkom jeziku
A ja, kad sam prvi put išao solo na more re petnaestak godina - tražio u radnji "cow feta" i svi me gledali kao da nisam normalan...Nije ni čudo!
Napisano: 06. Jul 2010 - 16:18
Ja sam se uvek pitala zasto je nasa feta drugacija od grcke, a objasnjenje, iako je stiglo od samih Grka, uzela s rezervom.
Napisano: 19. Jul 2010 - 02:10
A na maslinovo ulje sam obratio pažnju kod nas tek kada sam se vratio. Minerva extra virgin oil je u Metrou 700 i neki dinar za litru, što je oko 7 eura. Ja sam tamo platio pre 15 dana 32 eura, 10 litara maslinovog ulja (na akciji u Lidlu) od dva različita proizvođača.
Napisano: 20. Jul 2010 - 00:11
Sta je problem? Naravno, grcki koji je ispisan na artiklima. Dosta zabune pravi, narocito ljudima koji su prvi put u Grckoj. Onda nasi prate samo katalog, a silni artikli na dnevnim popustima im jednostavno ne udju u oko.
Nasa kafa ima u jednoj pekari, druga ili treca poprecna ulica od crkve ka olimpiku.
Ovu poruku je izmenio Saymoon: 20. Jul 2010 - 00:12
Napisano: 30. Jul 2010 - 09:54
Napisano: 31. Jul 2010 - 12:06
Napisano: 03. Aug 2010 - 14:46
Druga stvar koja je vazna u izboru ulja:Minerva nije najbolje Grcko ulje.Minerva je najpoznatija marka i ima dobro ulje ali nikako najbolje.Po teksturi,mirisu i kvalitetu uopste Knossos je najbolje ulje.Za razliku od Minerve ovo ulje prave kooperanti sa ostrva Krit,tj.udruzenje malih kooperanata(sto je uvek bolje od masovne,glomazne proizvodnje).Druga stvar,obratite paznju da ulje bude hladno cedjeno,da ne bude od kospice maslina kao i da nivo kiseline ne bude veci od 0,8.
Cene 1l maslinovog ulja se u Grckoj krecu od 4,3 do 4,8 evra u zavisnosti od ulja i tipa ambalaze.Najskuplje ulje je Knossos ali je razlika izmedju njega i ostalih veoma mala,tek nekih 20,30 centi.Najjeftinije je ulje pakovano u konzervi,pa onda u plasticnij flasi pa u staklenoj flasi.
Inace su mlecni proizvodi kod njih skupi jer je Grcka brdovita i nema toliko krava kao sto mi imamo.Neko je spomenuo Deltino cokoladno mleko...ono jeste skupo(1l=2,20evra) ali je zato najbolje!
Ovu poruku je izmenio Aquaman: 03. Aug 2010 - 15:03
Napisano: 14. May 2011 - 01:01
Feta sir je zaista skuplji dosta. Prosecna cena za fetu domacih grckih proizvodjaca je oko 7 eura. To je jaka cena i za nas koji zivimo ovde, ali niko ne odustaje, jer je najbolji domaci sir.
Citat
Napisano: 14. May 2011 - 11:59
NOVE MFT: Prvi put u Beču - deo I i deo II, Drugi put u Beču - deo I, deo II i deo III,
"Eine kleine Nachtmusik", Schloßhof - deo I i deo II, Budimpešta.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0