Barkmann @ 29. Jan 2012 - 00:31
Planirali smo da odemo par dana u Barselonu i potom jos oko 7-10 dana u Salou. Sa fotografija, deluje mi da je dugačka gradska plaža načičkana turistima kao mravinjak. I još nešto, iz nekih putopisa sam stekao utisak da je more plićak što me je smorilo. Da li je to tačno? Ima li nekoh drugih plaža u okolini. Postoji li neko mesto koje preporučujete u ovoj oblsti?
Gradska plaža je ogromna,ima sigurno oko 3km u dužinu i oko 150-200m u širinu...Mi smo bili od 26.avgusta do 6.septembra i u to vreme nije bilo velikih gužvi na plaži. E sad,kako je u julu ili početkom avgusta,to ne znam...Plićak je dugačak sigurno 50-60m (i mene je to smorilo). U samom Salou nema drugih plaža,ali izvan samog mesta,sa obe strane nižu se plaže,međutim,mi smo se kupali na gradskoj,tako da ne znam kakva je situacija na ovim ostalim.
Mi smo bili i u mestu La Pineda (tu je akva park),slična plaža kao u Salou,ali je bliže Taragoni (najveći grad i luka na ovom delu obale) i često prolaze veliki brodovi i čini mi se da je prljavija od Saloua. Jedne večeri smo pravili izlet i do mesta Cambrils,to je par kilometara od Saloua,ali je skroz drugačije,malo je mesto,više nalik nekom ribarskom selu.Plaža u Cambrilsu ne znam kakva je.
Eto,nadam se da sam bar malo pomogao...