Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

TUNIS NA 4 TOCKA

59 odgovora na temu

#46 Biljana 2302

svetski putnik

• Član
  • Poruka:4285
  • ženski

Napisano: 22. Aug 2010 - 20:46

Pogledaj porukubiljanap @ 04. Jul 2010 - 17:10

Dakle, SVE POHVALE i Ljerki i Draganu i ovoga puta!!! :srce:

Pošto Vi volite da obradujete lepim stvarima nas - evo da malo obradujemo i mi Vas :cvetic:

Postavljena slika

* * * Postavljena slika * * *

* * *

#47 sarajka78

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 27. Aug 2010 - 15:34

samo da objasnim za bardo... mi smo se vratili prije 15tak dana iz Tunisa... i bili smo u muzeju Bardo. Tačno je da se renovira, te je jedan dio muzeja zatvoren, no veći dio je otvoren. i stvarno je fenomenalan!
Mi smo sami išli na izlet, jer s jolly agencijom s kojm smo došli više nismo ništa htjeli da imamo.

Naime, kad smo sletili u Monastir i sjeli u autobus vrlo bezobrazno su nam saopštili d aje naš hotel prebukiran i da su nam dodijelili drugi samoinicijativno prema njihovom nahođenju. Premda smo rezervirali 40 dana ranije i premda su znali to 2 dana ranije tek tada su nam rekli. Niti malo nisu bili susretljivi niti raspoloženi da pomognu. Vodič nam se čak 7 dana nije javio!

Uglavnom mi smo unajmili auto, na kraju i vozača, jer im je osiguranje malo čudno, a vozač nas je koštao 5TD po osobi. I obišli smo Tunis (uključujući i Bardo), Kartagu i Sidi Bou Said! I oduševljeni smo!

#48 junakinja pustinje

backpacker

• Član
  • Poruka:13
  • ženski

Napisano: 15. Oct 2010 - 18:50

hvala LJerki na ovako divnoj putopisnoj reportazi!!!!

#49 junakinja pustinje

backpacker

• Član
  • Poruka:13
  • ženski

Napisano: 15. Oct 2010 - 18:52

koliko kosta rentacar dnevno???

#50 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 16. Oct 2010 - 05:14

Pogledaj porukujunakinja pustinje @ 15. Oct 2010 - 18:50

hvala LJerki na ovako divnoj putopisnoj reportazi!!!!

hvala ti Postavljena slika , uzivam da podelim moja putovanja i iskustva sa drugima !

Pogledaj porukujunakinja pustinje @ 15. Oct 2010 - 18:52

koliko kosta rentacar dnevno???

Po mogucstvu, ako si zainteresovana, iznajmi rent a car u Susu, ili u nekom vecem gradu, a ne direktno u hotelu, velika je ponuda agencija i mozes se i cenjkati. Mi smo tada placali oko 20 eur dnevno, van sezone. Sve zavisi na koliko dana rentiras i naravno koja kola uzimas.

http://www.camelcar....ia_rent_car.htm

http://www.rhinocarh...e-Car-Hire.aspx

Ovu poruku je izmenio ljerka: 16. Oct 2010 - 09:19

#51 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 16. Oct 2010 - 11:59

Jos da dodam. Moze se naci i jeftinije ali ja sam se opredelio ipak za renomiranu rent a car firmy "Hertz"
Postavljena slika

#52 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 26. Apr 2011 - 12:33

Odgovaram Milosu83bg koji mi je postavio par pitanja preko PP. Mozda ce i nekome ovde biti korisno.

"kako ste uklopili sva ona mesta u drugi dan, kad ste krenuli iz tabarke a kad stigli u port? vidim da ste bardo obilazili pre toga, jel ima neke sanse da se bizerta, sidi bou said, kartagina, tunis i bardo uklope u taj drugi dan?"

Iz Tabarke smo pre podne, posle obilaska tvrdjave-svetionika krenuli put Bizarte. Na tom putu smo malo zastali radi obilaska jezera i produzili ka Bizarti. Bizartu je relativno lako obici. Sve se nalazi u samom centru osim srpskog i saveznickog groblja. Ako ne zelite da prenocite jos jedan dan u Tunisu tesko je uklopiti u taj izlet obilazak Kartagine, Tunisa, Sidi bu Said, muzej Bardo i stici u pristojno vreme u Port odnosno Sus da bi razduzili auto. Ostvarite to u drugom potezu ili preko agencije. Bolje je pri povratku u Port usput obici Hammamet i okolinu (centar grcarstva npr.)

Postavljena slika

#53 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član
  • Poruka:124

Napisano: 10. Aug 2011 - 12:36

Ergo,
Lepo je videti da ljudi krstare Tunisom mimo "shema" agencija...
Vama dvoma bih poručio da sledeći put zavirite i u Zaguan (kada ste već kod
Thuburbo M.)...
Ili kada idete na jug da svratite u Sfax (grada bez turista !!! - fantastična medina;
original) a na severu da prodjete kroz usnulu Kelibiju (Cap Bon) i u blizini tog
gradića prelep lokalitet (moj omiljeni) Kerkouane...

#54 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 12. Aug 2011 - 19:54

E, nismo mogli bas sve obici, mora nesto da ostane da i drugi dopune ovaj putopisPostavljena slika
Bila je u planu i Sbitla, ali... morali smo malo i da odmaramo kako soba odlicnog hotela El Maouradi place ne bi "zvrjala " stalno prazna. Postavljena slika

Da li ste bili na Djerbi ?
Kakvi su utisci ?

#55 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član

Napisano: 16. Aug 2011 - 07:29

Na tom ostvu još nisam bio - čekam da se stvari "skockaju" pa da i tamo
odem... Postavljena slika - Koliko sam provalio to i nije nešto posebno, ali je odlična "baza"
za obilazak pravog juga Tunisa....

Za par dana idem u Sus koji je odličan "bazni kamp" za okolinu:
el Džem, Sfax, Monastir, Mahdia, Keruan (sve obišao više puta
ali 'ajd' da se podstim gradiva)... Moža stignem i u
Sbeitlu (koji tako dugo planiram)...
Sus je čvorište dve glavno železničke linije-ko zna gde ću zaglaviti...Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio ljerka: 18. Feb 2012 - 14:54
obrisan citat, direktan odgovor na post

#56 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:365
  • muški

Napisano: 17. Apr 2012 - 20:42

Putopis je sjajan svaka cast :)

Mene zamina kakva je voznja kroz severa tunisa, jel sigurno mi kao turisti sami kroz zemlje pitam zbog to sto se desavolo oko arapske proleti koja zapocela u Tunisu (mada nije seriozno bilo kao u Libiji), jeli potreban GPS ili je dobro obelezeno i mozes se snaci i tako? I jos nesto oko voznja kroz tunisa ako se neko seti :)

Hvala :)

Ovu poruku je izmenio BojanMKD: 17. Apr 2012 - 20:43

#57 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 18. Apr 2012 - 04:50

Bojane, hvala na lepim recima za putopis. Mi smo bili u Tunisu kada nije bilo pomenutih dogadjaja, tako da je sve bilo u redu. Odgovor na prvo pitanje mozda ce ti dati Cika Zmaj Jova koji je cesto u Tunisu i ima pouzdane informacije.

GPS nismo imali, tako da smo pratili uobicajene putne oznake, koristeci za svaki slucaj i mapu puteva koja se mogla jako jeftino kupiti. Nije se tesko snaci.

#58 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član

Napisano: 18. Apr 2012 - 07:59

Pogledaj porukuBojanMKD @ 17. Apr 2012 - 20:42

Mene zamina kakva je voznja kroz severa tunisa, jel sigurno mi kao turisti sami kroz zemlje pitam zbog to sto se desavolo oko arapske proleti koja zapocela u Tunisu (mada nije seriozno bilo kao u Libiji)...

Ako sam dobro razumeo tvoje pitanje - brineš oko političke situacije & lične bezbednosti ako voziš po severu ?
Ako si prvi put u Tunisu - zaboravi na vožnju rentiranim kolima ! Prvo malo "prošetaj"po zemlji javnim prevozom: voz, autobus, luaž, taxi...da stekneš utisak gde si...
Politička situacija je "šarena" ali bezbednost turista NE dovodi se u pitanje...(za razliku od Egipta :o). Ipak, čujem da je nivo onog sitnog kriminala u porastu i to u celoj zemlji, bez obzira na region. Prati tuniske sajtove pa se uveri šta se događa - oni su prestali da "šminkaju" stvarnost.:novine:

Sever Tunisa je potpuno drugačiji od srednjeg dela (Sahel) i suprotnost je jugu (Sahara)... Mnogo lepih mesta je na severu, ali turisti NE zalaze u taj kraj, jer velike (a i male) agencije ne prodaju taj kraj: nema hotela po meri Zapadnjaka - hotela & hotelčića ima, ali to su "za lokalce" (ništa im ne fali !!)

Ovu poruku je izmenio Čika Zmaj Jova: 18. Apr 2012 - 08:01

#59 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:365
  • muški

Napisano: 29. Apr 2012 - 00:53

Hvala na odgovorima :)

@ Cika Jova Zmaj Mislio sam o moja licna sigurnost voziti se severa Tunisa, i dali je potreban GPS ili je dobro obelezeno...Recimo zamina me poseta Tabarke...

#60 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član

Napisano: 30. Apr 2012 - 14:13

Mislim da ti novogarot nije potreban. Putevi su obeleženi i nije neki problem da stigneš do
Tabarke...
Bezbednost? O tome sam već pisao, ali da ponovim: Tunis je bezbedna zemlja, i ako znaš francuski
možeš zaista leop da se provedeš - u interakciji sa lokalnim stanovništvom...To zna da bude VEOMA zanimljivo...

Ipak, ako si "novajlija" u Tunisu - mere opreza nisu na odmet, ali ništa što bi bilo različito od bilo kod drugog mesta...(Osim, Egipta, Indije, Napulja, Barcelone.. :dosada: )

Ovu poruku je izmenio Čika Zmaj Jova: 30. Apr 2012 - 14:14

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0