Lefkada - Rent a car
Napisano: 18. Jul 2011 - 01:47
Napisano: 03. Aug 2011 - 15:27
Резервисао сам преко интернета код Василиса у Нидрију (Vitacar). Разочарала ме је комуникација с њим. Кад му нешто не одговара, прави се да не разуме или ти једноставно не одговори на питање. Није хтео да одступи ни за евро од зацртаних 300€ за 10 дана. О дану гратис (9+1) исто није хтео да разговара (једноставно се правио мутав на моје поновљено питање). На крају је испало да сам га ипак несвесно насамарио и добио за 270, али захваљујући Младену (хвала му), представнику у Нидрију, који ми је понудио да преко њега рентирам ауто. С обзиром да се Младен добро уграђује (што је природно), Василис је остао заиста кратких рукава. На крају сам успео и 4 екстра сата за последњи дан да ишчупам на мишиће (требало је да вратим ауто у 10 и да на улици чекам бус са коферима до пола 4), али ме је држао на чекању цео претпоследњи дан и одговорио ми тек у пола 10 увече пошто сам испуцао 5 порука са молбама да каже било шта, да или не. Чекао је да види да ли ће се појавити неко да тражи да рентира ујутру. Код враћања аута није хтео ништа да гледа, само ме је питао да ли је све ок. Ту је испао више него коректан.
Савет: немојте никако да резервишете ауто одавде, преко интернета или телефона. Нисам знао да у Нидрију има бар 10 rent a car агенција, а такође и у Лефкасу. У Агиос Никитасу видео сам само EUROPCAR. Питао сам на 2-3 места чисто да видим како сам прошао, и сви су ми тражили, погађате, 270€. Никос из А1 ми је тражио 290€ кад сам га питао поруком одавде и клео се да је то најјевтиније што ћу наћи. Иначе, много културнија комуникација с њим.
Ovu poruku je izmenio petraki: 03. Aug 2011 - 15:28
Napisano: 10. Aug 2011 - 11:47
Napisano: 10. Aug 2011 - 12:35
За мањи ауто попут KIA Picanto или Fiat Panda свуда је цена 27€ по дану у шпицу.
За осигурање обично пише Full insurance с тим што то не укључује гуме и под аута. То је регуларно и најчешће осигурање које ћете добити. Обавезно обратите пажњу на то и не пристајте на мање. За више треба да се доплати.
Код враћања Василису сам рекао да је све у реду, и да само нисам опрао ауто (био је прашњав од Егремнија), иако сам га исполивао водом и мало истрљао, на шта је он одговорио да свакако он то пере и да не бринем.
Што се тиче седишта и соли, ја заиста не могу да схватим какви су то људи који се тако бахато понашају да седе на седишту мокри од мора.
Ми смо, брате, нормално увек стављали пешкире ако смо били мокри.
Изгледа да су Срби ипак најгори. Од смећа по плажама, углавном сам виђао кутије од Плазме и Смокија. У аутобусу ћеш једино Србе видети да у обући стоје на седиштима или дижу ноге на иста. Мени је то чисто неваспитање и бахатост.
Napisano: 10. Aug 2011 - 13:07
Napisano: 10. Aug 2011 - 19:09
Нисам имао намеру да пуцам у тебе лично, али ето, изгледа да није ни било потребе пошто те је твоја сопствена савест разобличила...
Елем, зашто је важно писати о овоме?
Проблем је у томе што нормалне Енглезе и Србе, који тамо летују, не може да опере ни цело Јонско море због појединих њихових сународника који се ето, "мало опусте, пошто су на мору". Зато и стоје (за нормалне људе чудни) натписи да на плажи нема WC-a, да се истушира пре уласка у базен, да се не уринира у води, да се понесе смеће са собом до првог контејнера, итд.
Зато сам и коментарисао овакве појаве. Ето, и сама си на крају осудила неке иако си "фина, па не генерализујеш и не препоручујеш бављење тиме":
Foki loki @ 10. Aug 2011 - 13:07
...Smece ne bacam po ulici i to ostro osudjujem.
За седишта у ауту и момка из агенције:
Негодовала си што вам је момак тражио да оперете седишта од соли (није тражио више од тога!).
Foki loki @ 10. Aug 2011 - 11:47
Foki loki @ 10. Aug 2011 - 13:07
У неким познатијим и озбиљнијим rent a car агенцијама се приликом преузимања аута поред осталих ствари које се подразумевају ("Возите пажљиво", "Поштујте саобраћајне прописе" и сл.), наглашава и да се води рачуна о чистоћи унутрашњости.
Нпр. мени је човек прошле године у EUROPCAR-у, пошто ми је показао колико има горива, односно колико треба да вратим, рекао и следеће: "Please, keep the car clean inside. Don't drink alcohol, coffee or juice while you are in the car. Don't eat in the car..." Ја сам се осетио за тренутак као да ме сматра дебилом што ми прича такве ствари као да ја не знам како треба да се понашам, али сам се онда сетио да има свакојаких људи за које се ово не подразумева и да је јасно да је имао лоша искуства...
Дакле, ниси у праву јер неправедно осуђујеш момка из агенције, и оправдаваш своју "опуштеност". Баш бих волео да видим како би се понашала да платиш ауто 15-ак хиљада еврића и да ти седне неко "мало опуштен" и много прљав на седиште, које не може више никад потпуно да се опере.
Нема ко се не би љутио. Ја бих први. Па, ја сам два пута oпрao у машини пешкире и памучне мајице, које сам носио на мору и још увек се осећају на со. Шта рећи за седишта која не могу у машину?
Све ово је генерални проблем који имамо. (Ти си послужила као пример и надам се да нећеш превише да се љутиш, пошто немам ништа лично против тебе
Пуно је незадовољних туриста услугама у неком хотелу, вили, rent a car или туристичкој агенцији, и сви сматрају да имају право да критикују, мада код нас и то раде на најпримитивнији начин (урлају ти све по списку...). Јесте, и треба критиковати да би се неке ствари поправиле. Зато и пишем ово.
Чињеница је, међутим, да су и они који критикују и сами веома далеко од цвећа, а да ће због бахатости појединаца из Србије да надрља неко невин следећи, а Србин, који оде на исто место. Јер људи су такви, генерализују. После петог пијаног Енглеза, који на одмору сваке ноћи урла, туче се, повраћа и пузи до хотела, и после петог бахатог и саможивог Србина, који није чуо за хигијену и сматра да све постоји само ради њега и за једнократну употребу - нема шансе да их убедиш да не очекују исто и од шестог.
Napisano: 10. Aug 2011 - 19:33
Napisano: 10. Aug 2011 - 19:36
Napisano: 12. Aug 2011 - 12:57
Napisano: 12. Aug 2011 - 14:48
elem da podelim i ja moja iskustva..
Mi smo iznajmljivali u Eurocaru pola prvi dan do sela Athani posto je jeftinije iznajmiti nego uzeti taksi.. 30e
Drugi dan smo u I love Santas na Lefkadi uzeli Beverly 200 za 15e po danu i bio bi sasvim dovoljan da mu nisu otkazale kocnice. Skuter smo vratili i za "pretpljenu dusevnu bol" uzeli Beverly 250 koji je bio odlican..tako da smo put koji mnogi prelaze za sat vremena, prelazili za pola sata..ali ako idete prvi put na Lefkadu vozite sporije
naravno ne zaboravite na cenkanje, posto Englezi pristaju na bilo koju cenu
Poslednji dan smo iznajmili pandu u Budget-u na Lefkadi i moram da priznam da se vlasnik Jorgos izasao u susret tako sto nam je produzio povratak automobila za 5 sati bez ikakve nadoknade.. panda je na jedan dan bila 25e
Mi smo ove godine bili na lefkadi od 10.7. - 20.7., tako da ce i za nedelju dana biti ovakve cene..kada prodje high sezona
Ovu poruku je izmenio samco: 25. Aug 2011 - 09:15
obrisan nepotreban citat
Napisano: 23. Aug 2011 - 16:36
Napisano: 24. Aug 2011 - 16:42
Nevena i Dragan @ 25. May 2011 - 08:26
Gde se nalazi taj Vasilis u Nidriju?
Napisano: 05. Sep 2011 - 14:06
Koliko je kubika imao vas quad? Da li se Quadom moze obici celo ostrvo?
Napisano: 09. Sep 2011 - 23:08
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0