Ajde da ti ja odgovorim pošto ću i ja kolima.
1. Od Novog Sada do Ohrida centar centar ima oko 700 km +-10km. Znači skini 90km NS-BG. Najbrži i ujedno jedini valjan put je koridor 10 u narodu poznatiji kao autoput Beograd-Niš pa još oni nazovi delovi autoput od Niša do granice i onda više magistrala nego autoput od granice do Ohrida. Što se tiče tog dela ili nabavite navigaciju ili otvorite dobro oči na table pored puta da prvo ne udjete u Skoplje pa onda da se iz njega izvlačite ako je gužva(i ako je realno put tuda kraći skoro 10-12 km. Naravno znaš da je realno NS-BG od izlaza na autoput do Zemuna nekih 80 km i da ja predjem tu razdaljinu za 35-40 minuta i da je Zemun-centar oko 15 km i da mi za to treba ponekad i dobrih sat i po onda ćeš razumeti.
Da li se isplati ići kolima pa recimo ovako dobre plaže su sve van Ohrida. 3+ osoba u kolima je automatska ušteda na kartama za autobus. Ja sam računao gorivo i putarine da će me tamo nazad izaći oko 130 e. Povratna karta bg-sk je oko 3500 dinara(zavisi od prevoznika). Ali opet napominjem kupanje u samom Ohridu nije za pohvalu bolje plaže su dalje od samog grada. a sa druge strane ti kreneš kad ti hoćeš i vratiš se kad hoćeš i sve ostalo što u autobusu ne možeš. Obavezno je zeleni karton i ovlašćenje ako auto ne vozi vlasnik.
2. Što se tiče provoda kad sam ja bio bilo je svega od gluvarenja ispred dragstora sa flašom piva u ruci do žurka zezanje u diskotekama i lokalima do zore. Imaš da biraš ali nije CG primorije Ohrid je više mesto za odmor u pravom smislu te reči(body and soul).
3. Za početak jezero je jezero brzo se voda zagreva ali i brzo hladi ali sem što voda nije slana sve ostalo je morski.
4. Što se tiče smeštaja moj predlog ti je da pogledaš teme na forumu o smeštaju da nadješ neki smeštaj on line i da bukiraš. Naravno da možeš i kad stigneš da tražiš ali moja preporuka ti je bolje da udješ prvi dan u prosečno nego da dva dana tražiš po Ohridu odlično. Jer često može da se desi stignete dodje čovek i kaže evo jeftino 5 e krevet ali vam kad udjete u stan kaže korišćenje kupatila još 2 e, kuhinje još 5e, balkona još 3 e i sl. Been there done that govorim iz iskustva. Napominjem nisam ja organizovao tada smeštaj nego neko drugi pa smo prva tri dana pukli love koliko i za 7 dana posle uz extra smeštaj.
5. Što se tiče gde naći smeštaj odmah da ti objasnim jednu stvar centar Ohrida i periferija su u odnosu kao centar Bgd i recimo Vukov spomenik. Znači osim ako nisi od onih koji bi krevet na šetalištu biraj gde ti volja jer nije daleko prošetati do centra. Mada najlepše i realno najmirnije je u starom gradu iznda centra.
Toliko od mene valjda sam pomogao...
v.
p.s. pre polaska kolima obavezno nabavite sve što treba(sijalice, prsluk, trougao, PP aparat i sl) nikad ne znaš na koju je nogu ustao policajac koji te zaustavlja.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:45
Nije potrebno citirati ako se poruka odnosi na prethodni post