Putovanja.info Forum: Roma feat Vaticano - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Roma feat Vaticano wanna be reportaža

#31 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 03. avg 2010 - 06:53

Pogledaj porukuhoki @ 02. avg 2010 - 09:54

mi cemo biti u rimu samo dva dana, sta preporucujete u vecitom gradu za tako kratko vreme?:uplakani:

ElCid je rekao...za dva dana, sve ono obići...nije nemoguće ali uz trčanje (i rezervaciju onih najbržih karata za Vatikan...)

Ja bih lično smanjio malo spisak i išao na laganije uživanje. Možda muzeje Vatikana ostaviti za neki sledeći put jer ono niti može niti treba ikako da se ubrzava...a puno vremena ode. S druge strane bazilika pod OBAVEZNO, a i uspon na kupolu pešaka - doživljaj jedinstven.

Ostatak vremena one takodje obavezne stvari sa spiska, a moja preporuka za neizostavno je Panteon (meni upečatljivije mesto od Foruma).
0

#32 Korisnik je offline   ElCid

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 290
  • Učlanjen: 08.01.08

Napisano: 03. avg 2010 - 09:22

U pravu si..ni jurnjava nije najbolje resenje. Jednostavno Rim ti pruza toliko toga. Ja to iz licnog iskustva,budala...da sto vise vidim i da nista ne propustim..gde god vidim toranj ili kupolu ja hocu da se penjem na vrh :)
Onda moze ovako...Koloseum, bazilika sv.Petra..a posle toga naocare za sunce i lagana setnja po celom gradu i puno toga ces videti
0

#33 Korisnik je offline   Hornet

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 76
  • Učlanjen: 08.06.10

Napisano: 03. avg 2010 - 10:28

Rim ne možeš da obiđeš ni za 15 dana.
Ako kreneš u jurnjavu, da obiđeš što više mesta propustićeš ono glavno - da osetiš duh Rima.
Lično, sa samo 2 dana na raspolaganju izostavio bih Vatikan, ne zato što ga ne vredi obići, već da bih mu se korektno posvetio neki drugi put u budućnosti.
Ili ceo dan za Vatikan, uveče neki trg uz kaficu i domaću kuhinju, jer moraćeš da odmaraš noge...
Drugi dan Pantheon, Koloseum u rimski forum (mada je i to previše, ako želiš ozbiljan obilazak). Ne zaboravi preporuku iz moje reportaže da ulaznicu, koja obuhvata Koloseum i rimski forum, kupiš na ovom drugom mestu, jer svi kreću od Koloseuma i tamo su redovi na biletarnici havarija.

Pozz
0

#34 Korisnik je offline   Carica Milica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 6
  • Učlanjen: 14.11.09

Napisano: 01. sep 2010 - 20:42

Koju agenciju preporučujete za Rim?
0

#35 Korisnik je offline   sundjerbob81

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 36
  • Učlanjen: 16.11.08

Napisano: 05. sep 2010 - 23:45

jedno pitanje,da li ima neko mesto u Rimu gde je zabranjeno slikanje...snimanje...mozda vatikan?
0

#36 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator

Napisano: 06. sep 2010 - 09:27

Kada sam ja bio, u Sikstinskoj kapeli nije bilo dozvoljeno slikanje. Kada su neki drugi bili - jeste.

Ostatak Vatikana i Rima koliko se sećam bez restrikcija tih vrsta...
0

#37 Korisnik je offline   sundjerbob81

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 06. sep 2010 - 11:11

hvala imenjace....
0

#38 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator

Napisano: 06. sep 2010 - 11:14

Molim :) lep provod u Rimu ti želim!
0

#39 Korisnik je offline   ElCid

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 290
  • Učlanjen: 08.01.08

Napisano: 07. sep 2010 - 00:29

U Sikstinskoj kapeli je zabranjeno slikanje, cak je i zabranjeno glasno pricanje. Unutra su pripadnici obezbedjenja koji svaki cas upozoravaju na to....Mada...potpuna zabrana je nemoguca, turisti koriste guzvu pa bez problema slikaju na kvarnjaka
0

#40 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator

Napisano: 07. sep 2010 - 01:40

Neki su baš vešti u tome... :)

0

#41 Korisnik je offline   sundjerbob81

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 07. sep 2010 - 08:25

ala je ovaj opusteno snimao...a vide se kako udaraju blicevi....izgleda bas kako si mi napisao...sve zavisi kako i kada...nekad moze nekad ne....
0

#42 Korisnik je offline   Heinz

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 45
  • Učlanjen: 12.06.10

Napisano: 09. sep 2010 - 18:10

Vatikan nemojte izostaviti, nema potrebe. Pre 10 dana sam bio u Rimu, i gužve uopšte nije bilo (da li zbog ferija ili krize, nemam pojma). U Vatikanski muzej smo ušli bez čekanja, ali sa bačenih 4€ po ulaznici za rezervaciju termina ulaska (imate info na zvaničnom sajtu Muzeja).
0

#43 Korisnik je offline   Necone

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 34
  • Učlanjen: 14.04.09

Napisano: 26. sep 2010 - 22:10

@Hornet
prvo, da ti cestitam sto si se odlucio da putujes u sopstvenoj reziji :)
Mene samo zanima u kom si hotelu odseo i da li imas da preporucis neki normalan hotel sa nekom normalnom cenom?

hvala i pozdrav
0

#44 Korisnik je offline   Hornet

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 76
  • Učlanjen: 08.06.10

Napisano: 04. okt 2010 - 15:59

Tek sad vidim poruku.

Nisam birao hotel, već stan -apartman u najam. Ima ih na net-u koliko hoćeš i dobro je rezervisati ih koji mesec ranije (kako se ne bi suzio izbor). Izbor apartmana je zavisio od dve stvari - urednost i lokacija. Da ne objašnjavam prednost dobro izabrane lokacije...

Čini mi se da gajbe za dvoje se kreću u rasponu od 70 do 150€ dnevno. Od tebe zavisi da li ti treba full smeštaj ili pristojan kutak za spavanje. Mi smo u gajbi provodili cca 8 sati dnevno, koliko treba da se prenoći.

Garaže za automobil imaš u širem centru za cca 10€ dnevno i nema brige.

Pozdrav!
0

#45 Korisnik je offline   akaboka

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 442
  • Učlanjen: 20.06.09

Napisano: 12. apr 2011 - 13:05

Lep putopis :)

Mmmmmore :))))

0

• (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com