Немам ја ништа против што је неком полемика "испод части", јер Боже мој....
Али да се вратимо теми и поређењу рецимо цена.
Морам признати да немам појма какве су данас цене у **** и ту се одмах ограђујем. Пре десетак година су "бријали на суво" са ценама и све је увече зврјало празно, малте не ко да се све реновира. Људи шетају али за астал ресторана не седају!?!
Ево ако има неко нека ми помогне и каже пошто је рецимо нека риба "код крште" (ресторан "Код Крста" преко пута хотела "Будва") или било где у Црној гори?
А ја овде јавно тврдим (јер су ми тако рекли људи који су тамо летовали) да су прошле године ресторани на црногорском приморју масовно зврјали - празни! А пиво се пило испред продавнице и то - масовно!
Што се тиче Грчке, ево ја сам тазе прошле године био на Кефалонији, за коју кажу да је доста скупља у односу на неке континенталне делове Грчке.
О маркетима типа "Лидл" ваљда не треба и ценама које су у њима? Или треба, ако неко хоће све ћу му испричати у цент!?!
Што се тиче рецимо плаже Миртос једно пиво је 2 евра, сладолед је између 1-2 евра у зависности од врсте и величине.
Да један пар седне у пицерију или ресторан потребно је отприлике од 15 до 30 евра у просеку у зависности шта ћете јести.
Да се разумемо виђали смо ми ценовнике где је једна пица и 25 евра???? Али имате стандардне пице које су рецимо 6-7 евра што мислим да није страшно, али ја не једем пице јер сам из Срема и ја наравно волим јести конкретну храну (да неко не замери).
Порција рибе на плажи Петани је рецимо - 8 евра. И пола литре домаћег црног вина је 6 евра и једно пиво је 2 евра.
Ако седнете у било који од ресторана у Ласију или Аргостолију можете појести сасвим пристојну вечеру, било да је то пица, риба, ростиљ, јагњетина,..., а да Вас све изађе до 30-так евра за две особе (по особи 15 евра).
Е сад питање:
Ко је од Вас скоро био у некој дунавској чарди или ресторану у Србији и колки је био цех после?
Толко о томе, ал пошто сам ја "нижа раса" и нисам за полемику ево да представим нашу вечеру на Кефалонији (па нека оцену дају ови моји гркофили јел чему), само да напоменем да смо гро хране куповали у "Лидлу" (шта ћеш, парадајз туристи):
Обично смо пекли рибу или пилетину са помфритом, од салате смо јели парадајз, маслине и Тзатзаки (Цацаки) сос, пили смо вино које није било скупо али одличног квалитета и на тераси смо имали овакав поглед (ко је био у вили Кекатос знаће о чему причам):
А као десерт смо јели сладолед (онај од 1 килограма) који смо плаћали у "Лидлу" 1,99 евра.
Ovu poruku je izmenio Aleksandar Đuričić: 30. Jun 2010 - 09:54
politička rasprava