Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

CRNA GORA vs GRCKA, HRVATSKA ITD.

70 odgovora na temu

#61 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1933
  • muški

Napisano: 25. Jun 2010 - 16:33

Pogledaj porukusreca @ 25. Jun 2010 - 13:09

Ocigledno je da Volodja ima nesto protiv CG,ili lose iskustvo ili nesto licno,ali je cinjenica da je sve stvar izbora,....
Апсолутно не!
Апсолутно се не ради ни о каквом "личном" обрачуну него причамо о чињеницама које су разлог што дукљанија годинама бележи пад посете српског туристе.
Нема ту ништа везе ни са политиком јер да те подсетим тамо се преко 30% грађана изјаснило као Срби и у међувремену воде битку за право на свој језик, писмо, политичко и културно наслеђе.
Чисто да знаш да не генерализујеш ствар.

Без обзира да ли се ради о "12-годишњаку" или озбиљном човеку чињенице говоре оно што сам написао. То што неко "замуче" пред истином и бави се флоскулама "12-годишњаци нису за дискусију јер сам ја (Боже мој) посисо сав его овог света и мени је испод части да полемишем са неким тамо, мислим ко је тај шанер јер сам ја - ја и ја сам ипак... - НА НИВОУ" (што би реко Гидра Бојанић у неком филму).

Све написано су чињенице и то као што видиш није само моје мишљење, него мишљење 99% грађана Србије.
Све је извучено и цитирано, а да волођа апсолутно није аутор новинских чланака или написа на страним веб-сајтовима.

Па није ваљда волођа крив што је нека *** потровала на хиљаде туриста или што им плива балега по будванском мору и око "Николе"?

#62 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 25. Jun 2010 - 17:09

Немам ја ништа против што је неком полемика "испод части", јер Боже мој....
Али да се вратимо теми и поређењу рецимо цена.

Морам признати да немам појма какве су данас цене у **** и ту се одмах ограђујем. Пре десетак година су "бријали на суво" са ценама и све је увече зврјало празно, малте не ко да се све реновира. Људи шетају али за астал ресторана не седају!?!
Ево ако има неко нека ми помогне и каже пошто је рецимо нека риба "код крште" (ресторан "Код Крста" преко пута хотела "Будва") или било где у Црној гори?
А ја овде јавно тврдим (јер су ми тако рекли људи који су тамо летовали) да су прошле године ресторани на црногорском приморју масовно зврјали - празни! А пиво се пило испред продавнице и то - масовно!

Што се тиче Грчке, ево ја сам тазе прошле године био на Кефалонији, за коју кажу да је доста скупља у односу на неке континенталне делове Грчке.
О маркетима типа "Лидл" ваљда не треба и ценама које су у њима? Или треба, ако неко хоће све ћу му испричати у цент!?!
Што се тиче рецимо плаже Миртос једно пиво је 2 евра, сладолед је између 1-2 евра у зависности од врсте и величине.

Да један пар седне у пицерију или ресторан потребно је отприлике од 15 до 30 евра у просеку у зависности шта ћете јести.
Да се разумемо виђали смо ми ценовнике где је једна пица и 25 евра???? Али имате стандардне пице које су рецимо 6-7 евра што мислим да није страшно, али ја не једем пице јер сам из Срема и ја наравно волим јести конкретну храну (да неко не замери).

Порција рибе на плажи Петани је рецимо - 8 евра. И пола литре домаћег црног вина је 6 евра и једно пиво је 2 евра.
Ако седнете у било који од ресторана у Ласију или Аргостолију можете појести сасвим пристојну вечеру, било да је то пица, риба, ростиљ, јагњетина,..., а да Вас све изађе до 30-так евра за две особе (по особи 15 евра).

Е сад питање:
Ко је од Вас скоро био у некој дунавској чарди или ресторану у Србији и колки је био цех после?

Толко о томе, ал пошто сам ја "нижа раса" и нисам за полемику ево да представим нашу вечеру на Кефалонији (па нека оцену дају ови моји гркофили јел чему), само да напоменем да смо гро хране куповали у "Лидлу" (шта ћеш, парадајз туристи):
Обично смо пекли рибу или пилетину са помфритом, од салате смо јели парадајз, маслине и Тзатзаки (Цацаки) сос, пили смо вино које није било скупо али одличног квалитета и на тераси смо имали овакав поглед (ко је био у вили Кекатос знаће о чему причам):

Postavljena slika

А као десерт смо јели сладолед (онај од 1 килограма) који смо плаћали у "Лидлу" 1,99 евра.

Ovu poruku je izmenio Aleksandar Đuričić: 30. Jun 2010 - 09:54
politička rasprava

#63 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 25. Jun 2010 - 17:27

Pogledaj porukuneoneo @ 25. Jun 2010 - 09:13

Putovanje do BD je trajalo cca 6h u česte pauze zbog sitne nam dece uz laganu vožnju. Zadržavanje na obegranice nije bilo duže od ukupno 10 minuta jer gužv nije bilo,sve je prošlo poPS-u.Takođe,ukoliko se pridržavate saobraćajnih propisa ubeđena sam da vas nikoneće maltretirati bez razloga.Putevi nisu auto-putevi,ali se svakako poslednjihgodina dosta radilo na njihovoj sanaciji i proširivanju tako da je sve to dostapodnošljivo.

Cime ?:-P Avionom? :-P Kakav je ovo nonsens ?

#64 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 25. Jun 2010 - 17:45

Pogledaj porukutwixy @ 25. Jun 2010 - 17:27

Cime ?:-P Avionom? :-P Kakav je ovo nonsens ?
Kako ne shvatas, nije nonsens nego put od Podgorice do Budve!
Postavljena slika

#65 @neo

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1161
  • ženski

Napisano: 25. Jun 2010 - 18:18

Pogledaj porukutwixy @ 25. Jun 2010 - 17:27

Cime ?Postavljena slika Avionom? Postavljena slika Kakav je ovo nonsens ?

Pa ne putujemo svi Beograda ili iz Subotice,ima gradova koji su i malo bliže Crnoj Gori.To sam već navela u jednom od ranijih postova,treba samo pročitati sve....
"bez obzira što ga gledate popreko predeo nije ružan,
možda je samo vaše oko rđavo"

Postavljena slika

#66 @neo

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Jun 2010 - 18:29

Pogledaj porukuvolodja @ 25. Jun 2010 - 17:09

.

Порција рибе на плажи Петани је рецимо - 8 евра. И пола литре домаћег црног вина је 6 евра и једно пиво је 2 евра.
Ако седнете у било који од ресторана у Ласију или Аргостолију можете појести сасвим пристојну вечеру, било да је то пица, риба, ростиљ, јагњетина,..., а да Вас све изађе до 30-так евра за две особе (по особи 15 евра).

Postavljena slika

Znači,ti kažeš 15e po osobi?To bi značilo za jedan obrok za nas četvoro 60e.Dnevno 2 obroka to je 120e.Puta bar deset dana to je 1200e samo za hranu.A gde je smeštaj i put i ostali sitni troškovi bez šopinga?Sorry,ja nemam cca 2.000e za 10 dana letovanja.

Postavljena slika

#67 twixy

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Jun 2010 - 18:47

Pogledaj porukuvolodja @ 25. Jun 2010 - 17:45

Kako ne shvatas, nije nonsens nego put od Podgorice do Budve!
Postavljena slika

:D:D:D

#68 twixy

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Jun 2010 - 19:02

Pogledaj porukuneoneo @ 25. Jun 2010 - 18:18

Pa ne putujemo svi Beograda ili iz Subotice,ima gradova koji su i malo bliže Crnoj Gori.To sam već navela u jednom od ranijih postova,treba samo pročitati sve....

Da, navela si da ne putuju svi iz Beograda ili Subotice, ali nisi i odakle si putovala 6 sati. Misterija :D

#69 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 25. Jun 2010 - 19:15

Pogledaj porukuneoneo @ 25. Jun 2010 - 18:29

Znači,ti kažeš 15e po osobi?To bi značilo za jedan obrok za nas četvoro 60e.Dnevno 2 obroka to je 120e.Puta bar deset dana to je 1200e samo za hranu.A gde je smeštaj i put i ostali sitni troškovi bez šopinga?Sorry,ja nemam cca 2.000e za 10 dana letovanja.
Postavljena slika

Jel Vi i za dorucak jedete jagnjetinu?

#70 @neo

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Jun 2010 - 20:03

Od Užica do Budve ima 350-360 km,tako bar kaže vozač.Meni uopšte ne deluje nadrealno da se ta kilometraža pređe za 6h.
Za doručak svakako ne jedemo jagnjetinu,ali mi je normalno da u toku dana imamo bar 2 pristojna obroka,ručak i večeru.Lambetinu ostavljamo vama,mi više preferiramo ribu.I mislim da nema potrebe za nekim cinizmom,svako neka letuje gde želi.Ja ne osporavam da je Grčka lepa,a isto tako mi nije problem da priznam i sebi i drugima da za Grčku "na moj način" nemam para.Svima vama koji sebi to možete da priuštite želim sretan put i lep odmor.

Postavljena slika

#71 drugarica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3809
  • ženski

Napisano: 25. Jun 2010 - 21:42

Pogledaj porukuvolodja @ 25. Jun 2010 - 16:33

Па није ваљда волођа крив што је нека дукљанска стока потровала на хиљаде туриста или што им плива балега по будванском мору и око "Николе"?

ovo je jako ružno generalizovanje jednog naroda...

a tema veze sa naslovom nema :alarm:
CRNA GORA vs GRCKA, HRVATSKA ITD. malo o paricama nista drugo (Posto kazu da je kriza)

malo mi bode oči i to da je postavljač teme napisao samo jedan jedini taj prvi post za koji se sa sigurnošću moglo očekivati da će odvesti diskusiju upravo u pravcu u koji je i otišla pa se prosto pitam šta je pravi smisao ove teme koja je stvarno baš ružna... baci čovek kosku i ode :blink:

ako neko od moderatora razmišlja isto, da ova tema ne doprinosi svrsi foruma... ključ u ruke i klik :cvetic:

Ovu poruku je izmenio drugarica: 25. Jun 2010 - 22:17

Nesavrsenstvo nije negacija savrsenstva, konacnost ne porice beskonacnost.
To se samo celina pokazuje u delovima, to se beskraj otkriva u granicama...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0