Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

CRNA GORA vs GRCKA, HRVATSKA ITD.

70 odgovora na temu

#1 spinaker

backpacker

• Član
  • Poruka:6
  • muški

Napisano: 07. Jun 2010 - 09:11

malo su me "NEKI" sa Grckom naterali, da dodam svoje razmisljanje
na temu letovanja u CG ili GR ili HR ili ESP, TUR, ili XXX !?!

neznam ko zaista misli da neko ko ima porodicu, recimo
4 clana moze da letuje bilo gde jeftinije nego u CG, mozda taj neko ide sa drugaricom/drugom ilidevojkom/deckom ili sl., i gde svako placa sebi, (citaj RODITELJI), ali kada treba da jedan novcanik plati mnogo stosta od smestaja, hrane sladoleda pa cak i gorivo, vinjete, i ko zna sta jos onda je smesno i porediti.

Za Hrvatsku ako krenete samo put ce Vas kostati
100-150 € putarine(preskupe)+gorivo,a smestaj ko nadje u Hrvatskoj iole normalan blize plazi, ne blizu/na obali mora, nego samo blize plazi,i apartman NE STUDIO sa krevetima na sprat itd.,itd.,itd za manje od 8-10 € u vansezoni i do 15-20 u sezoni neka mi javi da ja idem tamo,

isto vazi i za sve ove JADNO/SMESNE NAVLAKUSE tipa 99 € za X dana u Grckoj !?!

O Spaniji i Italiji je izlisno i govoriti pogotovo u prive aranzmanu, a kamo li bilo kako drugacije.

ALO LJUDI, pa koliko VAS kosta vanpansion (coca colica, sladoledi, espreso , kafica u HR , GR, IT, itd.,itd) znaci ne govorim o pizzama, vecherama , izlascima ???

Mrzi me da kuckam sve sto mi jos pada na pamet,i sto bi rekao, pisao bi dva sata,

samo sam zeleo da RAZMISLITE (u koliko Vam i cena igra ulogu), a na more neka ide gde ko zeli i moze da plati, i ja bi kada bi mogao (citaj imao) malo do Sicilije,
ali mi ne pada na pamet da uzimam kredit za letovanje ili grcam u dugovima za desetak dana odmora, bolje je
ko'lko ima tamo idem.

Pozdrav

#2 Timos

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1800
  • ženski

Napisano: 07. Jun 2010 - 10:09

Mozda ako odes ove godine u sred sezone ti bude jeftinije u CG, ali samo ako su naucili lekciju od prethodnih godina i spustili cene. Prosla sezona im je trajala citavih 20 dana.
Opekli su se mnogo ljudi pre par godina, kada su zbog Rusa podigli cene do besvesti. Letovanje u CG su platili kao na Havajima, krevet u Budvi, rupa 30e, na Jazu 45e...A mi tolerisali sve, nehigijenu, neljubaznost, nestasice vode, samo da bi prosli malo jeftinije.
Jos one price Srbi paradajz turisti, ne trebamo im mi dole, podsmesljive razglednice na nas racun...
Vratilo se sve kao bumerang, prosle godine mole za paradajz turiste, ali oni otisli na neka lepsa mesta.
Inace meni te ponude agencija nisu "navlakuse". Odem u septembru ili junu u Grcku, na neko prelepo ostrvo za 150e i ne potrosim ni na vanpansion vise nego u CG.

#3 citza

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:231
  • ženski

Napisano: 08. Jun 2010 - 20:24

U CG nisam bila vec godinama, mislim poslednji put 2001. godine i nije bilo ni malo jeftino, a posle toga sam cula da je bilo sve gore sto se cena tice. A za ove cene sto kazes da su navlakuse ni ja ne mislim da je tako. Nekoliko puta sam letovala u septembru za po 150e po osobi na nekom ostrvu, a nije mi nestajalo vode niti je neko bio neprijatan prema meni. Ja ne znam sad koliko kosta da se letuje deset dana u CG prevoz i smestaj, ali verujem da i nije jeftinije nego tih 150e po osobi, ali neuporedive su Grcka i CG obala. A cene opet za hranu, ako ces da stedis pa ne ides u restorane, ako kupujes u marketima su slicne kao i u Srbiji, a ne verujem da je u CG jeftinije, posebno ako uzmes u obzir da u svakom turisticki popularnom mestu u Grckoj ima LIDL, onda su te cene manje nego u Srbiji. Pozdrav i nadam se da cete nekad ipak odluciti da provedete odmor u Grckoj

#4 100car

putnik

• Član
  • Poruka:166
  • muški

Napisano: 08. Jun 2010 - 21:07

Pogledaj porukuspinaker @ 07. Jun 2010 - 09:11

4 clana moze da letuje bilo gde jeftinije nego u CG, mozda taj neko ide sa drugaricom/drugom ilidevojkom/deckom ili sl., i gde svako placa sebi, (citaj RODITELJI), ali kada treba da jedan novcanik plati mnogo stosta od smestaja, hrane sladoleda pa cak i gorivo, vinjete, i ko zna sta jos onda je smesno i porediti.

100-150 € putarine(preskupe)+gorivo,a smestaj ko nadje u Hrvatskoj iole normalan blize plazi, ne blizu/na obali mora, nego samo blize plazi,i apartman NE STUDIO sa krevetima na sprat itd.,itd.,itd za manje od 8-10 € u vansezoni i do 15-20 u sezoni neka mi javi da ja idem tamo,

O Spaniji i Italiji je izlisno i govoriti pogotovo u prive aranzmanu, a kamo li bilo kako drugacije.

ALO LJUDI, pa koliko VAS kosta vanpansion (coca colica, sladoledi, espreso , kafica u HR , GR, IT, itd.,itd) znaci ne govorim o pizzama, vecherama , izlascima ???

Mrzi me da kuckam sve sto mi jos pada na pamet,i sto bi rekao, pisao bi dva sata,

samo sam zeleo da RAZMISLITE (u koliko Vam i cena igra ulogu), a na more neka ide gde ko zeli i moze da plati, i ja bi kada bi mogao (citaj imao) malo do Sicilije,
ali mi ne pada na pamet da uzimam kredit za letovanje ili grcam u dugovima za desetak dana odmora, bolje je
ko'lko ima tamo idem.

Pozdrav
А да ти одеш у Врњачку Бању или на Златибор.Можда си у праву и можда је ЦГ јефтинија од ГР за 5-10% али зато је Грчка лепша 200%,Грци љубазнији 1000% и да не идемо даље -доћи ћемо до политике а ту сам на црној листи лобиста из из једне нама тако блиске и тако лијепе државе.Уопште тема ти је промашај као кад би поредио Југо и Мерцедес.Југо је јефтинији 5пута,мало троши,јефтини мајстори и јш јефтинији делови али...мечка је мечка и Грчка је Грчка.Мислим немој да се љутиш-поздрав.

Ovu poruku je izmenio 100car: 08. Jun 2010 - 21:20

#5 Madjaste

turista

• Član
  • Poruka:89

Napisano: 08. Jun 2010 - 21:40

Ja glasam za Grcku! Uvek!

Naravno, da ako ti mogucnosti ne dozvoljavaju neces tamo otici, ici ces tamo za gde imas para. Samo ako neko bas, bas voli more, a nije u situaciji da sebi plati aranzman, Crna Gora je ok, inace je uvek bolja neka destinacija u Srbiji koja je super za odmor.

Ja sam u CG bila poslednji pt jako davno, pre desetak godina. Do te godine sam sa mojima jako cesto letovala tamo, a sada se svi pitamo zasto. Jako cesti su bili slucajevi ugostiteljske neljubaznosti, a nekada i bahatosti. Naravno, sliku su uvek popravljali neki fini i kulturni mestani sa kojima smo se sprijateljili, ali nakon letovanja te 98.rekli smo i definitivno VISE NE U CG!

Zapravo, na povratku sa mora, sasvim iznenada, na novom autu nam se desi kvar. Auto stane. Naravno, zoves prvu dostupnu slep-sluzbu. Dolazi neki visok celavi crnogorac, bahat, bezobraza, ali jbg, nemamo izbora. Nekako nas doslepa do svoje radionice u Kolasinu, pogleda, zalupi haubu i kaze da nece biti pre sledeceg jutra, a tada je bio oko 13h. Moj otac se jako dobro razume u automobile i nikako mu nije bilo jasno zasto toliko vremena treba, jer kvar nije bio veliki, iako smo u pocetku mislili da je nesto bas ozbiljno. Nista..onda po Kolasinu juri motel da ne spavamo u parku tu noc. Krs motel, sa vratima za izlazak na terasu, ali bez same terase! Prespavamo i oko 11h pravac kod majstora! A ono! Crnogorac se jos nije ni probudio. Kasnije nam se drao sto smo tako RANO dosli. Onda smo jos malo setali po Kolasinu i konacno dosli po svoj auto oko podneva kada je i bio gotov! Aleluja. A onda jos vece iznenadjenje!!!! Odrao nas je. Takav kvar u Bgu kod najboljeg majstora ne bi kostao vise od 100maraka. I na kraju ispadne usluga slepanja 12km+ nuzni smestaj u motelu, jedna noc za nas cetvoro+ ta popravka= koliko nas je izaslo celokupno letovanje 10 dana za nas cetvoro! Letovali smo u finoj vili i hranili se iskljucivo u restoranu!!! 

Dakle, odrali nas. Nije bilo prvi put, ali ovo je bila prava pljacka. Tako da i pored lepog mora, finih plaza i nekih lepih mestasca ja vise nikada nisam otisla tamo. Mnogi kazu da se situacija malo menja, ali ne bih da isprobavam. 

Eto, to je moje misljenje i iskustvo, i nadam se da ce svako sledeci ipak zapamtiti lepse stvari po povratku iz bratske CG.

#6 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 21. Jun 2010 - 01:11

ko'lko ima tamo idem.

Pozdrav

Prošle godine sam letovao u veoma dobrom hotelu sa tri zvezdice (hotel Olymic) u centru Retmna na Kritu. Paket aranžman u smeni kraj jula početak avgusta uključuje avio kartu i 10 polupaniona i koštao me je 360€. Sobe izuzetno komforne sa TV-om i frižiderom, besplatan hotelski bazen,internet, fites centar, bogat švedski sto. Jednom rečju usluga na veoma, veoma visokom nivou. Hotel Brascos pored njega je bio oko 20€ jeftiniji. Koliko bi te koštao polupansion u CG?
Turski hoteli su takođe dobri i veoma povoljni. Solidan hotel na bazi polupansiona se može naći takoše za oko 16€ dnevno pa naviše.
U Opatiji sam bio 2005. godine u vili Marija. Najam apartmana za nas troje je bio 40€ dnevno. Apartman dvosoban sa svim potrebnim sadržajima za boravak jedne porodice. I znaš šta, ima vode :D za razliku od crnogorskog primorja. Cene po kafićima u Opatiji, Rijeci i Puli (švrćkali smo se po celoj Istri) su bile skoro kao u Beogradu. Verovao ili ne, flašicu piva ispred arene u Puli sam platio jeftinije nego na Obilićevom vencu u Beogradu.
U Crnoj Gori gde me nazivaju žgadijom i drugim pogrdnim imenima a od mene očekuju zaradu u sezoni, usluga je očajna, maniri primereni više kromanjoncima nego ugostiteljskim radnicima, bez vode na letnjoj vrućini, gde svako svašta izdaje, gde ne postoji adekvatna kategorizacija smeštaja, mora se još dosta raditi na razvoju turizma. A more... plač. Kad se setim Slovenske plaže gde se turisti kupaju između dve kanalizacione cevi.
Ako ti je do uštede, idi na Ohrid gde je smeštaj vrlo jeftin ali sasvim pristojan a ljudi vrlo srdačni i uslužni.
U Španiji nisam bio. Prijatelji koji su išli tamo kažu da je vanpansionska potročnja u letovalištima preskupa. Madrid je pak u visini beogradskih cena osim za noćne izlaske koji ukivaju.

Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#7 sreca

turista

• Član
  • Poruka:50

Napisano: 21. Jun 2010 - 12:10

ko'lko ima tamo idem.

Pozdrav

slazem se sa svim napisanim.Istina je da je mnogo bolja usluga u GR,ali sigurno nije povoljnija.Mi ove godine porodicno letujemo u Igalu za 5 eura po krevetu,s tim da za dete ne placamo nista.Znaci dzaaba.Istina je da je nasa sreca jer idemo sa prijateljima sa kojima cemo biti na istom spratu i koristiti zajednicku kuhinju i kupatilo.Znaci na tri sobe kuhinja i kupatilo,ali svi smo sto bi se reklo nasi.Smestaj provereno dobar,za male pare oko 200 m od mora.Aj nek mi neko nadje nesto povoljnije u Gr ili negde drugde???A i zaboravila sam da napisem da je to u periodu od 25 jula-05 augusta,sto znaci u spicu sezone

#8 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1933
  • muški

Napisano: 21. Jun 2010 - 18:51

Osnovna razlika izmedju jedne Grcke i jednog Montenegra je ta sto Grci svoju kanalizaciju ne ispustaju u more!!!

Kolko ima mesta u Montenegru koja sadrzine svojih kanalizacija ne ispustaju direkt u more?

Dakle, svima kome ne smeta kupanje u fekalijama letujte "kod prijatelja"...

P.S.
Osim ako i njih (sadrzaje kanalizacije) nisu proglasili - "ekoloskim"!?!

#9 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 22. Jun 2010 - 10:43

Pogledaj porukusreca @ 21. Jun 2010 - 12:10

slazem se sa svim napisanim.Istina je da je mnogo bolja usluga u GR,ali sigurno nije povoljnija.Mi ove godine porodicno letujemo u Igalu za 5 eura po krevetu,s tim da za dete ne placamo nista.Znaci dzaaba.Istina je da je nasa sreca jer idemo sa prijateljima sa kojima cemo biti na istom spratu i koristiti zajednicku kuhinju i kupatilo.Znaci na tri sobe kuhinja i kupatilo,ali svi smo sto bi se reklo nasi.Smestaj provereno dobar,za male pare oko 200 m od mora.Aj nek mi neko nadje nesto povoljnije u Gr ili negde drugde???A i zaboravila sam da napisem da je to u periodu od 25 jula-05 augusta,sto znaci u spicu sezone

Kao što napisah platio sam 16€ polupansion u hotelu sa tri zvezdice na Kritu na samo pet minuta hoda od plaže . Reci mi u kom hotelu na crnogorskom primorju možeš dobiti krevet i dva obroka za 1600 din? To što ste prošli veoma povoljno za smeštaj u Igalu svaka čast i želim vam sjajan provod. Samo bih da napomenem da je cena smeštaja sigurno umanjena i zbog toga što koristtite zajedničku kuhinju i kupatilo. To je super ako ideš sa prijateljima ili rođacima. Drugačije to bi bio hostelski smeštaj koji se kreće u opsegu od 5-10 €.
Svakako želim lep provod.

PS. neko je pisao o navlakušama za letovanje u Grčkoj za 99€. Pitanje je šta se izdaje i kada. Ja sam u Paraliji platio smeštaj 60€ od čega je 50€ bio prevoz (dakle samo 10€ za 10 dana) ali u maju mesecu. Van svake sezone ali sam otušao da se odmorim i obiđem Solun i da se pozabavim šopingom. Dakle, sve zavisi od onoga što želimo i šta očekujemo.

Ovu poruku je izmenio Barkman: 22. Jun 2010 - 10:48

Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#10 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 22. Jun 2010 - 14:14

ko'lko ima tamo idem.

Pozdrav

Ovo su stvari o kojima ne vredi polemisati, svako ide gde misli da mu je najbolje i lep provod. Iskreno ne znam nikoga vise ko ide u CG.

#11 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 23. Jun 2010 - 07:22

Pogledaj porukuandrej26 @ 22. Jun 2010 - 14:14

Ovo su stvari o kojima ne vredi polemisati, svako ide gde misli da mu je najbolje i lep provod. Iskreno ne znam nikoga vise ko ide u CG.
Cujem da su dukljani pravili veliku reklamu na KiM i - Albaniji!

#12 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 23. Jun 2010 - 10:26

Pogledaj porukuvolodja @ 23. Jun 2010 - 07:22

Cujem da su dukljani pravili veliku reklamu na KiM i - Albaniji!

Izgleda zato i nikoga ne znam ko ide ove godine u CG jer ne znam nikoga iz Albanije, a sto se tice reklame svako svome jatu.

#13 sreca

turista

• Član

Napisano: 23. Jun 2010 - 10:46

Pogledaj porukuBarkman @ 22. Jun 2010 - 10:43

Kao što napisah platio sam 16€ polupansion u hotelu sa tri zvezdice na Kritu na samo pet minuta hoda od plaže . Reci mi u kom hotelu na crnogorskom primorju možeš dobiti krevet i dva obroka za 1600 din? To što ste prošli veoma povoljno za smeštaj u Igalu svaka čast i želim vam sjajan provod. Samo bih da napomenem da je cena smeštaja sigurno umanjena i zbog toga što koristtite zajedničku kuhinju i kupatilo. To je super ako ideš sa prijateljima ili rođacima. Drugačije to bi bio hostelski smeštaj koji se kreće u opsegu od 5-10 €.
Svakako želim lep provod.

PS. neko je pisao o navlakušama za letovanje u Grčkoj za 99€. Pitanje je šta se izdaje i kada. Ja sam u Paraliji platio smeštaj 60€ od čega je 50€ bio prevoz (dakle samo 10€ za 10 dana) ali u maju mesecu. Van svake sezone ali sam otušao da se odmorim i obiđem Solun i da se pozabavim šopingom. Dakle, sve zavisi od onoga što želimo i šta očekujemo.

Evo,upravo nam se vratio drugar iz Canja,bio je smesten u hotelu sa punim pansionom,kaze odlicnom hranom,sobe super,klima kupatilo,za 12 dana 120 eura.Dzaba.A da se razumemo da niko ne spori to da Grcka ima mnoge prednosti u odnosu na CG,ali sto se tice cena bas i ne moze da se poredi.Npr ja racunam da ce meni sve ukupno za Cg trebati 100 e smestaj,150 eura gorivo i putarine i oko 300 eura dzeparca(opusteno),ukupno 550 eura,a u tom periodu za grcku ne znam ni dali bi mi to bilo dovoljno za smestaj i put.Pa sad,dali je mala razlika 300-400 eura.Verovatno kako-kome

#14 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 23. Jun 2010 - 12:44

Pogledaj porukusreca @ 23. Jun 2010 - 10:46

.....ali sto se tice cena bas i ne moze da se poredi.Npr ja racunam da ce meni sve ukupno za Cg trebati 100 e smestaj,....
Cuj Canj i to jos u junu????
"Destinacija za respekt..., pogotovo sa onom kamenitom plazom napunjenom katranom"!!!

Znas gde ces naci smestaj za 100 jevreja?
Mozda na nekoj grani pa da visis ko slepi mis!?!

#15 sreca

turista

• Član

Napisano: 23. Jun 2010 - 13:36

Pogledaj porukuvolodja @ 23. Jun 2010 - 12:44

Cuj Canj i to jos u junu????
"Destinacija za respekt..., pogotovo sa onom kamenitom plazom napunjenom katranom"!!!

Znas gde ces naci smestaj za 100 jevreja?
Mozda na nekoj grani pa da visis ko slepi mis!?!

Provereno,vec sam bila i necu visiti kao slepi mis,jer mislim da 200-250 m od mora i nije tako daleko sem sto stvarno je uz brdo.Ali Boze moj nismo do secera pa da cemo se istopiti. . . Uostalom svi bi mi voleli da smo na samoj obali i da nam terasa izlazi na more,ali spustite se ljudi i budimo realni u skladu sa svojim mogucnostima

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0