Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

viza za Rumuniju

30 odgovora na temu

#1 Pacino Al

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 10. Nov 2006 - 00:41

jel zna neko sta je sve potrebno od papira za rumunsku vizu?
muchi me to sto nisam prijavljen radnik, pa se vodim kao nezaposlen, a nisam ni student ni srednjoskolac, pa ce biti frke ako mi traze potvrdu za jedno od ta tri... hvala unapred i pozdrav!

#2 Ventimille

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:203
  • muški

Napisano: 16. Nov 2007 - 15:38

Molim vas! Shta ljudi rade kad ne mogu da dobiju ambasadu, tj. konzulat...jel ja sad treba da se iscimam do ambasade nadajuci se da cu naci neshto na oglasnoj tabli?? Za shta im sluzi telefon?? GRRRR!

Zovem 500 hiljada puta danas, i - ili je zauzeto, ili zvoni a niko se ne javlja! Broj je pravi (proverio na 988), a ranije sam ih jednom (chak) i dobio na taj broj!

Da li je neko vadio rumunsku turistichku vizu? Shta traze od papira?? Neko? :huh:

#3 markonjero83

backpacker

• Član
  • Poruka:24

Napisano: 02. Aug 2008 - 17:58

Ukoliko zelite da idete u Rumuniju individualno potrebna su Vam sledeca dokumenta:

1. Važeći pasoš
2. Fotokopija prve strane pasoša i fotokopije šengenskih viza ukoliko ih imate
3. Jedna slika kao za pasoš
4. Zdravstveno osiguranje na onoliko dana koliko tražite vizu
5. Vaučer hotela ili rezervacija hostela ili kampa (priznaju i ako se odštampa sa maila samo da postoji Vaše ime i da se dani poklapaju sa osiguranjem)
6. Popunjen formular (dobija se u konzulatu - ponesite olovku mada i oni imaju)
7. Trazice Vam da im date potvrdu da imate 50€ po danu (To se lako resava ukoliko imate karticu kod sebe i ako kazete da ce Vam za 10 dana leci plata i da cete imati taj iznos na njoj - budite fini i ljubazni i nece biti problema)

Konzulat se nalazi u ulici Miloja Đaka 1c na Dedinju

Prilicno su bili ljubazni samnom. Posade te lepo na stolicu da mozes na miru da popunjavas formular, a tu je i jedna devojka iz konzulata koja lepo prica srpski i koja ce Vam pomoci oko formulara.
Nema guzve, ja sam predao juce 01.08.2008. i dali su mi termin 08.08.2008.

Eto, mozda nekome treba pa sam resio da postavim info!

#4 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:293
  • ženski

Napisano: 16. Aug 2008 - 20:56

Hvala, meni ce mozda trebati uskoro.

Jos jedno pitanje, mislila sam da otvorim temu, da li znas kakav je prevoz, koji, odakle, da li postoji, do Bukuresta?

#5 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 17. Aug 2008 - 14:30

Ovde se pominje samo voz!

#6 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 17. Aug 2008 - 14:32

A ovde imaš dosta informacija o Rumuniji!

#7 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 17. Aug 2008 - 23:56

Hvala, Roli.

Za ovaj drugi link sam znala. Trebalo bi da putujem nekim poslom, i trebalo bi za nedelju dana sve da zavrsim, vizu i da nadjem transport, a javili su mi prekjuce.

#8 pipsi78

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 22. Aug 2008 - 00:40

Dali je moguće putovati u Rumuniju sa Šengen vizom?

#9 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 22. Aug 2008 - 14:32

Pogledaj porukupipsi78 @ 22. 08. 2008 - 00:40

Dali je moguće putovati u Rumuniju sa Šengen vizom?

Nije.

Danas sam bila u rumunskoj ambasadi i postavila to pitanje. Vazi samo za one putnike koji imaju sengen vizu a "da im je Rumunija ispred, a ne iza ledja", kako je objasnila devojka koja tamo radi. Primer, Rus koji putuje sa nekom sengen vizom, moze u Rumuniju. Ali, ako putujes sa sengen vizom u Italiju iz Srbije, onda ne moze. :)

#10 vukad

turista

• Član
  • Poruka:80

Napisano: 24. Aug 2008 - 10:08

Pogledaj porukumaslacak @ 22. 08. 2008 - 14:32

Nije.

Danas sam bila u rumunskoj ambasadi i postavila to pitanje. Vazi samo za one putnike koji imaju sengen vizu a "da im je Rumunija ispred, a ne iza ledja", kako je objasnila devojka koja tamo radi. Primer, Rus koji putuje sa nekom sengen vizom, moze u Rumuniju. Ali, ako putujes sa sengen vizom u Italiju iz Srbije, onda ne moze. :)

Bezveze. Sta neko hoce na primer da leti low cost kompanijama iz Temisvara za Italiju? Ne verujem da su takvim slucajevima tako striktni.

#11 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 24. Aug 2008 - 11:31

I devojka u ambasadi je rekla da je to bezveze, ali tako je.

#12 kikulac

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 26. Aug 2008 - 10:27

jedNo piTAnjce!!!

da li se predaja dokumenata zakazuje......?
zovem ambasadu danima....ali se niko ne javlja!!!!

i josh jedno pitanje......poshto sam student....osim potvrde sa fakulteta da li mi treba josh neshto od "studentske " dokumentacije?...inache idem turistichki......za bukuresht!
pozzdrav.....
i da!!!ako je neko ishao vozom,,,,,kakvo je vashe iskustvo?
ja bih trebala sam da putujem :(....za jedno dve nedelje

puno pozdrava svima

#13 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 27. Aug 2008 - 16:11

Ne zakazuje se. Predaja dokumenata je od 09.00-13.00h.

Nisu bas azurni sto se tice javljanja na telefon, ali budi uporan. Ja sam uspela da ih dobijem telefonom cak triput. :) A, osoblje u konzulatu je bas ljubazno.

Ne znam sta je potrebno od dokumentacije za studente.

(nemoj da pobrkas rumunski konzulat sa rumunskom ambasadom)

#14 kikulac

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 28. Aug 2008 - 02:04

hvala na odgovoru!!!!!
sutra idem u miloja djaka 1c da vidim da li je pocheo da uch i :)....i da predam dokumenta!!!!!

A JE LI NEKO OD VAS ISHAO VOZOM?JA IDEM SAMA.....DO BUKURESHTA!auuuuuu.... :P

#15 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 28. Aug 2008 - 10:32

Ja cu putovati vozom, i to sama. :) Sutra krecem.

Ako vidim da su vagoni prazni, i ja sama u kupeu, mozda cu uzeti spavaca kola kad padne mrak, negde u Rumuniji.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0