viza za Rumuniju
Napisano: 10. Nov 2006 - 00:41
muchi me to sto nisam prijavljen radnik, pa se vodim kao nezaposlen, a nisam ni student ni srednjoskolac, pa ce biti frke ako mi traze potvrdu za jedno od ta tri... hvala unapred i pozdrav!
Napisano: 16. Nov 2007 - 15:38
Zovem 500 hiljada puta danas, i - ili je zauzeto, ili zvoni a niko se ne javlja! Broj je pravi (proverio na 988), a ranije sam ih jednom (chak) i dobio na taj broj!
Da li je neko vadio rumunsku turistichku vizu? Shta traze od papira?? Neko?
Napisano: 02. Aug 2008 - 17:58
1. Važeći pasoš
2. Fotokopija prve strane pasoša i fotokopije šengenskih viza ukoliko ih imate
3. Jedna slika kao za pasoš
4. Zdravstveno osiguranje na onoliko dana koliko tražite vizu
5. Vaučer hotela ili rezervacija hostela ili kampa (priznaju i ako se odštampa sa maila samo da postoji Vaše ime i da se dani poklapaju sa osiguranjem)
6. Popunjen formular (dobija se u konzulatu - ponesite olovku mada i oni imaju)
7. Trazice Vam da im date potvrdu da imate 50€ po danu (To se lako resava ukoliko imate karticu kod sebe i ako kazete da ce Vam za 10 dana leci plata i da cete imati taj iznos na njoj - budite fini i ljubazni i nece biti problema)
Konzulat se nalazi u ulici Miloja Đaka 1c na Dedinju
Prilicno su bili ljubazni samnom. Posade te lepo na stolicu da mozes na miru da popunjavas formular, a tu je i jedna devojka iz konzulata koja lepo prica srpski i koja ce Vam pomoci oko formulara.
Nema guzve, ja sam predao juce 01.08.2008. i dali su mi termin 08.08.2008.
Eto, mozda nekome treba pa sam resio da postavim info!
Napisano: 16. Aug 2008 - 20:56
Jos jedno pitanje, mislila sam da otvorim temu, da li znas kakav je prevoz, koji, odakle, da li postoji, do Bukuresta?
Napisano: 17. Aug 2008 - 14:30
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 17. Aug 2008 - 14:32
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 17. Aug 2008 - 23:56
Za ovaj drugi link sam znala. Trebalo bi da putujem nekim poslom, i trebalo bi za nedelju dana sve da zavrsim, vizu i da nadjem transport, a javili su mi prekjuce.
Napisano: 22. Aug 2008 - 00:40
Napisano: 22. Aug 2008 - 14:32
pipsi78 @ 22. 08. 2008 - 00:40
Nije.
Danas sam bila u rumunskoj ambasadi i postavila to pitanje. Vazi samo za one putnike koji imaju sengen vizu a "da im je Rumunija ispred, a ne iza ledja", kako je objasnila devojka koja tamo radi. Primer, Rus koji putuje sa nekom sengen vizom, moze u Rumuniju. Ali, ako putujes sa sengen vizom u Italiju iz Srbije, onda ne moze.
Napisano: 24. Aug 2008 - 10:08
maslacak @ 22. 08. 2008 - 14:32
Danas sam bila u rumunskoj ambasadi i postavila to pitanje. Vazi samo za one putnike koji imaju sengen vizu a "da im je Rumunija ispred, a ne iza ledja", kako je objasnila devojka koja tamo radi. Primer, Rus koji putuje sa nekom sengen vizom, moze u Rumuniju. Ali, ako putujes sa sengen vizom u Italiju iz Srbije, onda ne moze.
Bezveze. Sta neko hoce na primer da leti low cost kompanijama iz Temisvara za Italiju? Ne verujem da su takvim slucajevima tako striktni.
Napisano: 24. Aug 2008 - 11:31
Napisano: 26. Aug 2008 - 10:27
da li se predaja dokumenata zakazuje......?
zovem ambasadu danima....ali se niko ne javlja!!!!
i josh jedno pitanje......poshto sam student....osim potvrde sa fakulteta da li mi treba josh neshto od "studentske " dokumentacije?...inache idem turistichki......za bukuresht!
pozzdrav.....
i da!!!ako je neko ishao vozom,,,,,kakvo je vashe iskustvo?
ja bih trebala sam da putujem :(....za jedno dve nedelje
puno pozdrava svima
Napisano: 27. Aug 2008 - 16:11
Nisu bas azurni sto se tice javljanja na telefon, ali budi uporan. Ja sam uspela da ih dobijem telefonom cak triput.
Ne znam sta je potrebno od dokumentacije za studente.
(nemoj da pobrkas rumunski konzulat sa rumunskom ambasadom)
Napisano: 28. Aug 2008 - 02:04
sutra idem u miloja djaka 1c da vidim da li je pocheo da uch i
A JE LI NEKO OD VAS ISHAO VOZOM?JA IDEM SAMA.....DO BUKURESHTA!auuuuuu....
Napisano: 28. Aug 2008 - 10:32
Ako vidim da su vagoni prazni, i ja sama u kupeu, mozda cu uzeti spavaca kola kad padne mrak, negde u Rumuniji.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0