Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Iz Bugarske u Istanbul

19 odgovora na temu

#1 putnik sanjar

backpacker

• Član
  • Poruka:13
  • muški

Napisano: 31. May 2010 - 13:37

Zanima me sve od udaljenosti, prevoza (sopstveni,bus...), viza, isplativosti... Pozdrav! Postavljena slika

#2 summertime

backpacker

• Član
  • Poruka:49
  • muški

Napisano: 10. Jun 2010 - 21:27

organizuju lokalne agencije, ja sam isao sa nekim Rusima i Ukrajincima. Uvece bus nas pokupio oko 23h u Nesebru, a stigli smo oko 5-6 ujutru u Istanbul. Granica se brzo predje jer taj prelaz nije opterećen. Viza beše 12 dolara.
U Istanbulu panoramski obilazak istorijskog centra, obilazak Sultanahmet dzamije i Aya Sofia... prelazak na azijsku stranu na vidikovac... rucak u solidnom hotelu u istorijskom centru - svedski sto, dalje fakultativni izlet (mislim da je Tokapi palace) a ostatak ima slobodno vreme, zatim je bila poseta nekoj fabrici koze i predvece pred povratak poseta nekom tržnom centru i zabavnom parku Tatilia. U Nesebru smo bili oko 3h u noc. Mislim da je ekskurzija kostala nesto oko 30-tak evra. Od celog letovanja to je ipak bio najjaci utisak... Preporučujem. Tada je bilo i dvodnevnih tura, i šoping tura i neke ture brodom sa nocenjem...
Koju godinu kasnije sam posetio Istanbul na 5 dana a i to je malo da se vidi i oseti takav grad.

#3 alanya84

svetski putnik

• Član
  • Poruka:662
  • ženski

Napisano: 17. Jan 2011 - 21:43

Увек бих препоручила. У случају да неко иде " на своју руку ", аутопревозник Метро је одлично покрио ту релацију. Ако се не варам, око 30 евра по особи изађе повратна карта са могућношћу " отворене " карте па хватате било који њихов бус за назад, недефинисано време - једино датум је назначен. :)

#4 talamasca

turista

• Član
  • Poruka:1272
  • muški

Napisano: 20. May 2011 - 17:23

I ja sam bio zagrejan prošle godine da obiđem Istanbul tokom svog boravka u Nesebru, visio na netu i raspitivao se. Ali kad sam došao na lice mesta video sam da lokalne agencije nude jednodnevni obilazak Istanbula po 90 leva (60evra). To je prilično visoka cena. Plus što izgubiš dve noći i jedan dan od odmora, a za to vreme jaako malo vidiš i obiđeš. Ipak je Istanbul ogroman i zahteva više vremena. Mislim da ne vredi te pare, pre svega.

U ponudi su bili i dvodnevni obilasci Istanbula, kao i mnogobrojni, zanimljivi izleti u Bugarskoj (manastiri, nacionalni parkovi, ...).

Istanbul je fascinantan grad i svakako ga treba obići, ali ne ovako. Odvojite par dana i posvetite se samo njemu! A na moru uživajte u provodu! :)

#5 Zoran GM67

putnik

• Član
  • Poruka:172
  • muški

Napisano: 21. May 2011 - 13:51

I ja sam imao sličnu ideju. Ali ne za vreme boravka na moru, nego posle mora. Naravno, išao bih kolima...
Ako razradim ideju, javiću se Postavljena slika

#6 talamasca

turista

• Član
  • Poruka:1272
  • muški

Napisano: 25. May 2011 - 11:11

To je već druga priča. :cool:
Istanbul stvarno vredi obići, grad je fascinantan. Definitivno jedna od mojih budućih destinacija. Možda za Novu godinu.
A na letovanje, naravno, u Bugarsku. :srce:

#7 MINJA011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:368
  • muški

Napisano: 02. Jun 2011 - 17:38

Истамбул је најбоље посетити после летовања, ако идете сопственим колима.
Одвојите макар неколико дана. За један дан не можете ништа видети, а губите и дане на мору.
У Истамбулу има доста малих и релативно јефтиних хотела.

#8 jedy023

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 06. Jul 2011 - 21:31

Daj mi adrese ili linkove za te jeftine hotele,ja bi otisao sa porodicom nakon letovanja u Bugarskoj.

#9 MINJA011

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 07. Jul 2011 - 22:31

Потражићу ових дана визит карте 2 хотела у којима сам био, па ћу Вам послати на ПП (да не би било схваћено као реклама).
Кад планирате да путујете?
Постоје периоди када је стравична гужва и када је тешко наћи место у хотелу, нпр. када се одржавају трке ФОРМУЛЕ 1.

#10 smikica

backpacker

• Član
  • Poruka:17
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2011 - 17:40

MINJA011, da li bi i meni mogao da posaljes info na pp za ta 2 hotela :)
Hvala puno!

#11 MINJA011

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Jul 2011 - 19:19

Наравно.
Преко викенда нећу бити код куће, али идуће недеље ћу Вам сигурно послати.

#12 smikica

backpacker

• Član
  • Poruka:17
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2011 - 20:10

Meni jedino odgovara da posaljes do sutra jer putujem nakon toga.... :(

#13 jedy023

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 08. Jul 2011 - 22:03

krajem jula planiramo da palimo u Bulgariju na odmor, posle odmora znaci oko 15 avgusta.
Unapred Hvala za poruku.

#14 MINJA011

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 11. Jul 2011 - 12:43

Jedy023,

Чини ми се да у том периоду нема никаквих већих догађаја и да није гужва (мада, није лоше проверити). Чим стигнем кући послаћу Вам контакт податке.

Смикице,

Жао ми је, али не постоји никаква могућност да пошаљем податке пре уторка пре подне. Просто, нисам код куће. Ако Вам накнадно буду требали, слободно ми се обратите.

#15 MINJA011

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 12. Jul 2011 - 12:31

Стигао сам и одмах послао информације о хотелима на ПП.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0