Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

NOVA GODINA U ISTANBULU?

32 odgovora na temu

#31 talamasca

turista

• Član
  • Poruka:1272
  • muški

Napisano: 12. Jan 2012 - 12:00

Pogledaj porukuputnica79 @ 09. Jan 2012 - 11:46

1) Mi smo jos pride videli Cisternu ulaz 10TL sto nasi nisu bar ne sa agencijom a sve je u krugu od 200 metara.

2) Krstarenje Bosforom - 15EUR a kosta 10TL nema vodica na srpskom , ali na engleskom kazu sta je sta ( uglavnom ).

3) Princevska ostrva - 15EUR a karte u oba pravca kostaju 10TL.

4) Treba ti karta koju mozes kupiti na kioscima za 5TL i eventualno neka dobra knjiga ili da na netu pronadjes nesto o atrakcijama i ne treba ti vodic ni agencija Postavljena slika .

1) Цистерну обавезно обиђите! Много лепо! :cool:
2) Крстарење Босфором кошта 10ТЛ (4евра) и креће се из дела Еминону, преко пута Јени (нове) џамије. Буквално изађеш из трамваја, прођеш кроз подземни пролаз и излазиш на људе који нуде крстарење. Био сам два пута и науживао се. Први пут падала кишица уз ветрић, други пут било вееома сунчано. :cool: :kapetan:
3) Принчевска острва нисам обишао. :sorry:Баш ми је жао што нисам стигао, али и људи из нашег буса кажу да им је агенција отказала излет због лошег времена. То следећи пут морам обићи.

4) На рецепцији сваког хотела можете добити бесплатну мапу града. Сасвим солидну.

#32 tasanaaa

backpacker

• Član
  • Poruka:44

Napisano: 16. Jan 2012 - 14:05

hana..:) I ja sam putnica iz tog autobusa,, Lepo si opisala nase putesestvije..Sta jos dodati..
Cekanje kod Nisa ne teba ni komentarisati puno, posto , de je autobus krenuo iz najudaljenije tacke u Srbiji, verovatno bi stigao ranije.. 7 sati cekanja na pumpi, starsno.. Bas me zanima dal se hotel Grand Washington stvarno renovira, ili je i to bila lazna informacija.. Bilo bi lepo da neko ko je odseo tamo to kaze..

Kada smio trazili da nam produze putovanje za jos jednu noc, pozivali su se na neki zakon, koji to ne dozvoljava..
Sto je jedna devojka odmah negirala, posto je njoj prava agencija produzila putovanje,prosle godine..

Devojke koje su isle sa agencijom na izlet, da obidju Aja Sofiu, morale su da se vracaju same do hotela.. Nisu imale obezbedjen prevoz

Svi smo svesni, da se greske i ovakve neprijatnosti desavaju, ali tada ljubaznost i organizacija moraju biti na najvisem nivou..

Istanbul je prelep, i svima bih ga preporucila, ali dobro pazite sa kim putujete..

#33 cicaubica

putnik

• Član
  • Poruka:106

Napisano: 24. Jan 2012 - 00:23

U pravu si da treba biti jako pažljiv pri izboru agencije. Ja sam u maju putovala sa VIVA travelom i nikad više. Ne znam se šta je bilo gore - autobus, vozači, hotel Kečik da ne pominjem, leglo zaraze, čekanje na carini, dok svi prolaze, a vodič je samo gledao da nam proda izlete i da na nama zaradi novac. Bolje da sam dodala malo para i otputovala sa nekom ozbiljnom agencijom. I svaki put se iznerviram kada pročitam da su ljudi nasamareni i da ne postoji nikakav zakon, koji bi nas kao turiste zaštitio, užas.

Iako sam putovala sama sa mamom, ona je rešila da ne da ni evro agenciji za obilazak znamenitosti, posle 22h provedena u skučenom autobusu na dva sprata, sa klimom koja naizmenično suviše hladi ili suviše greje, a onda povrh svega užasan hotel. Napravili smo malu grupicu od nas desetak iz grupe i sve obišli sami. Uštedele smo novac, jer su cene ulaznica znatno manje nego organizovan obilazak koji ide i do 55 eura, zavisi od agencije do agencije, a nemate ni prevoz, već vas vode peške od hotela, niti nešto uopšte čujete u onoj gužvi. I super smo se proveli. Niko nas nije požurivao, usput smo sele da ručamo, popijemo čaj, kupimo neki suvenir, a i vreme nas je poslužilo, pa su nam i fotke odlične.

Moj savet je - proverena agencija, hotel blizu znamenitosti ili stanice tramvaja, možete i u sopstvenoj režiji, a slobodno idite sami u obilazak, samo kupite neku kartu, jer ih ima na svakom ćošku i slobodno koristite gradski prevoz.

Pozz

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0