Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Bratislava- jel bio neko?

42 odgovora na temu

#1 ljuba80

backpacker

• Član
  • Poruka:19

Napisano: 30. Oct 2006 - 14:03

Interesuje me da li je neko bio u Bratislavi. Utisci, viza, cene....

#2 vanjica

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 11. Nov 2006 - 20:31

Cao!

Imala sam prilike vise puta poslovno da budem u Bratislavi tako da cu ti preneti neke svoje utiske.

To je sladak gradic koji ima svoju dusu. Ima sta da se vidi, pun je stranaca uglavnom Beclija (70 km do Beca) koji tu dolaze zbog jeftine klope.

Klopa im je super ako mozes obavezno idi u restoran Tri musketara (malo jace cene nego u durgim restoranima ali opet jeftinije od Bg-a) i probaj corbu od pecuraka. Mada u bilo koji restoran u koji udjes neces pogresiti.

Vina su im strava sto crna sto bela. Ima dosta dobrih barova u centru (Havana club).

Ok je 4-5 dana provesti u Bratislavi.

Smestaj - e tu ne mogu nista da ti kazem jer sam isla poslovno preko firme. Ali predlazem da preko neta rezervises hotel onda dobijas znacajan popust. Mislim da ima redovna linija Beograd-Bratislava busom preko Laste a trebala je centavia da pusti low-cost letove bas za Bratislavu ali jos nista.

Vize - e i tu ne mogu nista da ti kazem-posao. Ali viza je besplatna i treba ti pozivno pismo. Ako izvadis slovacku vizu ne treba ti madjarska tranzitna to ti je novo od 01.09. i da ceka se 3 dana na vizu.

Slovaci su strasno miran i pitom narod i dosta je tiho tamo i nemoj da se zacudis ako uvece oko 10 vec nema nikoga na ulici (klubovi su puni :) )

Nadam se da sam pomogla....

#3 lutalica

putnik

• Član
  • Poruka:118
  • ženski

Napisano: 15. Nov 2006 - 12:36

Ja sam bila u Bratislavi pre jedno 6 meseci.
Grad je prilično mali, centar je recimo manji od centra Beograda. Tvrdjava je takodje znatno manja od Kališa, i prilično jednostavna. Na Dunavu nema splavova i pogledi su prazni.
Sve ovo samo poredjenja radi.
Inače je sve slatko, lepo je prošetati se uličicama, ima finih kafića i restorančića, cene su ok, ljudi su ljubazni.
Predpostavaljam da ako ideš u većem društvu možeš super da se provedeš, kao i u većini gradova.

#4 Ivana D.

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • nije upisan

Napisano: 01. Jun 2010 - 11:36

Da li je neko OVE GODINE bio u Bratislavi ? Planiram da je posetim za vikend, i obidjem Ikea-u. Ima li predloga i saveta ?
Zanima me povoljan, ali pristojan (cist) smestaj, ne mora centar, i nista luksuzno...

#5 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 22. Jun 2010 - 14:07

Ako nije mnogo kasno ja sam bio skoro pa pitaj, sorry.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 17:43
Nije potrbno citirati ako se post odnosi na prethodnu poruku

#6 thunder

backpacker

• Član
  • Poruka:26

Napisano: 26. Jul 2010 - 10:55

ja sam bio u junu ali u privatnom smestaju...imas jeftine hostele,pa ako ne zelis da sa nekim delis sobu,zakupis dvokrevetnu..u centru su hoteli od 50€ noć pa naviše,mada ima na periferiji jeftinijih hotela,proguglaj malo(cheap hotels bratislava)...

zao mi je sto nisam bio u restoranu na vrhu novog mosta ali sta vredi kada sami Slovaci kazu da je bacanje para jer je katastrofa skup....

grad je lep,čist,okrečen,svaka čast,jedino me je izgled železničke stanice ispred zgrade razočarao,kada sam izašao iz zgrade video sam ispred stanje slično stanju kod ekonomskog fakulteta u beogradu tokom devedesetih(kisoci sa klopom,prljavo,mnogo roma prosjaka):bez-zuba:

interesantno je koliko ima zgrada radjenih u socijalistickom stilu,kojih ima i po beogradu ali ima dosta i pravih sovjetskih,kakve nisu radjene kod nas ali ipak je centar prelep
Into the abyss Ill fall-the eye of horus
Into the eyes of the night-watching me go
Green is the cats eye that glows-in this temple
Enter the risen osiris-risen again.
Tell me why I had to be a powerslave
I dont wanna die, Im a god, why cant I live on?
When the life giver dies, all around is laid to waste.
And in my last hour,
Im a slave to the power of death.

#7 talamasca

turista

• Član
  • Poruka:1272
  • muški

Napisano: 28. Jul 2010 - 12:04

Ja sam bio u Bratislavi za doček nove 2009. godine! Pozitivno sam se iznenadio! Baš lep gradić, dosta toga za videti, stari, očuvani centar, zamak Bratislava, most na Dunavu, glavni trg, pozorište, filharmonija, katedrala Sv.Martina, Mihaljska kapija, palata Grasalkovič, .... I vrlo čist grad! Iznenadile su me donekle visoke cene. Sve u svemu, vredi posetiti ovaj grad, svakome bih to preporučio, ali nema potrebe zadržavati se duže.... Dan, dva i dosta je...

#8 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 28. Jul 2010 - 21:43

Pogledaj porukuthunder @ 26. Jul 2010 - 10:55

ja sam bio u junu ali u privatnom smestaju...imas jeftine hostele,pa ako ne zelis da sa nekim delis sobu,zakupis dvokrevetnu..u centru su hoteli od 50€ noć pa naviše,mada ima na periferiji jeftinijih hotela,proguglaj malo(cheap hotels bratislava)...

Nema potrebe za jeftinim hotelima kada su tamo hoteli dosta povoljni, ja sam bio skoro i pisao sam na ovim temama da sam platio mislim 39 ili 44eur za nas dvoje nocenje sa doruckom u hotelu Color koji ima 3* i ima ga na bookingu.

Ovu poruku je izmenio andrej26: 28. Jul 2010 - 21:43

#9 thunder

backpacker

• Član
  • Poruka:26

Napisano: 30. Jul 2010 - 15:08

Pogledaj porukuIvana D. @ 01. Jun 2010 - 11:36

Da li je neko OVE GODINE bio u Bratislavi ? Planiram da je posetim za vikend, i obidjem Ikea-u. Ima li predloga i saveta ?
Zanima me povoljan, ali pristojan (cist) smestaj, ne mora centar, i nista luksuzno...

ok,samo je Ivana pitala za povoljan smestaj,nista lux,nije precizirala da li hostel dolazi u obzir...

ako ne dolazi,odlicno si joj predlozio,mada je proslo skoro dva meseca od njenog posta,nevermind,posluzice ovo sto pišemo nekome drugome:-P
Into the abyss Ill fall-the eye of horus
Into the eyes of the night-watching me go
Green is the cats eye that glows-in this temple
Enter the risen osiris-risen again.
Tell me why I had to be a powerslave
I dont wanna die, Im a god, why cant I live on?
When the life giver dies, all around is laid to waste.
And in my last hour,
Im a slave to the power of death.

#10 rappin

backpacker

• Član
  • Poruka:47
  • muški

Napisano: 09. Aug 2010 - 23:23

Krajem meseca idemo za Austriju, pa planiramo do Bratislave, moze li neko u kratkim crtama nabrojati mesta koja se nebi trebala propustiti u Bratislavi s obzirom da idemo na dan-dva

Hvala puno unapred :)

#11 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 10. Aug 2010 - 02:34

Rappin, mali je to grad, nema potrebe da se duze zadrzavate u njemu. Lutalica ga je lepo opisala, slatko je boraviti tamo. Centar je zaista lep, ali sve moze da se obidje u toku jednog dana. Zaista je lepo rucati negde i prosetati se. Jevtinije je u odnosu na Bec i, cini mi se, da su jednodnevne karte iz Beca oko 15 evra, a i iz Bratislave upola manje.

Ovu poruku je izmenio lav: 10. Aug 2010 - 02:36

#12 rappin

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 10. Aug 2010 - 09:02

Lav hvala na odgovoru :)

Onda ce nasa poseta biti jednodnevna, idem svojim autom, pa se nadam da cu naci dobar parking, javljam utiske krajem meseca :D

Pozdrav

#13 vekilipekili

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • ženski

Napisano: 12. Aug 2010 - 00:19

Predlog : Proslog leta sam bila u Becu i nasla sam negde na netu da postoji brodic koji vodi do Bratislave,krece ujutru i vraca uvece...Nazalost,ja nisam stigla da odem tako i do Bratislave,ali mi deluje dosta zanimljivije krstariti Dunavom od voznje automobilom..
Lep provod

#14 rappin

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 13. Aug 2010 - 12:05

To zvuci savrseno :) Pokusacu da nadjem nesto o tome online :)

vekilipekili hvala na info-u :D

#15 koldar

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:427
  • muški

Napisano: 13. Aug 2010 - 17:40

Pogledaj na: http://www.twincityliner.com

Pozdrav

Broj korisnika koji čitaju temu: 1