Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kampovanje u CG

• Ne možete pisati na ovoj temi
11 odgovora na temu

#1 m&f

backpacker

• Član
  • Poruka:12

Napisano: 19. May 2010 - 11:27

Pozdrav svima,

Voleo bih da otvorim ovu temu kako bi na ovom mestu sakupili sve relevantne informacije koje bi mogle da pomognu ostvarivanju ovakve jedne avanture:

1. Plan mi je da se sa devojkom zaputim kolima iz Novog Sada u Crnu Goru.
- ko god ima iskustva u voznji slicnom marsrutom, bio bih mu zaista veoma zahvalan na svakoj informaciji, tipa kojim putem ici, gde odmarati, kada krenuti
- inace moje vozacko iskustvo se svodi na godinu dana voznje fijat puntom, tako da svaka stvar koje mozete da se setite, a da moze koristiti novajliji poput mene, dobro dosla je :)

2. Ideja je da kampujemo, ali ne znamo jos uvek gde
- prosle godine smo bili u kampu "Maslina" u Buljarici (putovali busom, sator i ostalo nosili u rancevima), zaista fenomalnih 15 dana:

Bili 2009 godine. Ocena odlican 5! Kamp uredjen sa dosta povrsine pod hladom drveta. Higiјena solidna, tusevi ok, blizina mora i samoposluge. Setnje do plaze Lucica i Petrovca. Restorani sa morskim plodovima u Petrovcu takodje solidni. More veoma cisto. Za vreme vetra, voda zna da bude prehladna za kupanje. Na plazi nema hlada pa јe suncobran neophodan. U kampu јe bilo dosta stranaca (Poljaka naјvise, ali i Nemaca, Francuza i Italiјana) kao i Srbiјanaca - uglavnom porodice.

- ove godine bi zeleli da promenimo, pa sta kazete narode. Gde je jos dobro?

Pozdrav svima i unapred se zahvaljujem na odgovorima :)

#2 zaki

turista

• Član
  • Poruka:57
  • muški

Napisano: 19. May 2010 - 16:46

Kako idete kolima onda počnite od ade bojane, kamp je totalno bez veze i bez hlada, preskup za ono što nudi ali da se otrpeti zbog stvarno prekrasne plaže.
Tu možete provesti 5-6 dana lepo pocrneti svud po telu a onda se možete vratiti u civilizaciju u pravcu prema budvi i HN. Ja sam svih ovih godina kada se nigde nije moglo bez viza dolazio u taj kamp i stvarno imam svakakvih iskustava od ubijanja zmija (poskoka) ispred šatora do popravljanja bojlera i frižidera jer je osoblje kampa nešto mrzelo da se bakću sa tim. Zadnje dve godine su baš podigli cene tako da dve osobe sa kolima će platiti preko 15e za dan.
Probajte pa ako vam se ne svidi krenite dalje, mada je veliko pitanje gde. CG obala je mala i nema nekih posebno interesantnih mesta za videti i provesti odmor.

Ja ove godine razmišljam o ovoj destinaciji
http://www.avtokampi...?drzava=2&ID=20
Jelsa na Hvaru, odličan miran kamp u borovoj šumi sve blizu i jeftinije nego u CG, bio sam preprošle godine i to se nipočemu ne može porediti sa CG. Ako ideš preko bosne na Ploče i trajektom do Drvenika onda će te put koštati malo skuplje nego do CG. Veruj mi kvalitet takvog odmora je vredan svake pare jer ma šta pričali o Grčkoj Hrvatska ima najlepše more. Jedino ostaje strepnja o bezbednosti, koliko je opravdana proceni sam, ja nisam imao nikakvih problema, dapače.

Ovde imaš sve crnogorske kampove, crnogorce mrzi da plasiraju informacije preko internete, tako da će ti poslužiti ovaj slovenački sajt
http://www.avtokampi...lt.asp?drzava=4
:D

#3 m&f

backpacker

• Član

Napisano: 20. May 2010 - 13:46

Cao svima,

Culi smo da Zanjice nisu lose za kampovanje. Jel neko bio skoro tamo?

Inace razmisljamo se da se zaputimo preko Bosne (mozda cak i zaobilaznim putm preko Sarajeva i Mostara). Ima li neko mozda saznanje koji je put najbolji?

Hvala svima na odgovorima :)

Pozdrav

#4 m&f

backpacker

• Član

Napisano: 20. May 2010 - 13:53

Hvala Zaki :)

Hrvatska jeste primamljiva ali nije opcija zbog bezbednosti i kojecega jos. Ali hvala za ovaj slovenacki sajt :blink:

Pozdrav! :bez-zuba:

#5 mandM

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 24. May 2010 - 14:16

Pozdrav, evo malo relevantnih informacija.

Ja bih ti dao savet za "marsrutu" :-) Pošto ideš iz Ns-a imaš dve varijante - jedna je: Novi sad - Valjevo - Požega - malo Ibarskom preko Užica - Mokra gora - Višegrad - Goražde - Tjentište - Trebinje - Meljine

- druga: Ns - Zvornik - han Pijesak - Sokolac -rogatica -posle Ustipače se spajaš sa gore navedenim putem.

Ako ces preko Sarajeva u Sokolcu "produzis" za Romaniju i (naravno) Sarajevo, a ne ides na Rogaticu. Iz Sarajeva se vratis na put preko Trnova, Dobrog Polja... Pogledaj i na viamichelin sajtu...

Obzirom na tvoje mlade godine (pretpostavljam da imas 20ak godina, obzirom na vozacko iskustvo) moj ti je savet da ne jurcas, ima dosta policije, bilo da ides preko ibarske magistrale ili kroz bosnu. Stici cete, mladi ste :-)

U Sarajevu mozes naci zgodne hostele, a moj savet ti je da ne prespavas samo, vec da ostanete barem malo da osetite dElić Sarajevske atmosfere. Zanjice su super, samo pazi na pauke :-)

#6 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 24. May 2010 - 15:04

Pogledaj porukum&f @ 20. May 2010 - 13:53

Hrvatska jeste primamljiva ali nije opcija zbog bezbednosti i kojecega jos.

Juce se vratio sa godisnjeg odmora i vozio kroz Hrvatsku od Pasjaka do Lipovca (granica Hrvatske i Slovenije i granica Hrvatske i Srbije ukupno 464 km) sa zadrzavanjem u Opatiji i Zagrebu. Usput sam video dosta automobila sa nasim tablicama. Moram reci da nikakvih problema nisam imao. Ni u gradu ni na putu a ni na pumpama i stajalistima. Takodje sam prosle godine isao kolima do Metkovica preko Bosne i Hrvatske bez ikakvih problema. To je sto se tice bezbednosti na tim putevima. Druga je stvar sto bi se ja za Crnu Goru ipak opredelio za put NS-Beograd-Uzice-Bjelo Polje-Podgorica i dalje. Potpuno sam saglasan sa idejom koju ti je preporucio Zaki da treba poceti od Ade Bojane pa uz obalu polako prema Njivicama.
Postavljena slika

#7 kormilar

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 20. Jul 2010 - 15:56

Ja sam sa ženom kampovao u Crnoj Gori samo na Adi Bojani, pre 3 god. Ako ste avanturisti to vredi isprobati. Mi smo nudisti bili po ceo dan (tamo proveli 13 dana), ali smo primetili da se u kampu tolerišu i obučeni. Stoga ako vam je problem svlačenje, znajte da možete i tako da prođete, s tim što ćete u kostimima morati da se kupate van glavne plaže. Postavljena slika Ostrvo opisuju kao rajsko zbog netaknute prirode i izuzetne lepote. Duga, peščana plitka plaža je u neposrednoj blizini i njome se možete odšetati čak do albanske granice (3 km). U kampu nema dovoljno hlada a i toaleti su u jadnom stanju. Te godine (2007.) problem je predstavljao čopor pasa lutalica Postavljena slika , koji su čak napadali kampere! Uprava uopšte nije reagovala na naše prigovore, kao ni na buku koju je do kasno u noć pravio jedan neotesani komšija ! Verovali ili ne, nijednu zmiju nismo videli, što je neuobičajeno. Najezde komaraca predstavljaju jedinu večernju zabavu. Možda ćete, opijeni prirodnim lepotama, lakše podneti ove neugodnosti i s pravom poneti titulu PREKALJENIH KAMPERA !

#8 zaki

turista

• Član
  • Poruka:57
  • muški

Napisano: 20. Jul 2010 - 19:52

Ada Bojana je u mnogo čemu specifična posebno na ostatak CG. Što se tiče kampa mogu se pohvaliti da od 90tih idem tamo svake godine i mogu se smatrati domaćim a ne gostom.
Za sve te godine ništa se nije uradilo u tom kampu izuzev što im svake godine porastu apetiti oko naplate pa je to sada najskuplji kamp u CG. Higijena i sanitarne prostorije se čiste kako kad, i nisu toliko tragične kao recimo u kampu Avala u Budvi. U kampu gotovo da nema hladovine jer u nastupu nekog ludila svake godine uspešno poseku sve mladice samoniklog drveta, a da ne govorimo o tome da bi im palo na pamet da posade neko drvo ili da uzmu lopatu i raskrče džunglu levo od wc ea prema Bojani.
Jednostavno, filozofija i mentalitet crnogoraca je takav da samo treba napraviti napor za uzeti pare naplaćujući parče zemlje i ništa više od toga.

Inače gotovo je nemoguće na internetu naći ažurne informacije o CG kampovima jer crnogorce pored ostalih stvari mrzi da se bakću sa tim, verovatno kao u onom vicu gde očekuju da će to uraditi neki turista pošto im pošalje pare poštom da ne bi ni morao da dolazi u CG, uostalom jedine korisne informacije o CG kampovima možete naći na gore pomenutom slovenačkom sajtu.
:besan:

#9 kriticarka_nickova

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:363

Napisano: 27. Feb 2011 - 18:33

Idem na ljeto sa društvom jednu turneju po CG obali pa me zanimaju svi kampovi koje postoje. Takodjer me zanima posto sam kampovala nekad davno kao mala sa roditeljima pa se ne sjecam, da li se kamp naplaćuje po satoru ili po osobi i kolike su cijene za pojedine kampove?
Zasto svi kazu da je Ada Bojana za avnturiste kad je tako losa, to jeste puna zmija. Zar ima zmija blizu ljudi, tj. Zar zmije ne bjeze od ljudi?
Takodjer me zanimaju i kampovi u nacionalnim parkovima Crne Gore kao i pored jezera, na planinama…doduse na planinama imaju jeftini domovi, pa ako nekome nije mrsko neka mi napise cijenu nocenja u pl. Domovima. Kod nas je od 2,5 eura do 5 eura (BiH)

#10 slobo55

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 28. Jan 2012 - 12:10

Prije svega pozdrav svima vama.

Volio bi znati, koja agencija prima prijave za Adu Bojanu,ili se to rijesava samim dolaskom na Adu.

Da li i oko bungalova ima zmija, te koje su cijene bile prosle godine polupansiona na Adi Bojani.

Takodje me interesuje,sam tretman,nudista, kud se smiju kretati a kuda ne.

Nigdje nikakvu informaciju o kucnom redu, ne mozes dobiti,sem da je Ada raj na zemlji.

Pozdrav i Hvala

#11 kriticarka_nickova

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:363

Napisano: 29. Jan 2012 - 18:35

Pogledaj porukukriticarka_nickova @ 27. Feb 2011 - 18:33

Idem na ljeto sa društvom jednu turneju po CG obali pa me zanimaju svi kampovi koje postoje.
Ovaj plan nije prosao ljetos, jer smo isli u obilazak BiH, no ovog ljeta idemo u obilazak CG ali od Bara pa dole ka Ulcinju. Zanimaju me cijene kampova, posto bi kampovali i kako doci do nekog jezera i dal tu ima kamp?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 30. Jan 2012 - 12:43
skracen citat

#12 Arja

turista

• Član
  • Poruka:63
  • ženski

Napisano: 09. Apr 2012 - 13:19

Malo sam tražila po netu i nema baš puno podataka o kampovima u Crnoj Gori, a i ono što ima uglavnom nije pohvalno.

Interesuje me da li je neko boravio u kampu Oliva i kakvi su utisci. Na sajtu Oliva mi izgleda OK, ali bih opet volela i da čujem nekog ko je bio tamo.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0