Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
Foto aparat koji koristite digitalni foto aparat
Napisano: 15. maj 2010 - 18:05
Napisano: 15. maj 2010 - 18:22
hahha neces verovati kod njih sam danas i bila i kazu ne proizvodi se a vidis imaju ga na svom sajtu kao i na sajtu fotocene gde stoji da je juce azurirana cena ne znam o cemu se radi ja sam kod njih 2006 godine kupila aparat ovaj koji sada imam
Nikola S. kako polako kad 25.05 putujem na Lefkadu nemam puno vremena do tada da kupim aparat i proverim kako radi do puta
Soma izvini sto sam pobrkala pojmove i mislila da si musko
Napisano: 15. maj 2010 - 23:41
Još par stvari na koje su mi iskusniji ukazali prilikom kupovine, možda će nekom pomoći u odabiru:
- Vrlo je korisno ako aparat ima tražilo - onaj mali kvadratić na koji smo ranije prislanjali oko i slikali, kad nije bilo displeja. Danas ih često nema na kompaktnim aparatima, da ne bi zauzimali mesto i da bi displej mogao biti veći. Korisni su kad je vrlo mračno i ne vidite skoro ništa na displeju, ili kad je baš jako sunce, pa opet slabo vidite šta ste uhvatili u kadar.
- Stabilizacija. Pretpostavljam da većina aparata danas ima neku vrstu stabilizacije, ali eto napomene, da ne promakne.
Za one koji imaju vremena: dobra knjiga za početnike koju sam našla na Sajmu knjiga prošle godine je "Digitalna fotografija - priručnik koji nedostaje", David Pogue. Ima je sad u knjižari Plato u Beogradu, na srpskom je i na jednostavan način objašnjava neke osnovne stvari.
Napisano: 16. maj 2010 - 03:01
komisura @ 15. maj 2010 - 23:41
Ja imam i jako koristi kada su baterije na izdisaju....onda isključim ekran, pošto on puno vuče energije...i onda preko tražila.
Zgodno dok dođeš do do svežih batgerija.
Napisano: 16. maj 2010 - 08:09
Razmisljam se nesto da menjam aparat ... pa mi se dopada ova tema, posto svi manje vise zelimo da nam aparat ispuni slicne zahteve. Nemam nikakve primedbe na aparat koji sada koristimo - cak naprotiv, toliko nas je lepo sluzio, da mi je krivo da ga menjam, ali se blizi stanju raspada sistema (vise puta je bio ispusten sa vecih visina, pa mu neki delovi 'fale', mada slikama koje pravi nista uopste ne fali!).
Iz tih razloga - posto bas lepe slicice hvata, mali i kompaktan je (lepo stane u tasnicu manje-do-srednje velicine - tako da uopste nije nuzno imati jednu od onih tasna po kojima moras da kopas - zajedno sa novcanikom, naocarima za sunce, cigarama, pasosima, aspirinom, hanzaplastom, itd. ... da, da, kod mene moze sve da se nadje), AKO se i odlucim da ga menjam, menjala bi ga jednostavno novijim aparatom u seriji.
E ovako, nas aparat je Sony Cyber Shot (kupljen 2006), 8.1 megapixela, 3X opticki zoom:

Ovde mozes da pogledas celokupnu trenutnu Cyber Shot seriju, pa vidis sta ti / da li ti nesto odgovara. Meni se licno dopada HX1 Cyber-shot. Njega mozes pogledati ovde. Ove nove kamere imaju takozvani 'sweep panorama shot ability' - t.j. koliko sam ja razumela, aparat 'sklopi' sekvencu fotografija da napravi jedan panorama shot od 224 stepena ... Meni ovo nije nesto bitno, ali jeste interesanto. HX1 Cyber-shot ima 9.1 megapixela, 20X opticki zoom, HD video, itd. A i dalje je 'mali' i sladak ... hehehe ...

Koliko sam je uspela da nesto malo vidim po netu, kritike su pozitivne, i uglavnom samo hvale aparat ... Evo jos malo slicica ... hehehe ... bas mi se dopada ... Mozes da pogledas digital photography reviews.

Puno pozdrava i nadam se da uskoro nadjes i kupis bas onakav aparat kakav si uvek zelela!!!
Ovu poruku je izmenio hmmm: 16. maj 2010 - 08:11
MFT
/ Oman-Dhofar-Salalah
/ Posao i zivot na srednjem istoku / Kampovanje u pustinji
Napisano: 16. maj 2010 - 10:25
Ovu poruku je izmenio maca...: 16. maj 2010 - 10:27
Napisano: 16. maj 2010 - 11:29
Napisano: 16. maj 2010 - 11:54
Sony Cyber-shot DSC-W100:
MFT
/ Oman-Dhofar-Salalah
Napisano: 16. maj 2010 - 12:01
Imam jedno pitanje, na koje sam, naravno, zaboravila u svom ushicenju postavljanja slicica nove kamere
U poslednje vreme sam primetila da kad god sa kamerom slikam nebo/pejzaz na fotografijama se vide dva mala krugica - malo tamnije boje nego ostatak 'neba' - kao da se tu nalaze dve kapljice. Da li neko moze da preporuci kako to da se ukloni? Mislim da su u pitanju neke sitne, sitne tackice 'prljavstine' na samom objektivu ... kako to ocistiti? Mogu sama ili da nosim aparat negde? Skoro da je neprimetno, ali ...
Unapred hvala.
MFT
/ Oman-Dhofar-Salalah
Napisano: 16. maj 2010 - 12:03
Napisano: 16. maj 2010 - 12:32
Nikola S. - takodje hvala ... procitala sam to da je 'asimetricno' bolje u jednom od tvojih ranijih odgovora, i shvatila to zdravo za gotovo!
MFT
/ Oman-Dhofar-Salalah
Napisano: 16. maj 2010 - 12:54
A zašto sam ja mislio da je uvek obrnuto??
Cvrco, hvala!

Citiraj
Odgovori na ovo