Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Foto aparat

180 odgovora na temu

#121 @neo

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1161
  • ženski

Napisano: 10. Jul 2010 - 10:02

Pogledaj porukuNikola S. @ 07. Jul 2010 - 12:18

Meni ju u moj mali upalo zrnce peska...pa se sada zatvarač ne otvara automatski nego moram da ga poguram...

Stvarno mislim da na plažu ne treba nositi te skupe zveri i posle im robovati tamo...

Što mi ovo zvuči poznato:-)Mi sa poslednjeg letovanja nisam baš sigurna da imamo i jednu sliku sa plaže!Ljudi gledaju slike i pitaju se da li smo mi uopšte bili na moru ili je neka fotomontaža:-)A razlog je taj što je malo komplikovano pored klinčurije i kompletne "plažne mehanizacije" cimati još cca 3kg foto opreme!Na sve to,moj dragi mi ne bi oprostio da se njegovom "ljubimcu" nešto dogodi,meni bi to zrno peska došlo glave:-))))
"bez obzira što ga gledate popreko predeo nije ružan,
možda je samo vaše oko rđavo"

Postavljena slika

#122 profesorka

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 11. Jul 2010 - 23:46

Canon G10

#123 Janna22

turista

• Član
  • Poruka:73

Napisano: 12. Jul 2010 - 01:17

vec dve godine koristim Olympus FE-310 8.0 mp 5X dig.zum i prezadovoljna sam :D
ali sada bih da kupim neki tanji jer mi je malo velik i ne mogu uvek da ga nosim sa sobom, a ima toliko situacija koje bih zabelezila :)

#124 jedna mala

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:481
  • ženski

Napisano: 14. Jul 2010 - 20:18

brat je kupio neki Panasonic Lumix koji je vodootporan i super su slike mogu vam reci odusevila sam se iako sam ja nekako verna Canonu

#125 Biljana 2302

svetski putnik

• Član
  • Poruka:4285
  • ženski

Napisano: 20. Jul 2010 - 09:54

Imam pitanje ... naime pre 2 dana primetim da mi je na foto-aparatu (na poklopcu koji zatvara odeljak za baterije) pukao plastični mali deo na poklopcu za baterije. Upravo sam zvala servis OLYMPUS i žena koja tamo radi mi je rekla da se za takvu vrstu popravke čeka od 10 do 15 dana, a popravka staje 6.600,oo RSD.
Da li neko slučajno ima možda neku bolju ideju kako ovo da popravim ??? Hvala.

* * * Postavljena slika * * *

* * *

#126 @neo

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1161
  • ženski

Napisano: 20. Jul 2010 - 10:10

Mi smo sličan problem rešili izolir trakom Postavljena slika ,možda ne izgleda baš najlepše onako estetski,ali je svakako jeftinije od 6.000 rsd!Inače,poravke aparata bar što se Srbije tiče,koštaju pravo malo bogatstvo bez obzira koliko mali kvar bio,tako da se neretko više isplati kupiti novi nego popravljati neki stariji model.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 20. Aug 2010 - 14:53

"bez obzira što ga gledate popreko predeo nije ružan,
možda je samo vaše oko rđavo"

Postavljena slika

#127 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3722
  • ženski

Napisano: 20. Jul 2010 - 10:25

Zavisi koji aparat imas. Ako je neki skuplji model onda ga popravi, ako nije zalepi ga dok ne resis da ga se resis! :D

Postavljena slika

#128 Biljana 2302

svetski putnik

• Član
  • Poruka:4285
  • ženski

Napisano: 20. Jul 2010 - 10:42

Vala ne znam šta ću da radimPostavljena slika ali 6600 ...Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika !!!

"ako nije zalepi ga dok ne resis da ga se resis! Postavljena slika "

ali pomišljam i na ovo !!!

* * * Postavljena slika * * *

* * *

#129 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3722
  • ženski

Napisano: 20. Jul 2010 - 10:45

To ti je najpametnije, kupis novi kad budes u mogucnosti, a taj onda drzis u rezervi.

Postavljena slika

#130 Hornet

turista

• Član
  • Poruka:76
  • muški

Napisano: 21. Jul 2010 - 11:29

Pogledaj porukuJanči @ 28. Jun 2010 - 19:56

Ja koristim Nikon D90, odlična mašina :) i uvek preporučujem Nikon, nema greške!

Postaviću i fotke kad se malo uhodam, još sam brand new member :blush:

Mašina i po!
Ista mašina zaslužuje da se potrudiš oko nje jer svašta može da ti da. Sledeća investicija neka ti bude neki prajm od 50mm i bar 1.8 blende. E sa tim ćeš da se veseliš :)

#131 Janči

backpacker

• Član
  • Poruka:12
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2010 - 15:25

Da, da, sve znam.. Postavljena slika

#132 cozmo

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:234
  • muški

Napisano: 05. Aug 2010 - 14:33

Evo moje opremice:

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Pored ovog, cesto koristim Fuji S6500 zbog odlicnog kvaliteta slike i dobrog objektiva raspona 28-300mm. Jedan od najboljih prosumer aparata.

#133 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 05. Aug 2010 - 14:37

Pogledaj porukucozmo @ 05. Aug 2010 - 14:33

Pored ovog, cesto koristim Fuji S6500 zbog odlicnog kvaliteta slike i dobrog objektiva raspona 28-300mm. Jedan od najboljih prosumer aparata.

Sta pijes za ovo. Postavljena slika
Postavljena slika

#134 cozmo

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:234
  • muški

Napisano: 05. Aug 2010 - 17:05

Sta nudis :bez-zuba:

6MP na 1/1.7 Super CCD-u (veci senzor od ostalih + super ccd cuveni fujiev)

Izuzetno upotrebljiv i na ISO800 bez preteranih kolicina suma, RAW (doduse malo je spor kad slika RAW), manuelni zoom ring (inace taj objektiv je radio Tamron, to su najbolji objektivi tog raspona), aparat je super brz i za danasnje pojmove brzine fokusa... dosad se nije pojavio dostojan naslednik. Polovni su 150 evrica pa ko zeli odlican aparat za male pare nek preturi oglase.

Samo da dodam da nije za full amatere, da bi se iskoristio potencijal tog aparata, potrebno je malo dodatnog znanja.

#135 Hornet

turista

• Član
  • Poruka:76
  • muški

Napisano: 06. Aug 2010 - 10:21

Respect za makro 100-tku i 17-40 ;)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0