Skala Sotiros
Napisano: 14. May 2010 - 13:41
Napisano: 15. May 2010 - 21:55
Ako mi odgovoris na nekoliko pitanja, rado cu ti pomoci, da ne pisem nesto sto te mozda ne zanima...
- ko ide?
- cime idete?
- gde cete biti smesteni?
Napisano: 16. May 2010 - 17:30
ZMAJA 2 @ 15. May 2010 - 21:55
Ako mi odgovoris na nekoliko pitanja, rado cu ti pomoci, da ne pisem nesto sto te mozda ne zanima...
- ko ide?
- cime idete?
Ćao,evo da se i ja priključim ovoj temi.I mi smo ove godine odabrali Skalu Sotiros za odredište.Prvi put idemo na Tasos i ovo slatko mestašce nam se učinilo prijatno za bazu(izmedju ostalog Zmajo i zahvaljujući tvojim fotografijama).Sva mesta na ostrvu su jako lepa i bilo je jako teško napraviti izbor.Moj utisak je da se ne može nešto posebno ni pogrešiti jer gde god bili smešteni, male razdaljine izmedju mesta ostavljaju mogućnost obilazaka drugih plaža(a to je koliko sam mogla da primetim,jedna od preporuka).Mi smo za smeštaj odabrali vilu Vranas,preko Nikane.Nas je petoro,suprug,ja i troje dece.Vila ima bazen i izlaz na plažicu pa nam se to učinilo zgodno za prepodnevne aktivnosti a posle podne turneja.Idemo kolima,tako da ćemo gledati da obidjemo što više mesta.A koliko sam razumela i sama plaža u mestu je lepa i mesto ima sadržaja,pa i ako neki dan ostanemo u lokalu,neće biti dosadno.Ja bih isto Zmajo volela da nam napišeš još nešto o Skali Sotiros,tvoje mišljenje i zapažanja,pošto mislim da je ovo slatko mestašce nepravedno zapostavljeno.I o vili Vranas takodje.Hvala unapred.
Napisano: 17. May 2010 - 09:55
ZMAJA 2 @ 15. May 2010 - 21:55
- ko ide?
- cime idete?
Hvala ZMAJO,
na odgovoru,a sto se tice pitanja,evo:)
1.troje odraslih i dvoje dece od 11 i 8 godina
2.sopstveni prevoz
3.vila panos:)
Hvala:cvetic:
Ovu poruku je izmenio Zokas: 17. May 2010 - 10:24
Napisano: 18. May 2010 - 00:10
U svakom slucaju, mesto je malo i sigurno vam ni gradska plaza, koja je stvarno
Vila Panos je u epicentru centra
Na samoj plazi je restoran Napoleon, koji izdaje suncobrane i lezaljke. Do njega je i jedan kafic, takodje izdaju suncobrane i lezaljke, ali su Napoleonovi bolji.
Voda je cista, topla, na ulasku je prvih 2m sa kamencicima, a posle divan pesak. Zalazak ne propustajte!!! Velika prednost ovog mestasceta je sto na plazi mozete da se suncate do 20 - 20.30h, dok je npr. Paradizo u 18h ceo u hladovini...
Ako volite pecanje, hvatanje racica i hobonica, mozete i to doziveti...
Svakog jutra, kombijem, prolazi prodavac sveze ribe... cucete ga sigurno
Na malenom, ali uredjenom setalistu ima 2 kafe-bara (u jednom od njih imali su tematske veceri), ... pored je jos jedan giros... Ima, naravno, jos restorana, ali mi nismo istrazivali mnogo, uglavnom smo jeli u Napoleonu.
Kao baza je sasvim OK. Najdalje vam je da odete do Paradiza, ali ni to nije strasno. U Limenasu ste za 15ak minuta, u Limenariji za 20.
Nastavicu sutra... Ako imate jos neka konkretna pitanja, samo napred...
Napisano: 18. May 2010 - 00:51
ZMAJA 2 @ 18. May 2010 - 00:10
Na samoj plazi je restoran Napoleon, koji izdaje suncobrane i lezaljke. Do njega je i jedan kafic, takodje izdaju suncobrane i lezaljke, ali su Napoleonovi bolji.
Voda je cista, topla, na ulasku je prvih 2m sa kamencicima, a posle divan pesak. Zalazak ne propustajte!!! Velika prednost ovog mestasceta je sto na plazi mozete da se suncate do 20 - 20.30h, dok je npr. Paradizo u 18h ceo u hladovini...
Na malenom, ali uredjenom setalistu ima 2 kafe-bara (u jednom od njih imali su tematske veceri), ... pored je jos jedan giros... Ima, naravno, jos restorana, ali mi nismo istrazivali mnogo, uglavnom smo jeli u Napoleonu.
Kao baza je sasvim OK. Najdalje vam je da odete do Paradiza, ali ni to nije strasno. U Limenasu ste za 15ak minuta, u Limenariji za 20.
Napisano: 18. May 2010 - 12:41
ZMAJA 2 @ 18. May 2010 - 00:10
Hvala puno na odgovoru i informaciji,
pozdravljam!
Napisano: 11. May 2011 - 09:49
Hvala i pozdrav!
Napisano: 11. May 2011 - 19:03
Napisano: 11. May 2011 - 20:19
sonjika @ 11. May 2011 - 09:49
Hvala i pozdrav!
Kada idete?Mi smo tamo u vili Vranas od 10. do 20. jula.Ako ste bili ranije volela bih da mi napisete utiske jer ove godine idemo prvi put na Tasos.Vilu sam rezervisala preko Nikane
Napisano: 12. May 2011 - 07:52
Hvala ti puno, za sada nemam vise pitanja, ali ako bude pitacu. Hvala jos jednom.
Ovu poruku je izmenio sonjika: 12. May 2011 - 07:54
Napisano: 12. May 2011 - 07:53
Radmila.M @ 11. May 2011 - 20:19
Mi idemo od 26.06. do 06.07. pa cu javiti utiske kada se vratim. I ja ove godine idem prvi put na Tasos. Ocekuj moj odgovor kada se vratim.
Ovu poruku je izmenio mirarbi: 12. May 2011 - 15:16
Napisano: 12. May 2011 - 15:08
Елем, колико сам досада обилазио Скалу Сотирас, више ми се допала од Скале Панагије (ноторни "Голден Бич"), на коју смо годинама ишли. Отуда одлука да се промени локација, а и чињеница да на западу има више сунца, тј. касније залази него на истоку, због планина.
Месташце је баш као што је Змаја описала, додао бих само јако лепу цркву, велике старе маслињаке ка северу, обалу поред које се може километрима шетати... некако ми све изгледа као "мала Макарска", како сам је запамтио из детињства. Што је по мени, комплимент.
Да, лукобран је исто занимљив, ту се може пецати до миле воље, мада су ме мештани упозорили да није паметно јести рибу из мора, јер има и отровних врста. Стога, довољно је и блејање у воду поред штапа, а рибе има и на копну, што рече Змаја. Ако се шта и упеца, скинеш, пољубиш па вратиш мами у воду, јер су обично мале.
Село Сотира у брду ћемо први пут ове године обићи. Колико сам видео, слично је свим брдским селима на Тасосу, које смо досад обишли. Обично је то гомила нагураних камених кућа и кућица, више или мање очуваних, са обавезним центром којим доминира веееелико дрво, са извором/чесмом питке, хладне воде ту одмах поред, и неколико лепих кафаница за окрепљење. Наравно, и покоја црквица/капела.
Наравно, за жељне луђег провода, нема ту селамета. За то се треба упутити на југ, у Потос. Чак ни Лименас није "лоодило", већ пре за оне који воле антику, луке, шетње и лепе баште ресторана.
Осим сувенира и сјајних домаћих производа, Тасос нема шта да понуди купцима, јер се сва та роба може јефтиније наћи и овде. И супер је тако.
Поздрав!
Napisano: 12. May 2011 - 15:20
Ако сада и нема превише приче и података о месташцету, сигурно ћемо овог лета прикупити довољно информација, утисака и слика за убудуће. Видим да има доста кандидата.
Поздрав!
Broj korisnika koji čitaju temu: 2
Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0