Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Bez agencije

42 odgovora na temu

#1 RZZO

turista

• Član
  • Poruka:69
  • muški

Napisano: 09. May 2010 - 23:15

Pozdrav svima,

znam da na ovom forumu ima puno svetskih putnika, pa me interesuje kakva su vam iskustva sa odlaskom u ovu regiju Grcke bez agencije.
Prevashodno me interesuje sve vezano za smestaj, ali i za gasne stanice (plin) na putu do Grcke.

Xvala svima na odgovorima unapred.
Pozz

#2 200 na sat

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:235
  • muški

Napisano: 11. May 2010 - 21:35

Ne vidim razlog odlaska u sopstvenoj režiji kad naše agencije imaju gomilu smeštaja po bagatelnoj ceni

#3 RZZO

turista

• Član
  • muški

Napisano: 11. May 2010 - 23:59

Pogledaj poruku200 na sat @ 11. May 2010 - 21:35

Ne vidim razlog odlaska u sopstvenoj režiji kad naše agencije imaju gomilu smeštaja po bagatelnoj ceni

Da to jeste tacno, ali kad ne znas kad ce ti sef odobriti da ides na odmor (desi se i da rezervacija propadne zbog toga :besan:) a i recimo da provedes po nedelju dana u razlicitim mestima (agencije daju na 10 - 15 dana...).
Zar mislis da bix u suprotnom lomio noge po raznoraznim mestima jureci smestaj...
U svakom slucaju hvala na odgovoru.
Pozz

#4 familypa

putnik

• Član
  • Poruka:157
  • muški

Napisano: 12. May 2010 - 16:17

Pogledaj porukuRZZO @ 11. May 2010 - 23:59

Da to jeste tacno, ali kad ne znas kad ce ti sef odobriti da ides na odmor (desi se i da rezervacija propadne zbog toga :besan:) a i recimo da provedes po nedelju dana u razlicitim mestima (agencije daju na 10 - 15 dana...).
Zar mislis da bix u suprotnom lomio noge po raznoraznim mestima jureci smestaj...
U svakom slucaju hvala na odgovoru.
Pozz

Nemoj bas na slepoImam broj telefona od neke zene sto izdaje apartmane u Platamonu na samoj plazi>
Mozes da je zoves kad saznas datum polaska i moze da ti posalje dvd sa klipovima iz apartmana.
Evo ti jos jedan predlog neki apartmani jako lepi za smesne pare 20-25 e trokrevetna soba barem pogledaj, to je neka promotivna cena

#5 RZZO

turista

• Član
  • muški

Napisano: 12. May 2010 - 16:39

Pogledaj porukufamilypa @ 12. May 2010 - 16:17

Nemoj bas na slepoImam broj telefona od neke zene sto izdaje apartmane u Platamonu na samoj plazi>
Mozes da je zoves kad saznas datum polaska i moze da ti posalje dvd sa klipovima iz apartmana.
Evo ti jos jedan predlog neki apartmani jako lepi za smesne pare 20-25 e trokrevetna soba barem pogledaj, to je neka promotivna cena

Naravno bio bih ti zahvalan.
Pozz

#6 familypa

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 12. May 2010 - 21:17

Pogledaj porukuRZZO @ 12. May 2010 - 16:39

Naravno bio bih ti zahvalan.
Pozz

osta sam duzan link evo ga http://www.leto.in.r...o.php?top_id=15

#7 tasko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:211

Napisano: 17. May 2010 - 23:45

Mene interesuje cena trokrevetnog studija u Paraliji ili Olimpik bicu u prvoj polovini septembra BEZ AGENCIJE.2005 kada smo se vracali sa Krfa u sredinom jula nasli smo studio u Paraliji za 70 evra za 4 noci,bas povoljno.Paralija je bila krcata ali puno hotela i bilo je mesta.Kakva je situacija u skorije vreme?

#8 milutinNS

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 30. May 2010 - 15:49

Pozdrav svima!
Bice Paralia 4. put do sada, ali prvi put kolima. Poceo sam da radim, i ne znam kada cu dobiti slobodno, tako da je uplata aranzmana preko agencije odavno otpala, kao sto rekoh krenuo bih kolima, negde pocetkom ili malo pre sredine avgusta, ali se malo pribojavam kakav cu smestaj naci...
Kakva su vasa iskustva, da li cu uspeti naci iole normalan smestaj, za normalnu cenu...? Kako se uopste krecu cene bez agencije? Puno pitanja, ako neko ima bilo kakva iskustva puno bi mi pomoglo... :) Bojim se da posle 8-9 sati puta ne pristanem na jako-los ili jako-skup smestaj, razumete...

Nasao sam slicne teme na forumu, ali uglavnom informacije vezane za put, a malo informacija o smestaju, da li i kakav se moze naci...

#9 talija

svetski putnik

• Član
  • Poruka:934
  • muški

Napisano: 30. May 2010 - 16:37

ne dozvoli da ti padnu kriterijumi zbog umora.
vrlo verovatno da se moye naci pristojan smestaj i u sopstvenoj reziji ali vrlo tesko da to moze biti u prva dva reda kuca do plaze jer to uglavnom zakupe agencije.sto nase sto slovacke,rumunske,ruske,... .mislim da vredi pokusati u onom delu levo od crkve (gledano kad ste okrenuti ka plazi)nesto mi se cini da u tom delu nesto manje zakup vrse agencije.
ili mi se samo cini.
srecno
sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku

#10 familypa

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 01. Jun 2010 - 10:50

http://www.leto.in.r...o.php?top_id=15

probaj ovo

#11 milutinNS

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 01. Jun 2010 - 20:15

Hvala oboma! :D

@familypa - hvala na linku, pregledao sam malo, ono u olympic beachu deluje onako, zadovoljavajuce mislim... Videcemo

@Thalia - da, mislim da si u pravu za levi deo od crkve, nije mi to palo na pamet, i sada mi deluje da ima vise sanse da se tamo nadje nesto slobodno. Ne znam za taj umor, sada mi deluje kao da nece biti nikakav problem, ali ne mogu znati, mada sam presao mnogo kilometara do sada nisam na tako velik put isao... Nadam se da nece biti problem, pauze 2, 3 i napred...

#12 rajco

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 06. Jul 2010 - 12:40

Planirao sam da idem kolima u olimpijsku regiju pa me interesuje kolika je cena smeštaja ako preskočim agencije i koliko se teško nalazi? Takođe me zanima u koje vreme je najbolje stići na odredište(mislim da u ranim prepodnevnim satima ima više ljudi koji nude sobe). Ukoliko neko ima informaciju i za neki drugi deo grčke neka se slobodno javi. 

#13 RJT

backpacker

• Član
  • Poruka:6
  • nije upisan

Napisano: 07. Jul 2010 - 19:53

Pogledaj porukurajco @ 06. Jul 2010 - 12:40

Planirao sam da idem kolima u olimpijsku regiju pa me interesuje kolika je cena smeštaja ako preskočim agencije i koliko se teško nalazi? Takođe me zanima u koje vreme je najbolje stići na odredište(mislim da u ranim prepodnevnim satima ima više ljudi koji nude sobe). Ukoliko neko ima informaciju i za neki drugi deo grčke neka se slobodno javi. 

Slobodno idite kolima!U Paraliji se smestaj izuzetno lako nalazi i jeftiniji je u svakom slucaju i kvalitetniji nego najkvalitetniji preko bilo koje agencije. Cene u Paraliji do 30.06.2010. bile su:
Cena dnevnog najma dvokrevetnog ili trokrevetnog apartmana oko 35-40m2, na 1.spratu objekta sa svom kompletnom opremom u kvalitetnijoj varijanti: odvojena kuhinja 4-5m2 (sa rernom,friziderom,zamrzivacem,radnom povrsinom,svim kompletnim i kvalitetnim posudjem,stocicem,aspiratorom,ventilacijom,....), opremljeno kupatilo oko 3-4-5m2 (sa ogledalom sa policama,policama po kupatilu,fenom,peskirima,tus kabinom ili zavesom,uvek toplom vodom,prirodnom ventilacijom,...),hodnik (sa civilukom,ogledalom,...),velika spavaca soba oko 15-20m2 (sa klimom(negde se dodatno naplacuje koriscenje 5E/dnevno, a negde ulazi u tu cenu),krevetima sa posteljinom,vise ormana,komoda,Al-stolarijom,Al-roletnama na prozorima,...),sa velikom terasom stolom i stolicama,tendom,susilicom za ves,klimom za terasu...., u glavnoj ili narednoj paralelnoj ulici sa glavnom bile su 20-40E/dnevno.Grci kažu da ce od 1.7.-10.7. pa do kraja avgusta cene porasti na 30-50 Evra/dnevno(za 2-3 osobe).Dakle u svakom slucaju jeftinije nego "najkvalitetniji" smestaj u bilo kojoj "supi" koju Vam prodaje neka agencija,ako zasigurno i dobijete ono obecano i predstavljeno u agenciji.
Na hotelima-vilama stoje table: "ima sobe", "ima sobe".... i brojevi telefona(fiksni i mobilni).Pozovete gazdu i lepo pogledate sta nudi i izaberete sta Vam i gde odgovara.Cene nisu fiksne i uvek se mozete i malo pogadjati u zavisnosti koliko cete ostati.
Grci koji poseduju kvalitetniji smestaj ne izdaju preko Srpskih agencija.Kako kazu,u predhodnom periodu(dok su nam bile potrebne vize) "opekli su se" o srpske agencije,narocito Beogradske(jer nisu mogli ni po godinu dana da naplate dogovoreno i uvek su im na kraju zakidali).Tako, da sada izdaju samostalno.Srbi su, u Paraliji, narocito dobrodosli i veoma su ljubazni,predusetljivi i kulturni,kao pre 20-30godina!Mada u Paraliji sada ima i dosta Bugara,Rumuna,Madjara,Rusa,.....
Cena goriva su 1,4-1,65 Evra/lit. zavisno koje gorivo(eurodizel,bezolovni benzin,...) koristite i na kojoj pumpi kupujete! U svakom slucaju isplati se ici kolima!
Slicna-istovetna situacija smestaja je i u Olimpic-Beachu,ali su tamo ostale cene vise!

Ovu poruku je izmenio RJT: 07. Jul 2010 - 20:04

#14 rajco

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 08. Jul 2010 - 10:44

Hvala puno na odgovoru. Kakva je situacija sa parkingom? Da li je problem naći mesto ukoliko vila ne poseduje sopstveni?

#15 RJT

backpacker

• Član
  • Poruka:6
  • nije upisan

Napisano: 08. Jul 2010 - 21:53

U vilama-hotelima u glavnoj ulici mislim da je parkiranje veoma problematicno(mada ponegde ima nekih parkinga u bocnim ulicama koje izlaze na glavnu i na plazu).U narednoj(drugoj) paralelnoj ulici sa glavnom i bocnim ulicama dozvoljeno je parkiranje(mada ima dosta lokala),pa ne znam koliko je sigurno(da neko ne osteti-ogrebe vozilo),a i stalno je velika guzva i pesaka i vozaca.U narednim ulicama(od druge paralelne sa glavnom) nema lokala i tu zasigurno nema uopste problema oko parkiranja.
Po meni,najbolje je(kad se dolazi kolima i moze se birati,bez obzira i na decu)smestiti se u vilama na krajevima(obodima) Paralije(na levom ili desnom kraju glavne ili naredne ulice) sto blize glavnoj ulici i plazi!Tu vec nema mnogo "jakih" lokala,guzvi za parkiranje,guzvi na plazama,more je cistije,plaze su cistije.Tu su vile novije,smestaj jeftiniji,kvalitetniji i bolji.Ima cak i vila sa bazenima,aqvaparkovima koje Vam daju i lezaljke i suncobrane na plazama,... A i veliki hipermarket (dira.....idis-po cenama tek u necemu je nesto skuplji od Lidla)je skoro na ta oba kraja Paralije,a ima i sitnih prodavnica za najnuznije snabdevanje(pekare,...),parkinga koliko hocete.... !
Na oko do 200m levo i desno od crkve je veoma tesko naci mesto na plazi a i parking za kola u blizini plaze(narocito u spicu sezone),jer dolaze i Grci i turisti iz Katerine, Kalitee,.... na plazu,pa je i sama plaza i more dosta prljavo i stalno je velika guzva.Zato Vam i preporucujem moju varijantu, da idete na obodima Paralije,blizu plaze i koristite plazu iza marina!Ne vredi se udaljavati od plaze ka pocetku ulaza u Paraliju iz Katerine u pravcu crkve(treca,cetvrta,...paralelne ulice sa glavnom) blize centru,jer na plazu ipak izlazite u centru gde je najveca guzva,prljava plaza,prljavo more,....

Ovu poruku je izmenio RJT: 08. Jul 2010 - 22:03

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0