Letovanje na Sitoniji sa malom decom
Napisano: 09. May 2010 - 10:44
Kao što naslov teme kaže razmišljam o letovanju na Sitoniji sa suprugom i detetom koje će tada imati 16 meseci. Potreban mi je savet oko smeštaja.
Uslovi su sledeći :
- neposredna blizina plaže
- prirodan hlad na plaži
- lepa plaža odmah ispred vile pošto nisam siguran koliko ćemo moći cunjati sa malom.
- mesto da bude mirno ali da se ima gde prošetati, koji restoran, radnjica
Čitao sam malo ovu temu i najbliže tome je Toroni ali tu nema prirodnog hlada.
Da čujem predloge.
Napisano: 09. May 2010 - 13:35
Kao što naslov teme kaže razmišljam o letovanju na Sitoniji sa suprugom i detetom koje će tada imati 16 meseci. Potreban mi je savet oko smeštaja.
Uslovi su sledeći :
- prirodan hlad na plaži
- lepa plaža odmah ispred vile pošto nisam siguran koliko ćemo moći cunjati sa malom.
Da čujem predloge.
Toroni je veoma dobar izbor. Ima dosta kafica na plazi sa suncobranima, iako nema prirodnog hlada. Razmisli takodje i o Kalamitsiju. Tamo je isto sasvim OK ako ides sa malim deteteom.
Bio sam sa cerkom prvi put na Sithniji kada je imala 14 meseci u Sratiju. Tamo nije dobro za malu decu jer stalno duva vetar i ima talasa. Inace je Sarti veoma lep. Takodje ti ne preporucujem Neos Marmaras, uske ulice, nema setaliste, dosta brdovito, lepo je ali nije za malu decu.
Napisano: 09. May 2010 - 20:05
Pa ipak u ime ljubavi prema Sitoniji ponovicu jos jednom. NA SITONIJI SU NEOPHODNI KOMPROMISI! Ne postoji savrseno mesto, a plaze (uglavnom klase TOP) koje su sa prirodnim hladom su bez ili sa vrlo skromnim smestajnim kapacitetima. To su Karidi, Banana, Armenistis, MegaPortokali, Kavourotripes, Thalatta, Destenika, Tonis, Poseidon, Lagomandra. Dakle jako tesko u varijanti sa jako malim detetom, a jos dalje od vila, prodavnica i setalista. Izuzetak su hotelski kompleksi severno od Porto Carrasa gde imate gotovo sve kada su sadrzaji i blizina plaze sa hladovinom u pitanju. (npr. Hotels Lagomandra Golden Beach). A blizina Marmarasa, restorana i prodavnica se podrazumeva.
Toroni Beach (ponovljeno po ko zna koji put) ima deo sa prirodnim hladom ispred Olge sve do 13-14h.

ali zato na Destenika Beach u neposrednoj blizini Toronija imate hlad ceo dan. Isto vazi za kompleks Thalatta kada je Kalamitsi (nema prirodni hlad na plazi) u pitanju. E sad Kalamitsi nema setaliste i radnjice, Toroni ima komarce i nema pekare, pa smo opet na pocetku. Dakle kada se sve sabere i oduzme, ukoliko finansije dozvoljavaju mozda bi vam dobar izbor bio Lagomandra (detaljnije na stranici (obrisano zbog reklamiranja)).
U svakom slucaju osetite Sitoniju bar u nekoj meri, a pravo i potpuno razotkrivanje prepustite vremenu kada bebica malo poraste (mozda vec za godinu, dve ako avanturisticki duh nosite u sebi). Pozdrav!
Ovu poruku je izmenio mirarbi: 09. May 2010 - 20:45
sitonijanadlanu
Napisano: 09. May 2010 - 20:50
NOVE MFT: Prvi put u Beču - deo I i deo II, Drugi put u Beču - deo I, deo II i deo III,
"Eine kleine Nachtmusik", Schloßhof - deo I i deo II, Budimpešta.
Napisano: 09. May 2010 - 21:41
Sitonija na dlanu je dao Sitoniju bukvalno na dlanu u svom opisu. Ono vredi odštampati i nositi sa sobom. Ipak mislim da ton odgovora nije baš u redu. Ukoliko te mrzi da mi odgovoriš ne moraš. U svakom slučaju hvala, dao si mi preršt korisnih informacija i u tvom putopisu a i u ovom odgovoru. Ako ti kažeš da nema onda nema i to znači samo dve stvari ili kompromis ili dalja potraga na drugim destinacijama.
Napisano: 09. May 2010 - 22:12
Verovao ti ili ne ja od pocetka aprila trazim sve isto sto i tvojja porodica, cak isti uzrast deteta i jos ne nadjoh iako smo spustili kriterijume i do 200m od plaze. Da mi je neko pricao, ne bih verovala. Cekamo jos neke odgovore da vidimo sta cemo. Vec gledamo i zapadnu stranu Kasandre.Ne znam u kom mesecu idete, mi u julu. Imam osecaj kao da sam vec bila u tim mestima, koliko sam slika pogledala i locirala sve na Google Earth-u.
Dakle ili je preskupo (u julu ispod 70E tesko na plazi dvokrevetni da ima) ono sto nam se svidi blizu plaze ili je vec rezervisano ili je lea kuca sa divnom bastom totalno izolovana, a vrlo cesto nema odgovora bas za nesto sto se ponadas da si nasao. Nije nam neophodan hlad na plazi, suncobran je tu, a dete ionako trckara, ne mozes ga obuzdati, a zna se kad se sa njima ide na plazu. Ostalo jeste sa tvog spiska.Dovoljno nam je par restorana i prodavnica, veca mesta izbegavamo, a smestaj tek da je pristojan.
Mi gledamo iskljucivo apartmanski smestaj, tj. studija dvokrevetna i trazimo da se ubaci krevetac.
Savet:obavezno dobro proucite velicinu prostora, jer se neretko desava da u dvokrevetnim studijima fizicki nema mesta za krevetac! Mi smo zamalo rezervisali jedan, ali kad smo videli slike koje nam je poslao gazda...kad se stavi krevetac, ormar ne moze da se otvori. Sta reci...Takodje, cesto lazu za udaljenost od plaze bar za duplo, pa obavezno trazite lokaciju na Google Earth mapi.
Ovo je mojih par favorita gde nema mesta ili je u julu skupo..
U Psakoudiji: http://www.villaaiolos.com i http://portopsakoudi...ide/outside.php
Vurvuru:http://www.psarogiannis.com/
http://www.halkidiki...zaros/index.htm
http://www.halkidiki...annis/index.htm
http://www.halkidiki...ouras/index.htm
Ovo su jedine kuce pored dela plaze koji je lep u Vurvuruu. Naci cete ih jos dosta, ali na neupotrebljivim delovima plaze. Ima cak i veliko drvo sa hladom, ko porani. Videcete slike te plaze na prvom sajtu.
Eto, nadam se da sam bar malo pomogla....Ako vi nadjete nesto lepo, javljajte,mada sam sve detaljno precesljala:)
Ovu poruku je izmenio Alexia: 09. May 2010 - 22:14
Napisano: 09. May 2010 - 23:18
Idemo preko nemacke agencije pa nas i smestaj manje kosta nego da smo isli preko nasih! Mogu da ti posaljem link za rezervaciju ako te zanima
Napisano: 10. May 2010 - 00:03
http://magdahouse.netfirms.com
Napisano: 10. May 2010 - 00:27
Uslovi su sledeći :
- prirodan hlad na plaži
Da čujem predloge.
Mislim da je najvažnije da vam plaža bude blizu smeštaja. Sa tako malim detetom sigurno je najbolje najtopliji period u toku dana provesti u sobi. Preporučila bih vam Sunset apartmane na Paradiso plaži u kojima je prošle godine odsela Cmoka sa takođe malim detetom. Na toj plaži ima malo hladovine, drugo more je toplo i mirno. U samom mestu uveče možete da prošetate, ima par restorana, prodavnica. Ako ćete ići kolima, uveče možete da skoknete do Neos Marmarasa za minut. Moram da naglasim da je Neos Marmaras toliko brdovit da šetnja kolicima može da bude za nekoga pravo mučenje.
Lagomandra je jedina plaža (jedna od retkih Grčkoj) koja ima bujno i visoko drveće na samoj plaži. Ako možete da odvojite nešto više novca za hotel koji se nalazi na toj plaži sigurno biste bili zadovoljni. Opet mislim da bi zbog večernjih šetnji sigurno poželeli povremeno da se odvezete u neko veće mesto. Mislim da i na toj plaži ima i apartmanske ponude. Konkretno bih mogla uskoro da vam dam neke podatke vezano za to.
Vourvourou je takođe interesantan zbog tih apartmanskih hotela sa sopstvenom plažom.
Hvale dosta i Gerakini (gde i ja planiram da letujem ove godine) beach hotel. Na samoj plaži hladovine nema, ali sam kompleks ima puno zelenila, pa biste mogli tokom vrelih sati da se primirite u tom delu. Uveče ima organizovane zabave za decu, gde bi i vešem detetu sigurno bilo intereseantno. Nezgodno je zato što je to hotel, pa ne biste mogli da spremate za malu klopu, ako možda planirate tako nešto.
Nikiti je jedno malo veće mesto, gde može da se nađe smeštaj blizu plaže. Dosta porodica sa malom decom letuje takođe i u Metamorfozisu, gde je takođe sve blizu, a ima dosta prostora za šetanju.
Na kraju da dodam,zapadna obala Sitonije je urbana, a sva ta mesta i plaže su toliko blizu jedna drugoj i ima ih toliko puno da ne možete da ne nađete kutak i za sebe. Znači, samo je preduslov da idete kolima. Divlju i jugoistočnu stranu i južni vetroviti deo vam ne bih preporučila. Takođe, vidim da preporučuju Toroni. Ono što sam ja primetila jeste da je u Toroniju voda osetno hladnija.
Na kraju da dodam, Sitonija je divna ali definitivno nema sve ono što tražite na jednom mestu. Zato možda možete da je istražite nekom drugom prillikom ili da se spremite za jedam malo aktivniji odmor. Za sve one koji žele da im sve bude u jednom mestu tu su recimo Hanioti, Pefkohori, Nei Pori i slična ravna mesta, koja su namenski napravljena za porodično letovanje.
Napisano: 10. May 2010 - 00:38
NOVE MFT: Prvi put u Beču - deo I i deo II, Drugi put u Beču - deo I, deo II i deo III,
"Eine kleine Nachtmusik", Schloßhof - deo I i deo II, Budimpešta.
Napisano: 10. May 2010 - 09:39
mirarbi @ 10. May 2010 - 00:38
Jeste Miki, u pravu si, njen Miša je bio baš mali tada i Sitonija im je prijala. Na temi Plaže Sitonije ima Cmokin opis po povratku samog tog Sunset apartmanskog hotela. Ja sam ga tamo videla na licinom mestu i lepo izgleda. Ima svoje ležaljke na plaži, a plaža je na 15 koraka. Možda hoće zbog bebe da izađu u susret da sačuvaju lepše mesto na plaži (neko u hladovini). Sada ne znam da li deo plaže tog hotela ima hladovinu...
Ovu poruku je izmenio milenaidaki: 10. May 2010 - 09:45
Napisano: 10. May 2010 - 09:56
http://www.kostalia.gr/en.htm
Jako su lepi. Ima mesta, za kraj juna cena je 40 evra zamanji (2+1) i 50 za veci, (duplex 2+2). Veoma je blizu plaze i cini mi se da je idealno za Klince.
Napisano: 10. May 2010 - 10:11
Sunset apartmane sam gledala, ali nemaju bastu, pa ih nismo kontaktirali.
E, sad meni nije jasno kako vecina ljudi sa malom decom uopste ne trazi bastu sa hladovinom. Koje malo dete moze da izdrzi u sobi od 12/17h, od cega spava do dva sata, nase i manje od toga?! Pa ni u kuci ne moze da izdrzi, a ne u sobicku, gde nemas gde da se okrenes. A opet, citam ljudi zadovoljni u npr. Sunset apartmanima sa malim detetom. Volela bih da mi neko opise kako je provodio vreme sa malim detetom na moru od 12-17h.
Napisano: 10. May 2010 - 15:10
Sa starijim sinom smo isli prvi put na more kada je imao 6 meseci, bili smo 14 dana, a ja nisam sigurna da li sam se bas svaki dan kupala u moru, a o suncanju da ne pricam..
Park i setaliste u hladu su jedini uslovi odlaska na letovanja sa malim detetom. Na plazi ne mogu dugo da izdrze, a ni u vodi im nije prijatno. Njima je vrucina, uzvrpolje se..ovako je lakse i brze im prodje vreme.
Nadam se da cete naci mesto za letovanje koje ce zadovoljiti vase kriterijume.
Napisano: 10. May 2010 - 15:21
Sunset apartmane sam gledala, ali nemaju bastu, pa ih nismo kontaktirali.
E, sad meni nije jasno kako vecina ljudi sa malom decom uopste ne trazi bastu sa hladovinom. Koje malo dete moze da izdrzi u sobi od 12/17h, od cega spava do dva sata, nase i manje od toga?! Pa ni u kuci ne moze da izdrzi, a ne u sobicku, gde nemas gde da se okrenes. A opet, citam ljudi zadovoljni u npr. Sunset apartmanima sa malim detetom. Volela bih da mi neko opise kako je provodio vreme sa malim detetom na moru od 12-17h.
Evo ja ću da ti opištem iz ličnog iskustva! Kolektivno spavanje! Da vidiš, da možeš da dobaciš i posle 17h, veruj mi! Mi nismo išli prve godine sa detetom na more, jer ja mislim da je to mučenje. Oko druge - treće godine starosti našeg deteta letovali smo u Haniotiju. Baš ovako kako sam ti opisala. Ujutro na plažu, onda oko 12h u sobu, malo se igramo, ručamo i spavamo. U životu se nisam tako odmorila, a veruj mi nakupilo se umora pa se spavalo bez problema. Uveče šetnja, ringišpili, klackalice, zezalice i tako prođe dan...
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0