Putovanja.info Forum: Tenerife plaze i hoteli? - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Tenerife plaze i hoteli? gde odsesti, sta videti...licna iskustva dobrodosla :)

#16 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 947
  • Učlanjen: 24.02.08

Napisano: 12. avg 2010 - 20:32

Diplomata, svaka cast na osmisljenom letovanju, bas sam uzivala u tvom putopisu!
0

#17 Korisnik je offline   shila011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 02.03.09

Napisano: 13. avg 2010 - 10:55

Uffff , imam svasta da te pitam :) ////// Hi Tamaimo Tropical Aparthotel Tenerife , ja sam gledala ovaj hotel ako ti nije problem baci pogled , da li je ok u tom gradu da se bude . Kapiram da je blizu te neke najjjjjlepse plaze, a to mi je bitno naravno , da sam na dobroj plazi, jer uopste nisam ljubitelj kupanja i suncanja , ali moj decko jeste. Sa druge strane ja volim da krecem sto vise , tako da vec kapiram par izleta koje si ti naveo da tako nesto i ja napravim. Takodje me zbunjuje to da na ostvru ima dva akvaparka i neka dva delfinarijuma ????
Dvoumim se sad izmedju juznog i severnog dela ostrva, kapiram da je ovaj hotel koji sam ti napisala na severnom delu . Hvala ti za preporuku hotela , jako mi je vazno da si ti boravio njemu. Malo mi je cudno , ako sam dobro procitala da se u tom hotelu na bazenu placaju lezaljke???
Interesuje me da li se na plazama placaju lezaljke i gde su naravno najbolje zurke. Takodje da li je moguce rentirati motor , i sa njim obilaziti ostrvo, posto kazes da ima autoput! Nadam se da postoji neki drugi put, tj drugi koridor koji nije autoput , vec lepo da se provozamo :)
(slecemo na juzni deo , ali mislim da cu uzeti auto preko neta da me ceka odma na aerodrumu , mislim da se isplati )
0

#18 Korisnik je offline   diplomata

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 49
  • Učlanjen: 08.05.10

Napisano: 13. avg 2010 - 16:14

Pogledaj porukulav @ 12. avg 2010 - 19:32

Diplomata, svaka cast na osmisljenom letovanju, bas sam uzivala u tvom putopisu!

Drago mi je da si uzivala :)

0

#19 Korisnik je offline   diplomata

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. avg 2010 - 16:39

Da, dobar hotel ali plaze su tu dosta lose, odnsno nisu lose nego su kamenite, vise su stene nego kamenje... ako volis peskovite plaze onda taj deo zaobilazi jer je pun litica i planina koje su bukvalno uz more. Taj hotel nije na severu nego na krajnjem istoku ostrva! To je onaj deo kad se ide ma Masi (etno selo na vrhu planine) Moras da obratis paznju u kom mestu ti se nalazi hotel. Taj deo ostrva je dobar da sevidi ali samo na jedan dan i nista vise! Ima fantasticnih i jeftinih hotela koji su smesteni bukvalno na stenama, a do plaze ti treba nekoliko kilometara! Ako ti je stalo da su ti u blizini dobre plaze Puerto de Santiago i Los Gigantes zaobilazi !!!
Pgledaj hotele u: Los Cristioanos, Playa de las Americas, Costa Adeje ( slovo J se u spanskom cita kao H, kosta adehe) U tim mestima su dobre plaze, po meni centar turizma na Tenerifima i nocni zivot je dobar, ima bukvalno svega i svacega!

Ne, na ostrvu ima nekoliko aqua parkova ali jedan je ubedljivo najbolji i preporucujem Siam park, karte uzmi preko interneta i t u kompletu sa tropikarijumom ili neka vrsta zoo vrta koji se zove Loro, onda ce ti izaci jeftinije! Loro je na sevru kod grada Puerto de la Cruz a Siam park je na jugu!
Ne, ne u hotelima se nigde ne naplacuju lezaljke, na plazama da i uglavnom su dve lezaljke sa suncobranom od 13 do 15 evra! To bas deru a inece ih retko ko uzima, svi se izlezavaju na pesku.
Na ostvu mozes rentirati auto, motor i bicikl... na tom ostrvu moze bukvalno sve, cak i da vozis kola sa srpskom dozvolom, ne treba ti medjunarodna vozacka dozvola, samo traze minimum 4-5 godina iskustva :) Mada na jednom mestu gde sam pitao za rent a car su mi trazili medjunarodnu vozacku a na drugom su rekli da mi ne treba... U svakom slucaju potpuno opusteno, ima dosta agencija za rentiranje svega i svacega, nemoj da se zaleces! Mada ta ideja da uzmete auto odmah na aerodromu nije losa mada mislim da nema potrebe, odnosno sve zavisi za koliko ste nasli! Vama su tamo kola potrebna bukvalno na 2 ili 3 dana, toliko je potrebno da se obidje sve na ostrvu sto ima da se vidi, ostalo cete uzivati na plazama do kojih mozete i peske a malo je problem sto se parkinga tice na plazama, ako ga ima to su garaze koje se naplacuju. Duz celom istocnom obalom i severnom je autoput, samo ka tom delu gde si gledala hotel je magistralni, tako ga motor necete moci tuda a i ne preporucujem motor kad su kola jeftina! I da, malo je losije obelezeno na putevima. Nekako su to sve napravili komplikovano, petlje i cuda... kruzni tokovi. Nema nekoliko tabli pre izlaska sa autoputa nego pise jedan izlaz i ako ga promasis gotovo! To se nama desilo prvi dan pa smo kruzili narednih pola sata samo da se vratimo na isto mesto gde smo promasili izlaz, na to obratite paznju i strogo pratite signalizaciju! Preporucujem da uzmete autokartu, mada to tamo dele dzabe, dobicete je na aerodromu kad sletite odmah!
U svakom slucaju nece vam biti lose kako god i gde god da odlucite :D

0

#20 Korisnik je offline   shila011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. avg 2010 - 18:17

Ok, znaci ti mislis da je hotel u kome si ti boravio na dobro mestu , ako sam dobro razumela? Plaze su mi blizu itd.....???? Ako je tako da se ja onda mnogo nefemkam vec da uzemmem taj hotel...A renta car jos nisam pronasla , mada prakticno je imati prvi dan , ionako toliko platis taksi ,,, Ako su cene ok , rentiracu na vise dana automobil , mada vise volimo motor (motor bi bio dobar onda u lokalu po tim plazama da se svrckamo).
I naravno ako si raspolozen malo o plazama PESCANIM da cujem sta preporucujes .

0

#21 Korisnik je offline   diplomata

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. avg 2010 - 19:14

Pazi, ovaj hotel gde sam ja bio je pristoja, nikakav luksuza li je sasvim OK i na dobrom mestu. Nije na samoj plazi ali je nekih 400 metara od plaze. Ima i hotela na samoj plazi ali oni su dosta skuplji i luksuzniji, sve zavisi sta trazis od hotela. Samo obrati paznju da budes u delu ostrva u kojem sam ti preporucio! Inace prevoz ti je manje od 2 evra, nema potrebe da dajes za taxi 25 evra u jednom pravcu mada sve je relativno, kako kome odgovara.
Sto se tice plaza ima ih raznih ali u ovom delu gde sam ja bio su zaista dobre, a vecina plaza na ostrvu su stenovitezbog vulkana. Na nekim plazama je pesak tamniji, da ne kazem crn ili vulkanski a ima i gde je zuti fini pesak. I na severu ona lepa plaza sto sam ti rekao mada to mozete da odete na jedan dan kad uzmete kola. Plaze su ciste sa tusevima i ima i dugih i kracih, ja sam bio zadovoljan. Okean je malo nemirniji, odnosno talasi su malo veci pa je teze plivati ali nije strasno.

0

#22 Korisnik je offline   shila011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. avg 2010 - 11:53

HA crni pesak, vec vidjena epizoda :)...uzas .... Pa moracu nekoga da razocaram kad bude cuo za ovo ;) . Dobro te stenovite za izbegavanje, mada i ove crni pesak nisu bas mi interesantne, *prosle godine Santorini*, tako da cu gledati samo te sa peskom - normalnim- ako ti igde i postoji :). E hvala ti u svakom slucaju . Ja jos trazim hotel, ali sto vise trazim teze ga pronalazim , tako da po svemu sudeci vrerovatno u tvoj hotel . Hvala na svemu , zaista si mi dao neke bitne smernice .

0

#23 Korisnik je offline   diplomata

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 16. avg 2010 - 00:57

Videces sto se tice plaza ima svega i svacega ali na jugu ima najvise lepih plaza kao sto su Troya 1 i 2, Las Americanas, Duke (ta plaza je imala najlepsi pesak od svih)... sve su to lepe plaze i bile su blizu mog hotela gde sam ja bio!
Pogledaj dobro hotela i vidi na mapi gde se nalaze od plaze, nemoj da uzimam nesto u brdu, nece ti biti dobro kad se budes vracala sa plaze po jakom suncu pogotovo, a kolima ne mozes jer parkinga nema na plazama!
Siguran sam da ces naci nesto sto ti odgovara i da ces biti zadovoljna Tenerifima :D

0

#24 Korisnik je offline   shila011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. avg 2010 - 12:54

eh , jos pitanja :) . Da li kada placas na onom sajtu travel republic , dajes samo depozit ili pun iznos. Kako ide placanje ? Platim karticom tj zarobe mi sredstva , pa kad stignem kes , pa molim da mi vrate na karticu .....ili kako funkcionise??? Gledala sam danas da uplatim hotel........
0

#25 Korisnik je offline   modestyns

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 09.08.10

Napisano: 20. avg 2010 - 00:51

Nedavno smo se vratili sa Tenerifa! Samo da potvrdim da je sve zaista prelepo. Mi smo išli preko CMC nagradnog putovanja ali smo doplatili još 7 dana kad već idemo da bi obišli ostrvo. Diplomata je sve prilično detaljno opisao samo potpisujem da je zaista tako.

Savet je da se ide u Adehe na južnom delu jer je tamo uvek lepo vreme dok je sevrni deo ostrva uglavnom u oblacim tj magli i hladno-15 stepeni.
Mi smo platili karticom let mnogo ranije i prošli sa 200 eura po povratnoj karti. Sada možda preko low kost kompanija može još bolje da se prođe. Takođe smo preko Neta rezervisali renta car i sve nas je dočekalo na aerodromu. U samom gradu na svakom ćošku vam agencije nude paket aražmane karata za sve te zabavne parkove i to se zaista isplati.

Cene hrane su kao i kod nas čak negde i jeftinije. Zađite malo sa glavnih ulica i odmah je sve jeftinije. Zara i druge firmirane kuće imaju i po 50% popusta ali ima i ekstra skupih stvari pa sad ko šta voli.

Želim vam odličan odmor kakav smo i mi imali.
svaki dan je novo putovanje
0

#26 Korisnik je offline   diplomata

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. avg 2010 - 00:36

Pogledaj porukushila011 @ 19. avg 2010 - 11:54

eh , jos pitanja :) . Da li kada placas na onom sajtu travel republic , dajes samo depozit ili pun iznos. Kako ide placanje ? Platim karticom tj zarobe mi sredstva , pa kad stignem kes , pa molim da mi vrate na karticu .....ili kako funkcionise??? Gledala sam danas da uplatim hotel........

preko tog sajta placas odmah sve, odnosno moras da imas sredstva na racuny da bi uplatil a hotel! i naravno nemoj da zaboravis da odstampas rezervaciju prvo i drugi deo koji stize za koji dan kao potvrdu rezervacije i ponesi oba za svaki slucaj, za bilo koji hotel koji odaberes!

0

#27 Korisnik je offline   shila011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 01. sep 2010 - 22:18

Nisam uspela da platim hotel , trka sa vremenom ,i naravno ispustila sam taj hotel. Imam problem sa karticama. Prvo sam probala sa vizom koja mi je vezana za dinarski racun, sa kojom sam inace placala po inostranstvu. Ove godine sam koristila booking.com i tamo je sve bilo OK. Medjutim drugarica mi kaze da otvorim devizni i izvadim karticu, ja lepo to uradim i OPET nista . Na travel republic ja nisam uspela da platim hotel. Molim te ako imas neki savet odgovori mi , jer ja putujem za dve nedelje a hotel jos nisam uplatila. Kako si ti i cime uspeo da to regulises
0

#28 Korisnik je offline   diplomata

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 02. sep 2010 - 00:16

hmm... hotelces naci, to je sigurno samo sto je problem sto se oni dobri prvi prodaju i rezervisu, a ti imas jos 2nedelje do puta! ja sam taj hotel uplatio preko travelrepublik karticomviza electron i nisam imao problema, i sa njom sam rezervisao sve hotele gde god sam putovao (uglavnompo evropi) pa cak i preko booking.com i do sada nisam imao problema nikada. (pu, pu da ne cuje zlo :-P)
gledaj sto pre da nadjes hotel, odnosno ono sto je ostalo slobodno! ja sam koristio do sada:

www.travelrepublic.com
www.booking.com
www.venere.com
www.hotels.com
www.otel.com

na tim sajtovima ces sigurno naci ono sto trazis, samo kazem ti sad vec moraz brzo da reagujes, jer los smestaj, u svakom smislu, moze da upropasti odmor!!!

0

#29 Korisnik je offline   shila011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. sep 2010 - 12:00

Ok, uzela sam master pa sa njom sigurno moze da se plati. Nasla sam hotel , preko tomas cook uzela neki last minut. U svakom slucaju tebi hvala na savetima, ali meni idalje nije jasno zasto moja viza nije mogla da prodje a ni viza koja je vezana za devizni.
0

#30 Korisnik je offline   martas

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 12.09.10

Napisano: 12. sep 2010 - 16:25

Pozdrav svima

Sledece subote (18.9) idemo na medeni mesec na Tenerife, 15 dana. Da li neko molim vas moze da nam kaze da li je moguce iznajmiti kola bez kreditne kartice? Slecemo na juzni aerodrom i bilo bi idealno kad bi smo odmah tamo mogli da uzmemo auto, pa ako ima neko da preporuci neku agenciju ili ako ne tamo onda u Los Cristianos

svaka pomoc je dobrodosla...
0

• (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com