Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

SAGLASNOST ZA DECU- koja putuju bez roditelja

34 odgovora na temu

#31 diver

putnik

• Član
  • Poruka:103

Napisano: 09. May 2012 - 20:35

stejo...pogresno sam se izrazio...hvala za ispravku...moja zena stalno vodi decu na takmicenja...to je bila jedna situacija u kojoj oca nije bilo moguce naci..to mi je bilo na umu...treba potpis oba roditelja...izvinjavam se

#32 stejo

backpacker

• Član
  • Poruka:11
  • muški

Napisano: 10. May 2012 - 09:56

Pa kako je supruga vodila dete cijeg oca nisu nasli ? Sa papirom da je majka staratelj deteta ? I ako su joj trazili papir kakva je bila reakcija na granici ?

#33 malenabg

backpacker

• Član
  • Poruka:2
  • ženski

Napisano: 11. May 2012 - 08:30

Pogledaj porukudiver @ 08. May 2012 - 13:14

MALENA...saglasnost oba roditelja i pici...
Hvala :)

Ovu poruku je izmenio DraganV: 11. May 2012 - 09:18
skracen citat

#34 diver

putnik

• Član
  • Poruka:103

Napisano: 11. May 2012 - 16:25

Pogledaj porukudiver @ 09. May 2012 - 20:35

stejo...pogresno sam se izrazio...hvala za ispravku...moja zena stalno vodi decu na takmicenja...to je bila jedna situacija u kojoj oca nije bilo moguce naci..to mi je bilo na umu...treba potpis oba roditelja...izvinjavam se
prosla je...ali uglavnom oni ne zatezu kada vide decu...retko je iko ista i trazio,mada se sve spremi ,za svaki slucaj

#35 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 11. May 2012 - 20:25

Ako su roditelji razvedeni, samo potvrda iz socijalnog kome je dete pripalo na starateljstvo, a koju je sud u toku razvoda overio(ako ide sa tim koji je i staratelj).
Saglasnost drugog roditelja u ovom slucaju nije potrebno jer staratelj je tu vazna osoba i staratelj odlucuje o svemu u vezi deteta. U toj potvrdi takodje stoji kada dete moze da ide kod onog drugog roditelja (obicno je svaki drugi vikend, jedna sedmica zimskog raspusta i dve letnjeg)Van ovog datog, zakonskog termina nije dozvoljeno tom drugom vidjanje, osim ako su roditelji razumni i dogovaraju se.
Sva prava nad detetom je u staratelju, zbog toga je saglasnost staratelja uvek potrebna, narocito kada dete putuje bez oba.
Sve u svemu, onaj drugi roditelj koji nije staratelj se ne mora nista pitati po vazecem zakonu.

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 11. May 2012 - 20:30

......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0