Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Vodiči za Zakintos u .pdf-u

6 odgovora na temu

#1 Jadranka

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • ženski

Napisano: 02. May 2010 - 18:51

Besplatna e-knjiga u kojoj se nalaze odgovori na sva pitanja o Zakintosu i malenom živopisnom gradiću Cilivi.

Kompletan vodič za Zakintos u pdf-u možete preuzeti na adresi: http://www.adriatalk...c-za-letovanje/.

#2 Beren

turista

• Član
  • Poruka:55

Napisano: 15. May 2010 - 10:05

uh, jel ima neko ko je ovo skinuo u PDFu, mrzi me da se regujem...

#3 Blue boy

putnik

• Član
  • Poruka:129

Napisano: 15. May 2010 - 21:09

reg. sam se ,ali error u pdf ko god da je okacio

#4 cmoka80

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:1499
  • ženski

Napisano: 16. May 2010 - 00:03

Ma ja sam skinula bez problema.
Fotografije: MFT
Putopisi: EGIPAT, o hotelu Hostmark Grand Seas, 2006.
                TASOS, Limenas 2008.
                SITONIJA, Paradiso/Neos Marmaras 2009.
                ZAKINTOS, Tsilivi 2010.

#5 krca

putnik

• Član
  • Poruka:164
  • muški

Napisano: 17. May 2010 - 19:45

Pogledaj porukucmoka80 @ 16. May 2010 - 00:03

Ma ja sam skinula bez problema.
Skida se bez problema...:D

#6 Jadranka

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • ženski

Napisano: 23. May 2010 - 17:53

Pogledaj porukuBeren @ 15. May 2010 - 10:05

uh, jel ima neko ko je ovo skinuo u PDFu, mrzi me da se regujem...

Možeš da se uloguješ sa Facebook nalogom, ako ti je problem da se registruješ.

Pogledajte i galeriju slika sa ostrva Zakintos (200 slika): Zakintos

#7 ivanerns

backpacker

• Član
  • Poruka:19

Napisano: 30. Jun 2011 - 08:59

vodič za letovanje izvučeno iz Rolijevog rukopisa i ostalo...

Nadam se da će vam pomoći, jer meni jeste ;)

http://www.megaupload.com/?d=YOE9QPIW

Dodaću samo i copy-paste posta koji sam napisao kad sam se vratio...

KOLA:
Ako uzimate auto predlažem u "Sokrates"-u, to je odmah pored vile Alexandros (kada se spuštate glavnom ulicom prema moru, poslednja ulica desno (ima tabla "yellow submarine") tom ulicom do kraja (nekih 200m) pa na kraju desno (na ćošku desno se nalazi prodavnica Kristina) i u toj ulici sa leve strane posle 50-ak metara se nalazi taj "rent-a-car i menjačnica "Sokrates"...
Preporučujem njih jer su NAJJEFTINIJI, mi smo uzeli Hyundai Atosa za 130eu 7 dana sa punim osiguranjem a svuda je taj isti auto koštao 170-180eu... Faktički gorivo smo dobili gratis ;)

NAVAGO I BLUE CAVES:
Kad budete hteli da idete da vidite Navago plažu i Blue caves idite u luku "ST NIKOLAS" koja se nalazi na istočnoj strani ostrva (iznad Zantea i Xigie palže...) u toj luci potražite firmu ili kako da ih nazovem "KARIDIS"... Oni se nalaze u luci kad se ide iz pravca Zantea na kraju, znači prođe se silazak na dok, prođe se pumpa sa leve strane i čim put počne da se račva na levo i desno tu na početku desnog puta se nalazi mala žuta kućica gde piše "KARDIS", oni su nas vodili za 10eu po osobi na Navago i pećine, a svuda su tražili 20, tek po neko 15eu...
Lik koji je nas vozio se zove PETER, ludak totalni, ulazi u svaku pećinu, priča usput zanimljivosti, ma, vredi mnogo više i od 20eu sve to obići sa njim... Čisto da se zna, nas je bilo četvoro i još 5 grka je čekalo da se krene, tako da je moguće da je spustio cenu jer nas je bilo dosta, ali nek se zna i to da NIKO OD TIH ŠTO VOZE a koje smo pitali pre njega N IJE hteo da nam spusti cenu ispod 15eu pa makar nas bilo i desetoro... ;)

ROLIJEV NAJBOLJI GIROS:
Onaj "najbolji giros u Zanteu" po Rolijevom rukopisu je dobar, meni isti kao i svi ali OK... Nalazi se na glavom putu u Zanteu pored luke (uz more). Kad se ide iz pravca Laganasa prođe se pumpa, pa posle 50-ak metara je banka "MARFI" ako se ne varam i odmah uz banku je taj "Sulvakeri grill" ili tako nešto...

PLAŽE:
Sve u svemu sve je bilo super, predlažemo plaže:
"Banana" koja je plitka i peščana
"Tsilivi" koja je isto takva
"Azzuro" koja je NAJFENSI plaža na ostrvu, prelepa je
"Makris Gialos" koja je iznad Xigie je PREDIVNA, najlepša boja vode posle Navaga...
"Gerakas" predivan pesak i plitka kao Banana i Tsilivi
"Marathia" koja je kamenita ali sa prirodnim hladom
"HOTEL NA PLAŽI MAVRACI" koji je Roli rekao da nije završen je ZAVRŠEN i ima VELIKI bazen na krovu i "lift" kojim se sa plaže može popeti gore i po ceni pića uživati uz bazen (pivo 3eu, kola na točenje 2.5eu, flaša vode 1l 2.5eu, ness 2.5eu...)

OBAVEZNO OTIĆI NA ZALAZAK SUNCA NA KERI LITICI I OBAVEZNO VIDETI LITICE!!!!!!

Kad se dođe na Keri liticu (prođe se zastava i posle 500m prestaje asvalt i počinje proširenje gde se gleda zalazak, tu je i jedna kamp-kućica za piće. Na tom proširenju pored kućice ćete videti putić koji ide dole-desno, POLAKO silazite jer BUKVALNO putić završava na LITICI koja je po našoj slobodnoj proceni oko 200m duboka, videćete spomenik beli krst pre litice, tako da PAŽLJIVO... Fantastična je :)

DRUGA LITICA KOJA NIJE POZNATA...

Kad dolazite do zastave, pre taverne ima makadamski put na levo (tu stoji i znak za svetionik). Mi smo mislili da je put za svetionik taj makadamski i pošli smo tuda, lutali skoro 2km i skontali da ga nema pa se vratili nazad. E SAD, kad se siđe na makadam, posle jedno 100-200m ima krivina u levo pod 90stepeni, TU sa DESNE STRANE postoji kao "parking uz put", e TU STANITE i videćete putić koji ide ka moru (putić je dugačak 10-ak metara jer toliko ima do NAJBOLJE LTICE KOJU SAM U ŽIVOTU VIDEO) :)
IDITE OBAVEZNAO, nećete zažaliti :)

EVO I SLIKE TOG SULAVAKERI GRILL-A

http://imageshack.us...94/spa3389.jpg/

SLIKA LITICE KOD KERI-A

http://imageshack.us...kodkerijas.jpg/

SLIKA DRUGE, NE POZNATE LITICE:

http://imageshack.us...ticnalitic.jpg/

To sam ja na slici a ono malo belo što leti su galebovi, čisto da shvatite koliko je visoko i gde mi vise noge :)

Ovu poruku je izmenio ivanerns: 30. Jun 2011 - 09:00

-Palic
-Zlatibor
-Tasos
-Zakintos
.
.
.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0