Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Saglasnost za maloletnu decu

• Ne možete pisati na ovoj temi
24 odgovora na temu

#16 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:360
  • muški

Napisano: 29. Jun 2011 - 08:11

Pogledaj porukusima29 @ 28. Jun 2011 - 18:51

Molim Vas da mi neko posalje obrazac na PP.

Hvala!

Ostavi mail da ti mogu poslati.

#17 wetmila

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • muški

Napisano: 04. Jul 2011 - 12:19

Zvao sam ambasadu Grčke i službenica mi je rekla da ne bi bilo loše da ovlašćenje za put maloletnog deteta koje je overeno u Sudu prevedem kod sudskog tumača na engleski jezik. Rečeno - učinjeno, dete je sa prijateljima otputovalo i niko nije tražio dokumenta, ni naši, ni njihovi.

Ovu poruku je izmenio wetmila: 04. Jul 2011 - 12:19

#18 inica

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 07. Jul 2011 - 16:20

Da li neko može da mi pošalje taj obrazac.... Hvala

#19 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Jul 2011 - 07:54

Naravno,ostavi mail.Pozdrav!:)

#20 brondi

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 19. Jul 2011 - 14:11

Da li neko može i meni da pošalje taj obrazac.... Hvala

#21 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 22. Jul 2011 - 07:59

Poslato svima.Imate u profilu moj e-mail pa me ,svako kome treba,moze direktno kontaktirati.Pozdrav!:D

#22 Ranka

turista

• Član
  • Poruka:89
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2011 - 09:35

Da li je obrazac za saglasnost univerzalan za sve destinacije i koliko mu je vazenje? (Mislim, da li mi treba poseban za Grcku, Hrvatsku..) Ja imam neki od pre 6-7 meseci, overen u opstini i na njemu pise samo da je za prelazak granice Srbije. Uskoro ce mi opet trebati, pa ne znam da li da vadim novu saglasnost.

#23 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 22. Jul 2011 - 18:19

Ako na njemu nema vremenskog ogranicenja tj.da je vezan za odlazak na odredjenu destinaciju onda je punovazan dok vaze pasosi koji su u njemu navedeni(brojevi pasosa).Ovo je tumacenje policije.Prosle godine su bili razliciti za Grcku i Hrvatsku.Ovo opet tumaci gospoja na overi u opstini.Ja npr. putujem sa klincima u Madjarsku i Hrvatsku cesto i ne pravim saglasnost.Za Grcku sam je prosle godine pravio,kao i pretprosle godine.

#24 Ranka

turista

• Član
  • Poruka:89
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2011 - 20:07

Hvala. Izgleda da je od opstine do opstine razlicito. Na mojoj saglasnosti pise samo da je otac saglasan da dete (ime, prezime i adresa) moze preci granicu Srbije u pratnji (ime i prezime osobe, ili organizacije, skole). Ni datuma vaznosti, ni brojeva pasosa dece ni moga, samo za oca koji potpisuje broj lk/sup i potpis. Nesto mi je sumnjiv ovaj obrazac, kupljen je u opstinskoj pisarnici. Nosim ga kad idem preko Hrvatske, oni ne traze, ja ne nudim, ali sad bi smo isli u Grcku, pa se plasim nekog problema.

Ovu poruku je izmenio Ranka: 22. Jul 2011 - 20:09

#25 deki27

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:247
  • muški

Napisano: 07. Aug 2011 - 11:54

Pogledaj porukuRanka @ 22. Jul 2011 - 20:07

Izgleda da je od opstine do opstine razlicito.

Ja sam uvek nosio saglasnost i pisalo je u koju drzavu idem i datum zadrzavanja u inostranstvu (od-do).
99% niko nece traziti ali eto nosi se za svaki slucaj( a tako je i zakonom propisano)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0