Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Saglasnost za maloletnu decu

24 odgovora na temu

#1 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:360
  • muški

Napisano: 29. Apr 2010 - 09:58

Od ove godine,zbog neobjavljenih razloga,saglasnost za maloletnu decu koja idu za Grcku sa jednim ili bez oba roditelja je razlicita od one koja je bila prosle godine.Dakle,obrazac koji je bio prosle godine vazi i dalje npr. za Hrvatsku.Za Grcku ide poseban.Imam ga u Word-u,ali ga ovde ne mogu "okaciti".Ako nekome treba moze me kontaktirati na poruku ili preko mail-a.

#2 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 01. May 2010 - 12:52

Hvala, poslao sam ti poruku na PP, jer su meni pre neki dan dali neki formular u opstini pa, ako to ne valja da .....

Ovu poruku je izmenio andrej26: 01. May 2010 - 12:53

#3 emannuel a.

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 23. Jun 2010 - 15:21

jel mozete da mi pomognete :D
trebalo bih idem za hamburg
ali bez roditelja>>> da li ja mogu uz saglasnost oba roditelja sam da predjem granicu ??? A MALOLETAN SAM

#4 andrej26

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Jun 2010 - 09:07

Pogledaj porukuSinisa-CZ @ 29. Apr 2010 - 09:58

Od ove godine,zbog neobjavljenih razloga,saglasnost za maloletnu decu koja idu za Grcku sa jednim ili bez oba roditelja je razlicita od one koja je bila prosle godine.Dakle,obrazac koji je bio prosle godine vazi i dalje npr. za Hrvatsku.Za Grcku ide poseban.Imam ga u Word-u,ali ga ovde ne mogu "okaciti".Ako nekome treba moze me kontaktirati na poruku ili preko mail-a.

Koristio sam tvoj obrazac, koji si mi poslao za Grcku i sve je bilo ok.
Hvala jos jednom.

#5 didi64

putnik

• Član
  • Poruka:111
  • ženski

Napisano: 24. Jun 2010 - 13:26

Andrej, pisala sam ti na PP, sa molbom za taj obrazac. koje je tvoje iskustvo sa prelascima granice ...

#6 andrej26

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Jun 2010 - 21:15

Pogledaj porukudidi64 @ 24. Jun 2010 - 13:26

Andrej, pisala sam ti na PP, sa molbom za taj obrazac. koje je tvoje iskustvo sa prelascima granice ...

Posalji mi e-mail na PP.

#7 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 04. Jul 2010 - 20:02

Vratio sam se iz Grcke i trazili su mi obrazac.Bio je u redu pa ako nekome i dalje treba neka se javi meni ili Andreju26.Pozdrav svima koji idu i srecan put!!!

#8 grgic77

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 05. Jul 2010 - 15:45

Da li treba saglasnost za dete ako idu oba roditelja iako oni nisu vencani i normalno ne prezivamo se isto?

#9 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 05. Jul 2010 - 16:10

Sad sam se raspitao.Thanks go to Miki.Ako deca imaju svoje pasose onda saglasnost ne treba,pricam naravno o novim pasosima.Posto su u njima prilikom izdavanja tj. stampanja uneseni podaci o roditeljima.I za svaki slucaj poneti izvode iz knjige rodjenih.

#10 jokicm

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 03. Jan 2011 - 03:51

pozdrav svima...
potrebna mi je pomoc hitno...
treba mi obrac, tj. ovlascenje roditelja za put u inostranstvo jer sam maloletan...
ako neko moze da mi pomogne neka mi javi na mail....
hvala u napred...
jokicm@hotmail.com

#11 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 03. Jan 2011 - 21:35

Obrati se svojim roditeljima, oni jedino mogu da ti daju to ovlascenje.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#12 Ranka

turista

• Član
  • Poruka:89
  • ženski

Napisano: 14. Jan 2011 - 12:51

Evo kako to ide u opstini Palilula u BG.
U kopirnici kupujete obrazac za saglasnost. Obrazac je razlicit ako ga potpisuju oba ili jedan roditelj. Necete verovati, ali morate da naglasite da li ce ga potpisati otac ili majka!? Overa se placa 490 dinara ako potpisuje jedan roditelj ili 790 dinara u slucaju da potpisuju oba roditelja.

#13 maca...

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:206
  • ženski

Napisano: 28. Jun 2011 - 13:22

Molim vas da mi neko posalje taj obrazac za Grcku, ako moze na pp. Ove godine svekar i svekrva vode unuku na more i koliko znam roditelji su dali saglasnost i to overili u opstini, mislim da nisu koristili nikakav obrzac nego su sami sastavili tekst uz potpis oba roditelja. Da li je to uopste dovoljno ili treba nesto drugo?

#14 sima29

backpacker

• Član
  • Poruka:31
  • muški

Napisano: 28. Jun 2011 - 18:51

Molim Vas da mi neko posalje obrazac na PP.

Hvala!

#15 andrej26

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 28. Jun 2011 - 19:20

Pogledaj porukumaca... @ 28. Jun 2011 - 13:22

Molim vas da mi neko posalje taj obrazac za Grcku, ako moze na pp. Ove godine svekar i svekrva vode unuku na more i koliko znam roditelji su dali saglasnost i to overili u opstini, mislim da nisu koristili nikakav obrzac nego su sami sastavili tekst uz potpis oba roditelja. Da li je to uopste dovoljno ili treba nesto drugo?
Ne treba ništa posebno, dovoljno je overeno u opštini.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0