Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Svajcarsku

37 odgovora na temu

#31 ZeroBrain

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 08. Apr 2009 - 22:07

Pogledaj porukupadabre @ 7. 04. 2009 - 22:15

Moj ti je savet da zaboravis na poslovnu vizu za koju nemas jako pokrice, mislim da ti je bolje da ides na turisticku vizu ali i tu treba da budes oprezan.A mislim da ti je najbolje ako ides svojim kolima da uplatis, preko neke agencije,sedam dana u Lido de jessolu ili nekom drugom mestu u Italiji,jos bolje i severnije od Lida, neki jevtin (budjav) hotel i odatle kolima na taj intervju u Svicu, pa nazad.Hoteli u Svajcarskoj su toliko skupi da ti se isplati da odes kolima iz baze u IT, pogotovu sto ti uplata tog aranzmana znaci vizu 1/1, a mozes i malo u obilazak znamenitosti...

OK, sto se tice pokrica za poslovnu vizu, u sustini firma je dosta jaka i moze verovatno da mi garantuje dosta dobro, mada ja ne bi rizikovao ni tako. Moja ideja je da idem preko Madjarske ambasade. Da rezervisem hotel 7 dana u Budimpesti i na osnovu toga da trazim 9 dana vizu. Iz budimpete bi avionom napravio roundtrip za Cirih i posle ostao par dana u Budimpesti jer nisam bio do sada. Znam nekoliko ljudi koji preko Madjarske ambasade vade vize i nisu do sada imali problema.
Nemam svoj auto ;)

Kako vam se ovo cini?

Hvala za informaciju o osiguranju. Na to ne bih obratio paznju.

pozdrav, hvala, 0.

Ovu poruku je izmenio ZeroBrain: 08. Apr 2009 - 22:11

#32 padabre

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 08. Apr 2009 - 22:34

Pogledaj porukuZeroBrain @ 8. 04. 2009 - 22:07

OK, sto se tice pokrica za poslovnu vizu, u sustini firma je dosta jaka i moze verovatno da mi garantuje dosta dobro, mada ja ne bi rizikovao ni tako. Moja ideja je da idem preko Madjarske ambasade. Da rezervisem hotel 7 dana u Budimpesti i na osnovu toga da trazim 9 dana vizu. Iz budimpete bi avionom napravio roundtrip za Cirih i posle ostao par dana u Budimpesti jer nisam bio do sada. Znam nekoliko ljudi koji preko Madjarske ambasade vade vize i nisu do sada imali problema.
Nemam svoj auto ;)

Kako vam se ovo cini?

pozdrav, hvala, 0.

Ovo sto cu ti sad napisati shvati skroz uslovno i ne garantujem za tacnost 100% ali ovo je moja percepcija redosleda po lakoci dobijanja vize , od najlakseg ka najtezem (ne racunam Grcku koja je specificna za nas zbog geopolozaja).

1.Slovenija
2.Madjarska
3.Nemacka-Austrija
4.Italija
5.Spanija

Ja sam inace u prethodnih 11-12 godina aplicirao za puno viza i ovo je moje misljenje iz licnog iskustva.Pozivam i druge da glasaju.

Mislim da sa Madjarima neces imati problema u ambasadi, ali proveri da li lowcoust kompanije lete iz Budimpeste za Svicu ili samo redovne linije.

#33 Aleksandar Đuričić

ex Verhogetornik

• Član
  • Poruka:1301
  • muški

Napisano: 09. Apr 2009 - 10:11

Pogledaj porukupadabre @ 8. 04. 2009 - 22:34

Ovo sto cu ti sad napisati shvati skroz uslovno i ne garantujem za tacnost 100% ali ovo je moja percepcija redosleda po lakoci dobijanja vize , od najlakseg ka najtezem (ne racunam Grcku koja je specificna za nas zbog geopolozaja).

1.Slovenija
2.Madjarska
3.Nemacka-Austrija
4.Italija
5.Spanija

Ja sam inace u prethodnih 11-12 godina aplicirao za puno viza i ovo je moje misljenje iz licnog iskustva.Pozivam i druge da glasaju.

Mislim da sa Madjarima neces imati problema u ambasadi, ali proveri da li lowcoust kompanije lete iz Budimpeste za Svicu ili samo redovne linije.

1. Mađarski konzulat u Subotici
2. Češka tu negde u vrhu svih u Beogradu
3. tu negde i Slovenija
4. sve ostale veće zemlje EU: Poljska, Nemačka, Austrija, Holandija, Slovačka, Španija (u poslednje vreme popustila)
5. manje zemlje EU: Belgija, Portugal...
...
2745. Italija :D

#34 Estella

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:350
  • ženski

Napisano: 10. Apr 2009 - 20:20

Pogledaj porukuZeroBrain @ 8. 04. 2009 - 22:07

Nemam svoj auto ;)

Kako vam se ovo cini?

pozdrav, hvala, 0.

Ne znam da li sam te dobro razumela, ali ako trazis madjarsku turisticku vizu za tih devet dana, dobices samo jedan ulazak u Madjarsku, sto znaci da ne mozes da da ides u Svajcarsku i da se opet vracas u Madjarsku?
Poslovnu vizu ne mozes da dobijes osim ako ne radis za tu firmu ili imas neke poslovne veze sa njima, mada mislim da bi oni mogli da garantuju za tebe i da dobijes vizu tipa C poseta - to nisam sigurna, raspitaj se.

#35 ZeroBrain

backpacker

• Član

Napisano: 10. Apr 2009 - 20:36

Pogledaj porukuEstella @ 10. 04. 2009 - 20:20

Ne znam da li sam te dobro razumela, ali ako trazis madjarsku turisticku vizu za tih devet dana, dobices samo jedan ulazak u Madjarsku, sto znaci da ne mozes da da ides u Svajcarsku i da se opet vracas u Madjarsku?
Poslovnu vizu ne mozes da dobijes osim ako ne radis za tu firmu ili imas neke poslovne veze sa njima, mada mislim da bi oni mogli da garantuju za tebe i da dobijes vizu tipa C poseta - to nisam sigurna, raspitaj se.

Uh, dobro si me razumela ali ja nisam nesto dobro razumeo. Mislio sam da jedan ulaz znaci ulaz u Sengen a ne u pojedinacnu zemlju, prostudiracu jos malo. Da li bi pomoglo ako bi u aplikaciji naveo Budimpestu kao prvu zemlju a Svajcarsku kao drugu, s obzirom da imam placeni smestaj u Cirihu.

Sa druge strane, to je manji problem s obzirom da cu iz Ciriha nazad za Beograd. Ici
cu dan ranije u Budimpestu kako bi se malo prosetao.

Raspitao sam se u Svajcarskoj ambasadi i dobio uputstvo da trazim poslovnu vizu, ne za posete.

Pozdrav, 0

Ovu poruku je izmenio ZeroBrain: 10. Apr 2009 - 20:39

#36 Aleksandar Đuričić

ex Verhogetornik

• Član
  • Poruka:1301
  • muški

Napisano: 13. Apr 2009 - 00:06

Pogledaj porukuEstella @ 10. 04. 2009 - 20:20

Nije tako. Mađarska je članica šengenskog sporazuma što znači da ćeš dobiti šengen vizu (verovatno za jedan ulazak) tako da, kada jednom uđeš u Mađarsku možeš da stigneš i do Lisabona, pa i do Ciriha koliko hoćeš puta, jer između šengen zemalja nema granica pa nema ulazaka ni izlazaka niti bilo kog registrovanja.

#37 ZeroBrain

backpacker

• Član

Napisano: 13. Apr 2009 - 00:32

Pogledaj porukuAleksandar Đuričić @ 13. 04. 2009 - 00:06

Nije tako. Mađarska je članica šengenskog sporazuma što znači da ćeš dobiti šengen vizu (verovatno za jedan ulazak) tako da, kada jednom uđeš u Mađarsku možeš da stigneš i do Lisabona, pa i do Ciriha koliko hoćeš puta, jer između šengen zemalja nema granica pa nema ulazaka ni izlazaka niti bilo kog registrovanja.

Verovatno je mislila da Svajcarska nije deo Sengena pa zbog toga.

Zakazao sam termin u ambasadi, gledao sam da platim hotel unapred kako bi mi pravili manje problema. Medjutim, mislim da je rezervacija sa www.booking.com dovoljna iako na sajtu ambasade pise da je potrebna pre-paid dokaz o uplati?

Nisam znao da toliko malo aviona ima iz BUD za ZRH, mora da se rezervise rundtrip za minimum 3 dana razmaka inace su preskupi.

poz, 0

#38 putnikovic

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • muški

Napisano: 22. Sep 2009 - 18:31

Zahtev za vizu Švajcarske
http://www.eda.admin...ormular_srb.pdf

Obrazac za vizu

http://www.dodaj.rs/...iss-vizu-ko.pdf

Ovu poruku je izmenio putnikovic: 22. Sep 2009 - 18:34