Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

PELOPONEZ

611 odgovora na temu

#586 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 26. Aug 2011 - 17:50

Evo, izasle su moje MFT ... plaze Argolide, manastiri, Mikena, Epidaurus ...

http://www.putovanja...retraga/putnica
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#587 Boban1967

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 04. Apr 2012 - 22:59

Prošle godine sam letovao na Peloponezu. Smeštaj sam rezervisao u hotelu na samoj obali mora, u mestu Isthmia. Od Korinta smo bili udaljeni oko 8km, pa smo skoro svako veče išli tamo. I Lutraki je na sličnoj udaljenosti, ali se meni više dopada Korint-za večernju šetnju. Hotel King Saron je bio odlična baza za obilazak Peloponeza, pa smo (ja i moja porodica) obišli Epidaurus, Mikenu, Nafplio...
Više o hotelu možete pročitati na sledećem linku
http://www.trivago.r...ng-saron-954119

#588 dadi-bg

turista

• Član
  • Poruka:91
  • muški

Napisano: 06. Apr 2012 - 23:49

Elafonisos u mom :srce: .
Hteo bih da podsetim forumaše na ovo fenomenalo ostrvce kao i da eventualno ohrabrim ljude da se upute ka ovom ostrvu. Još ne mogu da prebolo+im što i ove godin e ne idemo tamo.
Moj link na kom sam postavio video je :

#589 maloprase

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:224
  • ženski

Napisano: 07. Apr 2012 - 12:35

Dadi, sjajan video :klap: Uzivala sam gledajuci

#590 GOTAM

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 07. Apr 2012 - 12:38

Video je divan!
Hvala za pomoc. Rezervisali smo kod Anet i stizemo 30.jula na Elafonisos.

#591 dadi-bg

turista

• Član
  • muški

Napisano: 07. Apr 2012 - 17:57

maloprase, GOTAM hvala. GOTAM sve je provereno, idete na sigurno. Vaše je samo da uživate.

#592 zazolina

putnik

• Član
  • Poruka:166
  • ženski

Napisano: 07. Apr 2012 - 22:08

Mi idemo krajem jula na drugi kraj Peloponeza,ali cemo,nakon proslogodisnjeg zaljubljivanja u Elafonisos,svratiti bar na par dana u dolasku,da iskljucimo motore u onoj plavotnoj divoti....

#593 dadi-bg

turista

• Član
  • muški

Napisano: 08. Apr 2012 - 10:56

Za sve koji planiraju da posete Elafonisos, peporuka da svrate i do lokacije koja se nalazi nasuprot ostrvu. Pavlopetri najstariji potopljeni grad.
BBC je napravio sjajan dokumentarac. Link:

#594 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:257
  • ženski

Napisano: 08. Apr 2012 - 13:20

Koliko shvatam to je na levoj strani paže Pounta i otprike na dubini od 3m? Ja ću ove godine letovati na Kitiri, posetiti Elafonisos na jedan dan, prvi prst Peloponeza (u planu su Monemvasia, nekoliko plaža, manastira i sela), drugi prst Mani (4 dana), pa onda krećem ka Pelionu. Nisam znala za ovo, pa hvala na preporuci. Eto dobra ideja da malo ronim i vidim ostatke ruševina, pod uslovom da nađem tačnu lokaciju. :) Ne verujem baš da su je obeležili... ;)
Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#595 Sam Loomis

backpacker

• Član
  • Poruka:45

Napisano: 08. Apr 2012 - 13:28

Imao sam nekoliko varijanti za Grcku ove godine, ali ovaj Elafonissos me skroz zainteresovao,
i mislim da se polako "zajubljujem" u njega...usput moze da se obidje i gomila stvari po Peloponesu...

#596 dadi-bg

turista

• Član
  • muški

Napisano: 08. Apr 2012 - 15:07

Pogledaj porukujelenap. @ 08. Apr 2012 - 13:20

Koliko shvatam to je na levoj strani paže Pounta i otprike na dubini od 3m? Ja ću ove godine letovati na Kitiri, posetiti Elafonisos na jedan dan, prvi prst Peloponeza (u planu su Monemvasia, nekoliko plaža, manastira i sela), drugi prst Mani (4 dana), pa onda krećem ka Pelionu. Nisam znala za ovo, pa hvala na preporuci. Eto dobra ideja da malo ronim i vidim ostatke ruševina, pod uslovom da nađem tačnu lokaciju. :) Ne verujem baš da su je obeležili... ;)
Da to je levo od Pounte ka Neapolisu, gledano preko Google earth-a vidi se kao mali sprud u vodi. Prošle godine nisam primetio da su nešto obeležili. Inače Vaš projekat baš obećava. Ali napomena da su putevi od Tripolija pa dole ka jugu lokalnog karaktera i da treba dosta,dosta vremena za relativno kratke ture.Pritom ti putevi nisu loši ali prolaze kroz naseljena mesta i to usporava putovanje.Recimo da za razdaljinu od 100 km treba dobrih 2-2,5 sata.
Jedva čekam opise Kitire jer je to moja još uvek neostvarena želja. :)

#597 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Apr 2012 - 19:19

Gledala sam preko GE puteve, i da, to su ti lokalni grčki putevi, ali svakako su bolji nego naši... :) A navikla sam. Već godinama vozim po takvim putevima širom Grčke, pa se nadam da ću i sa ovima izaći na kraj... :)

Plan je da u povratku sa Kitire, odemo na Elefonisos, popodne krenemo do sela Velanidia i manastira koji se nalazi u steni iznad mesta. Možda svratimo na jednu od dve plaže podno sela. Naravno tu je i nezaobilazni obilazak Monemvasie, pa usput svraćanje do plaže podno sela Ariani, i krajnja tačka su plaže Paleogueri i Vlichada. Inače one se nalaze sa istočne strane i moguće da će dok stignemo već zaći sunce, ali šta da se radi... :) Usput bi obišli i sela, pa i neke crkvice kroz koje prolazimo, a možda i posetili još poneku plažu, čisto da vidimo...

Jedino što me malo može omesti (da ne stignem baš sve što sam planirala), jeste ferry sa Kitire do Elafonisosa (ako ga ima uopšte... nisu još izbacili raspored vožnje, a verujem da će tek za mesec-dva, jer inače nisu baš ažurni). Tačnije, problem je samo vreme polaska sa Kitire, jer ako nema do Elafonisosa, moramo ići na Neapoli, pa odatle za Pountu, gde opet moramo sačekati ferry za ostrvo. E tu mogu izgubiti dosta vremena. Sjajno bi bilo kada bi do nekih 10h mogli da budemo na Elafonisosu. Ako sve ovo ne bude izvodljivo, ostaje opcija za jednodnevni obilazak Elafonisosa za vreme boravka na Kitiri, ali ako ne moram, ne bih baš trošila jedan od 7 dana za izlet, jer Kitira deluje vrlo zanimljivo... :D

Što se tiče izveštaja, potrudiću se da prenesem utiske, jer vidim da nije bilo forumaša koji su obišli Kitiru. :)

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

#598 dadi-bg

turista

• Član
  • muški

Napisano: 08. Apr 2012 - 22:51

Pogledaj porukujelenap. @ 08. Apr 2012 - 19:19

Gledala sam preko GE puteve, i da, to su ti lokalni grčki putevi, ali svakako su bolji nego naši... :) A navikla sam. Već godinama vozim po takvim putevima širom Grčke, pa se nadam da ću i sa ovima izaći na kraj... :)
Ma naravno da ćete se izboriti, u to ne sumnjam. Gde ste smešteni na Kythiri?
Chora, Kapsali, Diakofti ?

#599 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Apr 2012 - 23:13

Našla sam odličan smeštaj u Kalamosu, koji je nešto manje od 5km udaljen od Kapsalija i Kitire, po povoljnoj ceni. Mislim da je ova lokacija najbolja za obilazak, jer je u blizini "najrazvijeniji" gradić, što mi je u suštini najbitnije, jer uveče uvek idem na večeru uz neko vince, pa ne bih baš puno da se vozam. :) Slala sam upite i za Kapsali i Kitiru, ali mi ništa od toga nije bilo dovoljno dobro, odnosno ništa mi nije dovoljno "leglo" kao ovaj smeštaj u Kalamosu. :) Što se tiče plaža i ostalih znamenitosti (manastiri, pećine, arheološke iskopine, vodopadi), potpuno mi je nebitno gde sam smeštena, jer ću svakako posetiti svaku, zato što idem kolima. :)

#600 dadi-bg

turista

• Član
  • muški

Napisano: 09. Apr 2012 - 10:44

Slično razmišljamo, ja sam prošle godine merkao naročito Kythiris bunkgalows u Kalamosu. Interesantan mi je bio smeštaj i Elea aparments. Ali nismo uspeli da se iskombinujemo pa smo ostavili ovu destinaciju za neki drugi put.
Mislim i da se ovi ljudi vlasnici bungalova bave prevashodno proizvodnjom meda. Tako da možete pazariti verovatno vrhunski med.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0